|
| svátek má | | ·Denisa·
Zítra: Marie
Pozítří: Lubor
| | |
|
 | | 
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
pm mistr diskutér

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 10:01 Předmět: kettlebells |
|
|
zdar a silu,
nechci unaset home made pomucky thread, proto tento solo.
tradicni cinske zelezne/kamenne "zamky" je tezke sehnat nebo vyrobit
proto jsem pro skolu pred casem poridil kompletni sadu kettlebells, 4, 8, 12, 16, 20, 24, 32 kg, a zaradil cviceni s nimi jak do osobniho treninku, tak vyuky, a musim rict super, super!
chci se tedy zeptat na vase zkusenosti, cviky co s nima cvicite etc. napadlo me tez nekdy v blizkem budoucnu usporadat u nas ve skole seminar na cviceni s kettlebells, pro zajemce co uvazuji ze by si je poridili a chteli by si je osahat a vyzkouset
all the best _________________ Pavel Macek
Lam Ga Hung Kyun
www.lghk.org |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lada mistr diskutér

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 10:30 Předmět: |
|
|
čau
kde se dají ty koule sehnat a jaká je cena? rád bych si taky nějaké na doma pořídil. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Toman mistr diskutér

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 10:39 Předmět: |
|
|
pm: Já jsem si udělal pár "dvacitek" je to pro mě ideální. Některý cviky "wind mill" (je více provedení) s nima ale kvůli váze nedokážu. Mám mraky instruktáží zejména od Pavla Tsatsouline ale i od Zacha Even-Esh e. Souhlasím že je to bomba a rozhodně to není "over-hyped".
Od koho jsi je nakoupil ... je to řacha co?
BTW: Ty tradiční zámky by šli za babku v poho odlít z betonu. _________________ Arnold je guru a kulturistika je nejlepší posilování všech dob. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pm mistr diskutér

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 11:15 Předmět: |
|
|
zdar, mam je ze Slovenska, racha to byla, ale musim rict fakt super, rozhodne to neni hype.
v Cine jsme mluvil se spoustou ucitelu naseho systemu, vsichni rikali, ze je to jedna z nejdulezitejsich posilovacek, a to specialne pro bojova umeni, proto jsem se je po delsi rozvaze rozhodl poridit.
mavame s nima uz nejakej cas, a jak rikam, je to parada, na generaci sily z nohou a boku az do ruky super, fyzicka, kordinovana sila... instruktaznich materialu mam taky mraky (Tsatsouline, Cotter... ), dlouho jsem si to studoval a pak osahaval na nizsich vahach, jakmile se clovek nauci spravne zaklady, proste jede. davam cca. pulhodiny 2x az 3x tydne, zbytek mam klasicky cinky a nase posilovacky s dlouhou tyci, rattanovym kruhem atd., a musim rict ze super.
zamky - no vidis, ja jsem ale remeslny nemehlo, kdybych vedel driv, tak bych Te poprosil o pomoc, ale ted uz mame kettlebells a rekl bych ze jsou lepsi nez "zamky" _________________ Pavel Macek
Lam Ga Hung Kyun
www.lghk.org |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Toman mistr diskutér

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 12:11 Předmět: |
|
|
| pm napsal: |
v Cine jsme mluvil se spoustou ucitelu naseho systemu, vsichni rikali, ze je to jedna z nejdulezitejsich posilovacek, a to specialne pro bojova umeni, proto jsem se je po delsi rozvaze rozhodl poridit. |
Pokud se nepletu tak s nimi jedou v tomklipu Shuei Jiao (nebo tak nějak). Moc krásnej klip.
32kg kettlebell je pro šílence
Ani mne nenapadlo že se dají na slovensku pořídit. Vím že v Rusku se daj sehnat za pár peněz (ale doprava:-() asi je odlejvaj z vyřazených T-34ek  _________________ Arnold je guru a kulturistika je nejlepší posilování všech dob. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pm mistr diskutér

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 12:20 Předmět: |
|
|
s 32 delam zatim jen obouruc swing, s 24 uz delam jednoruc swing, clean, dam i par snatchu, i kdyz tam se bojim aby mi to neulitlo... jinak s nima hodne chodime v double clean pozici, klasickou praci nohou plus ducking, nebo v pressu, to je taky mazec _________________ Pavel Macek
Lam Ga Hung Kyun
www.lghk.org |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rexob diskutér - nováček

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 12:45 Předmět: |
|
|
| Co jsem se dival na youtube, tak sem videl s ketlebelama v podstate jenom vzperacsky cviky. A pri pohledu se mi zdalo, ze je to snad jeste vetsi killer kloubu nez normalka silovy premisteni s velkou cinkou. Jake maji hlavni uplatneni v bojovych sportech krom tech vzperacskych cviku. Ale zase by se snema daly cvicit snad vsechny cviky. Od mrtvyho tahu, drepu az po pritahy v predklonu, snad i ty prsa by se daly procvicit. Vidim ale nevyhodu v cene a nemoznosti prikladat vice kilo, snad dokoupit jen tezsi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pucmaz mistr diskutér

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 12:55 Předmět: |
|
|
V gojuryu se jim rika ishi saashi a jsou nedilnou soucasti naseho posilovani. Tady v dojo je mame prave z betonu (plus naky zelezo vevnitr) a taky si lamu hlavu jak je budu jednou v CR vyrabet.
PM: jednou bysme mohli dat nejakej spolecnej seminar a povymenovat cvicky s timhle naradim
 _________________ Jan Čech
剛柔流武術館ー沖縄傳統唐手
Gódžú-rjú Budžucukan - Okinawa Dentó Karate
Budžucukan Holešovice - www.bujutsukan.cz
Hombu dódžó Japonsko - www.goju-ryu.jp |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pm mistr diskutér

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Toman mistr diskutér

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 15:09 Předmět: |
|
|
| pucmaz napsal: |
| je mame prave z betonu (plus naky zelezo vevnitr) |
Jasný normální armatura a pro jistotu to udělat z cementu 42,5. Já ve výrobě problém nevidím. Akurát si člověk bude muset vyhrát se šalováním a finální pevnost betonu je podle norem po 28 dnech... Ideální pro "farm walk"
BTW: Viděl jsem i kettlebelly s nastavitelnou hmotností (ad "adjustable kettlebells") ale klasika je klasika. _________________ Arnold je guru a kulturistika je nejlepší posilování všech dob. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
xiuwei mistr diskutér

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rexob diskutér - nováček

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 17:28 Předmět: |
|
|
| A daji se tu sehnat, nebo umi je nekdo vyrobit? Bych si i poridil. Sice na nektere cviky postaci jednorucni cinka. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
xiuwei mistr diskutér

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rexob diskutér - nováček

|
Zaslal: st 21. květen, 2008 18:18 Předmět: |
|
|
Jasne, to sem si prohlizel, ale ta cena jen za jednu cinku. Proc si na tom tak uctujou, kdyz vyrobni cena je uplne nekde jinde. Plus postovne bude take mastne. Proto bych radsi odkoupil homemade kettlebell jestli je moznost. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
RUNAR mistr diskutér

|
Zaslal: čt 22. květen, 2008 9:53 Předmět: |
|
|
Pěkný obrázek do tělocvičny
 _________________ O Dragão é campeão. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Makoto mistr diskutér

|
Zaslal: čt 22. květen, 2008 12:31 Předmět: |
|
|
| pm napsal: |
zdar, mam je ze Slovenska, racha to byla, ale musim rict fakt super, rozhodne to neni hype.
v Cine jsme mluvil se spoustou ucitelu naseho systemu, vsichni rikali, ze je to jedna z nejdulezitejsich posilovacek, a to specialne pro bojova umeni, proto jsem se je po delsi rozvaze rozhodl poridit.
mavame s nima uz nejakej cas, a jak rikam, je to parada, na generaci sily z nohou a boku az do ruky super, fyzicka, kordinovana sila... instruktaznich materialu mam taky mraky (Tsatsouline, Cotter... ), dlouho jsem si to studoval a pak osahaval na nizsich vahach, jakmile se clovek nauci spravne zaklady, proste jede. davam cca. pulhodiny 2x az 3x tydne, zbytek mam klasicky cinky a nase posilovacky s dlouhou tyci, rattanovym kruhem atd., a musim rict ze super.
zamky - no vidis, ja jsem ale remeslny nemehlo, kdybych vedel driv, tak bych Te poprosil o pomoc, ale ted uz mame kettlebells a rekl bych ze jsou lepsi nez "zamky" |
Pavle, co udelat malickaty seminar, jak se udrzuje a zvysuje kondice potrebna pro vycvik CBU? Se zvlastnim zamerenim na tyto tzv. homemade prostredky (jinymi slovy vse krome cinek a slozitych stroju)
Ze bychom dorazili, vyzkouseli, zacvicili a pripadne pak zapracovali nektere metody i do nasich vlastnich treninkovych planu? O prazdninach bych snad mel mit volneji, takze bych byl prvni zajemce, videl jsem u tebe hafo ruznych "magickych nastroju bolesti"  _________________ Jarda Kolcun alias Makoto
Breath...breath...and enjoy the fight
http://www.jujutsu.cz - POZOR NOVY WEB !!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Makoto mistr diskutér

|
Zaslal: čt 22. květen, 2008 12:41 Předmět: |
|
|
Jeste dotaz na PM i Tomana: nenahrazuje tohle cviceni (viz link nize) mlaceni do pneu? Melo by to mit podobny ucinek, jestli jsem dobre pochopil, ze tu jde o vybusnou silu rukou a celkovou koordinaci...
http://youtube.com/watch?v=_KJG0tFJe4g&feature=related
Jarda _________________ Jarda Kolcun alias Makoto
Breath...breath...and enjoy the fight
http://www.jujutsu.cz - POZOR NOVY WEB !!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pm mistr diskutér

|
Zaslal: čt 22. květen, 2008 12:56 Předmět: |
|
|
seminar, no prob, ja jsme otevreny vsemu, ted na jare jsme meli camp spolecne se skolu Ivana Rzounka sifu a Jiriho Huska sifu, soucasti byl i cross training a bylo to super (viz http://www.lghk.org/cz/kalendar/2008_05_Pnetluky.htm )
vystacime si na x hodin, a pa se nebudeme tejden hejbat u nas mame mraky cviku
- jak bez pomucek (specialni kliky, posilku bricha, HK cviky jako "tri roztazeni", "podeprit nebesa 4 prsty", otloukani rukou, holeni, specialni posilka s tresnickou na dortu zvanou zabak, modri uz vedi )
- tak s ruznymi udelatky (kovove tyce ruzne vahy, dlouhe drevene tyce, kovove krouzky na ruku, pytliky na hazeni/chytani, kuly na rolovani/hazeni. kovova zavazi na posilovani prstu, rattanovy kruk, mala zavazi na bouchani, velka zavazi na bouchani, svazek jidelnich hulek na zdimani/otloukani, kettlebells, tezky pytle, lehky pytle, bouchadla na zdi, sadu jednorucek ruznych vah i s lavickou... )
pravda, vetsina z nich je sita na miru nasemu systemu, ale myslim si ze i z jinych b.u. si v nich clovek toho hodne najde
do pneu jsme zatim nebusil, jen vzteky kopal, cvico na videu je super, shuaijiao ma spoustu libovejch cvicku a pomucek _________________ Pavel Macek
Lam Ga Hung Kyun
www.lghk.org |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Toman mistr diskutér

|
Zaslal: čt 22. květen, 2008 13:05 Předmět: |
|
|
Pěkný cvičení. Taky bych řek že účinek bude podobný. Co jsem tak pochopil tak primárně tyhle cviky by měly budit koordinaci a stabilitu a explozivitu zejména pro hody. No tom videu s číňany se mi obzvlášť líbí ta druhá fáze při které se pohybuje celým tělem (práce s težištěm při zatížení ... děsně těžká záležitost ... hodně mi nejde )) _________________ Arnold je guru a kulturistika je nejlepší posilování všech dob. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mik diskutér - začátečník

|
Zaslal: čt 22. květen, 2008 13:05 Předmět: |
|
|
Makoto pěkný video.
Nedá se tím naplněnm pytlem částečně nahradít Kettbells? Je mi jasný, že asi ne všechno, ale ty zásadní věci by se daly ne?
Navíc pytel s pískem, se dá sehnat jednodušejí a hlavně levněji než kovový kettbells.
Co vy na to? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|