Ale třeba v tom prvním videu,kdy v jednom okamžiku sestřelí judoka kopem (lowkick) toho figtera (shootfighting),který zrovna útočí kopem - nevím,kolik judistů u nás v ČR má natrénováno , že umí ve fightu použít kop včetně načasování....

Moderátor: PC
Kid píše:Já souhlasím s tím, že je dobré umět i kopat a boxovat, ale myslím, že to není nezbytné. Pokud se nepletu judisté na těchto videjích většinou údery nepoužívají jen na zemi. A navíc praštit a kopnout umí každý, sice ne technicky správně, ale jaké jsou nejčastější útoky na ulici? Pokud se nepletu je to úder pěstí a pokud se judista dokáže těmto útokům vyhnout nebo je vykrýt nepotřebuje údery, stačí hody, strhy, na zemi škrcení nebo páka.
Kid píše:Já nikdy přímo s boxery nesparoval, ale někdy si jen tak zkoušíme boj i s údery a kopy. Vememe si boxerské rukavice a bijeme se, údery a kopy jsem se vesměs učil sám, jen jsem přečetl pár knih a sem tam mi někdo z jiných BU poradil, takže technicky asi moc správně nebudou, dělám judo 9 let a bude mi teprve 15, ale myslím si že úderu amatéra se vyhnout dokážu nebo jej vykrýt a když se dostanu soupeři k tělu tak ho hodím a na zemi už je to taky bez problému. Ano znám hodně judistů kteří nemají o sebeobraně ani ponětí, protože dělají jen sport, ale když se naučí krýt a uhýbat je to použitelné. Navíc většina útočníku na ulici nejsou boxeři nebo příznivci jiných Bu nebo alespon si to myslím když k nám přicházeli bitkaři jen proto aby se naučili bít většinou rychle zkončili, jelikož přišli na to že to není tak jednoduché.
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků