sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jendis » úte 23. zář, 2008 12:14

dobrý,přínosný příspěvky......supr :wink: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 23. zář, 2008 12:37

Makoto píše:Vzpominam si, jak v ramci studie jsem si zasel na diskoteku a po jednom tanci pozadal divku, jestli by se mnou nesla ven na cerstvy vzduch...

Obrázek tak to je úúúplně výborný tohleto .... to musím na manželku zkusit toto
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 23. zář, 2008 12:44

Toman píše:
Makoto píše:Vzpominam si, jak v ramci studie jsem si zasel na diskoteku a po jednom tanci pozadal divku, jestli by se mnou nesla ven na cerstvy vzduch...

Obrázek tak to je úúúplně výborný tohleto .... to musím na manželku zkusit toto

Vsak ted uz si to nemuzu dovolit, jujutsu nejujutsu, dostal bych nabancino od zeny ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 23. zář, 2008 13:44

Jo, byla to reakce na ceskou genialni policii, nechtel jsem citovat, aby to nebyl moc dlouhy prispevek.Nic se nestalo.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 23. zář, 2008 19:28

Mám jen pár poznámek k tématu,je to čiročirá pouliční praxe,nic vyčteného z knížek.

Moc nevěřím těm,kteří tvrdí,že se dostali do fáze - mě už nic nerozhází,už jsem zažil všechno,nebo jsem všechno vymeditoval.Pokud někdo takový je,tak je zralý pro psychiatra,protože už neni ničím jiným než sociopatem s naprosto umrtveným lidským vnímáním (neříkám,že takový lidé nejsou...jsou a neni jich málo,ale těžko budou psát do tohoto fóra)

Osobně mám v předkonfliktní i pokonfliktní fázy problém s dechem - v 1 fázy mám kyslíku strašně málo v 3 fázy u mě dochází naopak k hyperventilaci kdy mi plíce jedou v ohromném tempu,ale nejsou schopny nabrat tolik kyslíku kolik potřebuju - prostě hodně zhluboka dejcham,ale přesto je to málo,jako by to šlo přes mokrý hadr.

Jedinou možností jak se toho zbavit (1 fáze) je odstartovat adrenalín -řvaním,strkáním,válečnickou maskou,útokem - jinak vás to spálí a vy se poděláte a na nic už se nezmůžete (3 second fighter)

Třetí fáze je už jenom o tom jak jste schopni rychle zmobilizovat síly a zklidnit se - fór nastává tehdy,když v ten moment přijde další útok...ještě jste se nedostali z jednoho a už na vás jde další kretén,to je teprve potom zkouška vaší psychiky :lol:

Mimochodem...je hodně zvláštní,že tyhle stavy mívám jen při vlastním napadení,když vletím do rvačky někoho jiného a může to být klidně mnohem větší mazec,než když to někdo zkusí na mě,tak jsem dost často klidný jak dalajláma :lol:
Další poznatek - jsem-li napaden používám dost často údery pěstí...jsem-li ve rvačce jedu automaticky dlaně....zvláštní.

V druhoválečném Defendu se 1 fáze řešila okamžitým útokem,cílem bylo boj ukončit pokud možno dřív než se to "v tobě rozjede",což je mimochodem dobrá věc,ale u soudu bohužel neobstojí :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 23. zář, 2008 21:09

defendu píše:Moc nevěřím těm,kteří tvrdí,že se dostali do fáze - mě už nic nerozhází,už jsem zažil všechno,nebo jsem všechno vymeditoval.Pokud někdo takový je,tak je zralý pro psychiatra,protože už neni ničím jiným než sociopatem s naprosto umrtveným lidským vnímáním (neříkám,že takový lidé nejsou...jsou a neni jich málo,ale těžko budou psát do tohoto fóra)

Osobně mám v předkonfliktní i pokonfliktní fázy problém s dechem - v 1 fázy mám kyslíku strašně málo v 3 fázy u mě dochází naopak k hyperventilaci kdy mi plíce jedou v ohromném tempu,ale nejsou schopny nabrat tolik kyslíku kolik potřebuju - prostě hodně zhluboka dejcham,ale přesto je to málo,jako by to šlo přes mokrý hadr.

souhlas a souhlas....jakoby ten kyslík nešel do plic,ale zůstával v krku...+mi vyletí žluč.....nutí mne to zvracet(nestydím se za to,každej to má jinak)...takže klidně jdu a pomůžu si.

Pěsti vs dlaně....to je vážně zvláštní......
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 23. zář, 2008 22:30

Ja jsem byl vzdycky hroznej tremista.Pravidelny atleticky zavody na stredni skole byly pro me vzdy total stresove peklo, ze jsem nevedel jestli se mi chce vic na malou nebo na velkou:D
Cim dele se na neco pripravuji, tim vic jsem z toho vystresovanej.Jakmile ale mam neco resit bezprostredne, tak jsem flegmous nejvetsi.Takze paradoxne me osobne vyhovuji spis necekana napadeni ci konflikty, nez nejake rekneme sportovni klani:))
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 24. zář, 2008 0:19

defendu píše:Moc nevěřím těm,kteří tvrdí,že se dostali do fáze - mě už nic nerozhází,už jsem zažil všechno,nebo jsem všechno vymeditoval.Pokud někdo takový je,tak je zralý pro psychiatra,protože už neni ničím jiným než sociopatem s naprosto umrtveným lidským vnímáním (neříkám,že takový lidé nejsou...jsou a neni jich málo,ale těžko budou psát do tohoto fóra)

máš naprostou pravdu, ale taky se třeba mohlo stát že takoví lidé byli (znám takové případy a není jich málo), pak si uvědomili že takový život stojí za prd a vlastně ani život není protože na životě je krásné právě to že tě něco dokáže překvapit a prostě se změnili.
Pokud bys chtěl v téhle diskuzi pokračovat, můžeme přes SZ, myslim ale že už je to hnojení tématu...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 24. zář, 2008 7:53

Dost lidi se tu zminuje o "3 second fighter" od Geoffa Thompsona. Vo co go? Ja se snad na to budu muset taky podivat :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 24. zář, 2008 8:37

Makoto píše:Dost lidi se tu zminuje o "3 second fighter" od Geoffa Thompsona. Vo co go? Ja se snad na to budu muset taky podivat :-)

poslal jsem Ti mejla...... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 24. zář, 2008 8:40

--Thompson says that words like "yeah", "and", or "so" are often said just before an attack--

Asi jo, ale dávat pozor na různý jazyky že jo, jinak to řekne Rusák(da,nu) jinak Mongol(?), jinak Slovák(jáj) a jinak Ostravák(Baník) a jinak Brňák(škopek),jinak Vietnamec(?????)
Může to bejt hodně jinak nejsem znalec dialektů.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 24. zář, 2008 10:17

Jaj .... offtopic ...pardón :oops:

přesunuto
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 24. zář, 2008 12:18

4Makoto-pak písni své dojmy.....dík..... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 24. zář, 2008 15:07

Makoto píše:Dost lidi se tu zminuje o "3 second fighter" od Geoffa Thompsona. Vo co go? Ja se snad na to budu muset taky podivat :-)

8O nehovor ze si o nom este nepocul :?: Tony Blauer a Geoff Thompson su svata dvojka :lol: :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 24. zář, 2008 16:29

V katechismu existuje jen Svatá Trojice :lol:
Ten třetí je Kelly McCann alias Jim Grover (teda spoň pro mě)

http://www.youtube.com/watch?v=2NUcQMCLHGc
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod indigo » stř 24. zář, 2008 18:04

Ad hyperventilace, kyslíkový deficit:

Nedávno jsem četl hodně zajímavý článek, který je sice trochu z jiné oblasti (potlačení paniky v krizové "survival" situaci v divočině), ale určitě se tam spoustu věcí kryje s bojovou situací. Nevím, jestli je to, co tu někteří uvádí, ten samý případ, ale autor článku píše, že při panice se mimo jiné dostaví "thoracic breathing". Jde o hyperventilaci, kdy se dýchání stává rapidní a mělké. Ale člověk nemusí mít strach, že by měl nedostatek kyslíku. Naopak má nedostatek CO2, protože ho nadměrně vydechuje. Díky nevyváženému množství CO2/O2 se v krvi změní hodnota pH. Pomůže údajně např. dýchání do papírového sáčku, čímž se ta hodnota zpátky vyrovná.
O té hyperventilaci se podrobněji píše v 7. a 13. části článku (dole se listuje klikáním na čísla) a možná ještě jinde, nicméně celý článek je velmi zajímavý, vědecky jsou tam vysvětleny různé věci související s panikou (co je příčinou třesoucích se rukou atd.), také je tam uvedeno hodně poučných příběhů. Sice to s bojovým uměním přímo nesouvisí, ale přesto bych ten článek doporučil všem, kteří chodí trochu dál mimo civilizaci.

http://www.backpacker.com/december_07_p ... 044?page=1
indigo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » stř 24. zář, 2008 18:28

defendu píše:V katechismu existuje jen Svatá Trojice :lol:

:wink: ..3tieho este nemam vytipovaneho :wink: :lol:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 24. zář, 2008 18:44

marcelo píše:

Rich Dimitri...ne?! :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 24. zář, 2008 19:25

Jendis píše:
marcelo píše:

Rich Dimitri...ne?! :wink:

..a jooo na "mathafaka" Richieho som zabudol :wink: :lol: ..jeho shreder je "hnusarna" ,to jo :twisted:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 24. zář, 2008 19:27

:wink: :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...