sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod adho » ned 04. pro, 2005 13:21

nasiel som na nete stranku o NIN TSUN DO COMBAT a nejake kočky tam robia akože bojové aplikácie...
nebudem sa tu rozpisovat o "účinnosti" týchto techník, ale som z toho celého nejaký smutný :cry: Vyzerá to tak, že v praxi si nechá žena zapichnut nôž do krku (super technika - lebo utočník dojde o zbran) a potom ho vyfacka..

Andromeda: Na akých princípoch je založený tvoj "štýl"??

Sorry, že hodnotím, len z materiálov zo stránky, ale to čo tam tie dievčatá predvádzajú je bullshit - neni šanca, aby to fungovalo. Dávaš ženám falošný pocit istoty, ale ich placebo nebude fungovat na utočníka.
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » ned 04. pro, 2005 22:04

sulthan : tvuj posledni prispevek me vazne rozesmal,hlavne ty vysvetlivky v zavorkach:))

S jednou studentkou Andromedy sem mel tu cest hovorit a jedine,co jsem se dozvedel bylo to,ze ji dluzi nemalou castku za spolupraci a ze je to podvodnik.Takze ais tak.

Jak sem rekl,neni smutne to,ze Andomeda dela to co dela,takovych to podnikavcu je spousta(neco podobneho je napr. drog. dealer-ciste porovnani!),ale to,ze je o jeho praci poptavka(prave jako u tech drog. dealeru).Kdyz lidi poznaji,ze to za co plati je fales,nesmysl a podvod,prestanou o to mit zajem.
Kdyby lidi nekourili,nevyrabely by se cigarety.Dokud lidi budou kourit,budou zde vyrobci cigaret,ikdyz kazdy vi,ze cigarety jsou bezesporu skodlive....Doufam ze kazdy vi,co sem titmto chtel naznacit;)

Kdyz si zahraju s ironii,pak by mozna nebylo na skodu,kdyby se na knizky NIN TSUN DO COMBAT musely lepit stitky s upozornenim ministerstva zdravotnictvi:))
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pon 05. pro, 2005 13:06

player píše:Kdyz si zahraju s ironii,pak by mozna nebylo na skodu,kdyby se na knizky NIN TSUN DO COMBAT musely lepit stitky s upozornenim ministerstva zdravotnictvi:))

Hezky Player, super, myslím, že se tentokrát tady konečně skoro se všemi shodneš :lol: :lol: :lol:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » pon 05. pro, 2005 13:40

Player - ode mne taky pozdrav a 100 bodu! :lol: :lol: :lol:
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 05. pro, 2005 13:48

Můžu se zeptat, co to je to Nintsundo?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 07. pro, 2005 2:33

ukropcany píše:
pavela píše:Můžu se zeptat, co to je to Nintsundo?
Dovolím si citovať kurta78 - NINjutsu-vingTSUN-aikiDO mortalCOMBAT :P :P :P
no to bude asi dobrý, když je toho tolik pohromadě... Není to náááhodou utvořeno z "vybraných nejlepších a nejúčinnějších technik z jednotlivých stylů, zatímco ty neúčinné, zbytečné a v praxi nefungující (autorovi) byly samozřejmě vyřazeny??? :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » stř 07. pro, 2005 12:48

O. K. Tohle nemá smysl. Ten, kdo je spokojen, sem psát nebude - nemá proč a ten, koho jsem vyhodil pro neschopnost, si bude stěžovat komukoli a kdekoli budou ochotni mu naslouchat. Mnoho lidí si myslelo, že ode mne získají peníze a nic za nebudou muset dát, žádné tréninky přípravu..... a stejně tak ti, se kterými spolupracuji, kteří dávají čas a práci, mají své honoráře a jsou spokojení.

Kritikám lidí, kteří mne neznají, nikdy mne neviděli a přesto se vyjadřují je jak vidím zbytečné oponovat. Jsou to jen zbytečná slova. Co se mých knih týče, mám na ně opravdu hodně kladných odezev, osobních i písemných, ale podstatné je, že jsou, že existují, že do nich někdo po důkladné úvaze investoval, že byly vydány a že se prodávají - opakuji - zkuste totéž a pak se vyjadřujte.

Sebeobrana pro dívky na školách nemůže být stejná, jako tréninky boxu a já ani ze sebe ani z nich nedělám výkonnostní sportovce do ringu - to je úplně jiný svět, tak mne s ním nesrovnávejte, jsme každý někde jinde. Nicméně být tu napadán, že když drobná dívenka nebuší do pytle a neotlouká klouby, tak je její snaha zbytečná, nebo když tu někdo navádí ostatní ke znásilňování a pak obrací, že to měl být fór.... Co tímhle komu chcete dokázat, fakt nevím.

Techniky na videu - jsou demonstrací možných variací, kombinací, které v reálu vypadají i jinak. Otevřte si jakoukoli učebnici sebeobrany, pusťte si videoučebnici a uvidite podobné techniky - v pomalé, učebnicové formě, ze kterých si vybíráte principy, ty skládáte dle situace do reakcí, které kombinujete do technik - a v učebnicích jsou ukázkové kombinace. Co tam chcete? Filmový dokument o znásilnění natvrdo?

Mé www stránky se budou vyvíjet, fotky a videa budu zdokonalovat - jenže uvědomte si, komu jsou určeny dětem a teenagerům na školách- nesmějí se bát přílišné tvrdosti a náročnosti.

Nikoho jiného neshazuji, jen bráním své. Kdo má zájem poznat NIN TSUN DO combat - sebeobranu pro veřejnost, trénuji každé úterý od 20.00 do 21.30 a každý pátek od 16.00 do 18.00 hodin v tělocvičně 1. kpša, Pernerova 29 Praha 8 - Karlín. Můžete se přijít zúčastnit tréninku a promluvit si - první trénink je zdarma.

Jaroslav Polák
mobil : 737787390 (nejsem anonym)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 07. pro, 2005 12:51

andromeda píše:O. K. Tohle nemá smysl. Ten, kdo je spokojen, sem psát nebude - nemá proč
Ale ano, i takový případy se už staly.
andromeda píše:Můžete se přijít zúčastnit tréninku a promluvit si - první trénink je zdarma.
Ano, toto je reálná odpověď.
Jinak ten opakující se argument že knihy se prodávaj nejni moc přesvěčivej - samozřejmě, Däniken prodává, Ivo ®elezný prodává. A ty děkovný dopisy - máte i ňáký praný* PO pokusu vo přepadení?

*voprava: psaný :wink:
Naposledy upravil jox dne úte 13. pro, 2005 12:45, celkově upraveno 1
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod adho » stř 07. pro, 2005 13:24

Andromeda: Rad by som videl trening NIN TSUN DO, mozno sa niekedy podari :) Naozaj som zvedavý, či techniky fungujú a či fungujú aj voci realnejsiemu utoku. Pises, ze nevychovávaš adrenalínové monštrá, ale ako má mladá holka udrieť do urasteného chlapa, ked v živote neudrela poriadne ani do box.pytla?
Stále mi z toho vychádza (po prezreti wwwstranky) ze nerobíš boj.umenie, ale nejaky zlepenec, ktorý je skôr erobik a funguje, len na ženach :roll:
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod severin » stř 07. pro, 2005 15:22

severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 07. pro, 2005 16:29

Ja bych do toho sel...Andromeda ma pravdu v te veci,ze vetsina z nas jej zna pouze prostrednictvim jeho prace vystavene na netu + knizni podobe,nikoliv osobne.
Treba je to ve skutecnosti uplne o necem jinem :D
Takze az si pojedu fotit nocni Prahu,tak si zaskrtnu utery a uvidime;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 12. pro, 2005 12:33

adho píše:Andromeda: Rad by som videl trening NIN TSUN DO, mozno sa niekedy podari :) Naozaj som zvedavý, či techniky fungujú a či fungujú aj voci realnejsiemu utoku. Pises, ze nevychovávaš adrenalínové monštrá, ale ako má mladá holka udrieť do urasteného chlapa, ked v živote neudrela poriadne ani do box.pytla?
Stále mi z toho vychádza (po prezreti wwwstranky) ze nerobíš boj.umenie, ale nejaky zlepenec, ktorý je skôr erobik a funguje, len na ženach :roll:

A v tom je přesně základ mylného chápání sebeobrany pro mladé dívky. ®ádný systém nenaučí křehkou 15-17 letou dívku účinně udeřit urostlého dospělého chlapa, ani NIN TSUN DO, ani thajský box, ani karate, či cokoli dalšího, protože tady nejde o techniku, ale o anatomické možnosti té dívky. Dejte mi patnáctiletou karatistku a i kdyby trénovala od kolébky, nijak závažně mi neublíží, pokud nezasáhne citlivá místa, nepoužije páky na malé klouby a pod.... - a k tomu skutečně nepotřebuje bouchat do pytlů a otužovat - upřímně, to by odsoudil každý praktický lékař.

Roky praxe mne dovedly k tomu, že systém boje a tréninků, který se praktikuje na běžných trénincích, prostě pro sebeobranu dívek vhodný není a těžko mi to vymluvíte, pokud se tím opravdu vážně nezabýváte. Tomuhle tématu se věnuji několik let a hodně názorů na funkčnost jsem musel přehodnotit. Například i to, že klasicky vedeného bojového tréninku se normální malá holka bojí - má proto zůstat stranou od základních principů sebeobrany ?

To, co vám, kteří leta trénujete bojovou školu, jedno jakou, může připadat směšné a naivní, je pro mladé dívky srozumitelnější, než to, co jim říkáte vy. Nechtějí mít ruce obouchané do krve a modřiny po celém těle. Proto si mne školy zvou.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 12. pro, 2005 12:40

jox píše:
andromeda píše:O. K. Tohle nemá smysl. Ten, kdo je spokojen, sem psát nebude - nemá proč
Ale ano, i takový případy se už staly.
andromeda píše:Můžete se přijít zúčastnit tréninku a promluvit si - první trénink je zdarma.
Ano, toto je reálná odpověď.
Jinak ten opakující se argument že knihy se prodávaj nejni moc přesvěčivej - samozřejmě, Däniken prodává, Ivo ®elezný prodává. A ty děkovný dopisy - máte i ňáký praný PO pokusu vo přepadení?

Ano - své vlastní. Byl jsem přepaden dvakrát. Natvrdo. A žiju.

P.S. : "Co je to : "Ňáký praný" ? :?:
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 12. pro, 2005 13:55

Myslel asi "nějaký psaní... či psaný" a pochybuju že měl na mysli Vaše, ale zkušenosti Vašich svěřenkyň (vycházím ze slova "děkovný dopis", které si předpokládám nepíšete sám)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pon 12. pro, 2005 13:58

Toman píše:Myslel asi "nějaký psaní... či psaný" a pochybuju že měl na mysli Vaše, ale zkušenosti Vašich svěřenkyň (vycházím ze slova "děkovný dopis", které si předpokládám nepíšete sám)

:D :D :D :D :D :D :D
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 12. pro, 2005 15:51

andromeda píše:Ano - své vlastní. Byl jsem přepaden dvakrát. Natvrdo. A žiju.

Dík za vodpověď, sorry za křivolakej tok mejch myšlének a prstíků, kerej uhod Toman (tímto mu děkuju).

"Ňáký praný" = po vodendání přexlepu "Ňáký psaný" = spisovně "Nějaké psané" a myslel sem fakt písemnou vodezvu vod vašich čtenářek (nebo i absolventek vašeho kurzu - třeba i školního) po jejich přepadení - že jim vaše Nintsundo combat techniky zachránily kůži nebo tak něco.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 12. pro, 2005 18:21

jox píše:
andromeda píše:Ano - své vlastní. Byl jsem přepaden dvakrát. Natvrdo. A žiju.

Dík za vodpověď, sorry za křivolakej tok mejch myšlének a prstíků, kerej uhod Toman (tímto mu děkuju).

"Ňáký praný" = po vodendání přexlepu "Ňáký psaný" = spisovně "Nějaké psané" a myslel sem fakt písemnou vodezvu vod vašich čtenářek (nebo i absolventek vašeho kurzu - třeba i školního) po jejich přepadení - že jim vaše Nintsundo combat techniky zachránily kůži nebo tak něco.

A co třeba roh z jednorožce? Nebo lítací prášek víly Zvoněnky? :D

Ale abych zase nebyl nařčen z ironie, což stejně budu, tak jeden z posledních mailů od veřejnosti (a nepsal jsem ho já, světe div se) :

.....Vaše stránka mě poněkud oslovila. Já jsem už nevěřil že v Čechách existuje ještě někdo, kdo rozumí pojmu bojové umění. Již jako malý kluk jsem chtěl studovat bojová umění. Byl jsem u prár mistrů, ale po pár hodinách jsem zjistil, že neví, o čem mluví. A tak jsem se vydal vlastní cestou bojovníka. sebepoznání mě těší víc. Studuji JEET KUNE DO, neboť ten jako jediný neřeší situaci z jednoho úhlu a každý si vytváří vlastní dovednosti. Jen jsem rád, že i v Čechách existuje někdo, kdo rozmí bojovým uměním.

L. B.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 12. pro, 2005 19:25

Takže se chlubíte děkovnejma dopisama na vaše Nintsundo combat, nebo aspoň na vaše stránky. Asi spíš na vaše stránky když tu citujete právě takovej. Ale zjevně mezi nima nemáte žádnej "po krizovce", totiž že by Nintsundo combat někomu pomohlo ve skutečnosti - takovej by vám připadal jako roh z jednorožce.

Dík, jako vodpověď mi to stačí.

Přeju vám, že ste dvojí přepadení přežil (a přeju vám aby vás to už nepotkalo), ale to samozřejmě nic nevypovídá vo tom, esi to dokážete naučit ňákou děvčicu.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pon 12. pro, 2005 19:39

A eště doplněk: To že ste přežil dvojí přepadení vypovídá možná něco vo vašich vlastních schopnostech, možná vo štěstí, možná vo schopnostech těch lumpů, možná vo poměru vodhodlání. Ale nevypovídá to skoro nic vo tom, co ste vložil do systému Nintsundo combat, a už vůbec nic co sou schopný naučit vaše lektorky nebo instruktorky. Nebo můžou pochytit vaše čtenářky.

Sorry za poněkud tupý zvýrazňování, ale vobčas mi to připadá potřebný ke srozumitelnosti . :oops:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TierraZ » úte 13. pro, 2005 15:57

Například i to, že klasicky vedeného bojového tréninku se normální malá holka bojí - má proto zůstat stranou od základních principů sebeobrany ?

Ano , to sedí. Holky jsou odmala vychovávany v tom že jsou to "slabší a něžnější pohlavý " které má chránit chlap a když je někdo napadne tak je to jen " jejich vina " a lidi kolem na to mají spousta duvodu. Holky většinou netrénují " Tvrdé sporty " a nemají za vzor Schwarzenegra či Segala. Prostě jsou to holky a pár lehkých užitečných chvatu použitých ve správne chvíli jim určitě příjde vhod

:wink:
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...