sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Re: for andromeda

Příspěvekod Rimmer » úte 03. led, 2006 17:06

158 píše:... PS : Abychom stále neteoretizovali: můžem udělat malý srovnávací test, vy vyberete dívku a já Vám ji přepadnu a uvidíme zda se ubrání a jak..Pokud na to pristoupíte a ta holka to zvládne, osobně se Vám omluvím a udělám Vám u svých kolegu (je jich přes 40 tisíc :D ) reklamu..
Už slyším pana P. jak se vymlouvá slovy, že vy jste přece zkušený člověk a né průměrný "pachatel". A, že jeho kurzy připravují ženy(dívky) na střet s netrénovyným mužem:)))))) a podobný kecy:)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 03. led, 2006 17:42

No, on pan Polák netvrdil, že jeho kurzy mají připravit něžné dívky na střet s jiným adeptem BU - to už byste chtěli moc :D
Ale za pokus by to stálo - už jen pro ten pocit, jak 158 dělá reklamu mezi všemi policajty :wink:
Když to dotáhneme do konce - může např. PČR v rámci nějaké kampaně více či méně nenápadně doporučovat privátní subjekt?
Pane Poláku, uvažujte o tom. Postavte nějkou nabušenou lady, která 158 sežere po večeři a máte reklamu zadarmo :lol:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

for all

Příspěvekod 158 » úte 03. led, 2006 18:20

tak taková u pana Poláka určitě necvičí... p. Poláku, pokud moji nabídku přijmete, budu jedině rád, můžeme se domluvit na určitém stupni kontaktu atd. Samozřejmě nechci nikoho tlouci do krve, jde mi jen o simulováné napadení jehož kritétiem může být třeba poraz dotyčné slečny na záda s možnosti napsáním fixkou na její čelo "Málo cvičím" :D
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » úte 03. led, 2006 21:06

158: Myslim že todle nebude OT: Zajímala by mě zkušenost PČR co takovej lump co přepadává žencký vlastně obvykle "umí". Někdo prostě jede jen na zvířecí válečný pudy, někdo třeba cvičil... Určitě jsou hodně různý kategorie (vožrala, zakomplexovanej neschopa, deviant...), ale - dalo by se to aspoň trochu popsat nebo roztřídit?
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

jox

Příspěvekod 158 » úte 03. led, 2006 22:57

určitě, za moji praxi jsem se setal s těmi to typy: počítačový programátor - člověk necvičený ale hrál na moment překvapení a neustále každým činem rychle vybrušoval svoji techniku ..
ukrajinec - ponapilý zvyklý na mauální práci, silný typ, dosti brutální, málo technický..zautočí vždy když je příležitost
sexuální deviant profesionál (v reálu obyčejný borec) poháněn extrémní nenávistí, velká brutalita, jedna a ta samá technika..pokaždé mu vyšla..aktivně vyhledává a připravuje si prostředí a prostředky..
sexuální deviant pedofil - začátečník, spíše přemýšliví a plánující chladný precizní, -nejčastěji pohrůžka zbraní ..aktivně vyhledává je trpělivý a teprve se učí co a jak..stále se zdokonaluje..
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

jox

Příspěvekod 158 » úte 03. led, 2006 23:00

u žádný z nich neměl nadváhu, jednalo se spíše o štíhlé typy.. u profíka byly patrné znalosti (veděl jak udeřit, kam, jak přiškrtit) tyhle věci se musel někde naučit nazkoušet..ale že by to byl profi sportovec s tím jsem se nesetkal..
158
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Saros » stř 04. led, 2006 1:23

:D
Naposledy upravil Saros dne stř 08. úno, 2006 11:21, celkově upraveno 1
Saros
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » stř 04. led, 2006 8:27

No,chlapi,ne,že bych se chtěl p.Poláka zastávat.....neznám ho osobně.Ale jak tak koukám na to,co se tu vyrojilo(zase)....běžte se alespoň někdo podívat na ten trénink.Hodnotíte JEN podle videoukázek a když si vzpomenu,jaké řeči tu byly ohledně videoukázek Matta Thorntona(SBG),jak je to špatný..... :roll: :roll:
Nehledě na to,že konkrétně k tématu problematiky sebeobrany žen tu má co říct opravdu málokdo.Respektive sebeobrany vůbec,páč když tak čtu některé ty výrony tady,tak nevím,co si představujete pod tím pojmem......?!

pro nick "158"......tohle:"Samozřejmě nechci nikoho tlouci do krve, jde mi jen o simulováné napadení jehož kritétiem může být třeba poraz dotyčné slečny na záda s možnosti napsáním fixkou na její čelo "Málo cvičím" " bylo ubohý :!:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

p.Polak - snad uz naposledy

Příspěvekod Makoto » stř 04. led, 2006 8:50

Souhlas s poslednim prispevkem, sleduji cestu p.Polaka vcelku dlouho a patri mu muj velky dik za to, co p.Polak pro scenu bojovych umeni udelal na zacatku devadesatych let - vydaval casopis Warrior, psal knihy, ktere ac byly vytahem z jinych, presto mely svou vypovidaci hodnotu. Mam jeste schovane vsechny cisla jeho Warrioru a obcas je vytahnu a ctu si v nich (zvlaste v inzeratech typu Hledam ucitele bojoveho umeni Ninjutsu. Znacka: Jsem ochoten odejit i do hor :-)
Pak se to malicko neukocirovalo poradanim Miss Fighter, skola bodyguardu, filmovych kaskaderu (ci co to vlastne bylo) a jinych aktivit. Najednou se vynorilo Nin Tsun Do jako novy system, ktery nemusi byt spatny, co se tyka filozofie (ackoliv Castaneda v bojovkach...no budiz), ale malicko to bude skripat s aplikaci na ulici. Videl jsem jak v realu, tak v knihach a za tim si stojim. Daleko hur dopadla sebeobrana pro zeny. Tady se citim byt vcelku povolanym a mohu rici, ze to je OPRAVDU spatne. Ale musim zaroven rici, ze napriklad i policie CR, ktera na svych strankach uverejnila nektere sve techniky (http://www.nutnaobrana.cz) je na tom podobne...coz me desi jeste vice. Jak jsem uz psal v nekterem ze svych predchozich prispevku - nedelam si patent na rozum a dokonalou sebeobranu, jen tvrdim, ze my uz mame vysledky z realneho stretu divek, ktere predtim nikdy bojovky nedelaly a po absolvovani kurzu se bohuzel dostaly do situace, kdy tyto techniky musely pouzit. A ubranily se. Je tu vsak jedno velke ALE. Kolega 158 mi pravdepodobne potvrdi, ze vice jak 80% utoku je od zname osoby, tedy divky resi v drtive vestine pripady obtezovani, osahavani, uchopy, atd. ale ne brutalni utok pesti, apod. To je na delsi vycvik a i trenovany profik s tim bude mit potize (narazka na vyzvu 158 pro p.Polaka - nechci rypat, ale tohle je mirne receno unfair. Pokud se zvoli spravne misto a cas i profik bude mit potize, natoz divka trenovana dva tri mesice. Chapu vsak ostatni, ze chteji videt jak se p.Polak znemozni...). Takze kdyz to shrnu - p.Polak udelal pro bojovky vice nez vsichni teoretikove a kritikove zde dohromady. Na druhou stranu totalne ujel s prezentaci Nin Tsun Do a sebeobrany pro zeny jako systemu vhodnych na ulici. Jak to tu jiz nekdo navrhoval - necht je to bojove umeni, ktere zdokonaluje telo i mysl, na tom neni nic spatneho a urcite to bude mit mnoho privrzencu. Ale proboha na ulici s tim nechodte. Anebo jo a potom chci videt vysledky. Na zaver se omlouvam vsem, kterych jsem se nechtene dotknul. Cilem bylo pouze ukazat, ze to neni tak cernobile, jak se tato diskuze v poslednich par prispevcich zvrhla.
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

p.Polak - snad uz naposledy

Příspěvekod Toman » stř 04. led, 2006 9:26

Makoto píše:Ale musim zaroven rici, ze napriklad i policie CR, ktera na svych strankach uverejnila nektere sve techniky (http://www.nutnaobrana.cz) je na tom podobne...coz me desi jeste vice.

Já bych se vsadil že to jsou dívky právě od p. Poláka

to: Jendis a ostatní

Mě je vcelku jedno čím se kdo živí, koho učí atd. Přeju každému úspěch v jeho bohulibé činnosti.

Ale co mne dost irituje je vykrádání stylů (jakýchkoliv nápadů) a následná kompletace vlastního "něčeho" čemu dám ještě název složený z z počátečních slov těchto stylů. A vydávám to za svůj objev
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: p.Polak - snad uz naposledy

Příspěvekod Jendis » stř 04. led, 2006 9:40

Toman píše:
Ale co mne dost irituje je vykrádání stylů (jakýchkoliv nápadů) a následná kompletace vlastního "něčeho" čemu dám ještě název složený z z počátečních slov těchto stylů. A vydávám to za svůj objev

Víš,co takových lidí bylo a je????To není jen záležitost naše,naší doby.... :wink: Podívej se třeba na Oyamu....myslíš,že "nevykradl" a "neupravil obrazu svému" kdeco?????To máš jedno...... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: p.Polak - snad uz naposledy

Příspěvekod Makoto » stř 04. led, 2006 9:42

Toman píše: Ale co mne dost irituje je vykrádání stylů (jakýchkoliv nápadů) a následná kompletace vlastního "něčeho" čemu dám ještě název složený z z počátečních slov těchto stylů. A vydávám to za svůj objev

Pane kolego, vykradani stylu tu vzdycky bylo. Bez nich by nevzniklo hafo japonskych skol, natoz filipinskych, indoneskych ci evropskych a vlastne ani cinskych. Otazka je vsak, zda-li tento styl bude fungovat. V minulosti by se to velice brzo ukazalo, ted to vsak zabere delsi cas. A verim, ze styl, ktery je nefunkcni, drive ci pozdeji zmizi ze sceny bojovych umeni. Pokud bude prezentovan jako sebeobrana, tak o to rychleji :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » stř 04. led, 2006 9:48

Add http://www.nutnaobrana.cz: zajimavy web, ale jako muz se citim diskriminovany, nebot napr. kapitola prevence radi pouze zenam i celkove mi to prijde zamereno pouze na zeny, coz je podle me skoda.
K tem resenim sebeobrannych situaci se radeji nevyjadruji, ale podle me, pokud jde o zeny, mely by se zamerit predevsim na kontaktni sebeobranu a pokud se ji jeste muz nezmocnil nebo se jim podarilo vyprostit zdrhat a kricet co to da. Ze muz bude do zeny kopat je malo pravdepodobne. Navic ta znazornena sebeobrana proti kopu ... no scifi nectu. Navic ze 3 obrazku se to nikdo nenauci, ikdyby to reseni bylo sebelepsi, myslim ze by udelali lip kdyby tam nebylo nic.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » stř 04. led, 2006 9:53

Asi se to dá shrnout: výuka sebeobrany pro ženy, děti a domácí mazlíčky je imho záslužná činnost, která může adepta připravit na mírné konflikty např. v rámci jedné generace (šikana, obtěžování spolužáky, drobná trestná činnost mezi vrstevníky) a (snad) zdravě posílit sebevědomí. Pokud to ale někdo vydává za sebeobranu proti těžším reálným konfliktů (n.b. znásilnění), je to (opět imho) podvod a navíc velmi nebezpečný. Jediné, v co doufám, že při reálném konfilktu zapomenou dámy p. Poláka na svůj výcvik a pokud to půjde, budou zdrhat.
To je jen můj laický a obecný úsudek - techniky p. Poláka posoudí(li) povolanější.
Ad vykrádání stylů: na tom nevidím nic špatného. Pokud vyberu z několika BU několik technik, nazvu je GraverJutsu a označím jako styl, určený pro sebeobranu uklízeček proti zdivočelým vysavačům, tak jediné, co boduje, je jestli to funguje. Mým "objevem" pak ovšem je ten styl, nikoliv samotné techniky.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 04. led, 2006 9:56

graver píše:Ad vykrádání stylů: na tom nevidím nic špatného. Pokud vyberu z několika BU několik technik, nazvu je GraverJutsu a označím jako styl, určený pro sebeobranu uklízeček proti zdivočelým vysavačům, tak jediné, co boduje, je jestli to funguje. Mým "objevem" pak ovšem je ten styl, nikoliv samotné techniky.

Uf - než jsem to vyzvracel, tak to stihli říct ostatní :)
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 04. led, 2006 10:00

To je pravda.

Zpravidla však k nim bylo vždy něco vlastního přidáno nebo byly zcela modifikovány...po x(desítek) let.

A následně ověřeny PRAXÍ (kickbox, bjj, sambo, aj...) a to je pro mne berná mince.

Dlabu na to :wink: už do tohoto threadu přispívat nebudu.

A myslim si svoje :twisted:
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 04. led, 2006 10:13

graver píše:Pokud to ale někdo vydává za sebeobranu proti těžším reálným konfliktů (n.b. znásilnění), je to (opět imho) podvod a navíc velmi nebezpečný. Jediné, v co doufám, že při reálném konfilktu zapomenou dámy p. Poláka na svůj výcvik a pokud to půjde, budou zdrhat.

Na tohle Tě NIKDY NIKDO nepřipraví.....celé je to právě o prevenci,sebevědomí.....takové ty střípky a berličky....až jde do tuhého,bývá většinou pozdě a je to už jen kdo z koho......protože tam nehraje roli jen trénink,ale spousta věcí okolo.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 04. led, 2006 10:43

Máš pravdu, já vím, že nepřipraví. Proto by nikdo neměl tvrdit, že připraví (už se mi na ty stránky nechce vracet nebo znovu pročítat diskusi, tak vlastně ani nevím, jestli p. Polák někde implicitně tvrdí, že připravuje děvočky na znásilnění. Ale zvonku to tak vyzerá).
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 04. led, 2006 10:50

To nemůžeš tak brát,reklamní řeči mají fšude.....nebo skoro fšude.....to není jen záležitost NinTsunDo.Však se tu pořádně rozhlédni,co se občas dočteš....tady jde spíše o "hon na Poláka"....alespoň to je můj dojem.Hladík už lidi netáhne,pustíme se do Poláka..... :?
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 04. led, 2006 11:43

koblih píše:Add http://www.nutnaobrana.cz: zajimavy web, ale jako muz se citim diskriminovany, nebot napr. kapitola prevence radi pouze zenam i celkove mi to prijde zamereno pouze na zeny, coz je podle me skoda.
K tem resenim sebeobrannych situaci se radeji nevyjadruji, ale podle me, pokud jde o zeny, mely by se zamerit predevsim na kontaktni sebeobranu a pokud se ji jeste muz nezmocnil nebo se jim podarilo vyprostit zdrhat a kricet co to da. Ze muz bude do zeny kopat je malo pravdepodobne. Navic ta znazornena sebeobrana proti kopu ... no scifi nectu. Navic ze 3 obrazku se to nikdo nenauci, ikdyby to reseni bylo sebelepsi, myslim ze by udelali lip kdyby tam nebylo nic.

Ja se citim jako majitel strelne zbrane take diskriminovan. A proto se velmi rad ukazi toho 20.1. na jejich seminari. Nesel by take nekdo odsud ?
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...