player píše:Muze mi prosim nekdo vysvetlit, jak me system, ktery je striktne vymezen pravidly(box, kickbox, thajbox) a je temer ryze utocnym pripravi na sebeOBRANU?
ukropcany píše:No nejak tak, že to z Teba spraví človeka, ktorý sa po bombe do nosa nezosype... človek, ktorý nevie aký je to pocit dostať do držky sa len ťažko okamžite prispôsobí... kdežto človek, ktorý to pozná, vie, že musí začať šlahať, lebo bude zle...player píše:Muze mi prosim nekdo vysvetlit, jak me system, ktery je striktne vymezen pravidly(box, kickbox, thajbox) a je temer ryze utocnym pripravi na sebeOBRANU?O diametrálne odlišných fyzických dispozíciách, "oku", úplne odlišnom vnímaní pojmu "rýchlosť" radšej mlčím...
Vychádzam zo svojej skúsenosti, že ľudia, ktorý robia iné ako plnokontaktné BU sa psychicky totálne rozsypú už po prvej kombinácii a to im o nič nejde, pretože riziko zranenia je skutočne malé...
lukaskon píše:player píše:Muze mi prosim nekdo vysvetlit, jak me system, ktery je striktne vymezen pravidly(box, kickbox, thajbox) a je temer ryze utocnym pripravi na sebeOBRANU?
Naprosto souhlasím s Ukropcanym. Díky boxu či thaiboxu bude osoba rychlejší, odolnější vůči úderům a bolesti, psychicky silná, silnější fyzicky, bude mít větší postřeh a mnoho dalšího ... podle mě je to pro sebeobranu ideálníNo a může se z tebe stát i útočník, ale to už je jiná kapitola.
lukaskon píše:Odpovídáme každý rychle a nestíháme si přečíst následné reakce ... Takže nikdy nepřemýšlím, kdo proti mě stojí. Je jasné, že od Klitschka bych dostal za pár vteřin, ale to promiň by dostal každýNetvrď mi, že nějaká sebeobrana tě naučí vykrejt jeho přední ruku a podobně ... to jsou pohádky. Případně ji vykreje a usadí ho zadní. Jasně je obrovská spousta lidí, proti kterým bych neměl šanci, ale to bych neměl ani kdybych dělal jiný sport.
ukropcany píše:4player - nezvyknem to robiť, ale odpoviem otázkou - a ako si teda Ty predstavuješ tréning obrany proti takému človeku?
Ja si proste nemyslím, že viem poraziť každého, kdežto z Tvojej otázky sa dá cítiť, že si myšlíš, že sa to dá... možno sa to dá, ale ja som nikoho takého nevidel... fyzické dispozície sú základ úspechu... na ich prekonanie musí byť OBROVSKÁ technická prevaha... príklad - ja mám ca. 185 cm, 91 kg... pre rokom (1) začal chodiť chalan, ktorý mal 198/105... keď prešiel prípravkou a začali sparingy, tak som ho strieskal na kopu za 5 sekúnd... lenže chlapec si pár mesiacov písal domáce úlohy, schudol na 88 a zrazu som v GULÁCH... darmo som technickejší, darmo mám daleko viac natrénované, proste jeho +13 cm nemám ako osrať... proste on dá predná-zadná-koleno-koleno-koleno a ja s tým nemám čo spraviť... proste som holt malý...a keby sa proti mne postavil na ulici, tak vyhrám len lucky-punchom... ale kým ho trafím, tak mám ksicht aj tak na kašu...
P.S. Budem vďačný za každý tip
P.S. Ešte k rukaviciam - ja viem, že Ty si na ne háklivý, ale na kolenách chrániče v zápasoch nie sú... dostal si už niekedy koleno do úsmevu?
ukropcany píše:4jendis - no to je fakt, lebo minule ma len štrajchol kolenom o líco a Ti poviem, že som si pekne zabruslil... normálne som si musel dať kolo voraz...
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků