Evropský šerm

boj nožem, box, řecko-římský zápas, historický a sportovní šerm, sambo, le savate...

Moderátor: Makoto

Příspěvekod Picard » sob 28. led, 2006 23:35

Jinak na druhe strance vlevo dole je Troharuv patentovany metodicky postup pro nauceni se spravne polohy dlane pri provadeni bodove sixty (nebo tercy) s pullitrem piva :)

Doporucuju nezkouset to po hospodach, nemaji to tam radi, znam par typu co to zkouseli 8)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 29. led, 2006 1:59

Zdar a Sílu
O šermu vím sice jen asi tolik že meč patří tou ostrou stranou do nepřítele :) ale v boji beze zbraně je terminologie taková že parírování (parry) je pohyb polokruhový nebo kruhový kterým aktivně svádím úder z jeho původní dráhy,použití síly se minimalizuje (uči uke:), narozdíl od bloku kterým se jen končetina (zbraň) staví přímo do dráhy uderu.Někdy se to taky rozlišuje na aktivní a pasivní blok, myslím že terminologie by mohla být víceméně podobná.
©ermu zdar
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 29. led, 2006 7:19

Picard píše:Tomu se myslim rika vmyk.

díky za doplnění....myslel jsem,že jsem to tam napsal...nenapsal.....píšu rychleji,než myslím.... :oops:

...Kdyz jsme to delali, tak jsem to nesnasel ale to hlavne protoze mi to vubec neslo, teda ne ze by to tam nekomu slo

Tak proto jsi na šerm zanevřel a vrhnul se na Kendó.....????? :wink: :lol: :twisted:
Naposledy upravil Jendis dne ned 29. led, 2006 7:24, celkově upraveno 2
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 29. led, 2006 7:21

Ano,Pando...to je parírování....v tématech šermu jsme to tu už psali.....víc asi nedohledáme.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » ned 29. led, 2006 10:22

Jendis píše:
Tak proto jsi na šerm zanevřel a vrhnul se na Kendó.....????? :wink: :lol: :twisted:

No to bylo spis proto ze proste nebyl cas chodit na oboji :-)

Jedno obvzlast vypecene asymetricke cviceni bylo, ze jsem sli volnym krokem kolem telocvicny, levou ruku jsme pomalu na tri doby zvedali nad hlavu a pravou jsme behem te doby trikrat dali nahoru a dolu a pak zas levou pomalu na tri doby dolu a behem toho zase pravou trikrat nahoru a dolu a pak se ty ruce vymenily. No hrozny :]

Cilem asi je lepsi koordinace pohybu a schopnost soustredit na kazdou koncetinu zvlast, ale schvalne si neco z toho zkuste a uvidite :)

Delali jste nekdy neco takoveho na sermu?
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 29. led, 2006 13:28

Picard píše:Delali jste nekdy neco takoveho na sermu?

Přímo tohle ne,ale cviky na každou ruku něco jiného zároveň jo.....někdy je sranda.....pravá ruka neví,co dělá levá a jedinec nechápe,co ty ruce dělají obě :wink: :twisted: :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » ned 29. led, 2006 13:59

jeste si pamatuju, ze jsme zase na chuze levou rukou kreslili do vzduchu kolecko a pravou ctverec. To se pak zase stridalo, nebo menila rychlost. Schvalne si to zkuste, je hrozna sranda se divat na lidi, kdyz to delaj :D :)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 29. led, 2006 14:29

tak tohle už jsme zkoušeli.... :lol: :lol: :lol:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » pon 30. led, 2006 8:55

Picard píše:Jedno obvzlast vypecene asymetricke cviceni bylo, ze jsem sli volnym krokem kolem telocvicny, levou ruku jsme pomalu na tri doby zvedali nad hlavu a pravou jsme behem te doby trikrat dali nahoru a dolu a pak zas levou pomalu na tri doby dolu a behem toho zase pravou trikrat nahoru a dolu a pak se ty ruce vymenily. No hrozny :]

Cilem asi je lepsi koordinace pohybu a schopnost soustredit na kazdou koncetinu zvlast, ale schvalne si neco z toho zkuste a uvidite :)

Delali jste nekdy neco takoveho na sermu?

Na sermu zatim ne ale ve Wing Chun jo, bezne, porad :-) Vida, tim bych mohl ty moje sverence hezky potrapit :-)))

Prinos je samozrejme jednoznacny - moznost ovladat vsechny koncetiny nezavisle na sobe a moznost dat kazde koncetine jiny rytmus (jiny rytmus kroku a jiny rytmus kazde ruky zvlast - pri praci se dvemi meci dabelska vec).
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dondyna » pon 30. led, 2006 16:58

smysl tyhle cviky mají určitě.vliv na psychomotoriku a psychyku je přímo fantastický.neprojeví se to smozřejmě po týdnu,ale efekt je dokonalý.vlastně na tomhle principu fungují všechny léčebné terapije zvl. taichi různé chi-kungy i ta jízda na koni atd.skutečně můžu prstem ukázat na lidi co tak přestali koktat,na učitelky z nervama v háji co zase učej ..... atd atd čím intenzivněji cvičily tím dokonalejší efekt.divili by jste se co udělá z rozhozeným děckem jemom když ho naučíš skákat přes švihadlo.
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod dondyna » stř 01. úno, 2006 22:18

pokud jěště platí přeposlání těch šermířskech příruček.tak přes icq 5 to pujde v pohodě.
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dejrum » čtv 02. úno, 2006 11:01

dondyna píše:heslo na Trohaře zašlu na požádání PMkou.autor ještě žije tak nevim jestli jeho dílo můžu zvěrějňovat-kdyby mu to vadilo.
Jak jste s mým vejtvorem spokojený?ujdeto?

Za šavli od Tvarůžka předem děkuji nám na ni políčeno už delší dobu.

Zdar,
tak na tvarůžkovi už se pracuje jen to bude ještě chvíli trvat.
Prosím také o to heslo na Trohaře. Díky.
Dejrum
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod dondyna » ned 12. bře, 2006 9:32

dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod dondyna » sob 01. dub, 2006 7:25

http://www.ct24.cz/vysilani/?id=103606& ... -20&porad=

debata o sportovním šermu.nepropadejte panice záčíná to tak 2 min.po začátku příspěvku.

neumíte náhodou to streamový video někdo uložit?prográmky neni problem stačí říct.mělo by to prej jít i některejma download managerama...
adresa videa je:

mms://stream3.visual.cz/ct/high/SportCT24-200306.rm.wmv

předem díky.
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Raptor » stř 05. dub, 2006 7:42

Jednoduchý návod pro uložení stream videa - uložení stream videa je jednoduché, stačí k tomu použít jeden jediný příkaz (resp. dva i s přejmenováním):

Kód: Vybrat vše
mplayer -dumpstream mms://stream3.visual.cz/ct/high/SportCT24-200306.rm.wmv && mv stream.dump SportCT24-200306.wmv

Tohle řešení má neuvěřitelnou výhodu - a to, že funguje na všech platformách - tedy Unix, Linux, BSD, OS X i Windows. Je k tomu za potřebí jen opensource multimedia přehrávač mplayer, který existuje ve verzi pro všechny zmíněné operační systémy. Podrobnější návod (a chválu mplayeru v češtine ;)) najdeš třeba na http://www.cdr.cz/a/12737. Užij si to ...

BTW: to videjko má 149 MB ...
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dondyna » stř 05. dub, 2006 16:39

Díky moc !!!

Jen prosím ten návod přiblížit poněkud podrobněji.Mplayer mám stažený(snad),jestli tomu dobře rozumím tak se neinstaluje?Jak tam ten příkazový řádek zadám?Nebo musím ještě něco udělat aby se mi to ve woknech správně zobrazilo?Nejsem zrovna počítačový odborník.

Předem díky za ochotu a možnost uložit tohle video pro snažší propagaci sportovního šermu v čechách.
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 05. kvě, 2006 19:38

jeden dobrý člověk mi poslal mail,ve kterém byl odkaz na SKVOST......užijte si,koho to zajímá.... :wink:

http://www.mce.cz/project/
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rapir » sob 12. srp, 2006 15:20

Nevíte kde by se dala sehnat kniha v pdf nebo jiné podobě o šermu šavlí - sportovní, ale zajímá mě i historická.
Díky
rapir
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Blantmen » ned 13. srp, 2006 1:40

Ahoj, já jsem celkem zajímavou knihu o šermu šavlí našel normálně v knihovně. Jestli jsi z Prahy, tak v Ústřední by ji měli mít. Jmenovala se myslím "©erm šavlí" :wink:
Byla sice dost "oldschool", ale přesto ,dle mého názoru, hodnotná. Popisovali v ní krom technik i různé způsoby nácviku, fyzickou průpravu a trochu tam probrali i taktiku, strategii a psychologii. Týkalo se to tedy sporťáku. (Ani pro historické šermíře ale není marná)
Jinak pokud se zajímáš o historický šerm šavlí, doporučoval bych týdenní seminář Magistéria... vloni byl, možná bude i letos na podzim nebo na jaře.
Blantmen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod rapir » ned 13. srp, 2006 7:05

V Praze nebydlím, jsem z moravy. A nevíš, kdo tu knihu napsal? Nedá se sehnat v elektronické podobě?
rapir
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na západní bojová umění a sporty...