Je-li útočník cvičený v boji s nožem, tak Vám ten nůž ani neukáže a že má v ruce nůž poznáte až když Vám ho píchne kam chce.
ZA SVÝM TVRZENÍM SI STOJÍM PROTO®E:
Existují různé školy boje nožem. Na Revers (Asijský způsob), ©panělská, Italská, Německá, škola ostatně jako v šermu(Boj mečem, dýkou..tesákem atd.). Pokud útočník bojuje na revers, to znamená směřuje-li palec ruky vzhůru a špička nože dolů, pak se dá snadno nůž schovat za předloktí. To znamená, že pokud se proti tobě postaví takový člověk, tak ti nůž jednoduše neukáže. Počká si na útok a pak se tě bude snažit zasáhnout na vitální místo. Krk, páteř, podpaží, třísla...místa, kde jsou tepny, úpony šlach a svalů. Popřípadě játra, plíce, vazy na kolenou. Bez urážky, o tvém tvrzení, že jsi prošel mnoha konflitky na nože prostě pochybuju. Nevěřím ti to. Nevím jestli jsi myslel boje na ulici nebo na tréninku-tam bych ti to věřil, ale pokud jde o ulici, tak bych ti věřil jeden dva útoky, ale ne mnoho. Pokud bojuje klasicky potom:
http://www.youtube.com/watch?v=vWQfgwuOAxo
http://www.youtube.com/watch?v=a1Q03qh7BTw
http://www.youtube.com/watch?v=7iRoLIEesHA
Chtěl bych tě vidět při mnoha situacích v boji s nožem.
Takhle nějak podle mě může vypadat útok (napadení) nožem. Od afektovaného člověka, nikoliv člověka cvičeného v boji s nožem.
Upřímně, kolik lidí za život potkáte ( Vy všichni kdo toto čtete), jež jsou studovaní bojovníci a máte s nimi konflikt?
Reakce na tvůj bod 2
Vitální části těla jsou místa, která se snaží útočník zasáhnout a jejichž zásah, je zásahem (pro obránce) posledním. To souhlasím. Ale...dokáže se tvoje břicho ubránit bodnutí? To sotva. Jediná věc, která je schopná tě zachránit, jsou tvoje ruce a nohy. Pokud obětuješ ruce, je konec. Pokud ti nebudou fungovat obě paže skončils. Tím se dostávám k tvému bodu 3.
Kontrakce šlach může trvat 3-4 minuty. Ale jakmile dojde k jejímu přetržení nebo poškození přestáváš ovládat příslušný prst, ke kterému šlacha vedla absolutně okamžitě. Jestliže ti takhle zraní tři šlachy, nebo klidně i dvě, okamžitě se můžeš rozloučit s jakýmkoliv pokusem o úchop, a následně s jakýmkoliv úderem nebo pákou, protože ruku nesevřeš v pěst. O reakcích tvého vědomí na to, když vidíš pěkně táhlou řeznou ránu na své ruce, ani nemluvě. Neznám přesné časy, nejsem chirurg, ale myslím, že je blbost cokoliv prostě jenom tak nastavit.
další bod
Musíte umět tvrdě a rychle našokovat útočníka úderem, kopem, osobně se nám při tréninku nejlépe osvědčilo prošlapování kolen při pohybu útočníka vpřed nebo Low kicky.
ZA TÍMTO SI TAKY STOJÍM
Moje reakce:
To, co popisuješ, zcela jistě není povedená šoková technika, protože bezprostředně po šoku nebo navolnění, musí přijít likvidační, paralyzační (znehybnovací) nebo odváděcí technika. Útočníkovi nesmíš dát šanci znovu zaútočit. Jinak s tebou souhlasím, že šok musí vyjít, aby byl efektivní. Existují různé formy šokových úderů nebo vstupů do soupeře. Ale jak už jsem psal, nejvíce se nám osvědčilo zastavování soupeře prošlapováním kolen při jeho pohybu vpřed. (Ted je to teorie, protože si samozřejmě neprošlapáváme nohy, ale pokud se to dobře nacvičí, je to moc užitečná věc. Stejně jako Low kicky).Nicméně bez povedeného šoku NELZE provést cílenou obranu. Leda díky štěstí nebo náhodě. Na to se ale spoléhat není zrovna nejlepší.
4.První věc, kterou musíte zneškodnit po šoku je ruka s nožem. Musíte být absolutně nekompromisní, tozn. Přelomit ruku, produpnout žebra, hrudník, hlavu atd. A hlavně kontrolovat a odebrat nůž. POZOR nůž pak nesmíte píchnout do útočníka, protože už byste porušovali zákon o nutné obraně.
Ano toto je jedina vec s tveho clanku ke ktere se prikladam jako k pravdive...je treba byt nekopromisni a tvrdy a kontrola NOZE je ZAKLAD i kdyz ne tak lehky jak si to mozna predstavujes...
Mimoto, já nepsal, že je to snadné, ale je to nutnost.
Tak, to je zatím ode mě vše, v reakci na tvoje připomínky.
Tyrman