JAQ píše:Jsem zmaten:Mladé dívky a děti mají nejvíc problémů se svými vrstevníky, případně o 2-3 roky staršími. Proti dospělému muži s dvojnásobnou váhou má čtyřicetikilová čtrnáctiletá dívka málo šancí a kdyby používala klasické údery a kopy sportovních BU, neměla by šanci vůbec.
A pak na svych strankach pisete:
Projekt "Sebeobrana" je zaměřen na teenagery (především dívky, ale i chlapce) v rizikovém věku okolo 14 - 20 let, ohrožené školní šikanou, domácím i veřejným násilím (u dívek sexuálním obtěžováním, včetně nucené prostituce), dále drogami, alkoholem apod…
a taky:
V rámci jednorázového napadení, obtěžování, pokusu o znásilnění znamená základní znalost principů sebeobrany veliký rozdíl mezi životem a smrtí, podlehnutím a přežitím. Nejde o to, trénovat dlouhodobě bojové umění - jde o to, pochopit principy. I jednodenní kurz sebeobrany dá dívkám velice mnoho - budou vědět, jak se v základních situacích mohou chovat a neudělají zcela zbytečné základní chyby.
[/i]
158 píše:opět děkuji za vaši odpověd, jsem rád ze jsem se zas tak moc nemýlil, sám jsem viděl videokazety od Green barets jak jsou názorně natočeny (to je asi tím, ze lidé v USA jsou méně chápavý) nicméně k našemu tématu. Máte pravdu v tom, že dítě nebo dívka by se na tréningu pro dospělé odrovnalo ihned, s tím souhlasím. Proto se Vás ptám, zda li máte a pokud ne, nebylo lepší do Vašeho tréningu zahrnout techniky které používá např. Geff Thompson který velmi úspěšně učí použití tzv.
beznápřahových úderů.. než takové do očí bijící techniky (složité) na bázi pák ? Právě techniky na videu se zaměřením na mladé dívky zdejším kolegům i mně připadají pro realné použití méně učinné.. např. Typy útoků, kterými začínájí technikyna videu jsou ve své formě /způsobu provedení/ nereálné.. jako profesinální bodyguard zajisté víte že nedostat se do určitě situace je ta nejlepší ochrana a v tomto případě to platí také, když já budu kohokoli držet zezadu ve škrcení (využijí jeho chyby že mně do této pozice pustil)tak se z toho nedostane nikdo..a tomto případě žádná obrana fungoval nebude..mám na mysli to že když nasadím škrcení ihned dávám páku na šiji a s dotyčným-dotyčnou jdu ihned na zem..na zemi pokračuji ve škrcení..Judisté to znají..bezvědomí za 15 sec..
Co mne možná nenechává chladným je to, že jsem za svoji karieru přišel do kontaktu s obětmi znásilnění a četl jsem výpovědi jejich i pachatelů, měl jsem k dispozici hodně info o způsobu provedení atd. a proto si myslím že kdyby Nin tsum do měl v sobě prvky Krav- maga tak bychom všichni byli o něco klidnější a Vy měl zaručený úspěch..Přejí pěkný večer..
Kocka píše:Urcita sance tu je, kdyz mas 9mm duraznejch argumentu![]()
sulthan píše:kvorka002 píše:nejde ani tak o silu a hmotnost...ale o techniku
s tim bych si dovolil nesouhlasit. Technika neni vsechno. Ve spouste pripadech rozhodne prave sila a rychlost.
Malekyth píše:Kocka píše:Urcita sance tu je, kdyz mas 9mm duraznejch argumentu![]()
.45 je lepší.Nemá průraznost 9mm, ale co neprostřelí to zbourá!!
S474N píše:Malekyth píše:Kocka píše:Urcita sance tu je, kdyz mas 9mm duraznejch argumentu![]()
.45 je lepší.Nemá průraznost 9mm, ale co neprostřelí to zbourá!!
Je me vcelku jasne, ze dotycny Kocka to stejne napsal pouze jako frazi. Nicmene jsem presvedcen, ze konkretne 9mmL v provedeni EFMJ od vyrobce Federal je lepsi nez standardni celoplast v .45 ACP.
Pro pripadne stouraly - jedna se o povolene vyrobni provedeni a tudiz se jedna o legalni strelivo.
158 píše:... PS : Abychom stále neteoretizovali: můžem udělat malý srovnávací test, vy vyberete dívku a já Vám ji přepadnu a uvidíme zda se ubrání a jak..Pokud na to pristoupíte a ta holka to zvládne, osobně se Vám omluvím a udělám Vám u svých kolegu (je jich přes 40 tisíc) reklamu..
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník