Reálná sebeobrana proti noži

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod NAIA » stř 06. led, 2010 8:46

Jendis píše:
NAIA píše:
Vy znáte/máte/používáte nějakou metodu jak člověka na tyto situace připravit?

100% na to nelze připravit(páč nikdo neví,jak bude reagovat,až se to stane....až uvidí krev atdatd)....ale určitě se realitě blížíte tak,jak je to jen možné.

Diky Chlape!

Ale kdybys měl nějaký zajímavý nápad tak sem s ním, můžem to nazvat třeba "Jendisova Metoda" :wink:
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

nový pohled na útok nožem

Příspěvekod kjang » stř 06. led, 2010 8:59

..
Naposledy upravil kjang dne sob 28. srp, 2010 17:31, celkově upraveno 1
kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 06. led, 2010 8:59

Mno..jednou jsem zažil tohle....

parchanti z tréninku se domluvili a počkali si na mne(nebo i někoho jinýho),aby o tom nevěděl......a v momentě,když jsem tahal klíče od baráku,abych si odemknul,tak na mne naskákali.....do xichtu jim vidět nebylo a už to jelo......oni Ti ublížit doopravdy nechtěj(stoplo se to,když už jsem byl na zemi,naprosto dezorientovanej,normálně by následovalo kopání do palice a podobný chuťovky),šlo o navození toho stavu...psychického. A páč to přišlo z ničeho nic........tepovka jak blázen,tunel...a takový ty stavy,však víš :)
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » stř 06. led, 2010 9:00

Jendis píše:vždy se snaž mít iniciativu na své straně,nenech si nic vnutit!!!!!! Ať reaguje on na Tebe(byť jen slovně),ne Ty na něj.......a pokud něčím šermuje,přinuť jej mluvit.....mluvení zaměstnává opačnou polovinu mozku,než jakákoliv motorická činnost,pokud se rozmluví,dává Ti to malý čas na reakci. Ale fakt malý......tohle mám od policejního vyjednavače a psychologa.......z jednoho školení.

To jsem jednou šel večer na fotbálek a koukám proti mě nějakej chlap, jde a nasraně bouchá do všecho kolem, do plotů, do značek...Když došel asi tak 2,5 metru ode me tak zacal rvat na co sakra cumim az me skoro presel a ja mu rikam jestli ma problem? On zase zacal rvat ze to kurva ma ci co, a uz se ke me hrnul, tak jsem zved pred sebe dlan a rikam tak pockej hochu - bud mas skutecnej problem, reknes mi ho, a pak uvidime co se s tim da delat anebo se chces proste jen porvat. Tak co? Pritom jsem citil (a doufal:) ) ze to neni ten typ co chce proste nekomu ublizit, to uz jsem na vlastni kuzi taky zazil. No a nakonec to dopadlo tak, ze se mi tam malem rozbrecel a vypravel jaky ma samy prusery a ze dluzi penize atd atd., pak se mi omluvil, podal mi ruku a odesel. 8)
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kwaicheng » stř 06. led, 2010 9:05

Jendis píše:Mno..jednou jsem zažil tohle....

parchanti z tréninku se domluvili a počkali si na mne(nebo i někoho jinýho),aby o tom nevěděl......a v momentě,když jsem tahal klíče od baráku,abych si odemknul,tak na mne naskákali.....do xichtu jim vidět nebylo a už to jelo......oni Ti ublížit doopravdy nechtěj(stoplo se to,když už jsem byl na zemi,naprosto dezorientovanej,normálně by následovalo kopání do palice a podobný chuťovky),šlo o navození toho stavu...psychického. A páč to přišlo z ničeho nic........tepovka jak blázen,tunel...a takový ty stavy,však víš :)

Četl jsem někde, že okamžik kdy taháš klíče aby sis odemknul je nejnebezpečnější, a v tý chvíli hrozí velký riziko přepadení..
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josef » stř 06. led, 2010 9:09

Jendis píše:parchanti z tréninku se domluvili a počkali si na mne(nebo i někoho jinýho),aby o tom nevěděl......a v momentě,když jsem tahal klíče od baráku,abych si odemknul,tak na mne naskákali.....do xichtu jim vidět nebylo a už to jelo......oni Ti ublížit doopravdy nechtěj(stoplo se to,když už jsem byl na zemi,naprosto dezorientovanej,normálně by následovalo kopání do palice a podobný chuťovky),šlo o navození toho stavu...psychického. A páč to přišlo z ničeho nic........tepovka jak blázen,tunel...a takový ty stavy,však víš :)

to Naia: To zní inspirativně, nicht war!? :-)
josef
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 06. led, 2010 9:15

kwaicheng píše:
Četl jsem někde, že okamžik kdy taháš klíče aby sis odemknul je nejnebezpečnější, a v tý chvíli hrozí velký riziko přepadení..

Hlavně u případů znásilnění to tak bývá.....obecně,vůbec u činností,kde se moc nesoustředíš na okolí je to pakec. Jeden chudák dostal(na tréninku),když se byl vyčůrat. Na hajzlíku čekali dva v kabince.....potkalo to prvního,kdo tam vlezl. Jen zapnul poklopec(ještě větší prča by asi byla,kdyby byl napaden při aktu,ale kdo by to uklízel,že?),vlítli na něj......ztuhnul,jen se rozletěly dveře(řvali u toho jak tuři) a vmžiku ho "rozsekali".......pak se,návalem adrenalinu a vůbec pod vlivem celkového stavu,pozvracel.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 06. led, 2010 9:16

Oki, kdy chodis domu?
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 06. led, 2010 9:17

NAIA píše:Oki, kdy chodis domu?

:lol: :lol: :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 06. led, 2010 9:18

Mě takto přepadli v zimně po jednom semináři na Dukle :wink:

Vysledek je ze Shredder funguje :D
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef » stř 06. led, 2010 9:21

NAIA píše:Oki, kdy chodis domu?

to si zjisti sám, to bych přece nebyl překvapenej :twisted:
josef
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NAIA » stř 06. led, 2010 9:32

Oki, tak kdybys nahodou potkal dva chlapi v High Gearech, tak dělej jako že to je normální u vás na ulici :wink:
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » stř 06. led, 2010 9:39

NAIA píše:Mě takto přepadli v zimně po jednom semináři na Dukle :wink:

Co to je shredder? Google mi ukazuje samý ninjy neboco.. :?:
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » stř 06. led, 2010 10:09

kwaicheng píše:Četl jsem někde, že okamžik kdy taháš klíče aby sis odemknul je nejnebezpečnější, a v tý chvíli hrozí velký riziko přepadení..

Obecne:

- vylucovani (mala, velka)
- rozmnozovani (nemyslim inseminaci, ta chlapa nijak nebere)
- udrzba (myti a pod)
- odpocivani (spanek, regenerace)
- hluboke soustredeni na cokoli, co zpusobuje, ze nevnimame sve okoli)

+ do toho musis zahrnout stavy, kdy ti neni dobre (leze na tebe nemoc, nebo vnitrne resis nejake zlomove/krizove obdobi sveho zivota ... nebo jen nesnadnej pracovni ukol ... opilost atd ...

Je dobre zkusit si ruzne modely techto stavu na treninku, resp. v ramci treninku (viz. prepadovka kamaradama) - modelovky nemusi byt jen o scenari, ale i o tvem stavu a jak s tim pracovat :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 06. led, 2010 10:28

kwaicheng píše:
NAIA píše:Mě takto přepadli v zimně po jednom semináři na Dukle :wink:

Co to je shredder? Google mi ukazuje samý ninjy neboco.. :?:

Cau, mrkni sem:

http://www.youtube.com/watch?v=wTjO5ZC6Uog
http://www.youtube.com/watch?v=tYqQTgw2 ... re=related

Jde spíše o princip než o nějakou techniku, třeba to znáš odjinud. Já rád čerpám od Riche Dimitriho.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » stř 06. led, 2010 11:13

Jendis píše:Pokud máš před sebou feťáka,můžeš mít velký problém,to není jako opilec...perník (pokud to už není troska-chlap:dlouholetý vyfetlo) dává pocit nepřemožitelnosti,zvyšuje výdrž,dává sílu atd......člověk je jak králíček Duracell(bo ja se to píše?)

Prý už němečtí výsadkáři za druhé světové fasovali pervitinové tablety...
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » stř 06. led, 2010 11:22

Jendis píše:vmžiku ho "rozsekali".......pak se,návalem adrenalinu a vůbec pod vlivem celkového stavu,pozvracel.
Jak rozsekali? Zajima me jak intenzivne a tvrde do nej sli, ze se po tom pozvracel a byl v soku i kdyz to byli znami.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 06. led, 2010 11:47

kwaicheng píše:
Jendis píše:Pokud máš před sebou feťáka,můžeš mít velký problém,to není jako opilec...perník (pokud to už není troska-chlap:dlouholetý vyfetlo) dává pocit nepřemožitelnosti,zvyšuje výdrž,dává sílu atd......člověk je jak králíček Duracell(bo ja se to píše?)

Prý už němečtí výsadkáři za druhé světové fasovali pervitinové tablety...

nejen výsadkáři...prostě vojclové......a ano,je to tak. Pervitin dokáže člověka neuvěřitelným způsobem nabudit. Mám osobní zkušenost s tabletkou(nikdy bych si to nepíchnul)....chtěl jsem vědět,jaké to je. Nesnáším dlouhé běhání(nemám na to fýzu)...po té tabletce jsem uběhl 5 km s "prstem v zadku" a cejtil jsem se,že bych mohl lámat skály. Vše jsem viděl ostře..prostě samá pozitiva......druhej,třetí a čtvrtej den potom jsem byl totálně v prdeli,bolely mne svaly,o kterých jsem předtím ani nevěděl......tělo na perníku využívá úplně všechno,ale do mrtě.......

Gino píše:
Jendis píše:vmžiku ho "rozsekali".......pak se,návalem adrenalinu a vůbec pod vlivem celkového stavu,pozvracel.
Jak rozsekali? Zajima me jak intenzivne a tvrde do nej sli, ze se po tom pozvracel a byl v soku i kdyz to byli znami.

Vletěli na něj hodně zostra...řev,údery,kopání(dávali pozor,aby to jen bolelo a aby nezpůsobili trvalé,nebo vážné zranění). Ani si v tom fofru nevšiml,kdo ho tluče...během pár vteřin byl na zemi,v pozici plodu......a prosil,ať ho nezabíjejí,ať už ho nebijou......pak to stopli,na zemi do něj nešli......když zjistil,o koho a o co jde...uklidnil se...a poblil.
Stává se mi to taky,po nějaké akci.....když se nemůžu dodejchnout,mám návaly.....taky se pozvracím. + brutální klepotice.......

V tomto stavu nejsem schopen si ani zapálit cigaretu.....běžně ssebou nosím cukr(sáček do kafe) a když se mi to stane,hodím si ho do huby a rozžvejkám i s papírem. Kdybych si to měl jen nasypat,tak to nedám.....

CUKR je výborný pro uklidnění nervů a potlačuje tyhle stavy!!!!!!! Tělo začne rychle pracovat s tou energií,kterou ve formě cukru dostalo a dostane vás to do klidu.
Naposledy upravil Jendis dne stř 06. led, 2010 11:57, celkově upraveno 1
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 06. led, 2010 11:57

ukropcany píše:RBR - vrátim sa trošku späť k tomu navodeniu pocitu skutočného ublíženia. Ukazuje sa, že u nás v klube spárujeme ako totálny uchylaci, proste čistá bitka. Nikdy som si to tak veľmi neuvedomoval, ale v poslednom čase chodí dosť cudzích ľudí z iných klubov, tak máme možnosť sledovať ich reakcie. No a sú z toho v prdeli... :D Navodiť pocit skutočného strachu sa dá, len treba do súpera ísť naozaj natvrdo. Vidíš to na chalanoch, čo majú desiatky zápasov a po jednom kole sa motajú ako mátohy... A furt sa na to nejako nedarí zvyknúť... prečo? No lebo to posúva všetkých... A keď to posúva všetkých, tak potom je možné pocit strachu naháňať stále znova... :D

P.S. No ale má to aj negatíva - za tento a minulý týždeň je bilancia dosť zlá - zlomený lakeť (extrémna nehoda), sek, tri fest boľavé rebrá...

Ukrop ja s tebou ako suhlasim,pocit strachu na pastovu vymenu v krcme sa da nasimulovat poriadnou netechnickou rvackou na treningu, ze sa ide na K.O ako popisujes....napr. u mna kedze pouzivame ocelove suspaky a prilby s mriezkou tak pouzivame jak frontkick na gule,tak isto aj hlavicky a kladivaky,lakte do hlavy atd..uz to ti da iny level a ma to velmi blizko "krcmovej rvacke"...

..ale na kudlu a zabruseny srubovak ta "tvoj" ani "moj" sparing nepripravi :oops: :wink:
Naposledy upravil marcelo dne stř 06. led, 2010 13:50, celkově upraveno 1
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 06. led, 2010 13:49

ukropcany píše:to som si tým netrúfal povedať... :oops:

..aha.. som to asi zle pochopil :oops: ..sum v komunikacii :D

..inak k tym bolavym rebram,preco nepouzivate vesty? ..teraz sa uz vyrabaju take fajnove co neobmedzuju pohyb,popr. som videl v nejakych dokumentoch pouzivat profiboxerov take zvlastne pasy,nieco ako ladvinak aby im to chranilo rebra..len u nas som to nevidel..no a s tou rukou to je blbe..preto ja osobne nemam rad take marovacky.. :(
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...