Reálná sebeobrana proti noži

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod RBR » stř 06. led, 2010 19:48

ukropcany píše:RBR - vrátim sa trošku späť k tomu navodeniu pocitu skutočného ublíženia. Ukazuje sa, že u nás v klube spárujeme ako totálny uchylaci, proste čistá bitka. Nikdy som si to tak veľmi neuvedomoval, ale v poslednom čase chodí dosť cudzích ľudí z iných klubov, tak máme možnosť sledovať ich reakcie. No a sú z toho v prdeli... :D Navodiť pocit skutočného strachu sa dá, len treba do súpera ísť naozaj natvrdo. Vidíš to na chalanoch, čo majú desiatky zápasov a po jednom kole sa motajú ako mátohy... A furt sa na to nejako nedarí zvyknúť... prečo? No lebo to posúva všetkých... A keď to posúva všetkých, tak potom je možné pocit strachu naháňať stále znova... :D

P.S. No ale má to aj negatíva - za tento a minulý týždeň je bilancia dosť zlá - zlomený lakeť (extrémna nehoda), sek, tri fest boľavé rebrá...

Tady jde spíše o překvapení. Zvládnout to překvapení, to se na tréninku špatně simuluje. Tady mám prostě nedostatky.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 06. led, 2010 21:52

NAIA píše:Sám jsem poznal pár lidí, kteří opakovali to samé.."když já na tréninku se nerozjedu protože je to trénink atd...." ale nakonec jsme z nich dostali to nejlepší :D Myslím, že tady je problém v tom, že jsem takových tréninků absolvoval celkemdost, ale ty ne a už víš, že to nejde....

Nic si nenamlouvám, pouze v tom vidím nedostatek tréninkových metod. Trošku si nerozumíme, nemám problém se nabudit na tréninku, ani si šáhnout na dno svých sil (při mojí fýze to je otázka 5 min.). Pouze neznám nějakou dobrou metodu jak nacvičit reakci na to překvapení a ovládnutí půdu sebezáchovy. Mrknu na toho shreddra.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 06. led, 2010 22:16

jako bud spencer a terence hill ve filmu jestli se rozlobíme budeme zlí :D
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 06. led, 2010 22:48

ukropcany píše:[To áno... čo na suckerpunch, to neviem... ja sa spolieham na to, že to vydržím a potom budem zlý... :wink: Inak sa znažím v prípade konfliktu vždy usmievať, to mi (mám pocit) pomáha k tomu, aby som nebol tuhý, ale skôr nabudený a pripravený okamžite reagovať...

Vzhledem k tomu, že víš jak tvoje tělo reaguje, když něco dostane a dokážeš se kousnout (neposereš se), tak proti neozbrojenému útočníkovy/kům je to dobrá strategie.
Umět se v konfliktu uvolnit, ale zůstat nabuzený je správná cesta. Prostě jak v karate říkáme udržet prázdnou mysl bez jakýkoliv emocí.
Mě teď zajímají jakékoliv metody, které tě dokážou dostat do stavu, kterému říkáme zanchin-stav neustálé připavenosti na to, že se situace může kdykoliv zvrtnout. V ringu je to jednoduché, tam tě udržuje soupeř, jehož úmysly jsou jasně vidět, ale mimo ring je to problém. Moje příhoda je ukázka dokonalého neudržení zanchin a podcenění situace.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 06. led, 2010 23:16

RBR píše:
NAIA píše:Sám jsem poznal pár lidí, kteří opakovali to samé.."když já na tréninku se nerozjedu protože je to trénink atd...." ale nakonec jsme z nich dostali to nejlepší :D Myslím, že tady je problém v tom, že jsem takových tréninků absolvoval celkemdost, ale ty ne a už víš, že to nejde....

Nic si nenamlouvám, pouze v tom vidím nedostatek tréninkových metod. Trošku si nerozumíme, nemám problém se nabudit na tréninku, ani si šáhnout na dno svých sil (při mojí fýze to je otázka 5 min.). Pouze neznám nějakou dobrou metodu jak nacvičit reakci na to překvapení a ovládnutí půdu sebezáchovy. Mrknu na toho shreddra.

RBR

Těch metod je samozřejmě spousta a už jsme tu o nich psali v minulosti.
Ale hlavní je celkový mentální postoj...hodný hoch jde k zlému chlapovi,aby ho vykázal ze svého pozemku...promiň, ale je to špatně....mělo by to vypadat takhle...extrémně nasranej,agresivní parchant přijde ke zlému hochovi (Ježíši vždyť ti předtím vypíčoval ženu,ty jsi v absolutním právu) a za brutálního řevu bys ho měl vyjebat do patřičných mezí...při jeho prvním protestu první rána,při jeho zvednutí rukou už musí následovat velmi hrubé násilí....hrabání v tašce?K tomu nesmí vůbec dojít...rozbít světlo a pak jen čekat co na to poldové...sorry,ale kdyby se takhle pasivně choval každej tak nám za chvíli ty opice znásilňujou před očima naše ženy a my jen budem koukat a přemejšlet co je špatně...
Prosím tě neber to,že se do tebe navážim,ale chci ti jen říct,že ani karate a ani shredder (byť je to má oblíbená technika) ti nemůže pomoci dokud se nezbavíš nánosu "slušného vychování"
Situaci jsi řešil jak si řešil,nikomu se nic nestalo,takže je to rozhodně výhra a i já říkám,že to takticky nebylo špatně....ale ty sám cítíš,že to mělo proběhnout jinak,že jo? :wink:
Pokud mi někdo řekne-neraď,nebyl jsi tam..to se to kecá...nemachruj...ok beru,ale podobných situací jsem zažil mraky...
Někomu to co píšu může přijít extrémní - byla by to akce s nejistým koncem,co kdyby tě zabil,co kdyby tě zranil,co kdyby jsi ty jeho zmároval blablabla,šel by sis sednout,zbytečný problémy apod. ,tak mu musím odpovědět - ten frajer ví kde RBR a jeho rodina bydlí,co když se bude chtít pomstít za to,že na něj poslal poldy,co když si počká až nebude doma...co když...blablabla
V podobných případech nesmíte myslet na to co se vám může stát,ale musíte analyzovat situaci...střízlivě,ale s naprostou,kontrolovanou agresí.
Tenhle post přesně vyjadřuje můj naturel a je mi jasné,že se zvedne vlna nevole,ale takový prostě jsem...

Pro ukropa: hele ten úsměv neni dobrá strategie...zkus se usmívat a myslet na něco hnusného (například bojiště plné mrtvol,mezi kterýma poznáváš svoje blízký) a uvidíš,že ti ten úsměv okamžitě zmizí z obličeje...nemůžeš se usmívat a myslet na hnusné věci...nejde to.Když se usmíváš před konfliktem,který ti hrozí a ty jsi ho rozpoznal,tak tzn. jen jedno...naprosto si věříš,což je na jednu stranu dobrý,ale na druhou stranu tím zcela podceńuješ svoje protivníky.Já se např. usmívat nemůžu,myslím na to co jim udělám (a to jsou hnusné věci)

Tak jen do mě :lol:

Hlavně to neberte tak,že někoho nabádám k trestnému činu...nenabádám...ukazuju,že je nutné zvítězit,ne nad nimi,ale nad sebou,aby bylo poznat,že jsme vůbec chlapi :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 06. led, 2010 23:45

:lol: :lol: :lol: souhlasim ... az na to nabadani, to tedy je, ale jinak to nejde. Jen to nepis moc casto, ty stranky jsou obcasne monitorovany :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » stř 06. led, 2010 23:55

Luen: ....Občasně monitorovány? >>
K čemu jako?
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 07. led, 2010 0:15

Vrozkrokkop píše:Luen: ....Občasně monitorovány? >>
K čemu jako?

extremismus, terorismus ... fizlovani je "in" :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 07. led, 2010 6:03

defendu píše:...extrémně nasranej,agresivní parchant přijde ke zlému hochovi (Ježíši vždyť ti předtím vypíčoval ženu,ty jsi v absolutním právu) a za brutálního řevu bys ho měl vyjebat do patřičných mezí...při jeho prvním protestu první rána,při jeho zvednutí rukou už musí následovat velmi hrubé násilí....hrabání v tašce?K tomu nesmí vůbec dojít...

:idea:

Možná to nemusí být až tak na hraně(to je o naturelu každého z nás),ale v zásadě má Defendu pravdu. Musí být cejtit,že skončila legranda.....nekompromisně borce pakovat pryč. Jak jsem psal,iniciaiva musí být na vaší straně,ať on reaguje na vás,ne vy na někoho......

S tím úsměvem......ono to i trochu provokuje,lidi to mohou vzít tak,že jsi,Ukrope,nervózní a ještě je tím,nevědomky,k něčemu vybízíš(řeč těla...:!: ). Když se k tomu přičte,že hrozně klameš vzhledem(narovinu,jsi ajťák,vypadáš jako slušný člověk a to,že jsi krvelačná bestie,to poznat není :lol: ).....
Spoléhat na to,že "sucker-punch" sneseš není asi to nej,i když určitě vydržíš víc,než 3/4 běžné populace(nehledě k tom,že půlku lidí bys asi rozebral dřív,než by ta rána dopadla).....ale i tak. Náhoda je blbec.....

4 RBR - Koukám,že Tě to od léta ještě nepustilo,ten pocit "selhání".......nezalamuj se tím,jestli se Ti to stane příště,už to bude jiné. Ber to jako nepříjemnou zkušenost a snaž se z ní poučit. Vždycky to holt slušně nejde...... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » čtv 07. led, 2010 7:24

Luen:
Zdá se, že tohle nikdy z módy nevyjde, jen bych býval čekal, že bezpečnostní složky mají na práci něco užitečného.
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 07. led, 2010 8:10

RBR píše:

RBR

Tak v prvé řadě to dno fyzických sil dosáhneš dalekodříve než za 5 minut, počítej spíše sekundy. Také na to máme drily. Sice člověk ztratí iluze o "5 minutovém hlednání dna" ale aspoň ví kde si stojí.

Běžné stavy při těchto "Cardio Drilech" (čistě můj pracovní název) jsou to, že se podlamují kolena, bolí tě každý nádech, nutíš se do každého pohybu a často je ti na zvracení. Není to alespoň trochu podobný stav jako to tvoje "ovládnutí pudu sebezáchovy"? A to jde udělat čistě při fyzické námaze. Není to to samé, ale má to pár podobných symptomů, které potom můžeme použít.

K tomu překvapení. Teď budu psát o čistě o tom překvapení a tréninku reakcí. Postav si před sebe na tréninku tři potencilání útočníky. Jen jeden bude mít nůž. Druhý třeba mobil a poslední třeba nic. Samožřejmě nůž a mobil bude v kapse. (nebo si jej můžeš dát na zem do igelitky) A ti na tebe můžou (ale také nemusi) zaůtočit. Nasimuluje to trochu překvapení?

Defendu píše:....mělo by to vypadat takhle...extrémně nasranej,agresivní parchant přijde ke zlému hochovi (Ježíši vždyť ti předtím vypíčoval ženu,ty jsi v absolutním právu) a za brutálního řevu bys ho měl vyjebat do patřičných mezí...při jeho prvním protestu první rána,při jeho zvednutí rukou už musí následovat velmi hrubé násilí....
Defendu

No a tady mi Defendu parádně nahrál protože popsal jeden z našich drilů a to doslova :wink:
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 07. led, 2010 10:33

Tak to pak jo :twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 07. led, 2010 11:16

defendu, clovece... asi jsi cekal vlnu kritiky, ale nakonec to vypada jinak.
I ja se musim pridat se svym souhlasem! Clovek si nesmi nechat od lidi srat na hlavu, protoze, jak ja rikam - lidi se k tobe chovaj tak jak jim to dovolis.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » čtv 07. led, 2010 11:45

Mě se líbí jak příspěvek od Defendu,tak "feši, so mnou sa nechceš biť" od Ukropa :D

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 07. led, 2010 14:26

defendu píše:
Těch metod je samozřejmě spousta a už jsme tu o nich psali v minulosti.
Ale hlavní je celkový mentální postoj...hodný hoch jde k zlému chlapovi,aby ho vykázal ze svého pozemku...promiň, ale je to špatně....mělo by to vypadat takhle...extrémně nasranej,agresivní parchant přijde ke zlému hochovi (Ježíši vždyť ti předtím vypíčoval ženu,ty jsi v absolutním právu) a za brutálního řevu bys ho měl vyjebat do patřičných mezí...při jeho prvním protestu první rána,při jeho zvednutí rukou už musí následovat velmi hrubé násilí....hrabání v tašce?K tomu nesmí vůbec dojít...rozbít světlo a pak jen čekat co na to poldové...sorry,ale kdyby se takhle pasivně choval každej tak nám za chvíli ty opice znásilňujou před očima naše ženy a my jen budem koukat a přemejšlet co je špatně...
Prosím tě neber to,že se do tebe navážim,ale chci ti jen říct,že ani karate a ani shredder (byť je to má oblíbená technika) ti nemůže pomoci dokud se nezbavíš nánosu "slušného vychování"
Situaci jsi řešil jak si řešil,nikomu se nic nestalo,takže je to rozhodně výhra a i já říkám,že to takticky nebylo špatně....ale ty sám cítíš,že to mělo proběhnout jinak,že jo? :wink:

Přesně si uhodil hřebíček na hlavičku. Dopadlo to dobře jen náhodou nikoli tím, že bych měl situaci pod kontrolou. To mě žere.
Díky takovou anylýzu od zkušeného jsem potřeboval slyšet.

RBR[/quote]
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 07. led, 2010 14:28

luen píše:Preci po tobe nikdo nechce, abys psal ... kluci mate pravdu, zadne poklonkovani atd ... jen nad tim zapremejslej, vyzkousej na trenalu atd ... do pohody 8) vubec o nic nejde :idea:

No pozor, ja to klidne napisu, s tim skutecne problem nemam, kdyz s tim co napisete budu souhlasit, ale ja ten nazor nesdilim a vlezdoprdelka nejsem:)
A ted mi mi prosim popis, co ze to mam vyzkouset a nad cim ze ma zapremyslet, dekuji predem.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 07. led, 2010 15:09

player píše:
luen píše:Preci po tobe nikdo nechce, abys psal ... kluci mate pravdu, zadne poklonkovani atd ... jen nad tim zapremejslej, vyzkousej na trenalu atd ... do pohody 8) vubec o nic nejde :idea:

No pozor, ja to klidne napisu, s tim skutecne problem nemam, kdyz s tim co napisete budu souhlasit, ale ja ten nazor nesdilim a vlezdoprdelka nejsem:)
A ted mi mi prosim popis, co ze to mam vyzkouset a nad cim ze ma zapremyslet, dekuji predem.

Zajdi za nekym, kdo se kudlam venuje a zkus to na nej nohama ... uvidis. Nejde o sdileni po nejake diskuzi, ale zkusit si to :wink: Preci jen je zkusenost vetsi motivace nez nejaka diskuze ...

Porad nerozumim tomu tonu a nejakemu problemu s jakovlezdoprdelkovanim, ale asi nejsem naladen na stejnou vlnovou delku ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 07. led, 2010 15:31

Jendis píše:4 RBR - Koukám,že Tě to od léta ještě nepustilo,ten pocit "selhání".......nezalamuj se tím,jestli se Ti to stane příště,už to bude jiné. Ber to jako nepříjemnou zkušenost a snaž se z ní poučit. Vždycky to holt slušně nejde...... :wink:

To víš, že mě to sralo a možná i teď ještě mírně sere, po tak dlouhém studiu BU/BS jsem očekával lepší sebeovládání. Nečekal jsem zázraky, ale pár drobných konfliktů beze zbraně jsem celkem ustál v pohodě (vždy jsem rozeznal, že to může smrdět a včas se připravil), takový vyhoření mě vzalo.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 07. led, 2010 15:58

NAIA píše:
RBR píše:Tak v prvé řadě to dno fyzických sil dosáhneš dalekodříve než za 5 minut, počítej spíše sekundy. Také na to máme drily. Sice člověk ztratí iluze o "5 minutovém hlednání dna" ale aspoň ví kde si stojí.

Započítal jsem i rozcičku a převlečení :D

Běžné stavy při těchto "Cardio Drilech" (čistě můj pracovní název) jsou to, že se podlamují kolena, bolí tě každý nádech, nutíš se do každého pohybu a často je ti na zvracení. Není to alespoň trochu podobný stav jako to tvoje "ovládnutí pudu sebezáchovy"? A to jde udělat čistě při fyzické námaze. Není to to samé, ale má to pár podobných symptomů, které potom můžeme použít.

Není, tím jsem netrpěl. Neměl jsem žádnou fyzickou slabost, neschopnost pohybu, byl jsem relativně dost daleko, nebyl jsem v bezprostředním ohrožení. Spíš strach o svůj život to je to přesné vyjádření a z toho pramenící dilema, pokud by souseda pobodal, utéct a nebo jít na pomoc. Pravdu řečeno do boje se mě moc nechtělo.

K tomu překvapení. Teď budu psát o čistě o tom překvapení a tréninku reakcí. Postav si před sebe na tréninku tři potencilání útočníky. Jen jeden bude mít nůž. Druhý třeba mobil a poslední třeba nic. Samožřejmě nůž a mobil bude v kapse. (nebo si jej můžeš dát na zem do igelitky) A ti na tebe můžou (ale také nemusi) zaůtočit. Nasimuluje to trochu překvapení?

Ne, protože budu připraven (budu v tréninkovém modu) a vystartuji po každém co dá ruku mimo mojí kontrolu, nebo se aspoň budu snažit po něm jít, protože vím, že nejlepší sebeobrana proti je nedovolit aby byl vytažen. Zaútočit první, jak psal defendu. Nebude tam to navození relativního bezpečí, pohodičky a podcenění možného vývinu situace.

Nicméně by jsme něco podobného zkusit mohly, já bych vám zahrál zhruba jak ten borec jednal a někdo bez znalosti tohoto příběhu z úkolem slušně vyhodit otrapu z daného prostoru by si to zkusil. Podmínka by byla, aby nevěděl, že příjde kudla jen očekával nějaké slovní pošťuchování, vyhrožování.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 07. led, 2010 16:21

ukropcany píše:Ruka - žiaľ, súčasťou MT nie je ukemiwaza, takže keď človek narazí na ©tevka a nevie o jeho podkopávačkách, tak môže mať problém... Ty si ešte nevidel po hode z klinča (double under) vyhodené rameno? :wink:

Velmi nie,lahko sa ta double-under kontruje a mna malokto chyti do double under objatia kvoli malej vyske a viem z toho uniknut a ako tak mam ukemi nacvicene s Judistami,takze vdaka bohu este sa mi nic vazne nestalo..ale skor ja ludom leziem do roznych underhook, overhook,bearhug z predu a zo zadu pozicii a hadzem ich..ja musim davat bacha na double-thai a gilotinu z nej,na toto ma zvyknu chytit :lol:

Ale mame u nas dvoch cvicencov dodrbanych z hodov typu koshiguruma ked popadali jeden na druheho..,jeden len chronicka bolest v lakti a druhy dokafral celkom slusne svalove upony v ramene a necvici uz pol roka :( Nepocuvali ma,chceli sa marovat a doslo na moje slova :twisted: :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...