Pajiss píše:...netvrďte, že kdyby nic z toho nefungovalo, tak by se některé techniky převzaté z aikida nevyučovaly u ozbrojených složek? Kdyby tomu tak bylo a ty techniky byli neučinné, pak by většina policistů, urňáků, vojáků a co já vím kdo ještě, byli už dávno po smrti...
Pajiss píše:Kde jsem to vzal? Konkrétně mlj známí je u policie ČR a tvrdil mi, že v rámci sebeobrany se učili k znehybnění agresora techniky z aikida. Takže asi mi lhal nebo jsem to špatně pochopil. Radši se ho pro jistotu znovu zeptám.
Vím, že vojáci se učí Musado, nebo ne? Ale i v Musadu jsou snad lámací a pákové techniky, které si tvůrce tohoto stylu odněkud převzal. Řěkl bych, že se inspiroval Aikidem, nebo mi chceš tvrdit, že Musado vzniklo dříve než-li Aikido? Ostatně jako většina BU se odvíjela tímto principem. Někde něco okouknu, trochu si to upravím a už mám nové BU. To je taky kec?
S těma policajtama jsi mě teda dostal. Chceš mi teda tvrdit, že když se policista dostane do bitky, tak se nepere, ale rovnou tasí a střílí? V USA možná ano, ale u nás rozhodně ne. A nějakou bojovou přípravu pro takové situace přeci PČR musí mít?
ukropcany píše:Ono treba rozlišovať techniky BU a BU ako také. Techniky, ktoré sa na aikide robia sú často v pohode použiteľné... lenže BU nie je dané až tak technikami, ako skôr metodikou tréningu. No a metodika tréningu aikida je "postavím sa, zamračím sa, z 5 metrov sa ako dili rozbehnem s dvihnutou rukou nad hlavou a fláknem čisto prvoplánovo zhora dole, dej sa čo dej". No a to je no... ako to pekne povedať... slabé. Za najnepoužitelnejšiu techniku sme vždy považovali kaiten-nage, nie je sa čo diviť keď sa učí takto http://www.youtube.com/watch?v=ESXtsV0aeMI proti úderu je už úplne nepredstaviteľná... no a čuduj sa svete, na MT je to snáď moja najobľúbenejšia technika s tým malým rozdielom, že ju neukončujem jemným postrčením, ale kolenom do držky...Pajiss píše:Ale pořád si říkám, že přeci není možný, aby tak krásné BU bylo úplně, ale úplně k ničemu?
Alebo inak - raz som bol na seminári jedného veľkého aikido mástra a sa ho niekto pýtal, či to už niekedy musel použiť a on že yo... že na neho niekto z jakuzy vytiahol nôž a všetci čakali že čo spravil. A on predviedol parádne yoko-geri Všetci len mrkali, lebo dedek nemá čo vedieť nohu tak vysoko dvihnúť a ešte ju tam nechať visieť A vtedy my to myslím došlo, že ako dôchodcovské neagresívne cvičenie pre udržanie zdravia super... na štípačku s cigánmi určite nie...
Pajiss píše:Čili já bych já jsem toto vlákno rozvinul, takže cítím povinnost ho také za včasu ukončit... Asi takhle, já osobně s Aikidem praktické zkušenosti nemám. Vycházím z poznatků které jsem viděl na různých budo show, demonstracích atd. Dokonce jsem i několikrát diskutoval o efektivnosti Aikida s několika na sobě nezávislými instruktory a ti mi pochopitelně trvdili, že to funguje a že se můžu kdykoliv přihlásit a zkusit to:-) Můj názor je ten, že vizuálně to je opravdu pastva pro oči, to mi nikdo nevymluví, a zase se budu opakovat, ale pokud člověk opravdu není vemeno, pak by alespoň 50% technik mělo zabrat. Ale necháme toho, protože by jsme tím akorát dál rozlévali nesmyslné vody plné Aikida, kterých tu je už tak až až...
ukropcany píše:Techniky, ktoré sa na aikide robia sú často v pohode použiteľné... lenže... metodika tréningu aikida je "postavím sa, zamračím sa, z 5 metrov sa ako dili rozbehnem s dvihnutou rukou nad hlavou a fláknem čisto prvoplánovo zhora dole, dej sa čo dej"
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků