Ahoj,
ja jsem ve svym zivote hodne experimentoval s jidlem. V roce 1990 jsem se nadchnul pro posilovnu po roce a pul jsem si spatnym cvicenim hnul se zadama tak, ze jsem prestal citit asi 25% pravy casti tela, tak jsem koncem roku 1992 prestal definitivne cvicit, jenze jsem byl jaksi zvyklej jist na rezim v posilovne a zacatkem roku 1994 jsem mel 116kg. Rozhodl jsem se s tim zacit neco delat a behem 6 mesicu jsem sundal 42kg. Objevili se nejake mensi zdravotni problemy a po te jsem prestal jist maso, pet let jsem byl vegan.
Jsem vegetarian 16 let, proc to je samozrejme muj osobni duvod, nikomu to necpu, kazdopadne vaha se mi stabilizovala na cca 80 az 83kg.
Trenuju 6 dni v tydnu, vestsinou dvakrat denne. A i presto, ze uz jsem za tak zvanym super vekem, telo regeneruje super, unavu vlastne citim minimalne.
Cvicim Choi lei fat, coz mozna nevypada, ale fyzicky je to dost narocny, vsecho se musi cvicit dymanicky, spustu zbrani je vahove hodne tezkejch, takze posilovacka neskutecna. Protoze jednou z vyznamnych soucasti gung fu skol na jihu Ciny je predevsim Lvi tanec. Je dnes mnohem vice oblibenej, nez cviceni samotnyho gung fu. Proc? Odpoved je jednoducha, vydelavaj se tim slusny penize, ale to je jiny tema. Denne absolovuju i soucast treninku lviho tance, je to v mym pripade, vlastne 100% jen skakani po schodech. Stinuju a cvicim na drevenym panakovy a pytli. Pres den cvicim s kettles a posiluju s vlastni vahou.
No tak to jen trochu popis mojeho treninku a ted to jidlo, kazdej den, kopec choi sam, coz je cerstva, zelena, stonkova, lehce osmazena zalenina (kdyz zadate do vyhledavace na googlu choi sam, tak uvidite jak to vypada) choi sam je podle principu cinsky mediciny neutralni, takze mozno jist kvanta, ciani vam doporuci i lehce sparenj a osmazenej nas klasickej listovej salat, ale rozhodne ne moc tzv. cinskyho zeli, protoze zpusobuje vlhkost v tele a to je rozhodne nezadouci. Dale samozrejme snim spousty TOFU, nekdy vejce, home made style pripravovany na pare.
No a hlavni slozka potravy jsou drinky z cernejch a cervenejch bobu.
Po kazdym vecernim treninku, drink z cernejch bobu.
viz:
http://www.google.com.hk/images?hl=zh-C ... 80&bih=575
soju, teda zluty boby, vam cinanani vetsinou nedoporuci, neni dobry konzumovat soju casto, narozdil od techto black beans, ktery jsou podle cinsky mediciny velmi dobry na esenci ledvin.
Pres den piju drink z cervenejch bobu, u nas znamych jako azuki.
http://expo.21food.com/pro_detail.asp?pid=25160
Podle tradicni mediciny dobry na esenci jater.
A soucasti deni stravy je i kase z cernyho sezamu. Vyborna chut.
No a ted proc jsem pisu rady, ktery jsou vam v CR skoro k nicemu a krome toho listovyho salatu asi budete vetsinu veci tozku shanet.
Choi sam pujde pravdopodobne koupit i cerstva varianta ve vietnamskejch trznicich.
Tofu je dnes bezna zalezitost i v supermarketech jako je Billa.
V zadnym pripade nedoporucuju potravinu, ktera se u nas nazyva sojovy maso, je to vlastne odpad z produkce sojovych produktu.
Co se drinku z black a red beans tyce, tak je mozny poridit si pristroj na jejich vyrobu, muzete pomerne rychle cca 20min vyrobit cerstvej horkej napoj a ruzne dochutit.
Tenhle pristroj do CR dovazim, takze .... he he, ale to uz by byla moc reklama