sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod tina » sob 17. pro, 2005 14:11

ukropcany píše:Patrik si zaslúži šampus za to, že upozornil na tú video učebnicu - chudák cicušky, takéto veci predvádzať na verejnosti... tá obrana proti priamemu úderu je fakt ftipná, by som chcel vidieť takto chytiť rukami niečiu ruku a ten úder do žeber, no... fakt super. Ak to takto vyzerá aj na tréningu, tak to bude niekto z nich trpko plakať... inak to s tým, že na tréningu sa neposiluje ale učia techniky, to je chobotina ako mraky. Koľko ľudí, ktorí nie sú naučení z tréningu posilovať to tak robí dodatočne samostatne? Myslím, že tak možno 1%... ach yo... :roll:

mne sa paci video kde je obrana proti facke.Jednu facku branit dvoma rukami a dostat sa pri tom k utocnikovi na vzdialenost lakta.....no neviem :roll:
tina
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rimmer » sob 17. pro, 2005 16:27

koblih píše:http://technet.idnes.cz/bezpecnost.asp?r=bezpecnost&c=A051214_153028_bezpecnost_vse

Muhehe jenom by mě zajímalo jak si milé slečny představujou znásílnění....Myslim, že kdyby je útočnmík kop do držky tak mu ten pásek otevřou sami a rádi:D:D:D:D:D omlouvám se přitomným dámám ale nesmíte si to idealizovat:) on se s váma nikdo moc párat nebude:) Jinak všem přeju ať je nikdy nic podobnýho nepotká:)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » sob 17. pro, 2005 17:23

Ten pásek vznikl v rámci školního projektu na nějaké střední škole v Malmö jako návrh na jedno z možných opatření, jak se bránit současné vlně znásilnění ve ©védsku, kterou mají na svědomí převážně islámští přistěhovalci (víc například tady: http://fjordman.blogspot.com/2005/12/immigrant-rape-wave-in-sweden.html - ten článek doporučuji, rozhodně stojí za přečtení.

Pokud to alespoň nějakým holkám zachrání zdravou kůži a nejen to, tak je to jen dobře ...

I když je jasné, že chlápek, co jednou rukou drapne holku za vlasy a druhou jí drží pod krkem nůž, už opravdu nepotřebuje žádnou další ruku na to, aby té dotyčné pásek na kalhotech sám rozepínal, protože to postižená slečna po zdvořilé žádosti udělá hodně rychle oběma rukama sama ...

V oblasti osobní nedotčenosti napadených slečen však možná bude mít ten pásek daleko větší efekt, nez rychlokurzy úžasné rádobysebeobrany, jak jsou prezentovány na stránkách světu Nagualu jeho sličnými instruktorkami ;)
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sumo » sob 17. pro, 2005 18:22

to:Andromeda pytal som sa na nieco ine
Sumo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TierraZ » ned 18. pro, 2005 10:47

Peta píše:
TierraZ píše: Prostě jsou to holky a pár lehkých užitečných chvatu použitých ve správne chvíli jim určitě příjde vhod

Nepochybuju o tom, že by něco takového přišlo vhod i klukům... Jenom si nedokážu pod kouzelnou formulí "pár lehkých užitečných chvatu použitých ve správne chvíli" představit něco skutečného, co by nebylo podmíněno dlouholetou dřinou... Asi tak jako když se na obalu Cosmopolitanu píše "Návod: ©tíhlá a ve formě během tří týdnů" nebo "10 zaručených tipů, jak sbalit toho pravého". Myslím, že pan Polák staví na obdobné strategii.

Nevím, pána Poláka osobně neznám a zatím ani neplánuji využívat jeho služeb ale o tom :"©tíhla a ve formé během tří týdnu" bych z tebou mohla diskutovat docela dlouho že to jde. :wink:
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Peta » ned 18. pro, 2005 13:32

Z vlastní zkušenosti jsem nikdy nic podobného nezažila - že by se někdo držel návodu z Cosmopolitanu a během tří týdnů dosáhnul své vysněné figury a formy. Tobě se to podařilo? Nejde mi jenom o tu krátkou dobu, ale i o metodu.
Peta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » ned 18. pro, 2005 13:47

Ne, TierraZ jen psala, že by o tom mohla dlouho diskutovat :lol: :lol:
Jinak je to jen věc míry - během 3 týdnů se dostaneš do formy tak po chřipce a bez následků zhubneš 5 kg. S formou a váhou 120kilového vyznavače bůčků, který celý život osciluje mezi kanapem a kancelářskou židlí, nenaděláš nic ani za 3 roky.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 18. pro, 2005 14:01

Sumo píše:.....Vaše stránka mě poněkud oslovila. Já jsem už nevěřil že v Čechách existuje ještě někdo, kdo rozumí pojmu bojové umění. Již jako malý kluk jsem chtěl studovat bojová umění. Byl jsem u prár mistrů, ale po pár hodinách jsem zjistil, že neví, o čem mluví. A tak jsem se vydal vlastní cestou bojovníka. sebepoznání mě těší víc. Studuji JEET KUNE DO, neboť ten jako jediný neřeší situaci z jednoho úhlu a každý si vytváří vlastní dovednosti. Jen jsem rád, že i v Čechách existuje někdo, kdo rozmí bojovým uměním.

L. B.
Podla coho zistil ze rozumiete pojmu bojove umenia?Podla stranky?? 8O

Já vím, na co jsi se ptal. Jenže otázka i odpověď je nesmyslná sama o sobě. Někomu se NIN TSUN DO COMBAT na www.nagual.info líbí a někomu ne. Pokud tak usuzuje jen z www stránky, jsou to v obojím případě jen soukromé názory na tu stránku, ne na mně a ne na NIN TSUN DO. Fotky a videa jsou tam pro mladé dívky, které mají zájem o základní sebeobranu, ne pro výkonnostní sportovce, či plnokontaktní zápasníky. To jsou jiné světy, opakuji to stále dokola. Já se taky nad některými stránkami jiných škol jen zasměji, nad jinými uznale pokývám. Ale nevyjadřuji kritiku k věcem, které osobně neznám.

Takže pokud někdo ke mně přijde na trénink, posoudí vhodnost tréninku pro mladé dívky a žáky základních a středních škol, což je téma, kterému se nyní věnuji a sdělí mi svůj názor, budu rád. Jinak domněnkylidí, kteří mne neznají, nikdy mne nepotkali a přesto si myslí, že se ke mně mají právo vyjadřovat, ukazují pouze na jejich nezralost a hloupost, ješitnost, či závist. na nic jiného.

Já se nepletu do profi bojového světa, protože nejsem zápasník, ani výkonnostní sportovec, ale učitel. Proto odmítám trénovat mladé dívky tak, aby se otloukaly (a přesto na trénincích trénujeme údery a kopy do lap i makiwar a sloupů, už celých 16 let, co učím - jen v tom nespatřujeme střed světa).

Opakuji - pro mne je podstatný názor lidí, kteří mne znají osobně a trénují se mnou. Podstatný je také názor vedení škol, protože ty mne živí :

viz :
Reakce na kurz sebeobrany byly velmi příznivé, dívky se dokonce hlásí o
pokračování. I kolegyně projevovaly velkou spokojenost.
Těším se na spolupráci po prázdninách.
Pavla Pernicová, metodik prevence SPJ gymnázia ©pitálská, Praha 9

a podobně.

Dám ještě jeden příklad :

V letech 1992 - 95, kdy jsem vlastnil obchod s bojovým uměním na pražském ®ižkově, ke mně chodil občas něco koupit i František Kollman, 7. dan v Jujutsu, nejvyšší zkušební komisař Budo sportů v ČR, pověřený japonskými mistry. Jinak svého času i vedoucí bojového výcviku na policejní akademii, člen ochranky prezidenta Havla a pod...

Jednou jsem ho pozval na svůj seminář NIN TSUN DO jako hosta. Ve svém důchodovém věku byl ještě stále obrovsky rychlý a pružný a i rozhýbaní mladí kluci na něj prostě neměli. Po skončení semináře sám od sebe vytáhl čistý průkaz Ju Jutsu a pod dojmem z mého semináře mi udělil 3. trenérskou třídu a 1. kyu s omluvou, že by mi dal na místě 1. dan, ale k tomu že by se musela sejít tříčlenná komise.

Nikdo to po něm nechtěl, nikdy mi to ani k ničemu nebylo, ale bylo to jednoznačné gesto. Ten člověk přišel, viděl, ohodnotil. Nebylo k tomu co dodat.

Dnes jsem o deset let starší a už nemám kondici, sílu, ani rychlost. Spíše píšu a učím, přednáším a učím se teď i natáčet. Ale o něco se v bojových uměních dlouhou dobu snažím, dělám to tak, jak nejlépe umím a přesto se kdejaký mladý hlupák, který k cestě bojovníka ještě ani téměř nepřičichl, dožaduje práva mne hodnotit. Tak pokud chcete, hodnoťte realitu, ne domněnky a pomluvy.

Tolik k hloupým otázkám, sorry.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sumo » ned 18. pro, 2005 17:11

andromeda píše:
Sumo píše:.....Vaše stránka mě poněkud oslovila. Já jsem už nevěřil že v Čechách existuje ještě někdo, kdo rozumí pojmu bojové umění. Již jako malý kluk jsem chtěl studovat bojová umění. Byl jsem u prár mistrů, ale po pár hodinách jsem zjistil, že neví, o čem mluví. A tak jsem se vydal vlastní cestou bojovníka. sebepoznání mě těší víc. Studuji JEET KUNE DO, neboť ten jako jediný neřeší situaci z jednoho úhlu a každý si vytváří vlastní dovednosti. Jen jsem rád, že i v Čechách existuje někdo, kdo rozmí bojovým uměním.

L. B.
Podla coho zistil ze rozumiete pojmu bojove umenia?Podla stranky?? 8O

já vím, na co jsi se ptal. Jenže otázka i odpověď je nesmyslná sama o sobě. Někomu se NIN TSUN DO COMBAT na www.nagual.info líbí a někomu ne. Pokud tak usuzuje jen z www stránky, jsou to v obojím případě jen soukromé názory na tu stránku, ne na mně a ne na NIN TSUN DO. Fotky a videa jsou tam pro mladé dívky, které mají zájem o základní sebeobranu, ne pro výkonnostní sportovce, či plnokontaktní zápasníky. To jsou jiné světy, opakuji to stále dokola. Já se taky nad některými stránkami jiných škol jen zasměji, nad jinými uznale pokývám. Ale nevyjadřuji kritiku k věcem, které osobně neznám.

Takže pokud někdo ke mně přijde na trénink, posoudí vhodnost tréninku pro mladé dívky a žáky základních a středních škol, což je téma, kterému se nyní věnuji a sdělí mi svůj názor, budu rád. Jinak domněnkylidí, kteří mne neznají, nikdy mne nepotkali a přesto si myslí, že se ke mně mají právo vyjadřovat, ukazují pouze na jejich nezralost a hloupost, ješitnost, či závist. na nic jiného.

Já se nepletu do profi bojového světa, protože nejsem zápasník, ani výkonnostní sportovec, ale učitel. Proto odmítám trénovat mladé dívky tak, aby se otloukaly (a přesto na trénincích trénujeme údery a kopy do lap i makiwar a sloupů, už celých 16 let, co učím - jen v tom nespatřujeme střed světa).

Opakuji - pro mne je podstatný názor lidí, kteří mne znají osobně a trénují se mnou. Podstatný je také názor vedení škol, protože ty mne živí :

viz :
Reakce na kurz sebeobrany byly velmi příznivé, dívky se dokonce hlásí o
pokračování. I kolegyně projevovaly velkou spokojenost.
Těším se na spolupráci po prázdninách.
Pavla Pernicová, metodik prevence SPJ gymnázia ©pitálská, Praha 9

a podobně.

Dám ještě jeden příklad :

V letech 1992 - 95, kdy jsem vlastnil obchod s bojovým uměním na pražském ®ižkově, ke mně chodil občas něco koupit i František Kollman, 7. dan v Jujutsu, nejvyšší zkušební komisař Budo sportů v ČR, pověřený japonskými mistry. Jinak svého času i vedoucí bojového výcviku na policejní akademii, člen ochranky prezidenta Havla a pod...

Jednou jsem ho pozval na svůj seminář NIN TSUN DO jako hosta. Ve svém důchodovém věku byl ještě stále obrovsky rychlý a pružný a i rozhýbaní mladí kluci na něj prostě neměli. Po skončení semináře sám od sebe vytáhl čistý průkaz Ju Jutsu a pod dojmem z mého semináře mi udělil 3. trenérskou třídu a 1. kyu s omluvou, že by mi dal na místě 1. dan, ale k tomu že by se musela sejít tříčlenná komise.

Nikdo to po něm nechtěl, nikdy mi to ani k ničemu nebylo, ale bylo to jednoznačné gesto. Ten člověk přišel, viděl, ohodnotil. Nebylo k tomu co dodat.

Dnes jsem o deset let starší a už nemám kondici, sílu, ani rychlost. Spíše píšu a učím, přednáším a učím se teď i natáčet. Ale o něco se v bojových uměních dlouhou dobu snažím, dělám to tak, jak nejlépe umím a přesto se kdejaký mladý hlupák, který k cestě bojovníka ještě ani téměř nepřičichl, dožaduje práva mne hodnotit. Tak pokud chcete, hodnoťte realitu, ne domněnky a pomluvy.

Tolik k hloupým otázkám, sorry.
To uz je lepsi dotaz.Ne, videl som stranku je to super... :wink:
Sumo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

for andromeda

Příspěvekod 158 » stř 28. pro, 2005 15:22

Dobrý den, mé jméno není důležité, pokud by jste na tom trval, rád Vám ho napíšy do SZ. K čemu jsem se už dlouho chystal je Vám položit pár otázek abych si mohl udělat ucelenější představu. Začnu tedy tímto:
1.Jste učitel ?
2. jak dlouho už učíte sebeobranu popř. jiné BU nebo systémy ?
3. V čem vidíte přednosti BU Nin Tsun Do ?
4. Myslíte si že je správné aby 15tiletá slečna byla instruktorka ?
5. Rozumím tomu správně že učíte pouze základní sebeobranu pro děti a mladé dívky ?
6. Byl jste někdy napaden a můžete alespoň krátce popsat co se stalo ?
7. Pomohl jste někdy někomu v napadení ?
Děkuji za zodpovězení mých otázek a přeji pěkný den. :D
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: for andromeda

Příspěvekod andromeda » pát 30. pro, 2005 21:50

158 píše:Dobrý den, mé jméno není důležité, pokud by jste na tom trval, rád Vám ho napíšy do SZ. K čemu jsem se už dlouho chystal je Vám položit pár otázek abych si mohl udělat ucelenější představu. Začnu tedy tímto:
1.Jste učitel ?
2. jak dlouho už učíte sebeobranu popř. jiné BU nebo systémy ?
3. V čem vidíte přednosti BU Nin Tsun Do ?
4. Myslíte si že je správné aby 15tiletá slečna byla instruktorka ?
5. Rozumím tomu správně že učíte pouze základní sebeobranu pro děti a mladé dívky ?
6. Byl jste někdy napaden a můžete alespoň krátce popsat co se stalo ?
7. Pomohl jste někdy někomu v napadení ?
Děkuji za zodpovězení mých otázek a přeji pěkný den. :D

K otázkám :

1. Ano, jsem učitel, pokud potřebujete nálepku na člověka. Nejsem sportovec, toužící po mistrovském titulu, nejsem pouliční rváč, nejsem slepý následovník akčních filmových hrdinů.

2. Posledních šestnáct let.

3. Je ryze prakticky zaměřeno na sebeobranu a obsahuje i práci s vnitřní energii. Takže jej lze aplikovat jako principy na jednání v běžném životě. Je to můj systém a nikdo mi do něj "nekecá". na druhou stranu se pak neskrývám za žádné jiné, nebo cizí mistry a asociace.

4. To nevím, u mne může být instruktorka až od 18 let a navíc musí splnit zkoušky a prokázat, že zvládne vést trénink, nebo lekci. Mám kolem sebe několik mladších talentovaných dívek (kromě většiny starších žáků) a ty si mou důvěru zaslouží. Nesvěřuji jim samostatné vedení tréninků, ale když mám vést ukázky sebeobrany a kurzy na základní, nebo střední škole, kde jsou ...náctileté studentky, je takováto stejně stará vrstevnice - instruktorka ideálním příkladem, co se mohou také naučit. Dospělý "namakaný" chlap je spíš odstraší.

5. Sebeobrana pro děti a teenagery je téma, kterému se věnuji poslední cca dva roky, baví mne a zatím jsem jej nevyčerpal. Předtím jsem se věnoval pět let profesionálním bodyguardům, před tím exhibičnímu týmu a široké veřejnosti, jinak jsem autorem několika desítek knih i např. o použití zbraní v B.U. A třeba se za pár let budu věnovat jinému tématu, vždyť bojová umění jsou tak rozmanitá a zajímavá .....

6. Ano, byl. Není důvod to tu rozebírat.

7. Ano. A opět není důvod to zde rozebírat. K tomu mi slouží mé knihy.

Také přeji hezký den.

J. Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Shaolin - příspěvěk k sebeobraně ženy

Příspěvekod Shaolin » pát 30. pro, 2005 23:26

®ena a reálná sebeobrana, tohle téma je docela fajn. Je potřeba si uvědomit, že sebeobrana obecně má s bojovými uměním co dočinění asi z třetiny. Jak zde bylo řečeno, důležitá je prevence a dále psychika jednotlice. Ulice není ring s rozhodčím, který to odpíská, když jde do tuhého. Dále je pak i na místě § 13 trestního zákona - tzv. nutná obrana, kterou je dobré znát. A naučit se zachovat chladnou hlavu v kritické situaci si žádá jisté charakterové rysy..... Shaolin
Chan Shaolin Si & Dju Su Kung Fu je styl boj. umění z pohraničí Číny a Mongolska. Mimo jiné se skládá z 9. forem Velký drak, 18 tradičních a dechových cvičení a tvrdé reálné sebeobrany. Rád odpovím na dotazy a připomínky. SHAOLIN
Shaolin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Ondra » sob 31. pro, 2005 11:40

kluci na něj prostě neměli. Po skončení semináře sám od sebe vytáhl čistý průkaz Ju Jutsu a pod dojmem z mého semináře mi udělil 3. trenérskou třídu a 1. kyu s omluvou, že by mi dal na místě 1. dan, ale k tomu že by se musela sejít tříčlenná komise.
:D tak to je dobrý.... osobně si myslím že p.Kollman (hezky maluje např.:Na cestách po moři 1620) má štěstí že byl v prezidentské ochrance v porevoluční hektické době ,protože být v ochrance prezidenta podle mě vyžaduje i něco jiného než být mistr v Jujutsu :idea: ale jak už tu bylo řečeno... nehodnoťme smyšlené představy ale SKUTEČNOST proto všem i panu Polákovi přeju hezký nový ROK 2006 a hodně úspěchů v trenérské činnosti
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TierraZ » ned 01. led, 2006 12:33

Peta píše:Z vlastní zkušenosti jsem nikdy nic podobného nezažila - že by se někdo držel návodu z Cosmopolitanu a během tří týdnů dosáhnul své vysněné figury a formy. Tobě se to podařilo? Nejde mi jenom o tu krátkou dobu, ale i o metodu.

No já mám spíše opační problém.
Ale základ úspěchu vidím v tom "chtít" a pak přidat ještě trochu odvahy, štipku pevné vule, okořenit to trochou volného času a nebát se někoho zeptat na radu.
Co si o tom myslíš?

:wink:
Zvítězit bez boje znamená převýšit jiné svými ctnostmi.
http://s2.bitefight.cz/c.php?uid=82215
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kurt78 » ned 01. led, 2006 13:31

andromeda píše:............................
4. To nevím, u mne může být instruktorka až od 18 let a navíc musí splnit zkoušky a prokázat, že zvládne vést trénink, nebo lekci. Mám kolem sebe několik mladších talentovaných dívek (kromě většiny starších žáků) a ty si mou důvěru zaslouží. Nesvěřuji jim samostatné vedení tréninků, ale když mám vést ukázky sebeobrany a kurzy na základní, nebo střední škole, kde jsou ...náctileté studentky, je takováto stejně stará vrstevnice - instruktorka ideálním příkladem, co se mohou také naučit. Dospělý "namakaný" chlap je spíš odstraší.
....................
J. Polák

mne je t uz fakt trapny, ale na svojej stranke kde ma andromeda videa http://www.nagual.info/index.php?webID= ... 1_3&lng=cz kde ma INSTRUKTORKA TOMANOVA SVOJE VIDEO V KTOROM RIKA:

,,TAKZE JE MI 15 LET , JSEM Z PRAHY.....,,

takze loz na loz.......................................
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

for andromeda

Příspěvekod 158 » ned 01. led, 2006 15:06

p. Polák, děkuji Vám za Vaše odpovědi, které mi do určité míry objasňují pohled na Váš systém vedení a učení sebeobrany pro ženy a děti. Dle mého názoru učíte mladé dívky a děti jak se bránit a to především v prostředí ve kterém bývají nejčastěji napadány tj. školy atd. Tak se např. mladá holka naučí co a jak aby v případném konfliktu s stejně starou spolužačkou měla navrch a dokázala se ubránit. Rozumím tomu dobře ? Nebo dítě ve věku 13 let když se na Z© popere se stejně starým protějškem aby vyhrálo ? Nejde tedy o systém který by učil sebeobranu proti fyzicky zdatnějším soupeřům např. průměrný můž ve věku 30 let váha 80 kg ? Proto asi budete klást nejvyšší důraz na snížení rizikového chování dívek ve věku od 15 do 30 let.. Protože se svými zkušenostmi musíte vedět že při Vašem vedení a metodice tréningu tyto děti a dívky nemají proti motivovanému útočníku (který je fyzicky převyšuje) nejmenší šanci. To posuzuji konkrétně dle názorných videíí, které pokud budete chtít tak s Vámi rozebeu podrobněji. Opravte mně, prosím pokud se mýlím..Děkuji a přejí hodně štestí do nového rocku. :D
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod andromeda » ned 01. led, 2006 21:29

kurt78 píše:
andromeda píše:............................
....................
J. Polák

mne je t uz fakt trapny, ale na svojej stranke kde ma andromeda videa http://www.nagual.info/index.php?webID= ... 1_3&lng=cz kde ma INSTRUKTORKA TOMANOVA SVOJE VIDEO V KTOROM RIKA:

,,TAKZE JE MI 15 LET , JSEM Z PRAHY.....,,

takze loz na loz.......................................

Tereza Tomanová je velmi nadaná dívka s velkým zájmem o bojová umění. Nejen že pravidelně trénuje, ale i fotí a natáčí a pár tisíc si tak už vydělala a v budoucnu vydělá. Může být instruktorkou pro své vrstevnice, pomůřu jí, jak to půjde, nicméně nemůže být odpovědná za vedení samostatného tréninku. To až od 18 let.

Když nemáte smysluplná fakta, vytrhujete z kontextu nesmyslně slůvka a děláte z nich jen velké bubliny. Tak se chová ten, který nemá dobré argumenty. Proč? Snad že vám nikdo podobnou příležitost a šanci nedá?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 01. led, 2006 21:31

ukropcany píše:Myslím, že každý kto si prečítal staršie debaty s androšom pochopil, že je to obyčajný unterwasserman... :evil:

Ukropčaný, ty jsi prostě jen obyčejný hlupák. Víc k tobě není co říct.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 01. led, 2006 21:46

158 píše:p. Polák, děkuji Vám za Vaše odpovědi, které mi do určité míry objasňují pohled na Váš systém vedení a učení sebeobrany pro ženy a děti. Dle mého názoru učíte mladé dívky a děti jak se bránit a to především v prostředí ve kterém bývají nejčastěji napadány tj. školy atd. Tak se např. mladá holka naučí co a jak aby v případném konfliktu s stejně starou spolužačkou měla navrch a dokázala se ubránit. Rozumím tomu dobře ? Nebo dítě ve věku 13 let když se na Z© popere se stejně starým protějškem aby vyhrálo ? Nejde tedy o systém který by učil sebeobranu proti fyzicky zdatnějším soupeřům např. průměrný můž ve věku 30 let váha 80 kg ? Proto asi budete klást nejvyšší důraz na snížení rizikového chování dívek ve věku od 15 do 30 let.. Protože se svými zkušenostmi musíte vedět že při Vašem vedení a metodice tréningu tyto děti a dívky nemají proti motivovanému útočníku (který je fyzicky převyšuje) nejmenší šanci. To posuzuji konkrétně dle názorných videíí, které pokud budete chtít tak s Vámi rozebeu podrobněji. Opravte mně, prosím pokud se mýlím..Děkuji a přejí hodně štestí do nového rocku. :D

V podstatě ano, je to tak. Mladé dívky a děti mají nejvíc problémů se svými vrstevníky, případně o 2-3 roky staršími. Proti dospělému muži s dvojnásobnou váhou má čtyřicetikilová čtrnáctiletá dívka málo šancí a kdyby používala klasické údery a kopy sportovních BU, neměla by šanci vůbec.

Když trénuji s dospělými chlapy z bezpečnostních agentur, je to o něčem naprosto jiném. Jenže takto vedený způsob tréninku by dívce z 9. třídy Z© totálně ublížil během prvních deseti minut.

K videím na mé www stránce : To jsou první techniky, kterí jsme natáčeli, od té doby už mám materiálu více a připravuji kompletní výměnu a aktualizaci celé www stránky. Snažím se ale o vytváření učebnice, ne o doklad, jak se dívky na mém tréninku umějí prát. Až budu točit filmovou scénu, bude to úplně o něčem jiném. V technikách se snažím o názornost jednotlivých principů. Videotechnika je v podstatě popis obrazem, místo slovem a i když to někomu může připadat naivní, jde o to, aby i dítě pochopilo, co má procvičovat. ®e si z toho každý pak vezme jen to své a přizpůsobí si to sobě? No právě o to jde - to je smyslem cesty bojovníka.

Inspiroval jsem se například i videoučebnicemi bojového výcviku "Green Barrets", které jsem si přivezl z USA. Na první pohled jsou až směšné, ještě daleko "základnější", než to, co teď točím. Ale na druhý pohled bylo jasné, k čemu slouží - k výcviku těch, u kterých nemůže být instruktor. A k tomu byly natočené perfektně.

Ono vše slouží někomu v danou chvíli a na daném místě jeho cesty - a to, že to někoho nezajímá, neznamená, že to musí jako hlupák pohanět. Prostě si může jít dál svou cestou, protože jiným to pomůže.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JAQ » ned 01. led, 2006 23:10

Jsem zmaten:
Mladé dívky a děti mají nejvíc problémů se svými vrstevníky, případně o 2-3 roky staršími. Proti dospělému muži s dvojnásobnou váhou má čtyřicetikilová čtrnáctiletá dívka málo šancí a kdyby používala klasické údery a kopy sportovních BU, neměla by šanci vůbec.

A pak na svych strankach pisete:
Projekt "Sebeobrana" je zaměřen na teenagery (především dívky, ale i chlapce) v rizikovém věku okolo 14 - 20 let, ohrožené školní šikanou, domácím i veřejným násilím (u dívek sexuálním obtěžováním, včetně nucené prostituce), dále drogami, alkoholem apod…

a taky:
V rámci jednorázového napadení, obtěžování, pokusu o znásilnění znamená základní znalost principů sebeobrany veliký rozdíl mezi životem a smrtí, podlehnutím a přežitím. Nejde o to, trénovat dlouhodobě bojové umění - jde o to, pochopit principy. I jednodenní kurz sebeobrany dá dívkám velice mnoho - budou vědět, jak se v základních situacích mohou chovat a neudělají zcela zbytečné základní chyby.
[/i]
JAQ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...