TRENINK DOMA

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

.

Příspěvekod luen » pát 11. led, 2008 5:25

Kluciii, doporucuji cvicit zasadne doma v komore ... z knizek (nejaka obrazkova), casopisu (kde je hodne krizovek), videa a nejlepe lze okoukavat techniky z radia ...

Pak si kupte radiovku, bandasku a velkej hreben do kapsy ... "Venca z piskovny" co umi to tajne umeni psychotroniku ze saoliiinu ... smrtici technika zen :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 11. led, 2008 9:37

luen- bez debaty ze mat trenera a klub je zaklad,len som chcel poukazat ze z dvd sa naucis aspon nieco oproti knizke,z kt. sa nenaucis nic..ale dvd je tak 10% zo 100%..takze jednoznacne ist cvicit do klubu :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 11. led, 2008 10:10

Hele určitě nejsem zastáncem "korespondenční" výuky, ale pravda je že teď je na trhu (rozuměj warezu resp. p2p :lol: ) tolik kvalitních výukovek že se dá i lecos naučit, ale spíše konkrétní techniky (striking, submissions, wrestling) určitě ne celý systém. Už sem byl párkrát docela (mile) překvapený co lidi okoukali z výukovek. Ale rozhodně to nemůže ani z části suplovat trénink v dobrým gymu. Jsou supr např na drilly, posilování a specifický tréningový metody, který může každej dělat sám. Výukovky mohou něco zlepšit ale především je to finanční situace autora.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 11. led, 2008 10:52

Toman píše:Výukovky mohou něco zlepšit

Souhlasim. Vyukovky jsou dobre pro inspiraci, ale vetsim prinosem budou pro nekoho, kdo uz zaklady (nebo nejlepe i vice) ma a muze to puzit vazne jako inspiraci pro domaci trenink napriklad drilu atp. (jak zminil Toman).

Ovsem ja s tim osobni zkusenost nemam :o)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ViaDraco » pát 11. led, 2008 12:55

Myslim, ze vyukova videa jsou dobra jak zezacatku, tak v prubehu. Uplny novacek muze dostat predstavu o skale technik, rozsahu a bohatosti BU - proste zjisti, jakou malou cast z toho zatim na treninku dela a jestli stoji i o ten zbytek :)
A pro pokrocileho je to zasobarna zajimave inspirace a opet obohaceni ve smyslu zbaveni iluze "vsechno znam".
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » pát 11. led, 2008 14:13

diablik píše:luen- bez debaty ze mat trenera a klub je zaklad,len som chcel poukazat ze z dvd sa naucis aspon nieco oproti knizke,z kt. sa nenaucis nic..ale dvd je tak 10% zo 100%..takze jednoznacne ist cvicit do klubu :wink:

Jasne ... to nebylo na tebe :wink: Oba vime svoje a ja vim, ze necvicis jen podle dvd :lol: Uzil sis na ulici sve a to jsou zkusenosti, ktere zase clovek neziska ani v tom nejlepsim gymu ci skole :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod adkins » pát 15. úno, 2008 17:46

No na treninky už tyden nechodím a už nejspíš nebudu-NEZTIHÁM TO ZE ©KOLI(k tomu ještě posilovna) takže jse musím spokojit jen s tím trenovat doma,jak mam trenovat přesně teda doma abych jse aspoň něco naučil?pytel,hrušku mam,tak pls rady
adkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPa » pát 15. úno, 2008 19:09

adkins píše:No na treninky už tyden nechodím a už nejspíš nebudu-NEZTIHÁM TO ZE ©KOLI(k tomu ještě posilovna) takže jse musím spokojit jen s tím trenovat doma,jak mam trenovat přesně teda doma abych jse aspoň něco naučil?pytel,hrušku mam,tak pls rady

Hele ty "Lojzo", jestli jsi opravdu rok chodil na thaibox, jak píšeš v prvním příspěvku, musí ti dávno být naprosto jasný, co můžeš trénovat sám doma - fyzičku, stínování a pytel. :?

adkins píše:Myslite že nevadi když budu trenovat doma(každy den),rok jsem chodil na thaibox,přiručku mam,chci dokazat se vytrenovat SÁM!A další duvod proč je v forum sebeobrana(boxer v nouzi)

Možná by bylo lepší nalít si "čistého vína" a napsat něco jako: Jsem loser vlastnící příručku o thaiboxu, který nic neumí a chtěl bych se naučit bojovat, ale mám strach přijít na trénink boxu (thaiboxu). Pak by ti většina těch zkušenějších napsala - překonej ten strach a začni tam chodit, sám se doma nic nenaučíš. :!:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod adkins » pát 15. úno, 2008 20:33

JA CHCU CHODIT NA TRENINKY TY LOJZO ALE NEZTIHÁM TO(NEMAM V ZADKU VRTULI),tak jedine co mi zbývá je trenovat doma
adkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod adkins » pát 15. úno, 2008 20:41

ja napišu že to neztihám s té posrané školi a ty mi napišeš až chodím na trenink a překonám strach-to jde vydět to tvoje uvažování(bez uražky) :roll:
adkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pát 15. úno, 2008 20:47

adkins píše:ja napišu že to neztihám s té posrané školi a ty mi napišeš až chodím na trenink a překonám strach-to jde vydět to tvoje uvažování(bez uražky) :roll:

Lojziku ... tak se pani ucitelky ve skolce zeptej, jak se pise slovo NESTIHAM :wink: Mozna by ti pak doslo i par jinych veci :wink: Kdyby ses trochu ucil ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod adkins » pát 15. úno, 2008 21:05

Myslím že tohle téma není o tom abys mě učil gramatiku,no nic tady se rady nedočkám :roll: -od toho přece fora jsou že,zbohem
adkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod adkins » pát 15. úno, 2008 21:09

Ja se chci učit BU ale neztihám to,chtěl jsem od vás nějakou moudrou radu(trenovat ASPOŇ doma) protože jste někteří už zkušení ale místo toho tohle,no nic :cry:
adkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod migli » pát 15. úno, 2008 22:43

Chces radu? Tak jo, ale mozna se ti nebude libit.

1) Poves si tohle moto nad postel, a zacni se podle toho ridit: "Vitez jde a hleda zpusob jak neco udelat, slaboch jde a hleda vymluvy."

2) prohledej si zdejsi diskuse na tema "rosstraining", stahni si materialy tam uvedene a zacni podle nich cvicit. Bud cviky s vlastni vahou (underground guide...), nebo si dej dohromady pytel s piskem a jed s nim(ultimate training...). Pokud mas doma cinky, tak klidne muzes Infinite intensity. Vzhledem k tomu, ze veskery trenink budes delat doma, muzes klidne 5x tydne makat fyzicku.

3) techniku pres internet, nebo pres vyukovky - radsi na to zapomen. Pokud nemas zaklady, pak z vyukovky nepostrehnes 95% podstatnych veci a zbytecne si zafixujes chyby. A pokud zaklady mas(tvrdis ze rok cvicis MT, tak asi jo), tak je opakuj do zblbnuti - nejlepe pred zrcadlem, praci na pytli si natacej na kameru - tak abys rovnou opravoval chyby.

4) nefnukej tady, ze ti nikdo nechce dat radu. Nikdo tim neni povinen, a navic nekteri co ti radili, cvici taky 25 a vice let, takze vedi, ze ucit se z knih a vyukovek BU je proste blbost. Knizka/DVD ti muze neco objasnit, pomoci porozumet. Ale nikdy neumi nahradit trenera za zadkem a sparing.

Takze kdyz to shrnu - makej zbytek skolniho roku fyzicku tak, abys potom v boxerne nemel problemy cvicit naplno cely trenink. A uvedom si ze do prazdnin je to 4 1/2 mesice, a pak klidne muzes chodit zase bouchat.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod adkins » sob 16. úno, 2008 13:43

jj,dik
adkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod adkins » pát 14. bře, 2008 17:58

tak ja nemusím umět nějakej kick box,jen jse chci umět bit na ulici a k tomu mi stačí bouchat do pytle doma,posilka a ulice :wink: už 3měsice to tak dělám a super sice to nevypadá ani kapku jako kicbox :lol: ale stačí mi to
adkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Emiel » pát 14. bře, 2008 20:30

adkins píše:tak ja nemusím umět nějakej kick box,jen jse chci umět bit na ulici a k tomu mi stačí bouchat do pytle doma,posilka a ulice :wink: už 3měsice to tak dělám a super sice to nevypadá ani kapku jako kicbox :lol: ale stačí mi to

Proč sem teď taháš kickbox, když si cvičil Muay Thai?
Mno a není lepší se těm konfliktům vyhýbat?
A pokud už se na ulici rveš, ano, gratuluju, že se umíš ohánět a uzemnit pěsťovkama, ale uvažuj.. Zmlátíš někoho necvičeného, ten má za kamráda někoho, kdo trénuje nějaké BU nebo BS, pozve si ho na tebe a hádej jak dopadneš ;)
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod adkins » sob 15. bře, 2008 9:23

Ja jse biju jen v obraně!!!A abych měl pořádnou ránu,umět dát pořádný kop na hlavu a nějakou malou kombinaci což mi upe stačí ke klidu když jdu po ulici tak stačí bouchat doma.To je muj názor.
adkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » sob 15. bře, 2008 9:33

adkins píše:abych měl pořádnou ránu,umět dát pořádný kop na hlavu a nějakou malou kombinaci.....tak stačí bouchat doma.To je muj názor.

Tvůj původní dotaz: "Myslite že nevadi když budu trenovat doma?"
Tak co vlastně chceš vědět :?:
adkins píše:což mi upe stačí ke klidu když jdu po ulici

Jo, když takhle jdeš po ulici, tak to stačí.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod adkins » sob 15. bře, 2008 9:49

Už nechci nic vědět,jen jsem dokončil tohle téma že mi postačuje bouchat doma a ne chodit taky kus na treninky
adkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...