diablik píše:...myslim ze keby sa Danny Inosanto prebudil vecer ako mu po dome lozia lupici a mal by na vyber noz alebo pistolet,tak verim ze pokial je normalny,tak by zobral qwer...s nozom je to furt boj na blizko,musis ist do kontaktu,mozes sa smiknut,mozu ta nejak blbo prekvapit a s pistoletom mas distanc a este k tomu 9mm para a seku mecom a neviem cim...ty asi zartujes chlape,poprve 9mm s expanznou dutinou+hocijaky iny naboj od 9mm para vyssie ,ked preleti cez hlavku tak urobi peknu dieru a pochybujem,ze clovek este potom bude nieco riesit..a o ucinnosti meca pochybujem,su to dristy-prepac..pkial by to tak bolo ,tak ludia sa este doteraz brepodavaju v europe rapirmi...proste strelne ybrane odsunuli chladne na druhu kolaj...a to ze ludia kt. sa zivia bojom nozom pouzivaju dookola tuto propagandu,ze mas v puzdrez zbran a nestihnes reagovat...je to pravda..ale ked budes mat ty svoho zatvaraka v gatiach a ja prepadnem teba s pistoletom,tak si v takej istej prdeli...asi tolko...P.S.inac bezny ludia pozeraju na ludi co nosia kwery a kudly ako na magorov...takze to vyjde na jednoinac sebeobrana nozom a qwerom je v podstate o tom ze toho druheho odkraglujes..prinajlepsom kurewsky zranis...
S474N píše:Bud si situace vyzaduje pouziti strelne zbrane a v tom pripade to ma 2x do zony alfa a nebo je zbran v pouzdre.
S474N píše:Palna zbran ti dava moznost vyresit veci i bez eskalace nasili - o tom rozhoduje predevsim utocnik tim, jak se zachova.
Mantis píše:NAIA - přiznám, že mě to baví, a beru to, že meč na obranu nosit nemůžu, ...
Mantis píše: Až tu začne nějaký profík boje nožem psát názvy technik třeba italské školy, promiň, budeme v pr... všichni, protože nebudeme vědět, o čem se točí. Protože si mě opravil, minimálně ty jsi věděl, o čem píšu a O TOM TO JE!
Mantis píše: O Těch typech kulek, OK to beru.
Mantis píše: Další co mě zaujalo, když dáš někomu peněženku. On se otočí, a ty po 3m vytáhneš bouchačku (takhle jsem to pochopil), nejsi tak trošku mimo bezprostřední ohrožení, ale naopak, sám takové způsobuješ?
Mantis píše: No a nakonec, je to už dávno, ale prošel jsem praktickým výcvikem ve střelných zbraních od pancéřovky, těžký, lehký kulomet až po pistole, dále pak kuše, luky, vrkací zbraně až po arzenál historických zbraní. Dej mi měsíc a já jej dám tobě. Pak se můžeme sejít a soutěžit v jednotlivých disciplínách, pak se uvidí, jestli vážně nevím o čem píšu, co ty na to?
Mantis píše: Problém je, že já vezmu cokoliv a použiji to, vyvozeno od historických zbraní (viz pro NAIU), co ty uděláš bez své bouchačky? Jak jinak, mimo střeby ji využiješ (vím o možných několika úderech, ale to je silná improvizace). Co ti dá střelba jiného, mimo střelbu samotnou?
Mantis píše: Tohle píšu na tebe, abychom už konečně uzavřelo tohle nekončící téma. Je to ovšem poučení pro všechny z nás, vše, co mě může pomoci přežít je vhodné a BU jako takový mají několikanásobný vliva na tělesný a psychický rozvoj, že střelba jako taková to nemůže nikdy nahradit.
Mantis píše: Reálná sebeobrana, ženy (jak se mě tu někdo ptal), pistole (?), proč ne, jen musí mít člověk žaludek nést následky, vč. těch právních a dávat na sebe bacha. To píšeš a já s tím jen souhlasím.
Mantis píše: NAIA - přiznám, že mě to baví, a beru to, že meč na obranu nosit nemůžu, takže v tom podobnost jistě bude. Ale praktický efekt tu vidím, troufnu si vzit do ruky takřka cokoliv a provést s tím několik obranných a útočných technik odvozených z používání tradičních zbraní ČBU. Tohle už jsem zkoušel několikrát proti lidem zkušených ve stejném oboru, funguje![]()
Myslím, že tohle je přínos a odkaz historických zbraní dál do budoucnosti.
Mantis píše: PS:Doufám, že od teď už se budeme bavit opravdu o nožích a proti noži, i když se zdá, že vše již bylo řečeno.
Mantis píše:Já byl zvyklý u sebe mít svého SOG Trident, nůž ostrý a lety testovaný. Tady nemůžu mít ani svůj zavírák. Kriminalita je tu o 300% větší, že?!Jak tedy přežít?
jox píše:Ahoj, psalsS474N píše:Bud si situace vyzaduje pouziti strelne zbrane a v tom pripade to ma 2x do zony alfa a nebo je zbran v pouzdre.
Tomu nerozumim. Neprotiřečíš si? Jak to vidíš vopravdu?S474N píše:Palna zbran ti dava moznost vyresit veci i bez eskalace nasili - o tom rozhoduje predevsim utocnik tim, jak se zachova.
Neptas se me vazne, ze ne :))NAIA píše:Gino: Teď jsem četl tu tvoji reakci na to když na tebe S474N vytáhne pistoli a ty mu řekneš ať to umáčkne nebo co... No to jsi asi psal v nějakém afektu že? Nebo to bys skutečně udělal? A tušíš jak se zachováš až ti pod nohy přiletí varovný výstřel? Zkus si představit i tohle :D
Hezky popsano :)) Aspon neco, co v tyhle diskuzi konecne mluvi i pro nuz :))NAIA píše:Teď jsme na tréninku testovali značkovací nože. Vystartoval jsem na borce stylem "šicí stroj" a za 15 sekund měl něco kolem 20 bodných zranění. A ani si nevšiml že je nůž ve hře. A to má ten barvící nůž lesklou čepel. Kdo umí ten umí. A sebeobrana?.... jde to z tuha Rudé triko mluví samo za sebe
Mantis píše:...prosím ostatní, kteří si to tady čtou, je tu někdo, kdo nerozuměl mé neodborné terminologii ve střelných zbraních?
Nevím proč, ale tak nějak mám pocit, že za chytrýho se tu snaží být někdo jiný, ...
Před časem mě fakt dost překvapilo, že jednomu zlatníkovi prošlo zrovna todle, když stopnul zdrhajícího lupiče. Vodnášením kořisti trval útok na vlastnictví. ©koda že neznám detaily, doteď se brala hodnota života nesouměřitelná s majetkem, nevim co v tom bylo za další polehčující vokolnosti.Mantis píše:Další co mě zaujalo, když dáš někomu peněženku. On se otočí, a ty po 3m vytáhneš bouchačku (takhle jsem to pochopil), nejsi tak trošku mimo bezprostřední ohrožení, ale naopak, sám takové způsobuješ?
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků