ukropcany píše:Ja vychádzam zo skúsenosti čo poznám boxerov, ktorí sa rozhodli aj kopať... nevedia si na to zvyknúť... a nohy ani nehovorím...
No nebavíme se přece o předělávce klasickýho boxera na plnohodnotnýho thaiboxera, tam by to byl (samozřejmě v závislosti na talentu konkrétního jedince) opravdu běh na dlouhou trať... Ale pokud jde "jen" o přípravu na to, aby si nenechal rozkopat nohy, případně dát nějaký kolínko v zápase podle pravidel K1 a mohl to dobře odbouchat rukama, tam bych to já osobně viděl spíš v horizontu měsíců než roků. Každopádně úspěšnost takový "transformace" má víc faktorů... Například styl, jakým dotyčnej boxer boxuje. Pokud jde o takovej ten "amatérskej gard" s jednou rukou u brady, druhou vepředu a hodně dlouhýma postojema, tak do něčeho takovýho přidat nohy (třeba i pouhou obranu) je fakt docela problém...
Naproti tomu boxéři, co jsou zvyklí bouchat v tzv. "profi gardu", teda obě ruce u hlavy (necloní si tou přední) a o něco kratší postoje (jako např. Lukaskon), obvykle nemají problém vnímat a pokrejt kopy od pasu nahoru, takže se v podstatě akorát potřebujou "doučit" řešit lowkicky. Ale jak píšu, je to můj osobní názor, pár přeběhlíků jsem taky zažil / viděl, ale tolik jako ty asi ne, no...