POSILOVANI NOHOU...

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Jendis » ned 29. srp, 2004 17:54

Stuart - Počkej,ten svůj názor zakládáš na čem?Na tom,co někdo napsal?(Nerýpu!!!!!! Ale ten výrok o možnostech Okinawských mistrů mi přijde velice odvážný.....)Přijde mi,že vidíš pouze Oyamu(boha?) a nikoho jiného ne....(nehledě na to,že jsi ho určitě neviděl na vlastní oči,neznal jsi ho!Jak víš,co to bylo za člověka?)

PS - Kimura sice porazil Helia Gracie,ale až po x minutách boje a měl 40 kg navíc k dobru :wink:
PSS- Opravdu,neber to jako nějaký útok na Tebe a Tvé názory,spíše mne zajímají argumenty,kterými své názory podpoříš.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stuart » ned 29. srp, 2004 19:10

No mě to zajmá až tady..Předtim sem akorát věděl že Oyama byl něco jako neporazitelnej bojovník ale o jeho historii sem se začal zajmat až teď.
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Stuart » ned 29. srp, 2004 19:13

Týden má 168 hodin.Záleží hlavně na tom jak trénuješ doma(nebo na hoře..).Pokud trénuješ jenom 4,5 hodiny týdně..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 29. srp, 2004 19:26

Víš co,určitě nebyl špatný :wink: To ale nejsou ani ostatní mistři :wink: Ke srovnávacímu souboji víceméně nikdy nedošlo....proč,to se můžeme pouze dohadovat.Ale podáváš to tady trošku stylem,že není mistra nad Oyamu.Samozřejmě,máš na vlastní názor plné právo,respektuji ho,ale pak mne zajímá,podle čeho tak soudíš.
Já si myslím,že nejen v KARATE,ale i v jiných odvětvích BU bylo(a je :wink: ) osobností plno a nedá se říci,kdo byl nejlepší......
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stuart » ned 29. srp, 2004 22:22

No víš co,95% "mistrů" si v Dojo hraje na nepřemožitelné experty ale do nějakejch zápasů se jim moc nechce..A pak se dost lidí diví když třeba pár let cvičí Aikido a podle toho co jim mistr řiká si myslej co nedělaj za nepřemožitelnu sebeobranu..:o)Takže já vim na čem sem..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Stuart » ned 29. srp, 2004 22:26

Jinak soudim polee dosahovanejch výsledků Kyokushinu,kterej na tom neni v porovnání s ostatními BU(a havně jinejch variant karate)špatně..Já neřikám že je nejlepší..To už pak skutečně záleží na člověku a ne na stylu..Ale myslim si že realita je trošku jiná,než jak ji předkládaj tradiční BU..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 29. srp, 2004 22:46

Stuart píše: .....To už pak skutečně záleží na člověku a ne na stylu..

Souhlas... :wink:

Stuart píše: Ale myslim si že realita je trošku jiná,než jak ji předkládaj tradiční BU..

Tady je to trošku složitější......také bych ale "reálný výcvik" nehodnotil podle stylu... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stuart » ned 29. srp, 2004 23:18

Ale je to složitější i stim stylem.Musíš mít aspoň prvních pár let dobrýho senseie/trenéra a styl kterej si na nic nehraje.Mě tady docela dostává Bruce Lee..Všichni ho tady strašně vychvalujou,ale co dokázal?

Pucmazi docela mě zajmá jakej máte názor třeba na Funakoshiho.Tady v ČR je to asi nejznámější mistr karate a nikdy sem neslyšel nikoho že by na něj nadával nebo o něm v něčem pochyboval.Ale přecejenom ten styl co vytvořil..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 30. srp, 2004 6:12

Souhlasím,pokud jde o dobrého trenéra.Styl,který si na nic nehraje???To je co?Víš,čím je pro Tebe zrovna Kyokushinkai,tím je pro někoho třeba právě Aikido :wink: Každému vyhovuje něco jiného.....jestli je dobrým praktikem,záleží už pouze na cvičenci samotném(zjednodušeně).

Co se týče Bruce Leea,názory na něj se různí.Nicméně on byl jedním z hlavních propagátorů BU a svými filmy a činností ovlivnil mnoho lidí.
Asi by to chtělo jinou diskuzi,tady jsme dost OffTopic.....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 30. srp, 2004 10:41

.
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 14:18, celkově upraveno 2
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » pon 30. srp, 2004 10:41

ukropcany píše:
Stuart píše:No víš co,95% "mistrů" si v Dojo hraje na nepřemožitelné experty ale do nějakejch zápasů se jim moc nechce..
Na toto si dovolim (opat) zareagovat - to ze niekomu nechce konfrontovat nemusi byt nevyhnutne strach z porazky (aj ked samozrejme vo vacsine pripadov, hlavne v zapadnej civilizacii to tak je). Ludia, ktori su oznacitelni ako majstri (teraz myslim skutocnych majstrov, nie nositelov "danu") maju uz vacsinou svoje roky a na to aby si to s niekym rozdavali kvoli nejakej hovadine ich len tak nenahovoris - to prenechaju kludne mladsim, sami boli totiz taki. Dovod? Cim si starsi, tym sa tazsie regenerujes. Mam sa ja s niekym na ulici pobit (a riskovat zbytocne zranenie), nech si po mne bliaka co chce, dokial na mna nesiahne, serem nanho. A toto je si myslim dovod, preco sa s nim niektori nechceli konfrontovat. Preco by to robili? Pre slavu? Hahaha... Vsak vtedy ho este nikto nepoznal, tak naco by sa s nim zaoberali... co by mali z toho, ze si rozbili hubu s nejakym korejcom, ktory po kazdom bliaka, ze ho zmlati... :D

No a možno je to aj preto, že hold väčšina bojových umení je postavená na umení sebaobranya nie na zápasenie v ringu. Myslím sí, že v tom je fakt veľký rozdiel. No a možno práve preto jednoducho neprijímajú výzvy.
Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 30. srp, 2004 11:09

.
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 14:25, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stuart » pon 30. srp, 2004 18:05

No teď když sem nechodil do školy a byl na chatě řekněme 1,5-2 hodiny denně.Doma mám malej byt takže tady to tak horký neni.3x1,5 hod. týdně + tak 1 min kumite měsíčně na ulici:o)

To že některá BU nejsou stavěna do ringu neznamená že by v ringu uspěla nebo že jsou účinější..

Jednou sem slyšel jak rozdílní byli Funakoshiho mistři Azato a Itosu až z toho byl Funakoshi na větvi.Zatímco Azato vštěpoval Funakoshimu zásadu představovat si ruce a nohy oponenta jako meče,Itosu mu radil otužování těla do takových mezí kdy se z jeho těla stane "kámen" a nikdo mu neublíží..
Oyama byl ctižádostivej,což asi pravej mistr bejt nemá ale po technický stránce mu asi nebylo co vytknout(k tomu co psal ukropcany že za tu ránu by si nezasložil ani žlutej pás se radši vyjadřovat nebudu,nechce se mi psát)měl svůj názor a nikdo mu ho nevyvrátil.

Bojové umění je od slova bojovat a umění což je podle mě lepší říct jako umění boje.To je prvořadá věc.Umět bojovat.

P.S.-Myslíž že Kyokushini neumí zabít jednou ranou?Řekni mi prosimtě některou techniku kterou máte v tom Goju-ryu silnější,rychlejší a přesnější než my..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 31. srp, 2004 9:36

.
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 14:26, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 31. srp, 2004 10:20

Stuart píše:... P.S.-Myslíž že Kyokushini neumí zabít jednou ranou?Řekni mi prosimtě některou techniku kterou máte v tom Goju-ryu silnější,rychlejší a přesnější než my..

Myslíš, že shito-ryu neumí zabít jednou ranou?
Myslíš, že box neumí zabít jednou ranou?
Myslíš, že shotokan neumí zabít jednou ranou?
Myslíš, že wado-ryu neumí zabít jednou ranou?
Myslíš, že muai.thai neumí zabít jednou ranou?
Myslíš, že taekwondo neumí zabít jednou ranou?
Atd. atd....

To vše je špatně položená otázka, ale to jsme znova zpět a furt dokola, to nemá význam komentovat a ztrácet čas.

Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaJ » úte 31. srp, 2004 10:21

..
Naposledy upravil MaJ dne pát 10. srp, 2007 16:57, celkově upraveno 1
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Stuart » úte 31. srp, 2004 20:19

podívej se já si jenom myslim že tradiční karate neni co do účinosti v boji účinější než kyokushin..
Mě kata ani Oyama v podstatě až tak nezajmá.
Jenom jedna věc-že Oyama měl silnou ránu víš(netroufnu si spekulovat jestli tyson rozbije 26 střešních tašek,přerazí kámen nebo zabije býka) a přitom tvrdíš že nevěděl nic o kata ani ki.tak buď věděl,jenom to používal na propagandistické účely a nebo je ki výmysl na hovno a Oyama si poradil i bez něj..Co myslíš
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » úte 31. srp, 2004 20:56

Co se tyce cviceni kata,pak ja osobne se domnivam,ze nema absolutne zadnou hodnotu do prakticna.Je sice hezke,to funeni a rvani kolem,ale jaky to ma smysl?Jo dobre,sikovne na nauceni stability postoju...ale to je asi tak vsechno,jelikoz snazit se spojovat kata s realnym bojem je naivnost nejvetsi a kdyz sem videl karate kid,tusim ze treti dil(ono je celkem jedno ktery vlastne:),tak mi bylo dost smutno.Ja povazuju kata za plavani na suchu,kdyz to prezenu.
Vubec cviceni jakekoli posloupnosti technik mi prijde nerozumne.
Jen dodam,ze se jedna ciste o muj subjektivni nazor a vyjadreni,vychazejici z praxe.Z me praxe(a meho ucitele samozrejme).
Jeste je dost dobry kata na klamani lidi,nerikam ze to je vsude,to jako ne,ale vem te si lajka,co prijde do klubu a uvidi tam cloveka s cernym paskem jak sebou mrska uprostred dojo a jeste u toho krasne hulaka.No koho by to nezaujalo,ze?Takze kata taky dobry jako jista aerobni cviceni,ale znovu opakuju,pro me nema realnou hodnotu do sebeobrany.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tensho » úte 31. srp, 2004 21:28

For Stuart- Na jiném fóru jsi napsal (v dubnu) že plánuješ cvičit Kyokushin a žádal jsi o nějakou adresu kde cvičit. Dnes je konec srpna... Myslím že máš studium BU ještě před sebou (jako my všichni!!!). Neber si to zle.

for Pucmaz- já se rád o Sanchin budu bavit asi ne o Kyokushin verzi která je vzhledově zvláštní
- strašně široký postoj
- do úderů dává rameno a občas i boky!!
- při Soto uke se hýbe i druhá ruka
- z nějakého důvodu se při seiken tsuki v polovině na chvíli zastaví
- to dýchání je doufám jen demonstrativní jinak nevím...
Tak doufám že se najde někdo, kdo nám to osvětlí.
Jinak jsem slyšel od jednoho polokyokushiňáka a ten mi vyprávěl o zážitku z páskování v Brně. Kde se cvičil Sanchin a zkoušející cvičence okopával a obouchával docela drsným způsobem.

for player- v tvém příspěvku je vidět zásadní nepochopení kata. Kata a způsob procvičování je natolik rozsáhlé téma, které navíc snad ani nelze popsat.
Myslím, že jsi neměl asi učitele, který by to osvětlil (bez toho aniž bych chtěl napadat co cvičíš teď )
tensho
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » úte 31. srp, 2004 22:19

Kata ke KARATE neodmyslitelně patří,stejně jako kihon(ten považuji za vůbec nejdůležitější :!: ).O smyslu kata snad ani nemá smysl debatovat...
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj