Makoto píše:Koule snad nikdo nebude mit moc vysoko![]()
Len aby ich nemal moc nizko

Skateordie píše:Makoto píše:Koule snad nikdo nebude mit moc vysoko![]()
Skateordie píše:Makoto píše:Koule snad nikdo nebude mit moc vysoko![]()
fighter99 píše:Skateordie píše:Makoto píše:Koule snad nikdo nebude mit moc vysoko![]()
Jen aby je pred tim utokem nemel normalne vysoko,a po nem moc nizko![]()
au!
Panda píše:2 Makoto and MED:
No já ještě jestli mohu, z toho klipu když jsem ho porovnal s předchozím mi přišlo, jako byste holky trochu více šetřily než minle...je to jen zdání nebo trend ve výuce?
Panda píše:Plus z klipu to samozřejmě nemůže vyplynout, ale občas mi přišlo že jste nechali děvčata utéct moc brzy,že jste odpadli hned po první ráně ( a i když co já vím, asi to bylo dost drsné) a když děvče včas neuteklo, tak jste ho nechali chvilku se vzpamatovat, já bych to trestal obnoveným útokem.
player píše:PS:rekl bych, ze mame ty same helmy, ja holkam davam prstovky, aby si o tu mrizku neznicili klouby, kdyz si chtej zkusit bouchnout pesti a jako ze jednu to svadi
Makoto píše:A je tu další klip tentokrát z posledního kurzu, který proběhl minulý podzim a skončil v polovičce prosince. V případě zájmu jej naleznete na našich stránkách http://www.jujutsu.cz v sekci Sebeobrana pro ženy - Foto a video.
Veškeré podněty, či komentáře budou samozřejmě vítány, rozhodně si nemyslíme, že je to dokonalé. Pořád je co zlepšovat, ale snad jsme na dobré cestě. Díky.
player píše:Picovina je ucit zensky vselijake paky apod., tak jak sem to nejednou videl, bohuzel i ve verejnopravnich mediich, coz je o to horsi(velka sledovanost).
player píše:Nechci rikat, ze je neco "spatne".Jen reknu, jak to chodi u me.Predem upozornuju, ze cerpam pouze z tohoto a predeslych sestrihu, je proto klidne pravdepodobne, ze to co bych "zkritizoval", zrovna videt nebylo.
V prve rade zensky(mno spis devcata) sprdnu vzdy za to, kdyz se brani pouze jednou rukou.Neverim tomu, a praxe mych 94kg tomu aj napovida, ze me zenska pouze jednou rukou zastavi, proto je vzdy peskuju za to, kdyz mi jdou po hlave ci krku pouze jednou rukou a nebo! kdyz jdou sice obouma rukama, ale vedle sebe.Pri nasem rekneme treninku je vzdy primarnim cilem krk ci brada a to vzdy spojenyma rukama, tedy rukama prekrytyma pres sebe.
Zkouseli sme i ruce v pest a cil krk(ohryzek), vyborna vec, ku*evsky neprijemna pro utocnika, ovsem ne kazda dama dokaze dat ruce v pest diky nehtum, tudiz proto preferuju otevrene dlane.
Dalsi vec je postoj pri obrane.Krasna ukazka toho, jak se daj nizke postoje vyuzit(pro Luena;)).Je vylozene obrovskej rozdil, kdyz zenska proti me vymrske ruce a zustane stat na miste a nebo proti me zaroven vykroci, evnetuelne zakroci, podle vzdalenosti soupere..
MED píše:Většina holek by si měla odnese z kurzu tohle. Ubránit chlapovi se dá, nesmí se propást "bod zlomu", musí vědět co dělat, musí jít do toho naplno a mít štěstí. Mají jenom jeden pokus. Následnou rvačku s chlapem prohrajou.
Sennin píše:Ahoj Jardo, ty holky jedou skvěle, jen tak dáleSám vím, že u některých holek/žen je těžké spustit tu přirozenou agresivitu a odbourat strach a na druhou stranu, některé holky, co znám, mají ten přístup mnohdy lepší než kluci...
Děláte s holkama i napadení se zbraní - nůž, škrtidlo, klacek ap.??? Nebo to řešíte tak, že pokud je prostor k útěku, tak to je jedna z nejvhodnějších variant (a samozřejmě nejdoporučovanější), co ta holka může udělat?
CrimsonMoon píše:Podle mě šanci má pokud pozná praví okamžik(bod zlomu) a neudělá hoodně velkou chybu pokud není schopná se udržet tak to je nanic(mluvím z vlastní zkušenosti(jsem žena))
Makoto píše:Sennin píše:Ahoj Jardo, ty holky jedou skvěle, jen tak dáleSám vím, že u některých holek/žen je těžké spustit tu přirozenou agresivitu a odbourat strach a na druhou stranu, některé holky, co znám, mají ten přístup mnohdy lepší než kluci...
Děláte s holkama i napadení se zbraní - nůž, škrtidlo, klacek ap.??? Nebo to řešíte tak, že pokud je prostor k útěku, tak to je jedna z nejvhodnějších variant (a samozřejmě nejdoporučovanější), co ta holka může udělat?
Nazdar Marku, praci se zbranemi neucime, protoze na to neni v tom kurzu cas. Cely kurz, jak jim na zacatku rekneme, je na utok od zname osoby, pripadne obtezovani. Neni to tedy prepad ze zalohy, nejsou to facky ci pesti do xichtu a neni to aniz obrana proti nozi, apod. Sam vis, ze blokovat dobrou ceskou facku je fuska natoz pest a to nemluvim o nozi
Proto jim rikame: Mate sanci, uderte a zdrhejte, nehrajte si na Xenu bojovnici, nebo skoncite s kalhotkama kolem usi a v lepsim pripade na JIPu. Proto se klade take duraz na procviceni tzv utekovych drilu, ktere ma velice dobre zpracovane NAIA.
Mame sice poptavku po dalsich pokracovacich kurzech, ale to uz je vetsinou odkazujeme na oddil JJ, protoze vice sofistikovanejsi obrana uz neni zalezitost kurzu (aspon my to nemame zpracovane), ale kontinualniho treninku s lapama, sparringem, modelovkama, atd. Proste ubranit se obtezovani hned na zacatku je jednodussi nez to pak resit jak zastavit "rozjetej nadrzenej vlak"
Makoto píše:CrimsonMoon píše:Podle mě šanci má pokud pozná praví okamžik(bod zlomu) a neudělá hoodně velkou chybu pokud není schopná se udržet tak to je nanic(mluvím z vlastní zkušenosti(jsem žena))
Ahoj, to je presne to, co ucime. Na zacatku vetsina divek neveri, ze dokaze sestrelit chlapa jako je Jirka, Matej ci ja a na konci...rekneme, ze zmeni nazor. Ale je to vsechno o spravnem nacasovani, stesti a jedne jedine sanci....to jim porad vtloukame do hlavy. Rozhodne to neni sparring a po breaku se pojede dalsi kolo....
Co znamena "pokud není schopná se udržet"? Rovnovaha?
defendu píše:Předkloní-li se chlápek je velice účinné zasypat mu týl hammery-i holka v tomhle úderu je schopná vyvinout značnou sílu,asi je to taky učíte,ale nevšiml jsem si tam toho i když se to v mnoha případech nabízelo.©ipka do ksichtu-bomba,osobně odzkoušeno na dveřích.Jen tak dál,fakt moooc dobrý
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků