Příběh celkem nic moc,ale poprvé jsem ve filmu viděl ©panělskou školu šermu......a celkem pěkně. Neříkám,že je to zázrak,ale ..... pro toho,koho to zajímá a pro představu.......

Moderátor: Makoto
Jendis píše:Ve videopůjčovnách se v součastnosti objevil Ruský film s názvem: 1612
Příběh celkem nic moc,ale poprvé jsem ve filmu viděl ©panělskou školu šermu......a celkem pěkně. Neříkám,že je to zázrak,ale ..... pro toho,koho to zajímá a pro představu.......![]()
![]()
marcelo píše:
Mne sa ten film Jendo pacil,aj pribeh usiel ked to porovnam s tradicnymi holywoodskymi "bijakmi"..taky "panslavsky"..ale najviac sa mi pacil "Spanelak" a super scenka bola,ako mu vo sne ukazoval serm cez matematiku a uhlovanie a kruznicu,zavrseny tou technikou "polibek smrti" rapirom rovno do krku
..
NAIA píše:Mam dotaz na šermíře. Učí se někdo německou školu? Četl jsem o Velmistrovi (jméno už nevím) německé školy, který používal techniku boje s nožem/tesákem. A testoval to v osobních soubojích proti protivníkovi s mečem a neprohrál.
No a co mě zaujalo, bylo že prý používal držení nože tak, aby rovnou tím držením eliminoval některé protivníkovi útoky. Můžete mi to trochu popsat? Víte o tom něco?
NAIA píše:Prosím odpovídejte rychle než mi začne odpovídat Luen
luen píše:NAIA píše:Prosím odpovídejte rychle než mi začne odpovídat Luen
??? Copak te trapi![]()
Chces znat shodu mezi nasim tesakem a jihocinskym seung dao ...
NAIA píše:Ještě bych se zeptal šermířů. Jak na tom bylo se šermem (stylem boje) třeba v Rusku, Polsku nebo Čechách? Měli také svoje školy?
NAIA píše:luen píše:NAIA píše:Prosím odpovídejte rychle než mi začne odpovídat Luen
??? Copak te trapi![]()
Chces znat shodu mezi nasim tesakem a jihocinskym seung dao ...
Ja jsem věděl že se chytnešJinak diky za optani - netrapi mě nic
NAIA píše:No to jo, ale ja jsem se spis chtel dozvedet jestli mame nejake sermirske legendy take z nasich zemi....
NAIA píše:No to jo, ale ja jsem se spis chtel dozvedet jestli mame nejake sermirske legendy take z nasich zemi....
O nejakou jihocinskou savli mi ted nejde, ale muzem to rozebrat jindy
NAIA píše:
Na ten sparring se zbranema je mozne dojet jen na nuz? Resp. tesak? Nebo se zam rezete jen meci a kordy?
RBR píše:Bylo o něm známo, že ovládá nějaký obzvlášť šikovný tajný výpad, kterým své soupeře posílá do věčných lovišť.
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků