Reálná sebeobrana proti noži

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod bojovnik123 » pát 23. led, 2009 0:40

jeikob píše:trochu mi přijde jako by praha či jiná města v čr byli sin city a všude chodil marv :lol: no opět jen můj názor prostě z nože jako zbraně na sebeobranu nemám dobrý pocit.a nejsem pro ho propagovat širší veřejnosti jako sebeobranou zbran. píšu širší veřejnosti!!! a o propagaci. jinak pokud ho má zdravá sebejistá osobnost a umí s tím zacházet .tak to je každého rozhodnutí. prostě človek by měl cítit,že na to má. a že to má pravě jen pro případ nezbytí

Naivní, ale pochopitelné. U člověka, kterej tohle nezažil. To Sin City - Karlín? ®ižkov? Libeň? Strašnice? Jižák? Když se tam dostaneš v tu nejnevhodnější chvíli a vyvalí se na tebe skupina nepřizpůsobivých. V USA jsem nebyl, ale nemyslím, že by zde byla větší obava (nebo Obama :wink: ) o život než v jiných velkoměstech. To je prostě produkt společnosti. Takže každé větší město, kdekoliv na světě se potýká se stejnou mírou pouliční kriminality, jen je rozdíl jestli to je ve městě, které má 10 mil. obyvatel, tedy NY, tedy jako celá ČR, nebo jestli je to v Brně s půl mil. obyvatel. Rozdíl pouze v číslech. Nic víc. Statisticky to je stejný.

Lepší mít při ruce něco, než nemít nic!
Naposledy upravil bojovnik123 dne pát 23. led, 2009 0:57, celkově upraveno 1
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod jeikob » pát 23. led, 2009 0:56

žil jsem do 22 let na žižkově. dva roky jsem chodil na střední v děčíně. v pubertě jsem se pořád pohyboval ve městě .semo tamo sem šel přes václavák a noční žižkov. kolikrát jsem se dostal do konfliktní situace o té kdy sem měl pocit,že by ti hoši mohli mít nůž jsem psal. a jednou mně seřezali na zemi skinhedi ,ale to by mi stejně nůž nepomoh .prostě vyhejbal sem se divnejm podnikům a místům o kterých všichi věděli že jsou o hubu. když jsem šel v noci koněvkou a viděl u baru skupinku romů tak jsem přešel na druhou stranu. jinak s nima jsem v životě žádnej problém neměl.akorát jednou mi jeden nafackoval,ale za to sem si moh sám.měl jsem blbé řeči na jeho segru.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 23. led, 2009 1:05

no samozřejmně je dobré být nějak připraven,bránit se .akorát myslím že u nože a pistole by neměl nosit každý.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 23. led, 2009 1:24

bojovnik123 píše:
luen píše:
bojovnik123 píše:
Nosím náš "světový" vynález, čs. armádní nůž UTON (jde o armádní bojový nůž s polodýkovitým ostřím) - myslím si, že jde o jeden z nejdokonalejších a nejuniverzálnějších nožů, který jsem kdy používal, ale beru názory dalších, kterým ten nůž prostě nesednul. Mě ano. Možná jsem tak trošku patriot.
A myslím, že je více odstrašující než běžné typy nožů nosených drbany.

uton je super, jen se musi poresit pouzdro ... a v pripade pouziti neni zas tak velka skoda pri zbavovani se predmetu dolicneho :lol:

Jaké pouzdro máš na mysli? Pokud vím a viděl jsem, existuje asi pět základních typů pouzder. Opaskové základní, opaskové vojenské, opaskové s horizontálním i vertikálním uložením, podpažní a speciální pro uložení na taktickou vestu.

nechavam si delat na zakazku, nemam rad ty "zalesacke" pouzdra, ktere nejsou uzpusobene na rychle vytazeni noze. idealni je pouzdro, ktere se da polohovat na opasek vertikalne/horizobtalne (bude ccepeli nahoru/dolu)/ci pod uhlem 45stupnu ... pouzdro musi byt pevne a nuz z nej musim vytahnout jednou rukou ... jen cvaknutim palce a musim ho uz pevne drzet ... zadne prehmatavani, pouzivani obou rukou a pod. nesmyslnosti :evil:

jeste ke stavu v usa ... mam tam kamarada po "X" letech v usa (ma tam rodinu - manzelka a dcera) se vraci z5 do cr! je tam panika ... sel si koupit zbran a rekli mu, ze nejdrive za rok, ale ze ho da do poradniku, jelikoz civilni strelne zbrane jsou vykoupene min. na jeden rok. lidi se obavaji nepokoju z rad cernochu po tom, co obama vyhral volby.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 23. led, 2009 1:30

a kde žije.mám segru tam vdanou .žije v oregonu v portlandu a tam je klid.naopak tam jsou lidi rádi,že vyhral obama.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 23. led, 2009 2:27

jeikob píše:a kde žije.mám segru tam vdanou .žije v oregonu v portlandu a tam je klid.naopak tam jsou lidi rádi,že vyhral obama.

v californii
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 23. led, 2009 2:58

tak to chápu .hlavně asi LA. tak pokud maji občanství,vždycky se tam můžou vrátit
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 23. led, 2009 8:40

Luen- servus kamarade,takze kamos sa ozbrojuje proti hodnym cernoskom,ten rasista :lol: ..no nic, pocitam ze do 1 dekady asi aj nam poslu nejakych sladkych marokancov a alziranov od zabozrutov do CR a SR aby sme sa trosku multikulti zblizili :twisted: ..osobne cakam kedy zacnu znarodnovat eurofasouni kvery a robit prohibicie na teleskopy a noze :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 23. led, 2009 9:00

A tak, kdyz uz se resej ty zbrane...

Co myslite, co je lepsi si poridit, jakozto obycejnej civil, dejme tomu jako ja? Pri mych 75kg a 200cm tezko nekoho zastrasim postavou a vahovy rozdil u vsech moznych "blbecku" v mem okoli je vzdy v muj neprospech a nezridka kdy i tech zminenych 30kg.

Teleskop, nebo nuz?

S nozem jsem nikdy necvicil, s tyckou escrimackou (jako teleskop) jsem si kdysi obcas zablbnul s kamaradem, ktery Escrimu cvici. Osobne jsem se vzdy spise klonil k tomu teleskopu hlavne z duvodu jeho vetsiho dosahu.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » pát 23. led, 2009 9:18

Gino: jednoznačně teleskop, pokud jsi už v minulosti nějakou tou tyčkou máchal.
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod roza » pát 23. led, 2009 9:32

Gino,
:lol: :lol: :lol:
tak tos me dostal,"z duvodu jeho vetsiho dosahu" , :lol: ,tywoe ,ty kdyz se s tvoji figurou u vas rozmachnes teleskopem,tak mi to tady na Kladne hvizdne tesne kolem drsky..... :lol: :lol: :lol:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 23. led, 2009 10:14

Gino píše:A tak, kdyz uz se resej ty zbrane...

Co myslite, co je lepsi si poridit, jakozto obycejnej civil, dejme tomu jako ja? Pri mych 75kg a 200cm tezko nekoho zastrasim postavou a vahovy rozdil u vsech moznych "blbecku" v mem okoli je vzdy v muj neprospech a nezridka kdy i tech zminenych 30kg.

Teleskop, nebo nuz?

S nozem jsem nikdy necvicil, s tyckou escrimackou (jako teleskop) jsem si kdysi obcas zablbnul s kamaradem, ktery Escrimu cvici. Osobne jsem se vzdy spise klonil k tomu teleskopu hlavne z duvodu jeho vetsiho dosahu.

Gino myslím že úplně nejlepší jsou ty pepřáky v hliníkovým těle (kobutan).
Nebudeš se bát to použít a moment překvapení je taky veliký vzhledem k tomu že to není skoro vidět v dlani a hlavně to neváží 340 kg jako teleskop (ten já vozím jenom v autě v přihrádce řidiče, tahat se mi s ním nechce)
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 23. led, 2009 10:23

Gino píše:A tak, kdyz uz se resej ty zbrane...

Teleskop, nebo nuz?

Čau Gino, tvé proporce by Ukrop označil frází "hajzlový pavúk"... :lol: Zbraň ve tvém případě opravdu výrazně zvýší obranyschopnost (pokud s ní budeš umět zacházet), protože eliminuje silový deficit a při tvých 200 cm dosáhneš nebezpečně daleko... :wink: Osobně bych ti taky doporučil spíš ten teleskop, když už máš nějaký zkušenosti s Escrimou. Každopádně bych na tvém místě navštívil i nějaký ze specializovaných kurzů zaměřených na obranu teleskopickým obuškem, protože mimo boje samotného zahrnují i problematiku nošení, tasení, taktiku a eventuelně nějaké trestněprávní informace... Například Martin Hradecký má velmi dobré reference, ale kvalitních možností bude samozřejmě víc, zejména "Filipínci" do toho dost dělaj, stačí se poptat. Zrovna Buff tady inzeroval tohle. Co se týče nože - ve variantě moderního "onehandu" je jeho nošení o dost příjemnější, než většího a těžšího teleskopu. Nůž má sice kratší dosah než teleskop (ovšem s tvýma 200 cm bych to moc neřešil), ale větší spektrum účinných technik a hůř se brání... Ovšem v našich podmínkách je nutno brát v potaz i ten faktor, že část soudců v ČR se dívá na obránce použivšího nůž poněkud přes prsty... :? Jo a to co uvádí Toman - dosud zde nezmíněný pepřák je velmi rozumnou a účinnou alternativou :!: Kvalitní pepřový sprej je lehký, skladný a snadno ovladatelný. Ale i jeho použití vyžaduje určité znalosti, přečti si například tohle.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovnik123 » pát 23. led, 2009 11:15

Toman: 340kg, tak to už je parádní obuch. Se nedivím, že ho musíš vozit v autě :lol: :lol: :lol:
Jan Strnad, bojovnik
bojovnik123
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pát 23. led, 2009 11:27

jejej...tady se to rozjelo.....

add teleskop....ještě Martin Cibulka je certifikovaný instruktor ASP......( www.gunting.cz )......+samozřejmě escrimadores a Martin Hradecký. V jiných končinách(než v Praze) asi Dan Stružka (ESP-Defendu,se,tuším,zůčastnil.....snad u něco písne).

add nošení zbraní......to,co zde o sobě napsal Bojovník123(nebrat jako útok,není jedinej,kdo takhle chodí),to považuju za pořádnej extrém...nejsme v Bejrůtu...nebo v Gaze. Většinou totiž lidi z téhle kategorie jsou Ti,kteří,když je nějaký konflikt(ani nemusí být fyzický,stačí malé nedorozumění),vyloženě o hovně......okamžitě,ale okamžitě ho vyeskalují hodně do agrese,hned tahaj obuchy,nože a i tu stříkačku......to nemyslím na nikoho konkrétního,ale už jsem se s tím mockrát potkal....v práci i normálně......poprosíš maníka,aby típnul tu cigaretu,že je mezi lidma na zastávce a že to jde mýmu klukovi do xichtu(fakt jsem byl slušnej,byla to neagresivní prosba) a borec to zahodil a najednou měl v pacce teleskop a jestli prej chci do huby?.......taky ssebou nosím nožík,malej multifunkční Victorinox.....ale tahat třeba Utona,nebo Kabar....to bych si připadal jako blb(ale samozřejmě,je to na uvážení každého z nás).

add krytí různých druhů nožů.....tady bych,já osobně,moc rozdílů neviděl- snad jen tlačné dýky a ty zahnutý filipínský sajrajty(karambit).....ale rád se nechám poučit.
Naposledy upravil Jendis dne pát 23. led, 2009 11:30, celkově upraveno 1
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ynseminator » pát 23. led, 2009 11:30

Jendis píše: a ty zahnutý filipínský sajrajty(teď mi vypadl název)

Co se ti nelíbí na karambitu? :lol: má svoje kouzlo :lol:
Tak řiď ať jedeš lip. Myslel sem řiď jako řiď, ne řiď jako řiť.
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 23. led, 2009 11:31

Ynseminator píše:

už jsem si vzpoměl.....co se mi na něm nelíbí???? Všechno...to je hnusná zbraň.....když si představím,co to udělá s tělem :?
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 23. led, 2009 11:34

bojovnik123: Sennin (Marek P.), nebo se pletu? :D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ynseminator » pát 23. led, 2009 11:35

Jendis píše:
Ynseminator píše:

už jsem si vzpoměl.....co se mi na něm nelíbí???? Všechno...to je hnusná zbraň.....když si představím,co to udělá s tělem :?

Ja nemyslim ze hnusná, spíš netypická :) Ale rozhdoně má design něco do sebe - jak použití tak estetická stránka :D
Tak řiď ať jedeš lip. Myslel sem řiď jako řiď, ne řiď jako řiť.
Ynseminator
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 23. led, 2009 11:38

Ynseminator píše:
Jendis píše:
Ynseminator píše:

Ja nemyslim ze hnusná, spíš netypická :) Ale rozhdoně má design něco do sebe - jak použití tak estetická stránka :D

já ale nemluvím o dizajnu......nejsem ujetej do zbraní v tom smyslu,že bych obdivoval tvary a tak......
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...