Páskování v kickboxu

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod patrik » úte 15. dub, 2008 7:49

luen píše:Patriku asi za to nemuzes a nedelas to schvalne. (...)

Ale nekomu asi vyhovuje psat o koze, kdyz jinej mluvi o voze, ze?

Jasně že to nedělám schválně a jasně, že klíďo můžu psát od věci. Zřejmě to souvisí s tím, co píšeš, jak a jak to na mě působí. To je prostě normální problém netový diskuze, o kterém se tu psalo snad stokrát.

Víš co, pro dnešek to necháme. Napsali jsme si svý, nepohádali jsme se a tady to zůstane viset, takže zbytek osazenstva už si na to v klidu může reagovat.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 15. dub, 2008 8:07

Gino píše:
luen píše:Certifikaty se kupuji, pasky se kupuji a neni to o urovni znalosti, ale o urovni penezenek, kamaracovstvi a jinejch uslechtilejch kvalit bojovniku

Luene, tady asi mluvis o trochu jinych krajich a jinych mravech, nez pucmaz. Netusim, proc mas za kazdou cenu touhu snizovat neco o cem prd vis. Teda pardon, vlastne tys musel zaplatit za pasek v Karate nekde u nas v malicky zemicce a mozna z toho mas do dneska trauma. Nebo jsi se dost mozna tim paskem v te dobe chlubil taky a uz si na to nechces pamatovat. Kdo vi...
luen píše:Mam certifikaty na zdi a mam je tam ze srandy :lol:

Vazne? Tak je jenom tak ze srandy vsechny sundej a hod je do sklepa, ne? Co ty na to? Vzdyt jsou k hovnu, proc si jima zasiras zed?
luen píše:Paradoxne se nejvic tema cancama ohaneji lide, kteri nic neumi!!!

Jelita, ano, s tim souhlasim. Taky mam nejakej pasek a nerikam to vsem koho potkam. Ale na web skoly bych si ho samozrejme napsal, stejne jako si doktor napise na ordinaci sve jmeno i s titulem MuDr. - rozhodne to neznamena, ze je dobrej doktor, ale zase na druhou stranu... nepujdu k nekomu, kdo ten titul nema, abych jako az pak ocima poznal, jestli tu doktorinu umi.

No a ten zbytek, cos tu vyzvracel o tom podpisu, ten byl urcite zcela zbytecnej a mohl sis ho odpustit.

Gino, proc ty musis byt za kazdou cenu za ... ??? Asi nejsem jedinej kdo za pasky platil, asi by se naslo miliony lidi, kteri bez ohledu na to od kud pochazeji porad za pasky plati ... Nikdy jsem se nevytahoval s paskama a jinejma hloupostma a nemam z toho zadne trauma. Jestli te zajima muj profil, tak se stav u nas ve skole a muzes mi rici do oci, ze jsem se necim chlubil a ze mam z neceho trauma :wink:

Mam jich cca 1/2 na zdech a cca 1/2 na pude. Na zdech je mam proto, ze mam velkou skolu a nejaka vyzdoba se sem na ty velke plochy sten hodi ... jinak je kazdou chvili sundavam, kdyz na zed vesim neco dulezitejsiho (jako je treba pytel na bouchani a pod) ... to vi kazdej truhlik :lol:

Jinak s tim doktorem je to trochu jine ... jemu to ukladsa zakon kamarade, protoze kazdej zivnostnik to musi mit :wink: A jedna vec je certifikat, kterej nema v zazkone zadnou oporu a druha vec je tohle :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 15. dub, 2008 9:15

Říkat tady o páscích že jsou k ničemu je blbá hloupost.
Jako malej jsem dělal nejdřív Judo a potom Karate v obou oddílech byli dobrý borci,
před zkouškama na pásek naprostá většina adeptů začala víc trénovat.
Když uděluje stupně někdo kdo se vyzná tak to může bejt v začátcích (prvních 5 let)
dobrý povzbuzení .
Dál je to dobrá orientace protože trenérů je spousta a když přijede někdo na seminář s vysokym stupněm od řádnýho bijce tak hned vim o co jde.
Je jasný že lidi co známe s páskama neuvádíme prostě si napíšem
pan Yamaha nebo pan Kawasaki těmi přezdívkami myslím sílu, rychlost a výkon :D a každýmu je jasný o co jde........
Samozřejmě že znám lidi co uměli a nechtěli páskovat to se potom stalo že trenér na konci tréninku 8) někomu udělil vyšší pásek.
Je naprostá pitomost páskování odsoudit takovej pohled je řádně omezenej.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 15. dub, 2008 9:36

ukropcany píše:Zaujímavé je, že v európskych bezpásikových športoch ľudia s motiváciou problémy nemajú... ač som krabičkovač, tak tento typ krabičkovania mi vadí, pretože sa naň absolútne nedá spoľahnúť... na seminár môže prísť kto chce s pásikom akým chce, ak napr. 2 roky necvičil, tak pásik hovorí fakt len to, že mu nepadnú gate... :D

Na thai boxu kde jsem byl:
Hele kámo teď jsem půl roku necvičil takže v klídku jó?
Frankie doparoma neschovávej se za ten pytel teď jedem angličáky!!!!
Proč tu nebyl Ondra měsíc neviděl jste ho někdo?

®e ve spoustě případů pásky nic neříkaj je jasný v tom souhlas ale kdo se vyzná ve jménech tak mu to může dodat informace.

Třeba 1dan necvičil tak dlouho jako 5 dan a nemá tolik zkušeností atd.
Ale jsou případy kdy je 5dan kousek látky na gi nic víc to zase ano.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 15. dub, 2008 9:36

RUNAR píše:Říkat tady o páscích že jsou k ničemu je blbá hloupost.
Jako malej jsem dělal nejdřív Judo a potom Karate v obou oddílech byli dobrý borci,
Když uděluje stupně někdo kdo se vyzná tak to může bejt v začátcích (prvních 5 let)
dobrý povzbuzení .
Dál je to dobrá orientace protože trenérů je spousta a když přijede někdo na seminář s vysokym stupněm od řádnýho bijce tak hned vim o co jde.
pan Yamaha nebo pan Kawasaki těmi přezdívkami myslím sílu, rychlost a výkon :D a každýmu je jasný o co jde........
Samozřejmě že znám lidi co uměli a nechtěli páskovat to se potom stalo že trenér na konci tréninku 8) někomu udělil vyšší pásek.

No vidis a ja se snazim lidi motivovat jinak. Na ulici je pasek nezachrani a ve sportovnim zapase take ne. Lidi maji mit respekt z toho, ze nekdo neco umi a ne z toho co ma na sobe! Neodsuzuju pasek jako takovej, take mi drzi kalhoty a take jsem ho ocenil na judu, kdyz jsem chtel s nekym mrsknout :lol: Neni muj problem, ze to s tema paskama bylo myslene jinak a ze to ulitlo ... Kritizuju placene paskovani, kritizuju paskovani za ucelem dalsiho postupu, kritizuju paskovani, ktere stejne na konec nema zadnou obecnou platnost, protoze se neda standardizovat a 1.dan v kazdem oddile ma vlastne uplne jinou vypovidaci hodnotu o kvalite atd ...

Mam-li zajem vedet jak na to nejakej borec je, tak se podivam jak mu to "slape" a muze cvicit treba v teplakovce z trziste ... Obecne se stal z obleceni, pasku, hodnosti ... fetish a mnoho lidi se honi za tim, aby zapadli v ramci omacky (oblecky, chovani, jednani ...) misto aby se soustredili na svuj prvorady ukol ... neco umet a touhu se neco poradne naucit!

Cvicil jsem radu let judo a radu let karate. Trenerovi na karacu bylo vzdy trapne, kdyz za mnou musel prijit s tim, ze jestli se chci rozvijet dal musim jit na zkousky! Z prehledem jsem vyhraval v kumite se zlutym paske nad lidma s hnedym ... oc trapnejsi bylo, ze prave zkusebni komisar byl trener lidi, kteri vsude dostali na budku, ale kazdej z nich byl drzitel vysokeho kyu ... Abych neplacal z vody byl to pan Pytlik z Plzne a jeho skola karate!

Pytlikovo klubovej fetish ... jehoz uroven byla a je k smichu. Ruda Stransky z K. Varu radeji jezdil (tenkrat jeste) za tezke prachy do Nemecka a snad do Japanu (jen z doslechu), nez by se nechal prezkouset takovejma lamama a stranickejma kadrovakama jako byl Pytlik a jeho osadka.

Nerikam, ze je to takhle vsude, ale neco sem se po zavodech najezdil a byl to velice casty jev napric celou republikou ... Proc tolik dohadu ohledne dnesnich klubu karate ... nejde v 50% o to, ze si nekdo udelal dan u nejake lamy, ktere za to zaplatil atd ... atd ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 15. dub, 2008 9:36

RUNAR píše:Říkat tady o páscích že jsou k ničemu je blbá hloupost.
dobrý povzbuzení .

Souhlasím. Například u nás v dojo to s tím páskováním chodí stejně. A za dany se neplatí nic a za kyu 200,- Kč. Ty peníze se pak používají na nákup pomůcek na cvičení.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 15. dub, 2008 9:41

Vite co, kluci... ja mam pocit, ze tady z tech pasku delate co nejsou hlavne vy, co proti nim brojite. Preberte si to jak chcete.

A Luene, ja se stavim az bude dalsi setkani BU (bude zase u tebe?) a ty certifikaty si vomrknu, jsem zvedavej :lol:

Ad to trauma a chlubeni... tak jestli ses s paskem v mladi nechlubil, tak na to nevim co rict, chlubil se s nim snad kazdej... i ja byl sakra hrdej na ten prvni, zlutej... i na ty dalsi, pac jsme vedel, co me stali driny. A ze z tech pasku mas ted nejaky trauma, to tu vicemene dokazujes ted, protoze kdyby ti to bylo u prdele, tak ti to je proste u prdele, ale ty ne, ty tu nad tim travis hodiny.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 15. dub, 2008 9:45

KAMINARI píše:Ty peníze se pak používají na nákup pomůcek na cvičení.

Takhle to chodi v rade dojo! Jen nekdo to proste nechce videt, aby neprisel o tu svoji "omacku"... :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 15. dub, 2008 9:48

Gino píše:Vite co, kluci... ja mam pocit, ze tady z tech pasku delate co nejsou hlavne vy, co proti nim brojite. Preberte si to jak chcete.

A Luene, ja se stavim az bude dalsi setkani BU (bude zase u tebe?) a ty certifikaty si vomrknu, jsem zvedavej :lol:

Ad to trauma a chlubeni... tak jestli ses s paskem v mladi nechlubil, tak na to nevim co rict, chlubil se s nim snad kazdej... i ja byl sakra hrdej na ten prvni, zlutej... i na ty dalsi, pac jsme vedel, co me stali driny. A ze z tech pasku mas ted nejaky trauma, to tu vicemene dokazujes ted, protoze kdyby ti to bylo u prdele, tak ti to je proste u prdele, ale ty ne, ty tu nad tim travis hodiny.

asi jsme z jineho testa ... me tesilo prvni vyhrani a pak ty dalsi. Ja na pasky opravdu nikdy nebyl a naopak jsem se tem pasakum smal :lol: Muj trener na to take nebyl a videl to tak nejak stejne :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 15. dub, 2008 9:54

luen... no, tak tys delal judo, ja exhiboval na jujutsu a zadne zavody nebyly (v te dobe, ted uz byvaji pomerne bezne), takze my jsme "vyhravali" a "prohravali" jenom v randori (sparringu) a tam nam trener kladl na dusi, ze to neni o tom, kdo vyhraje, nebo prohraje, ale o tom, ze se clovek neda, ze prokaze kuraz, odvahu a tak ci tak tim nabere zkusenosti. A samozrejme i tam pasek nehral roli, dostat na budku mohl kazdej.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 15. dub, 2008 9:58

Hlavně je třeba říct že pořádný karatisti to viděj a nikdo se jim za pásek neschová,
Takovej borec je potom k smíchu.
Samozřejmě že to spolu nese spoustu lidí co si pásek nějak zajistí a nic neumí,
Jenomže jsou i lidi u kterých to vypovídá o tom jak dluoho cvičí, kolik maj zkušeností s tréninkem a hlavně KDO UZNAL JEJICH DOVEDNOSTI.

Taky jsem psal že jsou lidi co páskování nemusí a tam má trenér přijít a po tréninku mu ten pásek udělit.

Někde jsem četl nějakej výzkum od pana Nakayami kde přesně měřili rychlost a sílu úderů různých karatistů, zjistili že 4dany měli o kus rychlejší a silnější řachy než 1dany, protože 4dany byli borci co trénovali dýl ……. a to už se ve střetu dost hodí .
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 15. dub, 2008 10:08

Ucrop: Jenom řikám že v některých případech je ten dan záruka toho jaký má ten učitel zkušenosti s tréninkem ne jak je na tom teď , nejde jenom o to aby byl bijec, i když to v pořádnym karate tak je že trenér to zároveň i pořádně umí, jde taky o to jaký má zkušenosti s cvičením a hlavně KDO TO UZNAL.

Třeba Lewis by byl trenér na nic ale jeho trenéři by z tebe udělali Yamahu :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 15. dub, 2008 10:16

Gino píše:luen... no, tak tys delal judo, ja exhiboval na jujutsu a zadne zavody nebyly (v te dobe, ted uz byvaji pomerne bezne), takze my jsme "vyhravali" a "prohravali" jenom v randori (sparringu) a tam nam trener kladl na dusi, ze to neni o tom, kdo vyhraje, nebo prohraje, ale o tom, ze se clovek neda, ze prokaze kuraz, odvahu a tak ci tak tim nabere zkusenosti. A samozrejme i tam pasek nehral roli, dostat na budku mohl kazdej.

OK, takze si rozumime :wink:

RUNAR píše:Hlavně je třeba říct že pořádný karatisti to viděj a nikdo se jim za pásek neschová,
Takovej borec je potom k smíchu.
Samozřejmě že to spolu nese spoustu lidí co si pásek nějak zajistí a nic neumí,
Jenomže jsou i lidi u kterých to vypovídá o tom jak dluoho cvičí, kolik maj zkušeností s tréninkem a hlavně KDO UZNAL JEJICH DOVEDNOSTI.

Taky jsem psal že jsou lidi co páskování nemusí a tam má trenér přijít a po tréninku mu ten pásek udělit.

Někde jsem četl nějakej výzkum od pana Nakayami kde přesně měřili rychlost a sílu úderů různých karatistů, zjistili že 4dany měli o kus rychlejší a silnější řachy než 1dany, protože 4dany byli borci co trénovali dýl ……. a to už se ve střetu dost hodí .

Ale jo, ja take chvalim snahu nekoho dat celou vec s paskama zase nohama na zem o tom se tady nebavime :wink:

S tim uznanim ... me se vazne zda pohodlnejsi system, kde tedy jednou nekdo na zaklade (a neresme ted na jakem ... to je zase dalsi diskuze) uzna mou schopnost nekoho treba ucit a pak za mnou, ale za par mesicu nesmi prijit a rici mi, ze si me znovu prezkousi, protoze uz si neni jist tim rozhodnutim a nebo tim, jestli jsem treba pred tim nejak X let nepodvadel ... Take dostanes jednou obcanku a pak uz nikdo nezpochybnuje, ze ji mas ... A co se tyka znalosti a dovednosti :lol: To se da krasne oddelit a zamezit tak nejakemu lichemu spojovani :wink:

Jinak ten vyzkum ... no ja chapu, ze je v bance obcas nuda, ale tohle :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 15. dub, 2008 10:18

Ucrop:Ano záleží na tom jestli vydavatel uděluje dany nekompromisně,
a samozřejmě že jde o toho nositele stupně ale vydavatel je v mnoha případech, NE V®DY! , záruka a jak jsem psal Nakayama to pro jistotu měřil v laboratoři jestli uděluje pásky dobře...... :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 15. dub, 2008 10:29

luen píše:
Jinak ten vyzkum ... no ja chapu, ze je v bance obcas nuda, ale tohle :lol: :wink:

Ani ne, mám furt co dělat ale tohle je pro mě takový odreagování což zvyšuje výkon, jinak mě se zdá transparentní měření síly a rychlosti docela užitečná věc dělaj to všichni sprinteři, lifteři....

Jednou jsem byl někde na diskotéce a měli tam takovou hrušku která po nárazu na zadní stěnu přístroje "+-změřila něco jako sílu úderu" jedna rána 5czk hrál jsem na tom asi hodinu skvělej trénink měl jsem větší řachu než Ukrajinci.Jeden vypadal skoro jak Dzindziruk.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 15. dub, 2008 10:50

RUNAR píše:
luen píše:

Ani ne, mám furt co dělat ale tohle je pro mě takový odreagování což zvyšuje výkon, jinak mě se zdá transparentní měření síly a rychlosti docela užitečná věc dělaj to všichni sprinteři, lifteři....

Jednou jsem byl někde na diskotéce a měli tam takovou hrušku která po nárazu na zadní stěnu přístroje "+-změřila něco jako sílu úderu" jedna rána 5czk hrál jsem na tom asi hodinu skvělej trénink měl jsem větší řachu než Ukrajinci.Jeden vypadal skoro jak Dzindziruk.

Kolik ti to ukázalo, jestli to není tajný. Já na pravačku / jsem levák , ale mněl jsem ju zlomenou / 947
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 15. dub, 2008 10:53

KAMI:Už ani nevim je to docela dávno tušim že něco kolem 1000, ale to měření na tomhle přístroji je asi hodně cinknutý :D
Ani to nemá žádný jednotky :D

Jde o to že takovej trénink je užitečnej je to změna + sice cinknutej ale alespoň nějakej ukazatel síly ....
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 15. dub, 2008 10:59

Je někde si tu sílu a třeba rychlost v kopu a úderu nechat změřit odborně? Třeba v Brně.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 15. dub, 2008 11:10

RUNAR píše:
luen píše:

Ani nejde o tu rychlost, proti tomu nic nemam i kdyz je to i tak neobjektivni co se pouzitelnosti tyka ... ale to je zase na jine tema :wink: Ale ty 4.d. vs. 1.d. ...

Jinak nekecej, ze mas v bance praci, kdyz stihas tak akorat odepisovat sem :lol: Podivej khooca, ten ani nema chudak cas sem neco napsat :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 15. dub, 2008 11:46

:lol:
Jo to že jenom a pouze řacha nerozhoduje je pravda na tom se shodnem.
Ale zase na druhou stranu může někdo bejt skvělej po všech ostatních stránkách ale bez tý řachy je to k ničemu......

Jde o to že v tý době co to měřili tak dany měli váhu a na každej další museli hodně makat a po změření vyšlo že ty co trénovali delší dobu(vyšší dan) měli rychlejší a silnější řachy samozřejmě že byli i výjimky.
Opět neřikám že je to souhrný a skvělý hodnocení dovedností.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...