K tomu pepraku a tekuty strele, spis mi slo o to trefit se, kdyz utoci..to o tom cuchu me v tu chvili nenapaddlo, to se priznavam. S tim Odtrhavanim pomoci vody, souhlas, to je samozrejmy. K tem povelum, a zkouseni odvolat utociciho psa, nezpochybnuju ze by to neslo, ale koho to v tu hvili napadne kdyz mu jde pes nekompromisne po krku..pokud je to utok ze kousne, odbehne, nebo se drzi na nohavici, apod - jen priklady - tak pak urcite by me to napadlo..
Nemecky ovcak - ano, ja se o to tolik nezajimam, a rikam tomu vlcak..To ze ma i jedno plemeno ruzny povahy je jasny, akorat nevim co to s timhle ma co spolecnyho - prece mluvim o tom kdyz ten pes utoci a jde vylozene ,,po krku" berserk mod..Vlcaka jsem uvedl jako priklad ze svy zkusenosti, rozhodne z neho nedelam bestii, a vubec tak muj prispevek nebyl zamyslenej..Rotvajler je jasnej, kor ten jejich stisk. A stim ajorem zemanem - ja na to nekoukam, prameny, jak jsem psal, moc se o tohle nezajimam, a smysl svyho prispevku jsem vysvetlil na zacatku

Ad chceete me - mimo misu, neberu je vazne, krom toho mam aspon malinkej prehled z poradny cloveka kterej je pres psy opravdovej odborník

Já jsem se tenkrát na tý poradne pustil do debaty o Kavazácích. Resilo se jak se branit Kavkazakovi pri napadeni svyho psa. Tenkrat tam ten clovek psal ze kdyz clovek nevi jak na TAKOVYHle zvire, tak je to sebevrazda. Dost lidi se shodlo ze by asi ani neslo do konfliktu s nim aby zachranilo svyho, psa, ja jsem jim oponoval. Ja se zas tak do hloubky o psy nezajimam, ale tenkrat kdyz mi na psa vybehli dva - dobra, ovcaci - a dali se do nej, a ja sel pro toho svyho psa, tak mi doslo ze i tohle muze bejt problem pro ,,normalniho cloveka. Ani za nic nechteli pustit, proste jako kdybych tam nebyl, a netahal voba prycc. Nakonec uz jseem nevedel co, tak jsem na vsechny tri skocil, podarilo se mi oba ovcaky chytit za zatylek, strhnout je s sebou k zemi a drzet je tam, pak teprve pustili. A kdyby tam po chvili neprisel jejich panicek, neudrzel bych je...tak co pak musí bejt takovej Kavkazák...