defendu píše:Uvažovali jste o tom z jakého důvodu vůbec posilovat?
Psali jste zde o různých "železářských" sportech-jedni trénují proto,aby dobře vypadali,jiní pro ten pocit kolik zvednou,jiní proto,aby lépe s někým zametli v ringu,kleci....apod.
Proč by podle vás měl trénovat/posilovat týpek,který se věnuje BU/BS "jen" z důvodu obrany/boje,přípravy na skutečný střet?A hlavně jak?Přemýšleli jste nad tím?
Zkusili jste se na ulici popasovat s powerlifterem,vzpěračem?Rvali jste se s někým kdo má o 20-30 i víc kilo ve svalech a tuku než vy?Přemýšleli jste nad tím,že značně rozvinutý svalový korzet podstatně lépe zastaví nebo přibrzdí např. čepel nože?Víte o tom,že velké svaly lépe absorbují údery,nárazy?Slyšely jste např. o tom vyhazovačovi z Rozvadova,který se šel podívat ven jestli opravdu odjeli ti tři úkáčka,které právě vyrazil a oni ho srazili autem a následně přes něj 3x přejeli?Přežil právě jen kvůli tomu,že byl skříň.
Jakým způsobem posuzujete co je dobré pro boj?Pro sport (i bojový)je to jasné,ale pro ulici?Skoro každý se tu o ni (dle mnohých příspěvků) nějakým způsobem zajímá,tak by mě zajímali vaše názory,postřehy (i vyčtené) k tomuto tématu.
Já mám v tomhle jasno,ale zajímají mě vaše postřehy

Jde mi o to,že k danému tématu lze přihlížet z mnohem více úhlů,než jste tady nastínili....
Zdravim te do mesta piva,
zkusim napsat svuj nazor
1) vypadat jinak ve smyslu - byt almara, ktere svaly brani v pohybu, byt nabusenej, ze to srdce nezvlada upumpovat po prvnim kombu, byt nabusenej, ze mam male klouby ve 30-ti jako 70-ti letej starik, mocit zapachajici koncentrat vsech moznejch, ale i nemoznejch latek, ktere smardi vic jak berani, kocici a Paroubkovo moc, atd (nemluve o stolici)... v tom nevidim nic pro BU/BS, ale spise poruchu osobnosti!
Kdyz to hoodne zjednodusim, tak jde o to naucit se pracovat se silou. Nejde jen o nasi vlastni silu, ale i o silu stojici proti nam. Co se ulice tyka - nejcasteji jsem se setkal s presilou, tedy svalovou, pak s prevahou pocetni, prevahou vahovou, prevahou ve zbrani a v posledni rade s prevahou moralni

ta ma trvani kratsi nez je nejmensi casova jednotka
2) Ostatni uvedene duvody bud chapu nebo aspon akceptuji a nebo neresim, byt to neni ma krevni skupina!
3) trenovat/posilovat bychom meli proto, abychom se stali treba odolnejsima, houzevnatejsima, zkusenejsima, vybouchanejsima, silnejsima, dynamictejsima, abychom se ucili pracovat se silou, ktera nam dik posilovani naroste, ktera se rozvine, atd ...
4) nevim o powerlifterovem souperi ani vzpěrači, ale ostatni jsem si uz prubnul.
5) muskulatura urcite vice tlumi atd, nicmene u noze a chladnejch zbrani (nemluve o strelnejch) nehraje roli, resp uplne mizivou. Osobni zkusenost a jestli jsi to myslel jak jsem to pochopil, tak bych si dovolil nesouhlasit. Napr.:
silnej mensi frajer s pupkem (takovej ten pevnej mozol, co byl pred cca 10-ti lety sval), kozena bunda (krivak), dziska, svetr, triko - proti nozi... bez dalsich detailu... Emile jako do masla, zadnej odpor ty materily nekladou - limituji nas predne kosti, pak nektere slachy (kuze nosorozce a Kenanu na ploskach nohou - behajicich maraton bosky). Samo, ze se bavime o funkcnim nozi, kterej je standardne pouzivanej, osetrovanej, nabrousenej a nezamenujeme to za tupou lzici, ktere nekdo ze zoufalstvi rika nuz
Doufam, ze je to v kostce vse