proti noži...

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Pro NAIU & S474N

Příspěvekod Kwai_Cheng » pon 08. kvě, 2006 11:24

NAIA napsal:
To asi narážíš na to co jsem před tím napsal. Ale upřímně nechápu proč mě posíláš na to forum o Bambitkach. Napsal jsem ti jak je to s nožem jako vražednou zbraní v reálu a podle toho je tak třeba cvičit. Daleko vhodnější než techniky (ne že bych je necvičil) je dívat se borcovi na ruce. Ale to asi určitě víš.
No a že bych se radši bránil s pistolí? Máš něco proti tomu? Proti moži mi to připadá jako jedna z cest jak odejít po svých. A o to jde. Pro mě je bojové umění hlavně o tom se dostat domů zdravý za pomoci čehokoliv. Takže střelbu beru jako normální BU. A jestli ty máš problémy se střelnými zbraněmi tak sorry ale to je tvůj problém. Jdi si zastřílet a zjistíš že to je docela v pohodě.

S474N napsal:
KwaiCheng napsal:
Mas nejake zkusenosti s pouzitim noze S474N?

Ano, rozsahle zkusenosti, hlavne co se rozrezani baliku Dobre vody tyka. V pripade problemu bych nuz opravdu netahal, kdyz uz, tak bud teleskopicky obusek a nebo rovnou palnou zbran. A jestli se ptas, jestli je nosim, tak ti odpovim, ze ano.

KwaiCheng napsal:
Takže abych to shrnul: Téma má název "proti noži..." Víš co to znamená? To znamená, že se v klidu můžeš přesunout na fórum "Bambitka a její použití v praxi..." anebo nám sem napsat něco o noži...Co ty na to?

Ano, "proti nozi..." se to tady jmenuje, nicmene proti nozi se da pouzit nejenom nuz, ale jakakoliv zbran, vcetne te palne. Takze bych prosil trosicku tolerance, dekujeme...

Pánové, byl jsem ted urcity cas bez pristupu k internetu, tudiz se
omlouvam za ponekud opozdenou odpoved.

NAIA: Ano mám problém se střelnými zbraněmi, ne děkuji, myslím že mou návštěvu střelnice ještě odložím, avšak nevylučuji že se nestavím. Víš, s pistolí se nepochybně ubráníš celkem dobře... ale zdůrazňuji ještě jednou: Toto je fórum zabývající se nožem.
S474N: Proti noži lze použít třeba i vidle na hnůj, máš pravdu, nicméně nemyslíš, že tebou požadovaná tolerance je v tvém případě nahrazená posedlostí střelnou zbraní? Ne, neptám se tě jestli nosíš, je mi to ukradený, a vůbec člověče proč furt každýmu tady cpeš, že nosíš kvér?
Děkuji za odpověď
Kwai_Cheng
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod S474N » pon 08. kvě, 2006 13:00

KwaiCheng: nezlob se na me, ale asi mas problem s chapanim slov ci vetnych celku. Tady to sice o nozich je, nicmene ne co s nimi, ale co PROTI nim. Pokud nekdo bude mit konstruktivni prispevek na tema vidle, tak proc ne. Nicmene s jejich skrytym nosenim je to uz trosicku problem, nemyslis?

K te posedlosti - zbran beru pouze jako nastroj, ktery nosim s sebou. To ze nosim i mobil a nebo trencle neznamena, ze jsem jimi posedlej. Spis bych rekl, ze ty ses posedlej nozem, kdyz ho tak usilovne porad branis...
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 08. kvě, 2006 14:21

S474N: no jo, je to PROTI nozi.... to jsi mohl napsat, ze proti nozi mas kapslikovku a mohlo to vsechno mozna probehnout bez nejake dalsi zbytecne diskuze.

Pac nam to tu zteklo do tematu nuz vs. pistol a o tom tohle asi fakt neni.

BTW: zminka o "vidle na hnuj" - parada... inoricka pripominka dne :))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » pon 08. kvě, 2006 19:17

Gino: ja myslel, ze tu jde o diskuzi, ale jak vidno, tobe a par nohsledum jde spise o diskuzi kde se vzajemne poplacavate po zadech a vsechno si odkyvate jak jste dobri. Diky, zes me otevrel oci...
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 08. kvě, 2006 19:35

Pro vsechny nestřelce:

Nechápu co vám tolik vadí na tom, že nejlepší obranu proti noži vidím v pistoli. Je to prostě o tom že mám z nože takový respekt že bych si to netroufnul řešit jinak. Jestli si myslíte že to zvládnete lépe s něčím jiným můžem to zkusit. Protože jestli jsem to pochopil tak je toto téma o tom jak se noži co nejlépe ubráni a ne jak se jím nechat zabít nebo se pletu?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kwai_Cheng » pon 08. kvě, 2006 19:39

Pardon. Zatim chapu ze nosis trencle, pistoli a mobil. Co se tyce vidli, sousedovis strejda ze Slusovic s nima chodi i spat... :D
Mas 100% pravdu ze toto forum je PROTI NOZI... proc je teda pulka stranek fora porad o palných zbraních atd.??
Nezlob se na me S474N, ale nejak se to zvrhlo...
Kwai_Cheng
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod NAIA » pon 08. kvě, 2006 19:43

Ale dobře mám dotaz:
Opět jsme se na tréninku přepadávali značkovacími noži. Všichni byli rudí jak raci :D (dal bych sem fotky nebo videa ale vy byste nás zdrbali že to není technické a chybí nám zanšin:)
Ale došli jsme k tomu že nám dělá dost potíže když jsme se soupeřem v klinči nebo na zemi, když si předá nůž z ruky do ruky. Myslíte že to útočník (vrah) na ulici udělá? Nebo myslíte že bude v amoku bodat a bodat a bude tak zabraný do vraždění že si nepřendá nůž i když mu budete držet ruku?

Vaše názory prosím..... děkuji :twisted:
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 08. kvě, 2006 19:59

NAIA: mozna by ty fotky napovedeli vic, bez ironie o nejakym zancinu :wink:

Zatim jsem pochopil jen to, ze delas vsechno mozny, jen nemas souperovu ruku s nozem pod kontrolou... coz je asi prvni vec, kterou bys mel mit nejspise i za cenu nejakeho toho zraneni... (mineno napr. to, ze dostanes souperovou druhou rukou pesti mezi oci :) ) No, dobre... vidim, ze pises "i kdyz mu budete drzet ruku"... nevim jestli se s nim o ten nuz pretahujes, ale jakmile drzis ozbrojenou ruku, tak bys mel prejit do protiutoku. Tj. reagovat jakkoli s ohledem na konec ruky, kde je ostri... Asi jsem ti moc nepomohl, ale mam pocit, ze se stejne ptas tak nejak spis kousave, nechce se mi verit, ze by jste se (kdekoli) nejake principy proti nozi neucili, nebo ze bys o tom nemel ani poneti.

Znackovaci noze jsou asi pekna sranda, nevim jak moc se to pouziva ve spesializovanych skolach na boj s nozem, ale ja mam radeji kus tupe oceli, kde citis jeji dotek a je to take bezpecne.

S474N: nemas zac :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 08. kvě, 2006 20:07

Gino: Ne myslel jsem to že más nuž pod kontrolou. Tvoje dvě ruce drži jeho ruku s nožem. (1 na jednu je málo) a on si předá nůž do té volé. Většinou než do staneš ruku s nožem pod kontrolu tak tě to stojí pár bodnosečných zranění.

S tím tupým ocelovým nožem nesouhlasím. Když se jede opravdu reálně tak to láme žebra. My máme zadši ocel nebo dřevo obalenou v něčem měkým. Jinak je to likvidační.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 08. kvě, 2006 20:09

hele a kdyz to tahle cvicite tak vyhral nikdy ten napadenej aby nebyl mrtvej ?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 08. kvě, 2006 20:10

To Gino: To jen asi mám "kousavý" přízvuk. Fakt mě to zajímá. Takže myslís držet nůž za každou cenu a hlanou, koleny, kousáním atp... útočit. Nebo mu vymlátit ten nůž z ruky?

Ale já jsem se ptal jestli si myslíže že v reálu si ho předá.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 08. kvě, 2006 20:11

Low píše:hele a kdyz to tahle cvicite tak vyhral nikdy ten napadenej aby nebyl mrtvej ?

Jeden to vyřešil tak že utekl z tělocvičny. Schytal jen jedno bodnutí do břicha. Kdyby tu rychlost se kterou utíkal udržel při ceste na pohotovost tak určitě přežije.

Ostatní padli :cry:
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 08. kvě, 2006 20:21

myslim to tak ze mi prijde divny ze ste jeste neprisli na to ze sebeobrana proti nozi je blbost ?
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 08. kvě, 2006 20:22

NAIA: ocel obalena necim mekcim je take dobra, ja myslel hlavne aby to nebylo az moc poddajne a aby to nedelalo znacky pri kazdem dotyku, ktery bys na ulici napriklad ani nepostrehl (protoze by jen skrtl treba o bundu, to uz zalezi na situaci)

Ano, stoji to par zraneni, ale pokud na tebe nekdo vytahne nuz a ty se rozhodnes bojovat (nebo nebudes mit jinou moznost) tak pocitej dopredu s tim, ze VZDYCKY nejake zraneni utrzis. Ze te ten druhy rizne. lepsi s tim pocitat a nezavinit si horsi zraneni nejakym zbytecnym psychickym vypadkem po prvnim riznuti.

Jakmile ruku drzis, tak nenechat tomu druhemu prostor, pouzij cokoli, ranu do oci, uskrabni mu nehty treba pul obliceje i se rty (jeho problem, nemej ohledy, on je s tebou take nema, kdyz na tebe vytahne nuz), strhni ho k zemi, ale hlavne se mu moc nenabaluj na telo takovym stylem, aby jsi ztratil prehled o te ozbrojene ruce. Tady plati pak uz jednoznacne bezohledne jednani z tve strany.

Co se tyce realu, tak tady ti neporadim, nuz na me clovek vytahl jen jednou a skoncilo to nefyzickym stretem (nastesti)... nemel jsem kam zmizet, musel bych se branit a zcela jiste bych nejakou tu reznou ranu schytal. Ale muj kamarad mel pred par tydny incident v metru, kdy vyhmatl dva kapsare, romy. Jednomu dal ranu jeste venku a ten druhy na nej vytahl nuz. Kamarad ma ale dobrou skolu, co se tohohle tyce a tak vyvazl pouze s malym reznym zranenim na predlokti (spravne vystrcil hrbety rukou proti nozi, tam nehrozi vazna poskozeni). Utok vykryl a k dalsimu nedal prilezitost, jelikoz vykopl roma z vagonu, nacez se dvere zavreli a byl konec. Pokud ti jde o realitu, tak vis sam dobre, ze tam dopredu nikdy nic nevis. Dohadovat se o tom, jestli si utocnik preda nuz, nebo nepreda... zalezi na koho narazis.
Naposledy upravil Gino dne pon 08. kvě, 2006 20:28, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 08. kvě, 2006 20:25

Low píše:myslim to tak ze mi prijde divny ze ste jeste neprisli na to ze sebeobrana proti nozi je blbost ?

Lowe... kdyby sebeobrana proti nozi byla blbost, tak tenhle thread nezacne takovym prispevkem, jakym zacal (od gravera). Blbost je akorat to, kdyz ztracis cas na zachode cucenim do katalogu bazarovych aut a premyslis, ktere si koupis kdyz pritom vis, ze nemas ani ridicak :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 08. kvě, 2006 20:29

Gino: Jasne me slo o to jestli ti o tom nekdo rikal jestli se to stalo a tak? Jestli to clovek v tom rozpolozeni vubec udela. Vis o tom neco?

LOW: na tebe uz nereaguju tak to ber jako odpoved
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 08. kvě, 2006 20:38

gino:
ne to auto muze bejt tvuj sen a nejak ten cas na zachode stravit musis.
me prijde jako blbost jakakoli obrana proti nozi holejma rukama . protoze az ho na tebe opravdu jednou nekdo vynda tak to bude trosku o necem jinym nez sebe"realnejsi" trenink..
Naposledy upravil Low dne pon 08. kvě, 2006 20:39, celkově upraveno 1
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Matti » pon 08. kvě, 2006 20:39

to Low: nemyslim si ze sebaobrana proti nozu je blbost, to asi nepoznas filipinske bojove umenia.
A tiez ma zaraza ze mas titul mistr diskuter a 753 prispevkov, mas ty vobec cas cvicit? ved kym prezries cely web bojovaumeni tak to trva cely den a este odpisat na vsetko. skus aj cvicit.
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » pon 08. kvě, 2006 20:42

Matti: sprominutim vsechny tyhle filipinsky, izraelsky, nemecky a americky a jiny super real system stojej akorat za jedno.. nemyslim za ho*no, myslim za jedno. je to proste vsechno jedno a to samy. kazdej kdo se pohybuje v rizikovym prostredi ti rekne ze sebeobrana proti nozi je ztrata casu a to muzes cvicit co chces.. dobre to tady nekde popsal makoto je to jen o reklame a o mode..
Naposledy upravil Low dne pon 08. kvě, 2006 20:45, celkově upraveno 1
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Matti » pon 08. kvě, 2006 20:43

to Low: ty vzdy kazdeho zrusis, mozem sa spytat ake bojove umenie cvicis?
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...