NAIA píše:Nemáte pocit že krátké zbraně trochu odsouvají BU na druhou kolej. Kdyz nekdo s pistolí za 10 000 kč smaže vaše litry potu a krve vylité na téninku?
S474N píše:Dneska to dopadlo opravdu super, navstevnost pres 70 zavodniku. Fotky budou zitra, takze pripadni zajemci se muzou podivat, jak to tam vypadalo.
Vcelar píše:Ale když se tu někdo zeptá na trénink boje s pistolí, hned se ozve spousta chytrolínů, že zbraň je nanic, že kdo ji nosí je psychopatickej magor co střílí lidi napotkání, apod. A přitom je ta bouchačka, na rozdíl třeba od meče, v těchto zeměpisných šířkách k něčemu dobrá a má tedy smysl s ní cvičit a umět zacházet.
Pozoruju to už delší dobu a docela mě zaráží, že téměř každej připosranej lidumil si myslí, že když někdo nosí bouchačku, je to to jediné čím se bude bránit, až půjde do tuhého a že bude určitě střílet a zabíjet. Všichni nestřelci si prosím uvědomte, že zbraň je jen další možnost jak se bránit. Další výhoda kterou můžete a nemusíte použít. A nemusí být nutně použita k zabití, může být použita jen k zastrašení, či jako kus železa, kterým někoho jebnete po paliciAle vždy platí zákon džungle a vyhrává ten silnější. A proč by mě měl sakra někdo zabít jen proto, že útočí nožem a já jsem tradiční bojovník, co všechno řeší holýma rukama?
Vcelar píše:A jak tu někdo psal, že proti pistoli by se bránil nožem, tak to je podle mě pěknej magor. Vlastně každej kdo nosí nůž na sebeobranu je magor a dívají se tak na něj i soudy. A to proto, že při použití nože musíte chtít někoho zabít, musíte chladnokrevně útočit na nejnebezpečnější místa, zatímco třeba u té pistole jen zmáčknete kohoutek (což zvládne každej) a nějak to dopadne.
Vcelar píše:Nůž je nejnebezpečnější zbraň a je u něj největší pravděpodobnost, že se obrátí proti vám. Ale to jsem trochu odbočil... Chtěl jsem říct že i když by platilo, že ruka je rychlejší než prst na spoušti, nikdy ta ruka nebude dost rychlá aby stihla tasit nůž. A i kdyby ten nůž už byl v té ruce, co mi zaručí že trefím to srávné místo a zabiju útočníka jednou ranou? Protože když ho jakkoliv poraním, vysype kolem sebe celej zásobník a já na tom budu hůř jak on. Prostě proti pistoli na krátkou vzdálenost je to vždy holýma rukama a vždy platí, že musím za každou cenu dostat pod kontrolu zbraň. Na dlouhou vzdálenost proti pistoli mám šanci jedině s pistolí.
Vcelar píše:S474N píše:Dneska to dopadlo opravdu super, navstevnost pres 70 zavodniku. Fotky budou zitra, takze pripadni zajemci se muzou podivat, jak to tam vypadalo.
Určitě sem pak hoď odkaz kde na ty fotky můžem kouknoutDík
S474N píše:A jeste technicka poznamka - mackani kohoutku (ci slepice :D ) nepomuze, zvlast kdyz nektere zbrane ani kohout nemaji (typicky s predepjatym udernikem), ale co by pomohlo, je stisknuti spouste :wink:
Picard píše:patrik píše:Proč je policejní kendó sakra účinné?
Uz jen proto, ze trenink v policejnich dodzo je neskutecne tvrdy. Nechci se tu nikoho dotknout a znevazit jeho trenink, ale myslim, ze si vetsina z nas ani nedokaze predstavit, jak silenej a tvrdej narez a neuveritelne vostra makacka to je.
Policista ktery prezije par let treninku Kendo v policejnim dodzo uz pak proste prezije vsechno
Jendis píše:Technika...technika....pánové...nevím,jak vy......ale já už do černého očička koukal a nemohl jsem nic.....NIC.....!!!!!Minimálně 10vteřin(nevím,mně to přišlo jako hodina) jsem se nemohl ani pohnout,jak mi zalepilo(potom jsem se násilím a snad nějakým lpěním na životě "rozdejchal"...a všiml si,že je to "jen " plynovka.....a pak ho donutil mluvit a mluvit,až jsem ho "ukecal"...bál jsem se nějak moc ho provokovat hýbáním,aby to nespustilo....ani ta plynovka by asi nebyla nic moc slastnýho).....seserete se všichni,všichni,pokud kouknete do ústí zbraně.....je to úplně jiný,než ve filmu :!: :idea:
Jendis píše:Technika...technika....pánové...nevím,jak vy......ale já už do černého očička koukal a nemohl jsem nic.....NIC.....!!!!!Minimálně 10vteřin(nevím,mně to přišlo jako hodina) jsem se nemohl ani pohnout,jak mi zalepilo(potom jsem se násilím a snad nějakým lpěním na životě "rozdejchal"...a všiml si,že je to "jen " plynovka.....a pak ho donutil mluvit a mluvit,až jsem ho "ukecal"...bál jsem se nějak moc ho provokovat hýbáním,aby to nespustilo....ani ta plynovka by asi nebyla nic moc slastnýho).....seserete se všichni,všichni,pokud kouknete do ústí zbraně.....je to úplně jiný,než ve filmu![]()
Anonymní píše:Koho byste chteli mit u sebe kdyz na vas vystartuje parta skinu, nebo budete svedky toho jak nekde v paru nekoho zastreli?
a) Mistra boje s noze
b) Kamose co aspon trochu umi s pistoli a nosi ji u sebe?
Zpět na armádní a combat systémy...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků