player píše:ViaDraco: mozna by jsme si meli jeste ujasnit,kdyz uz to tak piplame,za jakych okolnosti prichazi zbran vubec v uvahu.Neco jineho he jit nekde vecer v naky prdeli,pak neni problem jit jiz s tebou zminenym teleskopem ve vytazenm stavu,drzet v ruce sprej atd.Kdezto zcela jina situace nastane,kdyz na tebe nekdo "bafne za rohem" a hrne se na tebe.Pochybuju, ze dokazes v mziku a v momentu prekvapeni vytahnot teleskop a jine veci,byt ma samozrejme tu vyhodu,ze je delsi.Me by treba idelani zbran prisla nunchaku.Da se v pohode strcit za jeansy a muze slouzit jak na blizko,tak na dalku a da se stejne blbe rychle vytahnout pri nahlem napadeni jako teleskop;)
Ale jsem v tomhel pripade realista(nebo pesimista?;)),takze si nedelam iluze,ze bych jakoukoli zbran dokazal vcas vytahnout.A kdyz se nejedna o vylozene prime necekane napadnuti?Pak radeji zdrhnu...nez abych poodskocil,vytahl teleskop a zacal si hrat an hrdinu.Samozrejme je dalsi otazka,zdali bych branil v ten moment jen sebe ci nekoho dlasiho,ze.
Jox: jako souhlas.Me by taky vadilo min mit prerazenou hnatu nez jizvu pres pul ksichtu:))
Jasne, asi jsem to zde jeste neproklamoval

Samozrejme kdo utece vyhraje, prevence atd atd. Pokud na me nekdo zpoza rohu bafne s kudlou a nikde okolo nebude ani clovicka (clovek by dlouho zdrhal, nez by se dostal mezi povicero lidi), klido mu dam srajtofli a vsechno, protoze ty max. dva litry co u sebe mivam a opruz s doklady mi nestoji za sram na xichte, byt by mi bylo satisfakci, ze by pak ten srac mel zebra na kasi a kolena ztriskany tak, ze skonci u stolnich her...
Jsou prirozene situace, kdy teleskop (ale i ten pohotovej sprej) muzes nechat v klidu zastrcenej, pac uz lezis na zemi a divis se. Kdyby to nekomu pripadalo nemozny - az se vas nekdo na ulici z bezny vzdalenosti zepta kolik je hodin a pri vyhrnuti rukavu dostanete pesti - tak takto se da dostat necekane na zem (pouze ilustrativni priklad)
Co se tyce nunchaku, myslim, ze ma prakticky stejny vyhody/nevyhody jak ten teleskop - zalezi "jen"

na tom, jak umite/neumite dotycnou zbran ovladat, ze ano. Ta se pak totiz muze stat vitanym darkem pro utocnika - tak rikajic, za hubicku
Navzdy oteverene zrejme zustava, zda se clovek brani (utika)

sam, nebo zustava (bojuje) na miste ku prospechu zachovani krehcich zajmu

Hra na hrdinu je muj oblibeny nevzor
Marvin+Player: Taky mam moc rad psy a rozhodne jsem proti nesmysnemu ublizovani - to vsak tak trochu plati i o lidech (ackoli psi si casto zaslouzi lepsi chovani) - tagze resim pouze situaci, kdy je clovek NUCEN se branit napadeni - a proto efektivni (a casto bohuzel devastujici) techniky, ktere by zamezily dalsim akcim psa. Nechci to dal rozebirat a proto to, prosim, nehnipejte hloubs - snad je kazdemu jasne, jak to myslim. Nemam nastesti s podobnymi jiste neprijemnymi zazitky osobni zkusenost...
BTW. Cmelak me, pochlubim se, tudle hryznul

Ale tehdy mi to moc ftipny neprislo - vyhryznul mi kus kuze z chodidla, bolelo to a brnelo jako cert asi pul hodiny

Ne, ze bych pak nemohl chodit nebo tak neco - ale velmi intenzivne jsem na vyvrazdeni cmelaciho pokoleni nejakou tu chvilku myslel
low: Nemyslim, ze bys vydrzel, kdyby ses zakous do "drevicka" a nekdo Te roztocil do horizontalni polohy. A uz nic nerikam o tom, ze bys to drevicko mozna i prelousk...? Anebo snad mel tak silny krcni svalstvo, ze by ses udrzel par minut takhle volne viset gravitaci natruc a skubat u toho hlavou dolu...? Fakt ne