proti noži...

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Gino » čtv 27. dub, 2006 20:17

S474N: mohl bys mi napsat (muzes i formou SZ) na sebe email?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » pát 28. dub, 2006 6:00

Gino: mas to v poste a nebo staci navstivit muj web.
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pát 28. dub, 2006 12:50

S474N

Když jsem psal o tom nařknutí´myslím, že když jsem psal, nikde není nic ve smyslu, jako zkušený střelec, prodejce zbraní, právník apod. Tudíž, vše byly osobní názory, promiň, ale mlátit mi tu o hlavu vyloženě slovíčkaření o nějakém zásobníku a válci, kulkám, projektilům, nábojům v komoře (tuhle info. jsem dostal od člověka, který je zkušební komisař ZP -takže chyba není na mé straně), tohle je opravdu mimo. Až tu začne nějaký profík boje nožem psát názvy technik třeba italské školy, promiň, budeme v pr... všichni, protože nebudeme vědět, o čem se točí. Protože si mě opravil, minimálně ty jsi věděl, o čem píšu a O TOM TO JE!

O Těch typech kulek, OK to beru.

Další co mě zaujalo, když dáš někomu peněženku. On se otočí, a ty po 3m vytáhneš bouchačku (takhle jsem to pochopil), nejsi tak trošku mimo bezprostřední ohrožení, ale naopak, sám takové způsobuješ?

No a nakonec, je to už dávno, ale prošel jsem praktickým výcvikem ve střelných zbraních od pancéřovky, těžký, lehký kulomet až po pistole, dále pak kuše, luky, vrkací zbraně až po arzenál historických zbraní. Dej mi měsíc a já jej dám tobě. Pak se můžeme sejít a soutěžit v jednotlivých disciplínách, pak se uvidí, jestli vážně nevím o čem píšu, co ty na to?

Problém je, že já vezmu cokoliv a použiji to, vyvozeno od historických zbraní (viz pro NAIU), co ty uděláš bez své bouchačky? Jak jinak, mimo střeby ji využiješ (vím o možných několika úderech, ale to je silná improvizace). Co ti dá střelba jiného, mimo střelbu samotnou?

Tohle píšu na tebe, abychom už konečně uzavřelo tohle nekončící téma. Je to ovšem poučení pro všechny z nás, vše, co mě může pomoci přežít je vhodné a BU jako takový mají několikanásobný vliva na tělesný a psychický rozvoj, že střelba jako taková to nemůže nikdy nahradit.

Reálná sebeobrana, ženy (jak se mě tu někdo ptal), pistole (?), proč ne, jen musí mít člověk žaludek nést následky, vč. těch právních a dávat na sebe bacha. To píšeš a já s tím jen souhlasím.

NAIA - přiznám, že mě to baví, a beru to, že meč na obranu nosit nemůžu, takže v tom podobnost jistě bude. Ale praktický efekt tu vidím, troufnu si vzit do ruky takřka cokoliv a provést s tím několik obranných a útočných technik odvozených z používání tradičních zbraní ČBU. Tohle už jsem zkoušel několikrát proti lidem zkušených ve stejném oboru, funguje :wink:
Myslím, že tohle je přínos a odkaz historických zbraní dál do budoucnosti.

Mantis

PS:Doufám, že od teď už se budeme bavit opravdu o nožích a proti noži, i když se zdá, že vše již bylo řečeno.
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mantis » pát 28. dub, 2006 13:05

Tohle je mimo téma, ale protože to Gino nakousl,

i když to NEDĚLÁ člověka nadřazeným, je fakt dost záhul, vyjet dlouhodobě makat ven. Jen s tím, co máte s sebou (a pokud já nejsem milionář, tak toho moc nebylo) a začít nový život, makat sám za sebe, bez zázemí. Musím říci že to vlastně je boojové umění - přežití jinak.

Já byl zvyklý u sebe mít svého SOG Trident, nůž ostrý a lety testovaný. Tady nemůžu mít ani svůj zavírák. Kriminalita je tu o 300% větší, že?! :wink: Jak tedy přežít?
Co vy nato, všichni ozbrojenci střelnými zbraněmi, zvládnete to? Odpovězte upřímě sami sobě, nám tu není vaše odpověď nic platná, ale vám se může v životě hodit. Myslím to bez arogoance a upřímě!!!

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod severin » pát 28. dub, 2006 13:31

diablik píše:...myslim ze keby sa Danny Inosanto prebudil vecer ako mu po dome lozia lupici a mal by na vyber noz alebo pistolet,tak verim ze pokial je normalny,tak by zobral qwer...s nozom je to furt boj na blizko,musis ist do kontaktu,mozes sa smiknut,mozu ta nejak blbo prekvapit a s pistoletom mas distanc a este k tomu 9mm para a seku mecom a neviem cim...ty asi zartujes chlape,poprve 9mm s expanznou dutinou+hocijaky iny naboj od 9mm para vyssie ,ked preleti cez hlavku tak urobi peknu dieru a pochybujem,ze clovek este potom bude nieco riesit..a o ucinnosti meca pochybujem,su to dristy-prepac..pkial by to tak bolo ,tak ludia sa este doteraz brepodavaju v europe rapirmi...proste strelne ybrane odsunuli chladne na druhu kolaj...a to ze ludia kt. sa zivia bojom nozom pouzivaju dookola tuto propagandu,ze mas v puzdrez zbran a nestihnes reagovat...je to pravda..ale ked budes mat ty svoho zatvaraka v gatiach a ja prepadnem teba s pistoletom,tak si v takej istej prdeli...asi tolko...P.S.inac bezny ludia pozeraju na ludi co nosia kwery a kudly ako na magorov...takze to vyjde na jedno :lol: inac sebeobrana nozom a qwerom je v podstate o tom ze toho druheho odkraglujes..prinajlepsom kurewsky zranis...

Taky si myslím,že by Inosanto šáhnul po kvéru...

Ukázek nůž vs pistole jsem viděl u lidí od fma celkem hodně,ale většinou se o nich mluvilo ve vztahu k systemu RKDS Mike Inaye.Pokud vím,tak nikoho neučil /v ramci RKDS/ bojovat s nožem proti pistoli.Policisté byli jen zbavováni falešného pocitu bezpečí a nuceni udržovat si odstup od pachatele.Použití střelné zbraně byla priorita č.1 !!! Potom následoval vycvik jednoduchých technik nezbrojené obrany proti noži pro případ,že by v reálu už nebyl čas tasit.
Když jsem byl na Hawaii,tak jsem sledoval ve zprávách policejní zásahy a nůž se tam občas objevil.Stačil jeden výjezd k domácímu násilí.Dva manželé na sebe řvou a policisté stojí mezi nimi.Najednou manžel vytáhne kudlu a začne kolem sebe bodat.Než stačil jeden z polišů vytáhnout zbran,už měli oba několik řezných a bodných ran a ten druhý toho manžela spacifikoval.Jooo bylo vidět na těch klukách opálenejch policejních,že si to proti noži už vyzkoušeli :-).
Pokud se někdo bojí na českých ulicích,tak střelná zbran je dobrý základ,ale .....
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 28. dub, 2006 14:13

Ahoj, psals
S474N píše:Bud si situace vyzaduje pouziti strelne zbrane a v tom pripade to ma 2x do zony alfa a nebo je zbran v pouzdre.

Tomu nerozumim. Neprotiřečíš si? Jak to vidíš vopravdu?
S474N píše:Palna zbran ti dava moznost vyresit veci i bez eskalace nasili - o tom rozhoduje predevsim utocnik tim, jak se zachova.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 28. dub, 2006 14:29

Mantis píše:NAIA - přiznám, že mě to baví, a beru to, že meč na obranu nosit nemůžu, ...

Zajímalo by mě, jak to vlastně ©výcaři myslej. Prej je tam zakázaný nosit
- všechny nože, které lze otevřít jednou rukou (vyskakovací, vypadávací, motýlkové), které otevřené jsou delší než 12 cm, nebo čepel je delší než 5 cm
- dýky s délkou čepele KRAT©Í než 30 cm
8O :D
To se tam fakt někerý lidi špacírujou s dlouhou čepelí, že to nechali dovolený?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » pát 28. dub, 2006 17:08

Mantis píše: Až tu začne nějaký profík boje nožem psát názvy technik třeba italské školy, promiň, budeme v pr... všichni, protože nebudeme vědět, o čem se točí. Protože si mě opravil, minimálně ty jsi věděl, o čem píšu a O TOM TO JE!

Ano, pokud tu nekdo zacne neco takoveho psat, tak prece nebudu reagovat stylem "vyvarim to z vody a budu za chytryho". Naopak se budu se zajmem dotazovat.

Mantis píše: O Těch typech kulek, OK to beru.

Opetovne musim konstatovat, ze kulky mas maximalne v pytliku, bavme se radeji o strelach.

Mantis píše: Další co mě zaujalo, když dáš někomu peněženku. On se otočí, a ty po 3m vytáhneš bouchačku (takhle jsem to pochopil), nejsi tak trošku mimo bezprostřední ohrožení, ale naopak, sám takové způsobuješ?

Opet se projevuje tva hluboka neznalost zakona - pokud ti nekdo vezme penezenku a odchazi, tak stale trva utok na zajem chraneny zakonem, tj. majetek a ty samozrejme muzes dotycneho omezit na jeho pravech.

Mantis píše: No a nakonec, je to už dávno, ale prošel jsem praktickým výcvikem ve střelných zbraních od pancéřovky, těžký, lehký kulomet až po pistole, dále pak kuše, luky, vrkací zbraně až po arzenál historických zbraní. Dej mi měsíc a já jej dám tobě. Pak se můžeme sejít a soutěžit v jednotlivých disciplínách, pak se uvidí, jestli vážně nevím o čem píšu, co ty na to?

Mesic na to, aby ses to naucil? Nezlob se, ale me ses uplne ukradenej. Bud neco vim a bavim se o tom a nebo to nevim a nehraju si na to, ze to vim, kdyz o tom nemam ani sajnu.

Mantis píše: Problém je, že já vezmu cokoliv a použiji to, vyvozeno od historických zbraní (viz pro NAIU), co ty uděláš bez své bouchačky? Jak jinak, mimo střeby ji využiješ (vím o možných několika úderech, ale to je silná improvizace). Co ti dá střelba jiného, mimo střelbu samotnou?

Ja v tom problem nevidim, jestli ty ano, tak je to pouze tvuj problem. Palnou zbran mohu vyuzit i bez strelby - prave treba na skonceni eskalace nasili - pohruzka zbrani.
Co me strelba dava? Asi to, co sachistovi tahnuti figurek...

Mantis píše: Tohle píšu na tebe, abychom už konečně uzavřelo tohle nekončící téma. Je to ovšem poučení pro všechny z nás, vše, co mě může pomoci přežít je vhodné a BU jako takový mají několikanásobný vliva na tělesný a psychický rozvoj, že střelba jako taková to nemůže nikdy nahradit.

No kdyz si to myslis, tak si to mysli dale. Kdyby ses o to trosicku jenom vice zajimal, tak prave treba takova mirena strelba ma primou souvislost s tvou dusevni "pohodou", naladou atd.

Mantis píše: Reálná sebeobrana, ženy (jak se mě tu někdo ptal), pistole (?), proč ne, jen musí mít člověk žaludek nést následky, vč. těch právních a dávat na sebe bacha. To píšeš a já s tím jen souhlasím.

A neni opravdu i v tom nejhorsim pripade lepsi sedet za mrizema, nez se proletet kominem? Ja v tom mam jasno.

Mantis píše: NAIA - přiznám, že mě to baví, a beru to, že meč na obranu nosit nemůžu, takže v tom podobnost jistě bude. Ale praktický efekt tu vidím, troufnu si vzit do ruky takřka cokoliv a provést s tím několik obranných a útočných technik odvozených z používání tradičních zbraní ČBU. Tohle už jsem zkoušel několikrát proti lidem zkušených ve stejném oboru, funguje :wink:
Myslím, že tohle je přínos a odkaz historických zbraní dál do budoucnosti.

Ano, zni to pekne, druhou vei ovsem je, abys to "cokoliv" mel prave v pripade utoku na tvou osobu pri te ruce.

Mantis píše: PS:Doufám, že od teď už se budeme bavit opravdu o nožích a proti noži, i když se zdá, že vše již bylo řečeno.

Ale tady neni diskuse o nozich, tady je diskuse "proti nozi" a opetovne musim konstatovat, ze palne zbrane jsou pouzitelne proti nozi, takze jejich tema je tu zahodno rozebrat take.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » pát 28. dub, 2006 17:11

Mantis píše:Já byl zvyklý u sebe mít svého SOG Trident, nůž ostrý a lety testovaný. Tady nemůžu mít ani svůj zavírák. Kriminalita je tu o 300% větší, že?! :wink: Jak tedy přežít?

Dovolim si odpovedet - je to tvoje volba a tudiz tvuj boj.

Ty jsi spokojen tam, ja tady, tak proc to hodnotit?

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » pát 28. dub, 2006 17:12

jox píše:Ahoj, psals
S474N píše:Bud si situace vyzaduje pouziti strelne zbrane a v tom pripade to ma 2x do zony alfa a nebo je zbran v pouzdre.

Tomu nerozumim. Neprotiřečíš si? Jak to vidíš vopravdu?
S474N píše:Palna zbran ti dava moznost vyresit veci i bez eskalace nasili - o tom rozhoduje predevsim utocnik tim, jak se zachova.

Ano, vytrhavani vet z kontextu je taky jedna moznost....

Bud se budeme bavit obecne a nebo se budeme bavit o konkretni situaci, nicmene nic neni cernobile.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 28. dub, 2006 17:23

S474N:
Fajn, ale to první znělo jako tvá obvyklá taktika, vlastně zásada pro použití zbraně. Druhý jako velká výhoda palný zbraně. Tak jak to děláš? Myslíš že se zbraň nemá ukazovat dokud nejni situace zralá k okamžitýmu použití, a nebo je vhodná i k "odmaskování" a vyhrožování?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » pát 28. dub, 2006 17:30

jox: nic neni cernobile a uz vubec ne univerzalni a vzdy zalezi na situaci. Proto jsem psal, ze se bud muzeme bavit obecne a nebo o konkretni veci.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » sob 29. dub, 2006 19:49

Dva dny pryc a od joxe zadna reakce ci konkretni priklad...

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 30. dub, 2006 16:45

Gino: Teď jsem četl tu tvoji reakci na to když na tebe S474N vytáhne pistoli a ty mu řekneš ať to umáčkne nebo co... No to jsi asi psal v nějakém afektu že? Nebo to bys skutečně udělal? A tušíš jak se zachováš až ti pod nohy přiletí varovný výstřel? Zkus si představit i tohle :D

Teď jsme na tréninku testovali značkovací nože. Vystartoval jsem na borce stylem "šicí stroj" a za 15 sekund měl něco kolem 20 bodných zranění. A ani si nevšiml že je nůž ve hře. A to má ten barvící nůž lesklou čepel. Kdo umí ten umí. A sebeobrana?.... jde to z tuha :D Rudé triko mluví samo za sebe
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 30. dub, 2006 17:52

NAIA píše:Gino: Teď jsem četl tu tvoji reakci na to když na tebe S474N vytáhne pistoli a ty mu řekneš ať to umáčkne nebo co... No to jsi asi psal v nějakém afektu že? Nebo to bys skutečně udělal? A tušíš jak se zachováš až ti pod nohy přiletí varovný výstřel? Zkus si představit i tohle :D
Neptas se me vazne, ze ne :))
NAIA píše:Teď jsme na tréninku testovali značkovací nože. Vystartoval jsem na borce stylem "šicí stroj" a za 15 sekund měl něco kolem 20 bodných zranění. A ani si nevšiml že je nůž ve hře. A to má ten barvící nůž lesklou čepel. Kdo umí ten umí. A sebeobrana?.... jde to z tuha Rudé triko mluví samo za sebe
Hezky popsano :)) Aspon neco, co v tyhle diskuzi konecne mluvi i pro nuz :))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » úte 02. kvě, 2006 14:55

S474N

No, už snad ani ne. Protože jsi nepochopil, že jsi pochopil, prosím ostatní, kteří si to tady čtou, je tu někdo, kdo nerozuměl mé neodborné terminologii ve střelných zbraních?
Nevím proč, ale tak nějak mám pocit, že za chytrýho se tu snaží být někdo jiný, já si tak nepřipadám a o diskusi tohle fórum snad je, nebo se mýlím?

Pobyt v UK je opravdu moje volba a můj boj, ale život ti vždy nepřinese jen to, co ty chceš, že?
Věř mi, že mě to o dost obohatilo.

S tím vytažením pistole ža ti někdo vezme peněženku a odchází... Nebyla to snad otázka? Odpověděl jsi mi opět tvým způsobem, že by to mělo něco s tím "chytrým" nahoře? :wink:

Ale ano, měsíc na to, že já zvládnu naučit se základy střelby z pistole, revolveru, řekněme kulovnice a brokovnice a ty ten zbytek arzenálu, nebudu to vypisovat, je toho fakt dost. Ne, opravdu osobně nemám zájem se s tebou měřit, protože jsi ve značné nevýhodě a já nemám čas jet na měsíc k nám a trénovat. Nicméně, splnilo to co jsem chtěl, střílet se opravdu za krátký čas naučí každý matla, neříkám, že dobře, bavím se max. do 10m, protože moje sebeobrana asi nebude na delší vzdálenost. A rozhodně bych se ti nevyrovnal rychlostí a už vůbec ne přesností. Ale potažmo na to, co ti střelba dává, to, že mjířená střelba odráží tvůj duševní stav. No, že by ses dal ze streetu na duchovno? Něco málo o tom vím z tréninku lukostřelby a vrhání nejrůznějších předmětů. A dál.....
Ber to tak, že protože nežijeme ve vakuu, kolem nás je spooousta různých věci použitelných rychleji a bezpečněji pro okolí, než bouchačka u pasu.
Dále pak, krátký výcvik se zbraní je vlastně nebezpečný, ve většině BU se se zbraní učí zacházet až po určité fyzické, psychické a technické kondici, myslíš, že střelná zbraň je jiná? Určitě jsou lidé, kteří trénují, třeba ty, ale kolik legálních majitelů palných zbraní je, nosí je na sebeobranu a jsou to opravdu minimálně tak trénovaní jedinci, jako třeba ti, co cvičí třeba kendo, historický šerm či boj s nožem? Zatím co, spousta šermířů apod. u sebe tu zbraň nenosí, ale jsou s ní méně nebezpeční a naopak více zdatní, u palných zbraní je to bohužel jinak. Kolik nechtěných postřelení od policistů (profesionálů) jsem četl v poslední době? Dost, v poměru na to, kolik lidí bylo nechtěně pobodáno, pořezáno, atd. Osobně prostě nechápu, proč lidem nedát možnost bránit se i jinými prostředky (těmi, co vyhovují mě) jsou méně nebezpečné pro okolí, účinné a je třeba se k nim dopracovat (ošetřit zákonem - zkoušky apod. ) Bohužel je to asi utopie, já si však nemyslím, že by tím vzrostla více kriminalita a zájemci by se třeba museli aktivně vzdělávat - být dobrý se zbraní na blízko je těžší než se palnou zbraní, toť můj názor.

O tom použití různých zbraní a tvé tahání šachových figurek, nejsi ty politik? Odpověď - neodpověď. Z toho co píšeš vidím, že v používání improvizovaných zbraní jsi celkem dobrý (nemáš v tom problém - jak píšeš), ze kterých systémů vycházíš? Nebo vaříš z vody(?), jak rád píšeš

Reálné použití zbraně, já v tom mám také jasno, ale chápu lidi různých filosofií a také je pravdou, že v drtivé většině konfliktů, je možné se obejít bez boje. Chce to vnitřní sílu člověka, ne zbraně.

®e se palné zbraně dají použít proti noži, jistě, atomovka v zásadě také....
Vyvstává mi otázka, co proti pistoli, pušku? A proti pušce? Touhle cestou se to totiž nikdy nevyřeší stejně jako tahle diskuse. ®e se pohrůžkou zbraní vyřeší násilí bez možné eskalace, možná, spíše ne. Teoreticky, Anglie a národnostní menšiny, slyšel jsi o krevní mstě? Někoho odstřelíš, jeho brácha si tě podle fotky v novinách najde, a dál? Kdepak, trénovat a dát se vnitřně dohromady, trénujme tak, aby nám opravdu stačily ty ruce a nohy a až budeme fakt dobří, odložíš kvér, já meč a oba uvidíme, že klidně dožijeme vysokého věku i bez těchto věcí.
Kdepak zbraně, ty bez pořádného tréninku přivedou člověka buď do basy, nebo pod kytičky, dříve nebo později.

I když mám zbraně rád, násilí a války ne, zajímá mě to, ale vyhýbám se tomu.
Líbí se mi ono "Bojuj abys žil, nežij abys bojoval."

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » úte 02. kvě, 2006 15:25

S474N: Hmhm, zkoušel sem si to představit a nevim esi to má cenu. Buď mám zásadu co je víceméně nepřekročitelná. A nebo ne, ale pak vo konkrétní situaci těžko diskutovat, páč momentální vodhad a intuice bude hrád velkou roli.

Ale budiž.
1. Dejme tomu sedim v restaurantu a tu se zjeví chlápek co se chce rvát a vypadá že pro něj se rvát nejni až takovej problém, aby se dal ignorovat. Nedá se vodbejt tak du pryč. Jenže von je ňákej lepivej a de ven za mnou. Sme venku a čumíme na sebe. Ukázal bys mu kvér na zastrašení? Nebo za jakejch podmínek?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 02. kvě, 2006 15:42

Mantis píše:...prosím ostatní, kteří si to tady čtou, je tu někdo, kdo nerozuměl mé neodborné terminologii ve střelných zbraních?
Nevím proč, ale tak nějak mám pocit, že za chytrýho se tu snaží být někdo jiný, ...

Hele jasně. Názvosloví je vod toho aby se lidi domluvili. Spolehlivě domluvili. Cos psal ty bylo z hlediska názvosloví jistě blbě ale porád 100% srozumitelný. S474N se na tom vozil tak že si spíš honil ego nebo se prostě nechal trochu trapně (ale pochopitelně) unýst láskou ke svý zbrani. Takový úlety se ale daj vydržet. Fakt je, že S474N to dřel trochu moc vehementně. No ale hele, já sem zas rád že to taklenc někdo upřesní i když to trochu přežene, páč se obvykle něco dozvim. Bejt tebou zkusim to zkousnout, von je prostě takovej a stejně se z diskuze s nim dokážeš něco zajímavýho dozvědět.
No a co se tejče nárazu dvou ego vo sebe - koneckonců tréning i eletronickej se neztratí, jednou se to bude třeba hodit. :roll:

Na druhou stranu ale esi ti nejni jasno kolem legislativy vo tématu nutný vobrany a krajní nouze v zemi kde seš - tak bacha - to můžeš mít hoooodně velkej problém a tady je i mnohem vostřejší slovo namístě. :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 02. kvě, 2006 15:53

Mantis: Jinak - ty i S474N můžeš zbran vodložit, ale lump to kvuli ňákýmu "trapnýmu zákonu" neudělá (ne každej) - ani v UK. To se nedá změnit už vod vynálezu pazourku. V tom má prostě pravdu.
No a v Čechách to máš ze svýho hlediska svojí alternativy hodně liberální. Tady můžeš nosit nožů a mečů kolik chceš.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 02. kvě, 2006 16:26

Mantis píše:Další co mě zaujalo, když dáš někomu peněženku. On se otočí, a ty po 3m vytáhneš bouchačku (takhle jsem to pochopil), nejsi tak trošku mimo bezprostřední ohrožení, ale naopak, sám takové způsobuješ?
Před časem mě fakt dost překvapilo, že jednomu zlatníkovi prošlo zrovna todle, když stopnul zdrhajícího lupiče. Vodnášením kořisti trval útok na vlastnictví. ©koda že neznám detaily, doteď se brala hodnota života nesouměřitelná s majetkem, nevim co v tom bylo za další polehčující vokolnosti.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...