tombl píše:Zdar všeci,
zajímalo by mě, zdali máte nějaké tipy, či zkušenosti s(na) bolestmi kyčelních kloubů při nízkých postojích. Principálně mi jde o to, že když se rozcvičuju, tak jakmile jdu dolů a celou váhu těla mám na L či P noze a druhou nohu nataženou do strany(chodidla rovnoběžně - pokud to jde), tak mě nebolí šlachy, nýbrž mě bolí kyčelní klouby. Např.: u rozštěpu nejdu dolů protože mě bolí v určité výšce klouby, ne vnitřní šlachy...
PS: Snad jsem to napsal srozumitelně
Děkuju za všechny příspěvky
Zajdi si za nekym, komu ukazes, co delas, a kdo ti ukaze jak bys to mel delat. Popisovat ti neco by bylo nefer a nepomohlo by ti to.
a) zeptej se sveho ucitele / SiFu
b) zaplat si hodinu ci dve na rehabilitacnim/terapeutickem oddeleni
c) zajdi si na nejakou hodinu jogy
Jinak pro cviceni jsou jednoduche zasady: Nejdriv rozhybat a prohrat, pak teprve protahovat. A to prohrivani musi byt dukladne, tak 10-20 minut pohybu soustredeneho na pater a jednotlive klouby (krouzky v kloubech, behani, ohybani).
BTW. K dobremu cviceni patri i dobra dieta - na klouby a slachy to chce mit ve strave dostatecny prisun kolagenu, zelatina, sulc, chrupavky - at uz ve forme zabijackoveho sulcu, nebo Geladrin ci 'gumovi' medvidci Haribo

Vubec, pri cviceni to chce vyvazenou stravu - ja treba zjistil ze opravdu POTREBUJU maso - treba jen jednou za tyden, ale bez neho pri cviceni chybi 'jiskra', gung - nebo jak to nazvat. Dravost.