sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

for andromeda

Příspěvekod 158 » ned 01. led, 2006 23:29

opět děkuji za vaši odpověd, jsem rád ze jsem se zas tak moc nemýlil, sám jsem viděl videokazety od Green barets jak jsou názorně natočeny (to je asi tím, ze lidé v USA jsou méně chápavý) nicméně k našemu tématu. Máte pravdu v tom, že dítě nebo dívka by se na tréningu pro dospělé odrovnalo ihned, s tím souhlasím. Proto se Vás ptám, zda li máte a pokud ne, nebylo lepší do Vašeho tréningu zahrnout techniky které používá např. Geff Thompson který velmi úspěšně učí použití tzv.
beznápřahových úderů.. než takové do očí bijící techniky (složité) na bázi pák ? Právě techniky na videu se zaměřením na mladé dívky zdejším kolegům i mně připadají pro realné použití méně učinné.. např. Typy útoků, kterými začínájí technikyna videu jsou ve své formě /způsobu provedení/ nereálné.. jako profesinální bodyguard zajisté víte že nedostat se do určitě situace je ta nejlepší ochrana a v tomto případě to platí také, když já budu kohokoli držet zezadu ve škrcení (využijí jeho chyby že mně do této pozice pustil)tak se z toho nedostane nikdo..a tomto případě žádná obrana fungoval nebude..mám na mysli to že když nasadím škrcení ihned dávám páku na šiji a s dotyčným-dotyčnou jdu ihned na zem..na zemi pokračuji ve škrcení..Judisté to znají..bezvědomí za 15 sec..
Co mne možná nenechává chladným je to, že jsem za svoji karieru přišel do kontaktu s obětmi znásilnění a četl jsem výpovědi jejich i pachatelů, měl jsem k dispozici hodně info o způsobu provedení atd. a proto si myslím že kdyby Nin tsum do měl v sobě prvky Krav- maga tak bychom všichni byli o něco klidnější a Vy měl zaručený úspěch..Přejí pěkný večer..
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod andromeda » pon 02. led, 2006 2:18

JAQ píše:Jsem zmaten:
Mladé dívky a děti mají nejvíc problémů se svými vrstevníky, případně o 2-3 roky staršími. Proti dospělému muži s dvojnásobnou váhou má čtyřicetikilová čtrnáctiletá dívka málo šancí a kdyby používala klasické údery a kopy sportovních BU, neměla by šanci vůbec.

A pak na svych strankach pisete:
Projekt "Sebeobrana" je zaměřen na teenagery (především dívky, ale i chlapce) v rizikovém věku okolo 14 - 20 let, ohrožené školní šikanou, domácím i veřejným násilím (u dívek sexuálním obtěžováním, včetně nucené prostituce), dále drogami, alkoholem apod…

a taky:
V rámci jednorázového napadení, obtěžování, pokusu o znásilnění znamená základní znalost principů sebeobrany veliký rozdíl mezi životem a smrtí, podlehnutím a přežitím. Nejde o to, trénovat dlouhodobě bojové umění - jde o to, pochopit principy. I jednodenní kurz sebeobrany dá dívkám velice mnoho - budou vědět, jak se v základních situacích mohou chovat a neudělají zcela zbytečné základní chyby.
[/i]

No a z čeho jsi tak zmaten ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: for andromeda

Příspěvekod andromeda » pon 02. led, 2006 2:55

158 píše:opět děkuji za vaši odpověd, jsem rád ze jsem se zas tak moc nemýlil, sám jsem viděl videokazety od Green barets jak jsou názorně natočeny (to je asi tím, ze lidé v USA jsou méně chápavý) nicméně k našemu tématu. Máte pravdu v tom, že dítě nebo dívka by se na tréningu pro dospělé odrovnalo ihned, s tím souhlasím. Proto se Vás ptám, zda li máte a pokud ne, nebylo lepší do Vašeho tréningu zahrnout techniky které používá např. Geff Thompson který velmi úspěšně učí použití tzv.
beznápřahových úderů.. než takové do očí bijící techniky (složité) na bázi pák ? Právě techniky na videu se zaměřením na mladé dívky zdejším kolegům i mně připadají pro realné použití méně učinné.. např. Typy útoků, kterými začínájí technikyna videu jsou ve své formě /způsobu provedení/ nereálné.. jako profesinální bodyguard zajisté víte že nedostat se do určitě situace je ta nejlepší ochrana a v tomto případě to platí také, když já budu kohokoli držet zezadu ve škrcení (využijí jeho chyby že mně do této pozice pustil)tak se z toho nedostane nikdo..a tomto případě žádná obrana fungoval nebude..mám na mysli to že když nasadím škrcení ihned dávám páku na šiji a s dotyčným-dotyčnou jdu ihned na zem..na zemi pokračuji ve škrcení..Judisté to znají..bezvědomí za 15 sec..
Co mne možná nenechává chladným je to, že jsem za svoji karieru přišel do kontaktu s obětmi znásilnění a četl jsem výpovědi jejich i pachatelů, měl jsem k dispozici hodně info o způsobu provedení atd. a proto si myslím že kdyby Nin tsum do měl v sobě prvky Krav- maga tak bychom všichni byli o něco klidnější a Vy měl zaručený úspěch..Přejí pěkný večer..

No, já netrénuji Krav Maga a vy zase netrénujete NIN TSUN DO COMBAT. To, co naleznete v učebnici čehokoli, jsou vždy příklady a ukázky, ne konkrétní reálná situace. Já si stojím za svým, vy zase za něčím jiným. Rozdíl je jen v tom, že neuděluji odborné rady někomu, koho vůbec neznám, o něčem, co jsem ve skutečnosti nikdy neviděl. Navíc ..... kdo je to : "my všichni..."? Já mluvím jen sám za sebe, pod svým jménem, se svou adresou a telefonem. Nikomu nic nehaním, jen si dělám své. Za jakou to skupinu odborníků jste mluvčí vy? Kdo všichni by byli tak klidní, kdybych trénoval "Krav Maga" a měl s tím zaručený úspěch? Buďte alespoň konkrétní, když už nejste korektní.

Připadá mi, že jste, jako hodně lidí, kteří zde diskutují, v zaujetí scén z amerických akčních filmů a každý konflikt vidíte jako smrtelné brutální napadení přinejmenším mistrem kraje v Ultimate zápasech. Neznám vás, nevím, s čím máte vy sám osobní zkušenosti a proto se k vám nijak nevyjadřuji. Ale ptám se destítek a stovek konkrétních studentů a studentek na školách, s čím se reálně denně setkávají a čeho se konkrétně bojí. Podle toho vedu ukázky.

Techniky na videu nejsou složité - jsou SLO®ENÉ ze základních pohybů, ze kterých už si v obraně každý skládá sám to, co plyne ze situace. Pokud tohle nechápete, nechápete smysl videoukázek čehokoli. Myslíte si, že se v NIN TSUN DO učí takovéto kombinace nazpaměť? To by jich byly desetitisíce. Toto jsou jen nafocené, nebo natočené variace na stále se opakující téma ..... ale to už by měl chápat - alespoň intuitivně - každý, kdo dosáhl alespoň zeleného pásu v čemkoli. Prolistujte si například učebnice NINJUTSU, HWARANG-DO, CHIN-NA a pod...od světově uznávaných mistrů, naleznete tam mnohem komplikovanější techniky, či spíš už malé sestavy. Proč tam jsou, když by to takto v reálu nikdy nemohlo fungovat? Protože ten, komu to trochu myslí, si ze složité techniky vyčte i několik zajímavých témat a inspirací k tréninku. NA druhou stranu ten, kdo bere ukázané otrocky, se to i otrocky a nesmyslně učí jako předpis.

Nic proti vám osobně, alespoň diskutujete slušně, už to je zde výjimečné. A nemylte se, já si na neúspěch nestěžuji. Mám práce víc než dost a v klidu jsem. Do nového roku to přeji i vám.

Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kvorka002 » pon 02. led, 2006 13:45

nejde ani tak o silu a hmotnost...ale o techniku :idea:
kvorka002
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sulthan » pon 02. led, 2006 14:05

kvorka002 píše:nejde ani tak o silu a hmotnost...ale o techniku :idea:

s tim bych si dovolil nesouhlasit. Technika neni vsechno. Ve spouste pripadech rozhodne prave sila a rychlost.
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

SEBEOBRANA pro zeny

Příspěvekod Makoto » pon 02. led, 2006 14:28

Hezke, veru hezke. Panove, kdo z vas uz nekdy ucil sebeobranu zeny? Kdo z vas poslouchal do jakych konfliktu se tyto zeny dostaly? Pominu p.Polaka (bez urazky), vetsinou tu pouze teoreticky diskutujete o tom, co je dulezitejsi, sila, rychlost, technika.....a nema to konce. Ani to mit konce nemuze, protoze kazda zena je jinak stavena, stejne tak jako je jiny kazdy muz. Nekdo je od prirozeni ;-) rychlejsi a proto bude preferovat rychlost pred silou a naopak. Samozrejme, ze technika je dulezita, ale zapomina se tu na psychiku. Ti z vas, kteri jiz zeny cvicili, vedi, jak tezke je presvedcit divku / zenu aby kopla chlapa do prirozeni nebo uderila do nosu, pichla do oci, atd. Proste maji v sobe psychicky blok, ktery je treba prekonat a teprve pak se muzete bavit o uloze sily ci rychlosti nebo techniky. Mam za sebou jiz nekolik kurzu jako lektor a mohu vam rici, ze toto byl nejvetsi kamen urazu. Proto jsme u nas v Bujutsu dojo vyvinuli nekolik postupu, ktere tento blok odrovnaji a pomohou zenam ziskat jistotu v provadenem kontra-utoku. A co je hlavni - mame vysledky. Nekolik zen se jiz dostalo do konfliktu a uspesne se ubranilo. Kolik z vas muze rici, ze zena, ktera nikdy predtim nedelala bojovy sport/ umeni, po absolvovani kurzu v trvani 2.5 mesice, byla schopna se ubranit? Samozrejme se neubrani vzdy a vsude (souhlas s p.Polakem), ale ziska zakladni prehled a nauci se zakladni techniky, aby to dokazala. A pokud ma zajem studovat dal, je to jiz v ramci naseho oddilu. Neberte to jako reklamu, spise chci rici, ze z toho co tu ctu, je ciset na sto honu cista teorie a mnohdy i zavadejici teorie a pokud si tohle cte nejaka divka, muze z toho byt prinejmensim zmatena. Nerikam take, ze jsme nejlepsi, jen ze mame vysledky a to se pocita. To je vse, mejte se fajne a zase se nekdy stavim na pokec :-)
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sulthan » pon 02. led, 2006 14:42

myslim, ze psychika tu take byla diskutovana. Te ale nikdo z nas tolik nerozumi, takze ji radsi moc nekomentujeme :)

osobne se domnivam, ze stejne bloky maji i chlapi. Ja bych mel treba celkem problem nekoho pichnout prstem do oka.

Jsem rad, ze mate uspechy. Vypada to, ze sebeobrane pro zeny skutecne rozumite (myslim to vazne). Preju hodne zdaru.
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » pon 02. led, 2006 16:09

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 17:14, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 02. led, 2006 16:13

prosimte bjj je uplne stejnej pripad jako vsechno sportovni zapaseni.je to o vaze. 50kg holka nedokaze dat zadnou paku a spinavy techniky se ji muzou krute nevyplatit.jestli neni lepsi skoncit nekde v krovi znasilnena nez ukopana.. pro zensky zadna realna sebeobrana neexistuje. nemluvim o extremech,kdy se ty zensky venujou hoodne nejakymu BU jenze sebeobrana o tom neni.jedine prevence.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 02. led, 2006 16:17

Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 17:14, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 02. led, 2006 16:22

Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 17:12, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 02. led, 2006 16:24

...ale suhlasim s tym ze prevencia je najlepsi napad...
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 02. led, 2006 16:43

ono to neni o tom jestli jeden vazi 80 a druhej 110. Royce Gracie je jeden nebo mozna nejlepsi zapasnik BJJ na svete. Jenze sebeobrana je urcena pro sirokou verejnost, pro holky ktery ani neumej zavrit ruku v pest.A i tak spousta Graciu prohrala s lehcima souperema. A vale tudo,mma a tohle vsechno je jen sport s danejma pravidlama, oba dva vedi co maj cekat atd.. reknu ti ze zapasnik Valetuda dostane v hospode stejne snadno nadrzku jako zapasnik kyokushinu,Mt nebo juda. a klidne nas vsechny prevalcuje clovek co v zivote zadny BU nedelal.boje MMA nejsou realne, maj pravidla, jenze ulice pravidla nema. My v kyokushinu v zapase jsme taky hodne omezeny ale myslis ze neumim pouzit lokty, hlavu, nejaky paky nebo trhat ucho?stejne tak jako lidi z jakyhokoli stylu.

No reknu ti ze holky co delaj kyokushin si velice rychle upravej nazor na to jak snadny je se ubranit chlapovi a myslim ze se o nic takovyho nikdy pokouset nebudou.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » pon 02. led, 2006 16:57

a kdyz uz tak sem zvedavej co udelas tomu monstru na zemi, das mu nejakou paku? a v niho buides drzet jak dlouho? hodinu? vzdycky je lepsi stat na nohou a rozmlatit mu drzku nez tohle.. mma jsou o boji na zemi, malo kdo tam je dobrej v boji ve stoje. podle toho to taky vypada.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sebeobrana pro ženy

Příspěvekod Malekyth » pon 02. led, 2006 16:59

Kocka píše:Urcita sance tu je, kdyz mas 9mm duraznejch argumentu 8-)

.45 je lepší.Nemá průraznost 9mm, ale co neprostřelí to zbourá!! 8)
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Malekyth » pon 02. led, 2006 17:08

sulthan píše:
kvorka002 píše:nejde ani tak o silu a hmotnost...ale o techniku :idea:

s tim bych si dovolil nesouhlasit. Technika neni vsechno. Ve spouste pripadech rozhodne prave sila a rychlost.

nezapomínej taky na tvrdot
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

for andromeda

Příspěvekod 158 » pon 02. led, 2006 23:56

děkuji za odpověd, troufám si tvrdit že mluvím za kolegy kteří zde jsou zde na foru a mají dostatek praktických zkušeností z střetů..Pokud se Vám zdá, že Vám uděluji rady, a neznám Vás, máte do jisté míry pravdu, Znám Vás, znám lidi co Vás znají, četl jsem Vaše knížky viděl pár videí..a myslím jsi že jste člověk s velmi silným žaludkem když víte že (vedět musíte ) že to co naučíte ty děti a dívky nemá s realitou nic společného..a nijak jim to v případu napadení nepomůže.. Myslím si že je to pro Vás vydělečný byznys.. a je to dosti kruté.,prodávate něco pod nálepkou účinnosti a sám víte a vědět musíte, že to účinné není..pokud to nevíte a přesto věříte ve své methody pak Vám už není pomoci..Co se týká mé osoby, jsem příslušníkem PČR a to již 8 rokem, sám se aktivně ´věnuji všemu co mi zásadním způsobem umožnuje dělat tu nelehkou práci lépe.. Sám jsem na služební přípravě pomáhal svým kolegyním snažil jsem se je vše potřebné a efektivní naučit v co nejkratší době..aby byly schopny služební zákroky zvládat tak jako jejich kolegové.. někdy se mi to dařilo lépe, někdy hůř..ale největší úspěch jsem měl s methodou Train Hard Fight easy.. Pokud se Vám zdá, že v každém střetu pod dojmem filmů z USA vidím smrtelné brutální napadení mistrem kraje v utlimát´. zápasech asi máte pravdu, bude to tím, že Vím narozdíl od Vás čeho všeho jsou pachatelé násilní trestné činnosti schopni.. a nejedná se jen o násílý na ženách.. Pokud by jste měl bližší zájem se dovědět více, klidně mi napiště a popíšu Vám konktréně 4 případy..Nic méně určitě by jste Policii ušetřil spoustu práce s výslechy, expertizy, nákladností trestního řížení už jen tím, kdyby jste s veškerou vnitřní silou kterou jste schopen vyvinout apeloval na snížení rizikového chování Ľejména u mladých a hloupých žen, které by mohli pod dojmem cvičení Nin Tsun do nabýt dojmu že se nemusí bát ničeho a nikoho..a proto si cestu můžou klidně zkrátít přes park..a já a mý kolegové, prostě všichni ti, co mají přítelkyně bychom byli o něco klidnější.. PS : Abychom stále neteoretizovali: můžem udělat malý srovnávací test, vy vyberete dívku a já Vám ji přepadnu a uvidíme zda se ubrání a jak..Pokud na to pristoupíte a ta holka to zvládne, osobně se Vám omluvím a udělám Vám u svých kolegu (je jich přes 40 tisíc :D ) reklamu..
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod S474N » úte 03. led, 2006 7:46

Malekyth píše:

Je me vcelku jasne, ze dotycny Kocka to stejne napsal pouze jako frazi. Nicmene jsem presvedcen, ze konkretne 9mmL v provedeni EFMJ od vyrobce Federal je lepsi nez standardni celoplast v .45 ACP.

Pro pripadne stouraly - jedna se o povolene vyrobni provedeni a tudiz se jedna o legalni strelivo.
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Malekyth » úte 03. led, 2006 16:25

S474N píše:
Malekyth píše:

Je me vcelku jasne, ze dotycny Kocka to stejne napsal pouze jako frazi. Nicmene jsem presvedcen, ze konkretne 9mmL v provedeni EFMJ od vyrobce Federal je lepsi nez standardni celoplast v .45 ACP.

Pro pripadne stouraly - jedna se o povolene vyrobni provedeni a tudiz se jedna o legalni strelivo.

Je to mozné.Myslel porovnával jsem .45 ACP popripade .45GAP.Primo s timto nabojem (9mm EFMJ od vyrobce Federal) nemem zkusenosti.Jeden velky rozdil tu urcite bude a tim je cena.
Malekyth
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: for andromeda

Příspěvekod Raptor » úte 03. led, 2006 16:55

158 píše:... PS : Abychom stále neteoretizovali: můžem udělat malý srovnávací test, vy vyberete dívku a já Vám ji přepadnu a uvidíme zda se ubrání a jak..Pokud na to pristoupíte a ta holka to zvládne, osobně se Vám omluvím a udělám Vám u svých kolegu (je jich přes 40 tisíc :D ) reklamu..

To je ovšem slovo praktika a současně elegantní možnost pro pana Poláka, aby nám všem pochybovačům o kvalitách jeho systému zavřel ústa tím, že tento test přijme ... za předpokladu, že jím vybraná dívčina tento test zvládne.
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...