sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Re: .

Příspěvekod Makoto » pon 22. zář, 2008 9:43

luen píše:4Makoto: Tak a uz zacinas zabredavat do problematiky a tzv. politiky kolem bu/bs, casem udelas par dalsich neprijermnych zkusenosti jako temer kazdej z nas a uz nebudes tak happy a ochoten vse vysvetlovat a s kazdym se o vsem bavit ... :wink:

Zdar, mas pravdu, par neprijemnych zkusenosti jsem uz udelal, ale asi jsem blbec, ale stale verim, ze tech ferovych je tu vice. A navic, kdyby nebylo tohle sdileni informaci, ani ja bych se nedozvedel info, ktere jsem mohl rici dal. Proto jsem rad, ze napriklad uz existuji knihy, kde se o teorii konfliktu dozvim neco hodnotneho, (ktere si pak obratem mohu overit v praxi) a neni to jen dalsi bezpohlavni kniha bez jakekoliv vypovidaci hodnoty. Jak uz jsem to tu psal parkrat, nastesti jsou tu lide, kteri nemaji problem se podelit o sve top secret know how, protoze vedi, ze za nimi pak ostatni opet prijdou a budou je povazovat za zdroj informaci, ktery stoji za to. Jenze to tu pak je skupina lidi jako treba Missing link (ja vim, ten mi lezi v zaludku), ktery z toho vseho dela malem uzavrenou sektu jen aby se nekdo nedozvedel, ze pri konfliktu mizi jemna motorika....Na konci stejne bude jeden system sebeobrany, ktery se od sebe bude lisit jen odevem, logem, celebritou ci podobnou blbosti....

luen píše:Casem pochopis nechut verejne sdilet temer jakekoli info o cviceni :!: Parkrat jsem se tu prave kvuli tomuhle s nekym pohadal ... sbirej dal zkusenosti hlavne pro sebe a s kym se o ne podelis je na tobe ... parkrat te jeste nekdo vysplouchne a treba jeste mnohem "sladsim" zpusobem a pak tzv. zanevres take, resp. stanes se hooodne opatrny :lol:
Vedeni skoly totiz nestoji jen na tom co umis, ale do jiste miry i na managerskych schopnostech a na schopnostech rozlisovani smejdiku od pohodaru ... parkarat jsem se take spalil a proto jsem dnes opatrnej jako mnozi dalsi :evil:

Asi bych hovoril jinak, kdybych ucil na plny uvazek...takhle mam praci, ktera mi zaplati hypoteku a zbyde mi jeste na limonadu, takze se bojovkam mohu venovat jako konicku...
Pred par lety jsem dost cestoval za zahranicnimi seminari, abych zjistil, jak vypadal JJ a jemu podobne systemy ve svete a byl jsem znechucen prave tim marketingem...hned po prvnim treninku po me chteli smlouvu, upsat se vlastni krvi, nakoupit jejich obleceni, loga, zbrane, malem i hajzlpapir, jinak mi uz nic ze svych top secret znalosti neukazou...nastesti jsem je poslal tam, kde svuj firemni hajzlpapir potkaji po ceste....proste mi jde proti srsti z toho delat tezkej business jako nas spolecny "znamy" WT Leung Ting System....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekki » pon 22. zář, 2008 10:53

TO MAKOTO : Dakujem, cenim si prispevku, potom na jar poslem kopiu bakalarskej prace... 8)
tekki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 22. zář, 2008 11:36

Makoto- dobry post si sa rozpisal :wink: Ja len jednu technicku z vlastnych skusenosti ..nie u kazdeho sa da aj tou najsamlepsou modelovkou vybudit "killer inst." a proste vela ludi su zbabele ovce..bez skusenosti z realnych rvaciek je kazda modelovka stale len v teoretickej rovine..teraz nemyslim skusenosti ,napr. nejaku babsku fackacku pred skolou,ale rvacky najhrubsieho zrna..az tam clovek uvidi na co ma,co v nom je a kolko kamaratov o ktorych si myslel ze ferovi borci sa zmeni na zbabelych hajzlov a nechaju ho v stichu :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 22. zář, 2008 11:51

marcelo píše:Makoto- dobry post si sa rozpisal :wink: Ja len jednu technicku z vlastnych skusenosti ..nie u kazdeho sa da aj tou najsamlepsou modelovkou vybudit "killer inst." a proste vela ludi su zbabele ovce..bez skusenosti z realnych rvaciek je kazda modelovka stale len v teoretickej rovine..teraz nemyslim skusenosti ,napr. nejaku babsku fackacku pred skolou,ale rvacky najhrubsieho zrna..az tam clovek uvidi na co ma,co v nom je a kolko kamaratov o ktorych si myslel ze ferovi borci sa zmeni na zbabelych hajzlov a nechaju ho v stichu :wink:

Zdar, modelovka, stejne tak jako sparring te pouze pripravi (v ramci svych moznosti) na konflikt na ulici ci boj v ringu. Neni to "to same", ale je to zatracene nejbliz, a) ze znamych metod nacviku, b) pokud se to umi.
Kazdy boxer ti rekne, ze je neco jineho sparovat v ringu s kamosem v telocvicne a pak jit do haly a postavit se proti relativne neznamemu souperi. Ale sparring je asi nejblize tomu, aby te na tohle pripravil. Sebeobrana neni v principu jina. A tak jako street fightera nemuzes postavit do ringu, bo by ti mohl pokousat soupere (protoze on nema takova omezeni pravidel), tak nemuzes postavit na ulici manika, ktery zari v ringu. Jasne, ze ma sanci, ale protoze nezna specifika boje na ulici, muze byt zaskocen prave tim, ze ho na ulici pokousou.
Jeste jednu vec bych zduraznil a timto tedy prohlasuji - jsem dosud na hony vzdalen tomu, abych se tu stavel do znalce streetfightu. Jsou tu jini lide, kteri o tom vi vice nez ja. Absolvoval jsem par rvacek na ulici, pak jsem si nasledne doplnoval teoreticke mezery (viz predchozi zpravy ohledne zdroju informaci), protoze jsem chtel vedet, proc jsem se choval ja i me telo tak, jak jsem se choval a ted se mi to sklada dohromady jako puzzle. Nenasel jsem nikoho, kdo by mi predtim podobne dotazy zodpovedel, protoze tu zadna podobna studie dosud neni, (ale uz se blyska na lepsi casy). Vsichni jen ucili prostredni fazi s tim, ze se zbytek nejak podda.....coz byla pekna kravina jak jsem si pak overil na vlastni kuzi. Ja jen, abychom si rozumeli.

Chlapi skutecne doporucuji, zjistete si neco o modelovkach a nepapouskujte blbosti, ktere jste nekde zaslechli.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 22. zář, 2008 13:03

Makoto- o.k. :wink: ked obcas cvicim modelovku,tak cvicim fazu 1 a 2,faza c. 3 ma nezaujima, s tou som mal najmensie problemy.. a co sa tyka fazy 1, tak necvicim fazu "rozptylenia",to je v mojich ociach najmenej podstatna vec pre mna a nepotrebujem ju nejak extra..cvicim to na sposob 3 second fighter,a to jest jest ze po "interview" ci uz offenzivnom alebo defenzivnom zacina pumelica na bradu a potom zretazene udery,nastup do klincu atd. Tak mi to zafungovalo vzdy a ako nahodou nie,tak som dostal po ustach a co...? Som tu,rozchodil som to,vylizal sa z ran a isiel dalej.. dalsie veci si uz necham pre seba,aj ked na druhu stranu ja uz dristy o ulici nejak neriesim a vobec ma nezaujimaju :lol: :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 22. zář, 2008 13:31

Makoto : hezkej pribeh, smutna realita, co vic dodat:/
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod luen » pon 22. zář, 2008 13:52

Makoto píše:
luen píše:4Makoto: Tak a uz zacinas zabredavat do problematiky a tzv. politiky kolem bu/bs, casem udelas par dalsich neprijermnych zkusenosti jako temer kazdej z nas a uz nebudes tak happy a ochoten vse vysvetlovat a s kazdym se o vsem bavit ... :wink:

Zdar, mas pravdu, par neprijemnych zkusenosti jsem uz udelal, ale asi jsem blbec, ale stale verim, ze tech ferovych je tu vice. A navic, kdyby nebylo tohle sdileni informaci, ani ja bych se nedozvedel info, ktere jsem mohl rici dal. Proto jsem rad, ze napriklad uz existuji knihy, kde se o teorii konfliktu dozvim neco hodnotneho, (ktere si pak obratem mohu overit v praxi) a neni to jen dalsi bezpohlavni kniha bez jakekoliv vypovidaci hodnoty. Jak uz jsem to tu psal parkrat, nastesti jsou tu lide, kteri nemaji problem se podelit o sve top secret know how, protoze vedi, ze za nimi pak ostatni opet prijdou a budou je povazovat za zdroj informaci, ktery stoji za to. Jenze to tu pak je skupina lidi jako treba Missing link (ja vim, ten mi lezi v zaludku), ktery z toho vseho dela malem uzavrenou sektu jen aby se nekdo nedozvedel, ze pri konfliktu mizi jemna motorika....Na konci stejne bude jeden system sebeobrany, ktery se od sebe bude lisit jen odevem, logem, celebritou ci podobnou blbosti....

luen píše:Casem pochopis nechut verejne sdilet temer jakekoli info o cviceni :!: Parkrat jsem se tu prave kvuli tomuhle s nekym pohadal ... sbirej dal zkusenosti hlavne pro sebe a s kym se o ne podelis je na tobe ... parkrat te jeste nekdo vysplouchne a treba jeste mnohem "sladsim" zpusobem a pak tzv. zanevres take, resp. stanes se hooodne opatrny :lol:
Vedeni skoly totiz nestoji jen na tom co umis, ale do jiste miry i na managerskych schopnostech a na schopnostech rozlisovani smejdiku od pohodaru ... parkarat jsem se take spalil a proto jsem dnes opatrnej jako mnozi dalsi :evil:

Asi bych hovoril jinak, kdybych ucil na plny uvazek...takhle mam praci, ktera mi zaplati hypoteku a zbyde mi jeste na limonadu, takze se bojovkam mohu venovat jako konicku...
Pred par lety jsem dost cestoval za zahranicnimi seminari, abych zjistil, jak vypadal JJ a jemu podobne systemy ve svete a byl jsem znechucen prave tim marketingem...hned po prvnim treninku po me chteli smlouvu, upsat se vlastni krvi, nakoupit jejich obleceni, loga, zbrane, malem i hajzlpapir, jinak mi uz nic ze svych top secret znalosti neukazou...nastesti jsem je poslal tam, kde svuj firemni hajzlpapir potkaji po ceste....proste mi jde proti srsti z toho delat tezkej business jako nas spolecny "znamy" WT Leung Ting System....

Ja to spaleni nikomu nepreji, ale zijeme v zemi, ktera je mimo jine proslavena tunelingem a preci jen je snazsi odhadnout cloveka face to face nez anonymne napr. po netu ... a navic spousty dotazu a nedorozumeni odpadne proste jen tim, ze se s clovekem potkas osobne ... Dnes uz jsem absolutni skeptik k vecem podobnym jako jsou korespondencni kurzy a pod., vlastne ani rada v knize a jinde nema velkou vahu ... beru to spise jako moznost nekoho zaujmout, ale presvedcit se ma clovek na treninku tim, ze si to zkusi a "sahne" si na to ...
Snad prave proto, ze delam wing chun, vim jak je tezke z lidi dostat "wt" predstavu o wing chun a nemluvim jen o marketingu, ale predne o cviceni jako takovem ... po netu muzu vysvetlovat horem dolem, ze je to vse jinak a dokud ten clovek neprijde, tak ma stejne jen neurcitou predstavu zombie pohybu, rachitickeho postoje, vystrcene brady, smatlaveho kroku a retezacku ... imho idiocie, ale silne zakorenena :(

Koukam, ze mas svejch zkusenosti s timto asi dost, takze neni treba to rozvadet a vis sve ...

Co se tyka skoly samotne a jejiho vedeni. Ja se take snazim byt financne nezavislej na skole jako takove a zatim se mi to dari 8) Podle meho se tim dnes uz moc dobre zivit neda. Ale v mem pripade je cviceni a uceni BU takova "nejvetsi" stalice meho zivota, takze tomu prizpusobuji i svou praci a castecne i soukromej zivot :wink: Multilevel bohuzel neni uz jen nemoc kung fu a nebo ruznych BU, ale cpe se kamkoli ... Je to cele o lidech. Je poznat jstli to nekdo uci pro radost a nebo jen pro prachy a proto ze prisel o praci, ci jiny zajmouvy krouzek. Ale na druhou stranu dnes neni problem si zjistit celkem fundovane informace a hlavne se jit osobne presvedcit a hlavne si to i zkusit :!:
A co ja mam zkusenost, tak se vzdy taji jen totalni shity, protoze kdyz je neco dobre, lidem to funguje a maji tim padem co nabidnout, tak neni duvod s tim delat kuzicky ... Naopak kazdy preci rad ukaze jak mu to chodi :idea: Takze ta otazka nesdileni a nesdilnosti se netykala dovednosti ve vztahu k metodice a pod., ale ve vztahu k obecnym teoretickym info ... Teorie stejne nema velkou vahu, nebot nejvetsi rozdil byva spise v praktickem pristupu. Je totiz velky rozdil v tom co nekteri rikaji a v tom co pak v praxi delaji ... Dnes uz neni velky problem vedet co se ma rikat, ale je videt a poznat jestli to nekomu i chodi, jak rika :wink:
S tou ulici ve vztahu k modelovkam to vidim malinko jinak (je to asi o zkusenost a ty nemusi byt obdobne), ale souhlas s tim co jsi napsal ve zvtahu k tzv. "politice" :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 22. zář, 2008 15:00

player píše:Makoto : hezkej pribeh, smutna realita, co vic dodat:/

Nerozumim, ...ale mozna taky dobre.

Popisu jeste treti fazi konfliktu tak, jak jsem ji zazil a videl na vlastni oci, abych demonstroval, ze to sedelo s informacemi, ktere jsem prave ziskal z knih. Nikdo mi treba nerekl, ze kdyz ve stresu stoupne tep nad 140, dostavuje se tunelove videni a slyseni....., ale zpet k treti fazi, ktera byla hodne viditelna pri zaverecne hodine kurzu sebeobrany pro zeny. Rozlisim dve hlavni skupiny:

Divky - po utoku se cele trasly, casto mely kyslikovy deficit, nepamatuji si, co delaly pred par minutami, jak nam nadavaly, jak nas poskrabaly, apod. Proto jsme tam meli zdravotniho bratra, ktery s nimi sel k oknu, aby se nadychaly cerstveho vzduchu, lehly si, nohy nahoru, zklidnily se. Ze zacatku s nami musely verbalne komunikovat a pokud dokazaly jasne zarvat/servat nas, ne vzdy jsme pokracovali v utoku...tak jako v realu. Ale uz tehdy si prestavaly hlidat prostor kolem sebe (tunelove videni), neslysely, jak ji ostatni radi (tunelove slyseni) a jen si praly, aby uz byl konec. Nejhorsi zraneni byla nalomena zebra, velice bezne "zraneni" jsou mdloby z kyslikoveho deficitu.

Utocnici (instruktori) - kdyz jsme se do toho dostali, meli jsme pak problem se zklidnit a vetsinou jsme v noci nedokazali usnout. Rozumejte, ze nikdo z nas neni, respektive nebyl od povahy nasilnik a probudit sveho "barbara" jsme se ucili za pochodu. Ze zacatku jsme meli problem vyplavit adrenalin a tak jsem treba ja po kurzu vetsinou cumakoval do dvou do tri do rana, nez se mi podarilo usnout. Kolegove meli stejne symptomy. Slo vzdycky o utocniky, kteri dokazali presvedcit divky, ze jim skutecne chteji ublizit (a obcas jsme i chteli...), protoze behem kurzu vznikne obdoba Stockholmskeho syndromu - uz nas nechtely mlatit, protoze nas mely za kamarady behem tech dvou a pul mesicu, co jsme je ucili. Tehdy prave prislo to, co z instruktora dela zkuseneho instruktora - najit u ni "spoustec" a spustit takovou reakci, ze divka bude mit skutecne strach. Nekdy stacilo, ze jsme dostatecne presvedcive zahrali, ze si nejdrive pohrajeme s jeji dcerkou a pak prijde na radu ona. Jindy jsme museli pouzit trocha toho nasili, abychom spustili reakci (facky, popotahovani za vlasy, apod.). A samozrejme nekdy muselo dojit i na to, ze jsme museli z divky strhat obleceni, nez pochopila, ze pokud se nebude branit, klidne ji vysvleknem....To byly vetsinou takove ty pubertacky, ktere videly znasilneni maximalne v televizi. Behem teto zaverecne hodiny se vsak velice rychle poznalo, kdo jiz ma za sebou nejakou neprijemnou zkusenost. Vetsinou reagovaly prehnane brutalne a byly chvile, kdy se role skoro vymenily, protoze nam v tom afektu strhly helmu a to uz bylo vazne. Prerusili jsme utok a za chvili sla znovu. Slo nam opravdu o to, aby se divky dostaly do podobneho stavu jako v realu a proto uceni typu" On te chytne sem a ty ho pak kopnes sem", pokud to skutecne neudelaji, nefunguje. Musely vedet jakou silou kopnout, aby nam ublizily, museli ziskat vlastni zkusenost s tim, ze kdyz je budeme skrtit, ze maji par vterin na obranu, ze je sakra problem ve stresu se trefit mezi nohy (stehna jsme meli rozkopane do barev jako je cerna a fialova a pak dalsi neidentifikovatelne odstiny), atd. atd.

Ale tohle vsechno, ty projevy jak u obrancu, tak i u utocniku - jsem si predtim mohl precist ve vyse uvedenych knihach. Policiste nic takoveho nemaji, armada u nas take ne. V Americe je to pomerne dobre zpracovane a diky bohu se to pokousi uz minimalne dve skupiny zpracovavat i u nas tak, aby se overily americke poznatky a pote to uverejnit i u nas.

Tak ted bych rad slysel stejne proti-argumenty, krome kecu jako "Hezky pribeh, smutna realita"....Nefunguje to tak? Funguje to jinak? Jak? Vlastni zkusenost? Z vypraveni? Od kamarada, ktery ma kamarada? ....nemame se tu o cem bavit....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 22. zář, 2008 16:06

makoto- uz chapem co si myslel az ked som si precital cely tvoj posledny post.. :!: Co sa tyka 3 fazy u mna to bolo povacsinou ine ako u tvojich dievcat :wink: ,bol to pocit velkej ulavy,ukludnenia sa ,musel som do seba hodit panaka.. stavy kt. popisujes som mal v zaciatkoch mojich "dobrodruzstiev" :wink: ,potom to uz nebolo take neprijemne...mne sa celkom triasli dost ruky pred bojom a instiktivne som bol nuteny prist sam na to, co zaviedol Geff Thompson ako 3 second fighter...neznasal som a neznasam to trasenie ruk,preto ked citim ze konflikt je neodvratny tak to napatie uvolnim von rychlym prebranim iniciativy v moj prospech..urcite musia byt modelovky ine pre bezne zeny a ine pre cloveka kt. chce kooperovat v poslednych zavsivenych krcmach a pod. :wink: ,tam uz to nie je velmi o vykecavani..pretoze som zistil a videl vela krat na valstne oci,ze skuseny poulicny rvac odhadne velmi rychle divadielko,pokial nie je podporene srdcom a atributmi ..do detailov nepojdem pretoze tie zazitky ci uz moje alebo mojich "kumpanov z mokrej stvrte" zo starych cias nie su velmi romanticke citanie :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 22. zář, 2008 17:48

Sladký,sladký,sladký....bombóny,čokoláda,"syrovej"cukr......na tu poslední fázi to pomáhá....nebo cigáro....to pomáhá mně.

Jak píše Marcelo.....před bojem...v té verbální jsem naučenej hodně v klidu,používám "hlas",pracuji s ním.....modulace,intonace + řeč těla(pracujete s tím také?).....jen postojem sebe sama třeba postavit do role snadné oběti,agresor intuitivně cítí převahu....a často to stačí,utlumuje to přechod do druhé fáze.
Když se to "zlomí"...a fyzický střet je nevyhnutelný,mám to samé....nadledvinky pumpujou adrenalin jako blázen,já mám "strašilku"(klepotici).....v té chvilce už se snažím okamžitě vypustit tu energii....ven pryč z těla.....+ nasazená "válečná maska".....
Fáze tři.....klidně se jdu vyzvracet + zapálím retko,nebo nasypu sáček cukru do huby(nosím ho u sebe právě kvůli tomuhle(nebo hašlerku)).

Pokud rváč odhadne divadýlko....potom je špatně zahrané.....v tomhle právě nejvíce zrazuje řeč těla.....
Kdysi,v Lipt.mikuláši jsem se donutil i počůrat,při "divadýlku"...jinak bych neměl šanci a možná jsem tu už dnes nebyl.Když se mi povedlo tohle,polevil,uklidnilo ho to......a já dostal svůj kousek prostoru......a mám od toho nože jen jizvu na bradě.

Ještě bych doplnil Jardu,že čím více člověk projde a čím více má "natrénováno",tím méně je postižen ztrátou jemné motoriky,nedýcháním a "tunelováním".......trénink ale musím být zaměřen tak,aby se jedinec do podobných stavů dostával a byl si jich vědom.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 22. zář, 2008 23:44

Makoto píše:
Tak ted bych rad slysel stejne proti-argumenty, krome kecu jako "Hezky pribeh, smutna realita"....Nefunguje to tak? Funguje to jinak? Jak? Vlastni zkusenost? Z vypraveni? Od kamarada, ktery ma kamarada? ....nemame se tu o cem bavit....

Myslím že PLayer narážel na tvůj příběh o "Policii ČR", ne na tunelové vidění.

No, nerad to rozebírám protože tomu nikdo nevěří, ale přesto to zkusím:

V době, kdy mi bylo asi tak 17, jsem byl strašné pako. Trénoval jsem každý den odpoledne karate a dopoledne seděn v zazenu a byl jsem totálně viklidněný v tom smyslu, že kamkoli jsem šel a cokoli jsem dělal, byl jsem vždycky "v pohodě".V té době jsem měl i několik konfliktů, jeden většího rázu v Chorvatsku když "našim" místňáci "kradli holky" a strhla se solidní mela, což v té době v Chorvatsku nebylo zrovna bezečné.
S tím jak jsem vyklidněně žil se to zřejmě přenášelo i do konfliktu, protože jsem nikdy neměl žádné z tvých příznaků, ani tunel, ani zrychlený tep, nic.
Pak mě dohnal civilizační stres, a na výročním zasedání MMF kde jsem měl brigošku jsem při pohledu na rozvášněný dav anarchistů dostal nervový tik a pak to rozdýchával.
Muj závěr z toho je, že ne všichni a ne vždycky stejně ragují na konflikt a nelze prohlásit že "vždycky" nastane fáze 1 až 3 a udělat z toho pravidlo bez výjimek.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 23. zář, 2008 8:02

Jendis píše: Sladký,sladký,sladký....bombóny,čokoláda,"syrovej"cukr......na tu poslední fázi to pomáhá....nebo cigáro....to pomáhá mně..

Jo jo, pred zaverecnym kurzem vzdycky nakoupim hroznovy cukr, cokoladu a mineralky a pak to holkam rozdavam po utocich, aby se rychleji vzpamatovaly :-)

Jendis píše: Ještě bych doplnil Jardu,že čím více člověk projde a čím více má "natrénováno",tím méně je postižen ztrátou jemné motoriky,nedýcháním a "tunelováním".......trénink ale musím být zaměřen tak,aby se jedinec do podobných stavů dostával a byl si jich vědom.

Mas pravdu, to uz pozorujeme na sobe sami. Drive jsme byli opravdu vycukani i jako utocnici, protoze kdyz se do toho clovek polozi, pak upustit energii behem peti minut nelze. Ted uz nemame takovy problem vylitnout, sezvejkat a behem par minut se zklidnit. Uz jsem to tu psal, ale vetsina laiku, kteri se nevenuji BU povazuji agresivitu za neco spatneho. A pritom agresivitu je potreba jen ovladnout a ne potlacovat. Ze zacatku jsem treba ja mel dost spoustecu, diky kterym jsem vyletel jako cert z krabicky....a pak dostal neskutecne do drzky diky memu bezhlavemu kamikaze utoku ;-) Hovoril jsem o tom se svym mistrem a ten mi poradil, abych se nechal zatlacit vzdy jen do doby, nez zacnu videt rude a pak se opet zklidnit. A postupne tak posunovat hranici, kdy i ve stresu nebudu mit tunelove videni/slyseni, atd....no...abych pravdu rekl, tohle je oblast, kde jeste musim zapracovat.....zatim to je takove, ze do toho jdu, i kdybych mel chcipnout a naposled to odneslo moje koleno a nasledne plastika vazu....Ale clovek starne a snad i zmoudri...snad ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 23. zář, 2008 8:07

Panda píše:
Makoto píše:Tak ted bych rad slysel stejne proti-argumenty, krome kecu jako "Hezky pribeh, smutna realita"....Nefunguje to tak? Funguje to jinak? Jak? Vlastni zkusenost? Z vypraveni? Od kamarada, ktery ma kamarada? ....nemame se tu o cem bavit....

Myslím že PLayer narážel na tvůj příběh o "Policii ČR", ne na tunelové vidění..

Aha, tak se omlouvam Playerovi. Moje chyba, pane. :oops:

Panda píše:....Muj závěr z toho je, že ne všichni a ne vždycky stejně ragují na konflikt a nelze prohlásit že "vždycky" nastane fáze 1 až 3 a udělat z toho pravidlo bez výjimek.

Ne ne, faze jedna i tri nastane vzdy, otazka je jen jak moc se projevi (3) a jak dlouho trva (1). Nekdo se z toho treba doslova pos.re, jinemu se jen zvysi tep. Zalezi na zkusenostech a praxi.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 23. zář, 2008 9:06

Makoto píše: Zalezi na zkusenostech a praxi.

+ vrozené dispozice....nervy.....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 23. zář, 2008 9:10

Jendis píše:modulace,intonace hlasu + řeč těla(pracujete s tím také?).....

Tohle asi zapadlo.....takže to vypíchnu....pracujete taky s tímto??????
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 23. zář, 2008 9:56

Jendis píše:
Jendis píše:modulace,intonace hlasu + řeč těla(pracujete s tím také?).....

Tohle asi zapadlo.....takže to vypíchnu....pracujete taky s tímto??????

Ano a je neuveritelne, kolik divek neumi poradne zarvat natoz jit jako sebejisty clovek. Vetsina z nich tise pipa, kdyz neco chce a chodi po ulici s hlavou sklonenou zpusobem "proboha, at po me nikdo nic nechce, at si me nikdo nevsimne" Je jasne, ze tohle je pak nejcastejsi obet. V jedne z prvnich lekci jim presne tohle vysvetlujeme. Ukazujeme jim jak chodit, drzeni tela, proste veci, ktere bychom cekali, ze uz umi. Jenze od malicka jim vstepovali do hlavy, ze se nedokazi ubranit, at se drzi hezky u zdi a treba budou mist stesti. Cele se to toci kolem vnimani sebe sama, kolem sebeduvery a tu ony moc nemaji. Takze cast kurzu je zamerena jen na verbalni komunikaci, udrzeni si utocnika od tela (faze 1), protoze....mezi zenou a muzem probiha konflikt vetsinou jinak nez mezi muzem a muzem. V drtive vetsine pripadu (nehovorim o magorech, kteri hned seknou zenske bez vyzvani) jde o to, ze si ji testuje, zkousi, jestli to nepujde po dobrem. A kdyz vidi maly odpor, vetsinou uz premysli spodnim mozkem a vylozi si to jako skryty souhlas, zvlast, kdyz je nalitej. Prave proto je potreba, aby hned na zacatku divky daly jasne najevo, ze z toho nic nebude. A je potreba vykat, aby kolemjdouci nemeli pocit, ze jde o partnerskou hadku...
Vzpominam si, jak v ramci studie jsem si zasel na diskoteku a po jednom tanci pozadal divku, jestli by se mnou nesla ven na cerstvy vzduch....vsude byly krovi a pokud bych mel nekale umysly, mel bych na to cas a klid. A ackoliv nejsem zadny Tom Cruise, prekvapilo me, jak jsou ty zaby duverive....bejt uchyl, nemam strach o prisun cerstveho masa. Pouze v jednom pripade z osmi po cca pul hodce ji sly kamaradky hledat...jinak....Vetsina tech holek si neuvedomuje, ze jim opily kolega ci kamarad chce skutecne ublizit....porad to berou z legrace, dokud z nich nezacneme na kurzu strhavat tricko ci mikinu a najednou si uvedomi, ze by mohli byt take velice rychle ve spodnim pradle prede vsemi a pak teprve zacnou aplikovat techniky, ktere jsme je naucily....ale uprimne - me nasili netesi, jednou jsem musel v realu resit manika, ktery se o to pokusil na me ex-pritelkyni a .....sice jsem ho mlatil, ale radost jsem z toho nemel. Na druhou stranu jsem potreboval mit jistotu, ze to uz neudela ani na jinou....a toho jsem docilil....
Takze zpet k verbalni a neverbalni komunikaci - je potreba si uvedomit, ze jde o zakladni kurz, tzn. ze jsme si zjistili pres policii a linku bezpeci nejcastejsi utoky a jejich prubeh a na tomto zaklade postavili kurz. Vetsinou jde tedy naplneni vsech tri fazi konfliktu, kdy utocnik zacne testovat pripadnou obet, pokud to neustoji (faze 1), dojde k fyzickemu konfliktu (faze 2) a pote....kdyz se zena ubrani, musi se naucit rychle se zklidnit (faze 3) a jit na policii kvuli biologickym stopam...pokud nespacifikovala utocnika takovym zpusobem, ze nezdrhne...ale to je minimalni sance...spise jim rikame, aby utikaly ony a nervaly se zbytecne s utocnikem....na to jednak nejsou dostatecne zrucne a druhak...ani profik v BU by to zbytecne neprotahoval...mohou se tam objevit kamosi, nebo vytahne nuz, apod.....proste odvratit utok a zdrhnout. A primo na policii.

Ono postavit dobry kurz sebeobrany neznamena jen vytipovat techniky obrany z te ktere skoly a tyto ucit. Je potreba byt pripraven na to, ze prijdou absolutni laikove, ktery neumi ani poradne stat natoz kopnout. Bouchat pesti by trvalo dele nez vypilovat udery dlani a pouziti nehtu na blizkou vzdalenost. Muzu rici, ze nam trvalo asi tri ctyri behy, nez se skladba ustalila a i pak ji aktualizujeme jak se sami ucime novym vecem v JJ, KFM, apod. Nasim cilem neni za kazdou cenu drzet cistotu technik v kurzu, abychom mohli pak proklamovat, ze kurz je postaven na technikach JJ, ale aby to hlavne fungovalo....ty holky se budou rvat o svou dustojnost, o svuj zivot a ne o nejakou zasranou cistotu technik ci skoly. Proto, pokud do neceho takoveho pujdete, pouzijte cokoliv, o cem jste presvedceni, ze funguje. Drzim palce, opravdu. Jak jsem psal, ja uz jsem unaveny z toho vecneho mlaceni a navic mam rodinu, ktere se chci venovat. Vim, ze tyto kurzy jsou potreba a pokud bude nekdo chtit, podelim se o sve zkusenosti, ale uz jsem si dikybohu uvedomil, ze nemuzu zachranit cely svet. Verim, ze jsme par divek zachranili a....mam uz v hlave dalsi plan, jak vratit bojovym umenim cast toho, co mi za tech...ufff...skoro 25 let uz daly...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 23. zář, 2008 10:10

Makoto píše:
Panda píše:
Makoto píše:. Zalezi na zkusenostech a praxi.

V tom se právě neshodneme, já tvrdím že záleží ( i ) na povaze člověka a konkrétním psychickém stavu ve kterém se aktuálně nachází.
Pokud je někdo od přírody flegmatik kterého nic nerozhodí, nerozhodí ho ani konflikt.

Ale tohle nemáme jak vyřešit, po netu ani osobně obávám se...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 23. zář, 2008 10:21

Panda píše:
Makoto píše:. Zalezi na zkusenostech a praxi.

V tom se právě neshodneme, já tvrdím že záleží ( i ) na povaze člověka a konkrétním psychickém stavu ve kterém se aktuálně nachází....

Souhlas

Panda píše:Pokud je někdo od přírody flegmatik kterého nic nerozhodí, nerozhodí ho ani konflikt....

Nesouhlas. Flegmatikovi dele trva, nez nastartuje do agresivniho modu a o to je to pak horsi....vsichni mame nejake spoustece, flegmatik/melancholik jich ma mene nez treba cholerik ci sangvinik.

Panda píše:Ale tohle nemáme jak vyřešit, po netu ani osobně obávám se...

Souhlas :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 23. zář, 2008 10:45

Makoto píše:
Panda píše:Pokud je někdo od přírody flegmatik kterého nic nerozhodí, nerozhodí ho ani konflikt....

Nesouhlas. Flegmatikovi dele trva, nez nastartuje do agresivniho modu a o to je to pak horsi....vsichni mame nejake spoustece, flegmatik/melancholik jich ma mene nez treba cholerik ci sangvinik.

Tohle Makoto neplatí globálně... Každej člověk je originál a reaguje jinak, v tomhle se přikláním k Pandovi... Sice to rozhodně není standardní jev, ale i já znám lidi, kteří jsou tak velcí flegmatici, že bez větších emocí projdou i fyzickým konfliktem - a vítězně. A co se týče mé osoby - podle nespočetných psychotestů, kterými jsem za svého života prošel, jsem povahou jednoznačně flegmatik. Přesto u mě v případě konfliktní situace, kdy hrozí fyzický střet, dochází k neuvěřitelně rychlýmu a silnýmu nástupu agrese. S tím ti do "tabulek" asi taky nezapadnu, že? :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 23. zář, 2008 11:31

TongPo píše:
Makoto píše:

Tohle Makoto neplatí globálně... Každej člověk je originál a reaguje jinak, v tomhle se přikláním k Pandovi... Sice to rozhodně není standardní jev, ale i já znám lidi, kteří jsou tak velcí flegmatici, že bez větších emocí projdou i fyzickým konfliktem - a vítězně. A co se týče mé osoby - podle nespočetných psychotestů, kterými jsem za svého života prošel, jsem povahou jednoznačně flegmatik. Přesto u mě v případě konfliktní situace, kdy hrozí fyzický střet, dochází k neuvěřitelně rychlýmu a silnýmu nástupu agrese. S tím ti do "tabulek" asi taky nezapadnu, že? :wink:

Souhlasim s tebou. A navic to nepopira to, co jsem uvedl, protoze neexistuje 100% flegmatik, cholerik, atd. neni mozne ani rici, ze to plati 100% vsude. Ty taky nejsi 100% flegmous....Chlapi, prestante me chytat za slovo....predpokladam jiz jistou znalost problematiky a tak nechci vypisovat vsechna pravidla a vyjimky....ale nakonec si rozumime a to je hlavni :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...