A zase jsem o neco chytrejsi...

Moderátor: PC
player píše:Tensho:no dobre,tak jinak.A co ma bunkai spolecneho tedy s kata?
Pokud vim,byla rec pouze o cviceni kata(tedy stinovy boj),ne o bunkai.
steel píše:pucmaz:"sportovní karate je naprosto nepoužitelné"
hm tipuju žes měl 1dan v shotokanu nic sin neumel a ted se vyzivas v tomokinawskim taichi.jak to asimuzes vedet..
player píše:
angus:co jsem mel moznost videti,tak je dneska podle me vzacnost,aby meli karatekove barvy pasku odpovidajici skutecnym dovednostem.Jako promin,ale absolutne nepochpopim,jak muze mit treba 12 lete dite fialovy pasek.To ma do 15teho roku v pohode pak cernej a cernej pas na 15letym clovickovi je pro me pomerne smutna skutecnost.Copak se pri udelovani pasku neberou v podtaz i fyzicke chopnosti a pod.,ale jen nasprtana jaks taks zacvicena teorie?
player píše:Pucmaz:za slovo kung fu bych volil vyraz jeet kune do,jako to udelal na konci citatu.Proc to je tak jak to je,to ti ja nepovim.Zrejme hovori o kung fu,ktere praktikoval on,tam nemely nejake formy misto.
Expert karate?Zrejme ano,kdyz dokazal pripravit Joe Lewise a Chucka Norrise na turnaje tak,ze se stali nekolikanasobnymi mistry sveta![]()
Na Brucovi se mi nejvic libi,ze se nestaral o to,jestli nahodou nevynechal ve cviceni tradicni to ci ono(zato ho taky spousta "mistru" nemelo rado-zpochybnoval jim tim jejich status quo;),ale venoval se pouze praktickym vecem a hlavne vecem,kterym rozumnel,necvicil nic,co by cvicil jako ze jen tak,aby doplnil rekneme "seznam technik".Treba napr. v TKD je snad 3000 technik.Myslis si snad nekdo,ze vsech 3000 technik je smysluplnych,tedy mysleno praktickych?Haha....
player píše:
Joe_boxerka:ano,i presne takovouto reakci jsem ocekaval,ale bohuzel,se zamindrakovanyma existencema neminim racionalne diskutovat.Jedine,co ti doporucim je,aby si si,kdyz uz o nekom pises,dohledal fakta.
Jen male doporucenicko ohledne jednoho dokumentu(zminuju to uz snad po stopadesate),jmenuje se to Bruce Lee:a warrior's journey.Pokud ti to tve ego dovoli,zkus se na tento dokument podivat,mozna budes pak i k sobe vice uprimny.
A jestli dovolis,muzu vedet,jakemu boj. "stylu" se venujes,ze jsi tak vzdelany?
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků