Psychlogie boje

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Toman » sob 12. bře, 2005 19:36

Bruci pokrocilym diskuterem se stanes na zaklade relevantnich prispevku a ne chujovin
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » sob 12. bře, 2005 19:53

bruce - tobě je asi opravdu 14 :?: :arrow:
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 12. bře, 2005 20:19

Ještě k tomu poslednímu příspěvku,odkazujícímu se na M.Chlíbka.....ano,tak to funguje.Když se někam vletí,je potřeba bez nějakých caviků "fofrem" zbušit,bez nějakých okázalostí,prostě zbušit.Už jenom to funguje jako odstrašující příklad....když ostatní(jedná-li se třeba o větší skupinu) vidí,jak první dva dopadnou,mohou se stáhnout a je klid.Může to ovšem vyprovokovat adekvátní reakci....a konflikt se může přiostřit.A to docela hodně,pak už si neberou servítky obě strany(tohle byl,myslím,příklad té tahanice v Severních Čechách u té diskotéky,kdy se nakonec začalo střílet).Je to dost ošemetné,nikdy nikdo neví,co se může stát a na koho zrovna narazil........
Také to vyžaduje dokonalou(a to doslova) souhru "týmu".Je potřeba,aby dokázali identifikovat "mozek" protivníka a toho okamžitě vyřadit z provozu.(Ale tohle se týká spíše policejních či jiných,profesionálních zásahů).Běžný člověk spíše bude sám(nebo vyjjímečně s partijou) proti skupině agresorů-zábavy,diskotéky....testosteronové tahanice.Tam je lepší vycouvat.....
Sem do tohoto tématu se spíše hodil ten příspěvek,kdy byl p.Chlíbek napaden skupinkou v lese....tam reagoval tak,jak měl a dostal se z toho.
Ale stejně,tenkrát by udělal nejlépe,když je viděl z dálky(a to určitě viděl),tak se měl otočit a vydat jinou cestou......tomu se pak říká předcházet konfliktům :wink: 8) 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marx » ned 13. bře, 2005 9:19

Anonymní píše:...Ještě než se něco rozjelo a vše bylo ve fázi stupňující se verbální agresivity jsem bleskove udělal dva skoky, z kruhu "obkličovatelů" jsem popadl za bundu jednu z jejich slečen a přitáhl si ji k sobě doprostřed.
©la okamžitě do kolen. Než to kolem stojící borečci nějak vstřebali vlepil jsem jí opravdu pořádnou facku, až se jí spustila krev z nosu a nasadil jí páku kroucením paže s vyvrácením dlaně (rameno + loket + zápěstí). Začala dost plačtivě a hystericky křičet a do toho jsem já dost nepříčetně řval ať couvnou nebo jí zlámu ruku.
Koukali jeden na druhého a pak začali pozpátku pár kroků poodcházet (plus takové ty slabošské kecy jako "tohle si odsrereš ty hajzle", atd."). Tyhle neefektivní ochranářské pudy k ženám fakt nechápu. Kdyby se na mě všichni sesypali tak mě párkrát bodnou a za deset sekund není co řešit. Možnost zlámané ruky jejich samičky je pořád lepší než ustoupit a nechat ji v šanc protivníkovi...

Tak takovouto psychologii boje jsem mel moznost jiz jednou v praxi pouzit! Ale protoze to zasahuje do sfery Legend tak se o tom tady nebudu prilis rozepisovat...vetsina lidi memu vypraveni neverila...jeste stesti, ze tam bylo dostatek svedku, kteri tem nevericim potvrdili jak to skutecne bylo.
Kazdopadne se jednalo o podobny scenar....tri útocnici a holka co od obrance dostane nakladacku!
...ale zaver je podobny, do dneska nechapu, proc se na me nesesypali a hlavne proc spoustu lidi rozhodi kdyz zenska jednu dostane!

Takze moje rada k Psychologii Boje zni:
"Snazte se v sobe prekonat veskere predsudky ktere mate k holkam, detem, duchodcum a tehotnym zenam!" :evil:
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Marx » ned 13. bře, 2005 9:24

Anonymní píše:...Ještě než se něco rozjelo a vše bylo ve fázi stupňující se verbální agresivity jsem bleskove udělal dva skoky, z kruhu "obkličovatelů" jsem popadl za bundu jednu z jejich slečen a přitáhl si ji k sobě doprostřed.
©la okamžitě do kolen. Než to kolem stojící borečci nějak vstřebali vlepil jsem jí opravdu pořádnou facku, až se jí spustila krev z nosu a nasadil jí páku kroucením paže s vyvrácením dlaně (rameno + loket + zápěstí). Začala dost plačtivě a hystericky křičet a do toho jsem já dost nepříčetně řval ať couvnou nebo jí zlámu ruku.
Koukali jeden na druhého a pak začali pozpátku pár kroků poodcházet (plus takové ty slabošské kecy jako "tohle si odsrereš ty hajzle", atd."). Tyhle neefektivní ochranářské pudy k ženám fakt nechápu. Kdyby se na mě všichni sesypali tak mě párkrát bodnou a za deset sekund není co řešit. Možnost zlámané ruky jejich samičky je pořád lepší než ustoupit a nechat ji v šanc protivníkovi...

Tak takovouto psychologii boje jsem mel moznost jiz jednou v praxi pouzit! Ale protoze to zasahuje do sfery Legend tak se o tom tady nebudu prilis rozepisovat...vetsina lidi memu vypraveni neverila...jeste stesti, ze tam bylo dostatek svedku, kteri tem nevericim potvrdili jak to skutecne bylo.
Kazdopadne se jednalo o podobny scenar....tri útocnici a holka co od obrance dostane nakladacku!
...ale zaver je podobny, do dneska nechapu, proc se na me nesesypali a hlavne proc spoustu lidi rozhodi kdyz zenska jednu dostane!

Takze moje rada k Psychologii Boje zni:
"Snazte se v sobe prekonat veskere predsudky ktere mate k holkam, detem, duchodcum a tehotnym zenam!" :evil:
Marx
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » ned 13. bře, 2005 11:56

Anonymní píše:moc dobře tady chápu reakce některých lidí, co tady píší, jak se o panu Chlíbkovi vyjadřují prof. vojáci, protože já mám stejnou zkušenost. jméno samozřejmě neuvedu,jenom prozradím, že se jedná o majora zpravodajské služby a důstojníka vojenské policie, kteří se nikdy nepotkali ani o sobě nikdy neslyšeli. Oba svorně a naprosto pohotově tvrdí, že pan Chlíbek je jen nevyzrálé dítě, které se snaží tímto způsobem zjednat respekt v řadách mladých nadšených mužů a ohromit je·. Bohužel je svými tlachy jen uvádí do nepravdivých iluzí a představ o démoničnosti nejen ruské armády. Naprosto s nimi souhlasím. po přečtení nekonečně dlouhého a výstražného varování na začátku knihy vlkodlak, ve kterém popisuje nebezpečnost a informace balancující na hranici legality :lol: , dále následuje varování, že informace rozhodně NEJSOU NÁVODEM k napodobování jakékoliv činnosti z obsahu knihy...celkem unavující. Pan Chlíbek si s tímto vzkutku netradičním úvodem dal opravdu zabrat. jinak nad oběma sbírkami se člověk neubrání úsměvu nad některými radami, které jsou mírně řečeno padlé na hlavu. to může doporučovat opravdu jenom šílenec nebo velké dítě, které ještě nevyrostlo z her typu: na Rusáky(pravděpodobně pan Chlíbek chtěl vždycky být) a Němce. Zdravim Marku

No teda! S obdivem říkám, že čitelnější projev bezmocné závisti jsem už dlouho neviděl. :lol: Knížky Marka Chlíbka naopak hodnotím jako čtivé a informace v nich podávané psané příjemně svižnou formou.
Ten tolik kritizovaný únavný úvod Vlkodlaka zabírá v knížce jednu jedinou stránečku, která je pokryta několika řídkými odstavci. No, pokud ti přečtení této stati připadalo únavné (mě to trvalo necelé dvě minuty), tak věřím, že ti ostatní text dal určitě taky pěkně zabrat
Také znám profíky podobného ranku, na jaké se odkazuješ ty, ale kteří spolupracovali s Markem osobně. Ano padali slova hodnocení jako podivín, samotář a taky něco o nevypočitatelných reakcích. Ale jedním dechem se mluvilo o skromném člověku, znalostech a zkušenostech.
Averze zpravodajské služby vůči jeho osobě je pověstná. Nejen, že si dovoluje psát z prostředí Ruska, které neoficiálně patří mezi naše politické nepřátele, ale pánové mu nemohou odpustit, že je po svém návratu ze zahraničí poslal s odpuštěním do Prčic s jejich návrhem na spolupráci, co se měla údajně týkat právě toho působení a ovlivňování mladých a nezralých mladých mužů, patřících mezi čtenáře jeho knih a návštěvníků www.specnaz.cz , kterého chtěla předmětná organizace dosáhnout.
Mnoho z těchto mladých lidí totiž skončí časem v armádních složkách, v policii a na dalších zajímavých postech a tak byl od zpravodajců eminentní zájem o jejich předběžné poznávání a tvarování názorů už přes osobu Marka Chlíbka. No a odmítnout nabídku „která se neodmítá“, ...to se nezapomíná!
K tvrzení o p.Chlíbkovi coby nevyzrálém dítěti jsem si zkoušel najít na netu nějaká fakta. Trvalo mi asi deset minut, abych našel spoustu zajímavých věcí. Jen pro příklad:

Role podnikatele - p. Chlíbek má zastoupení od několika ruských firem, zabývajících se prodejem vojenského vybavení. např
http://www.splav.ru/new/main_r.php?page ... g_id=1#che

Role prevence proti kriminalitě. Tyto stránky taky o jeho smýšlení a názorech hodně napoví: www.znasilneni.cz

Také funguje jako občasný poradce pro média v oblasti výbušnin a boje proti terorizmu:
http://www.mojenoviny.cz/krimi/profil030405.html
http://www.rescue.sk/real.pearcomp?0?275?p5

Role spisovatele. Jeho knihy Vlkodlak a Záškodník skončili na prvním a druhém místě v žebříčku sto nejprodávanějších knih internetového obchodu nakladatelství Magnetpress Slovakia. Pochybuji, že by si je kupovali jen samí mladí pitomci:
http://www.press.sk/index.php?option=co ... fa59d66b1b

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle podle mě opravdu neskládá dojem nějakého nevyzrálého dítěte. Spíš bych řekl, že si tady anonymně léčíš komplexy z vlastní méněcennosti a říkáš věci, které, říct mu přímo do očí by ti strach nedovolil. :wink:

Kamil

PS - omlouvám se ostatním, že jsem mimo téma, ale na tohle se opravdu nedalo nezareagovat.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 13. bře, 2005 14:49

Jde o prd,ne? :wink: 8) Každý máme své názory a určitě jsou tu lidi,kterým p.Chlíbek "nesedí".Já bych ho tu fakt nerozebíral,on se tady diskuzí nezůčastňuje a tak to nemá smysl.Jestli si chcete povídat o M.Chlíbkovi,máte možnost na specnazu,tam si s vámi popovídá on osobně...... :wink:

Bavme se o informacích v jeho knihách,ale jeho jako osobu vynechme.Stejně ho osobně z nás zná málokdo.....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

sebeobrana, streetfighting a reálný boj…

Příspěvekod Anonymní » pát 30. zář, 2005 7:54

Zdravím Vás všechy Vy virtuální bojovníci, jelikož jsem potřeboval najít nějaké odkazy na tomto fóru začetl jem se zhruba na dvě hodiny a vůbes toho nelituju. Moc jsem se zasmál. Hlavně se tady objevuje pořád stejná partička, co má fatální problém se svou " úchylkou"... slova jako měrím jen 180 cm nebo 192 cm, ... byly tam i nějaké nože, ..... rožvejkat části obličeje stoličkama - ne řezáky, milé děti opusťte binární soustavu Vašeho počítače a pohleďte přímo do očí reálného Vašeho protivníka života. Pokud vydržíte jeho pohled máte blízko k vítězství.
K osobě pana Chlíbce nebo jak se jmenoval, kdysi jsem dostal odkaz na jeho stránky jako spam do pošty. S kolegou jsme je prohlédli, zvášť veselé bylo video s mácháním polní lopatkou v maskáčích. Tento pán je zdřejmě průměrný obchodník a fabulátor. Pokud milé děti považujete tyto informace za opravdové, je to jen Vaše volba. Nebudu zde nikoho pomlouvat či osočovat, jen uvedu ...každý si nese své svědomí sám (pokud nějaké má ).

Ivan Zykanov
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sebeobrana, streetfighting a reálný boj…

Příspěvekod Jendis » pát 30. zář, 2005 8:11

hciq píše:Zdravím Vás všechy Vy virtuální bojovníci, jelikož jsem potřeboval najít nějaké odkazy na tomto fóru začetl jem se zhruba na dvě hodiny a vůbes toho nelituju. Moc jsem se zasmál. Hlavně se tady objevuje pořád stejná partička, co má fatální problém se svou " úchylkou"... slova jako měrím jen 180 cm nebo 192 cm, ... byly tam i nějaké nože, ..... rožvejkat části obličeje stoličkama - ne řezáky, milé děti opusťte binární soustavu Vašeho počítače a pohleďte přímo do očí reálného Vašeho protivníka života. Pokud vydržíte jeho pohled máte blízko k vítězství.
K osobě pana Chlíbce nebo jak se jmenoval, kdysi jsem dostal odkaz na jeho stránky jako spam do pošty. S kolegou jsme je prohlédli, zvášť veselé bylo video s mácháním polní lopatkou v maskáčích. Tento pán je zdřejmě průměrný obchodník a fabulátor. Pokud milé děti považujete tyto informace za opravdové, je to jen Vaše volba. Nebudu zde nikoho pomlouvat či osočovat, jen uvedu ...každý si nese své svědomí sám (pokud nějaké má ).

Ivan Zykanov

:wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MartinMartin » pát 30. zář, 2005 19:32

Kdyz uz jste u te psychologie. Videli jste zpravy? Znasilnili mladou holku primo pod kamerama a lidi co sli okolo nehnuli prstem. Fakt nevim co si o tom myslet... :(
MartinMartin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pát 30. zář, 2005 19:59

Dnes je to bohužel naprosto normální...... :evil: :evil: :evil:

Rada pro děvčata...když už se,nedejbože,dostanete do podbné situace a musíte volat o pomoc,nevolejte anonymně,ale volejte třeba:"pane,vy v tom hnědém kabátě s tím kufrem,pomožte mi......".....vyčleníte toho dotyčného z anonymního davu a většinou ten dotyčnej pomůže....má-li svědomí.... :idea: :!: :!:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MartinMartin » pát 30. zář, 2005 20:52

Vis, ja ty lidi na jednu stranu chapu,ze nechtej dopadnout jako treba jako Maxa,ktery dostal podminku,nebo jako Velisek kteryho zastrelili. Kdyby tam byl sam clovek co cely den sedi u compu tak dejme tomu. Ale kdyz jich tam je tolik :!: Cikany sice nemam rad,ale jak jim jde kejhak tak se dokazou sjednotit. A my "kultivovani" lide radsi delame,ze nic nevidime. Kdybych tam byl a nepomohl tak bych si uz snad nemohl sam sebe vazit. Neco je spatne v tehle spolecnosti plne zlomenych a ustrasenych lidi. Znate nekdo pricinu...? Kdyz se o tom doctes v novinach tak ti to tak neprijde,ale kdyz to vidis v TV on line...je ti z toho na zvraceni..
MartinMartin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pát 30. zář, 2005 22:33

Já je nechápu,protože zvednout telefon a zavolat 158 může každej a nestojí to ani kačku.....když už nic jinýho.... :idea: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » stř 12. říj, 2005 14:14

MartinMartin píše:... Neco je spatne v tehle spolecnosti plne zlomenych a ustrasenych lidi. Znate nekdo pricinu...? ...

Tohle z nás udělali komunisti ...
co se tě netýká tě nezajímá, udej třeba bratra jen aby jsi sám byl v klidu,
jen nemít nějaké problémy, jen nevyčuhovat z davu, pohled zabodnutý do chodníku a jen proboha po mě nic nechtějte ...
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod koblih » stř 12. říj, 2005 14:26

Pomoc obětem násilí a prevence
Bílý kruh bezpečí
http://www.bkb.cz/
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 12. říj, 2005 18:13

koblih: to ste vy lidi tak poslušný, to si děláš srandu ne? Neposlouchám nic a nikoho, není těžký poznat co je dobrý a co jinejm ubližuje.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod koblih » čtv 13. říj, 2005 8:20

Harutomo_Yasumizu píše:koblih: to ste vy lidi tak poslušný, to si děláš srandu ne? Neposlouchám nic a nikoho, není těžký poznat co je dobrý a co jinejm ubližuje.
No chtěl jsem něco připsat, ale to by jsme se dostali uplně někam jinam. Prostě MartinMartin se ptal kde se bere ta lhostejnost k okolí a já konstatoval, že naše společnost je zparchantělá 40ceti lety kdy tu řádila červená ruka, toť vše.
Pojďme zpět k tématu.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ViaDraco » čtv 27. říj, 2005 1:02

MartinMartin píše:Vis, ja ty lidi na jednu stranu chapu,ze nechtej dopadnout jako treba jako Maxa,ktery dostal podminku,nebo jako Velisek kteryho zastrelili. Kdyby tam byl sam clovek co cely den sedi u compu tak dejme tomu. Ale kdyz jich tam je tolik :!: Cikany sice nemam rad,ale jak jim jde kejhak tak se dokazou sjednotit. A my "kultivovani" lide radsi delame,ze nic nevidime. Kdybych tam byl a nepomohl tak bych si uz snad nemohl sam sebe vazit. Neco je spatne v tehle spolecnosti plne zlomenych a ustrasenych lidi. Znate nekdo pricinu...? Kdyz se o tom doctes v novinach tak ti to tak neprijde,ale kdyz to vidis v TV on line...je ti z toho na zvraceni..

Hmm, ja bych rekl, ze to sjednoceni, o kterem mluvis, je primym dusledkem nejakyho dyl trvajiciho utlaku. Nemyslim ted zrovna opalenou komunitu, spis lovim z historie celyho naroda. Vzdycky kdyz jde do tuhyho, lidi zacnou tak nejak drzet pospolu a bejt si oporou.

No kdy si lidi berou ciziho cloveka za bratra? Proc se na oslavach zlaty medaile v hokeji klidne obejmete s uplne neznamym clovekem a druhej den se na nej mracite v autobuse, protoze to kodrca...? Proc drzeli lidi za valky pri sobe vic, nez kdykoli predtim? Protoze bojovali proti necemu velkymu a nepratelskymu, co je obklopovalo a bralo jim svobodu. V takovy situaci kazdej zacne trochu premejslet, co je vlastne pravo a resi, co je prioritou pro nej a pro tu skupinu lidi, ktera je nejakym zpusobem stejna jako je on. At uz jde o rasu, nabozenstvi, nebo cokoli jinyho. Zkratka, kdybys byl cikan a videl, ze bilej mlati cikana, jdes mu pomoct a snad o tom ani nepremejslis. Ale ze jsi bilej (lidi je jak sra*ek, ale materialu je malo, ze jo), taxe Te to moc netyka, co kdyz si to nekdo blbe vylozi a dostanes pres drzku a co kdyz oplejtacky s policajtama a co kdyz to je jinak nez to vypada a cokdyz....... No a vidis, nebylo to tak tezky, uz jsi za rohem a kasles na to, jen premejslis a odchazejic zvazujes vsechny moznosti coby kdyby. Nerikam rozhodne, ze je to snad Tvuj pripad, jen ze se tak chova cca 90% populace :c/
PS. Jakekoli rasove prirovnani pouze jako prirovnani, uz takhle je to off-topic, tak jeste nerypejte do tohohle, pls :c)
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ViaDraco » čtv 27. říj, 2005 1:11

Tou nejednoznacnosti toho jak to vypada a co to ve skutecnosti je nebo bylo za konflikt - jsem myslel neco jako toto:
http://www.rescue.sk/real.pearcomp?0?217?pg
ViaDraco
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod S474N » čtv 27. říj, 2005 6:51

Pokud me pamet neklame, tak v Nemecku civiliste zbrane mit nemohou. Co vim, jsou tam alergicti i na noze.
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...