Velká hra rytířů nagualu

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod Masta » pát 23. dub, 2004 8:21

Pan Polák není narušený, pan Polák je NAGUAL :D 8O :? :x :evil: :twisted:
Masta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pát 23. dub, 2004 8:25

4andromeda - to bola reakcia fakt hodná majstra "vy si říkáte adepti cesty bojových umění ?" - kto si myslíte že ste, nejaká nadbytosť, alebo nebodaj najvyšší guru či shifu :?: to treba aj dokázať :twisted: , podľa toho čo sa tu popísalo mi zatiaľ vychádzate ako podvodník :? , poopravte ma, ak sa mýlim...
Človek Vám dá šancu na obhajobu a vy to len trápne skomentujete, že treba niečo konštruktívne...hanba :oops: :!: :!: :!:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 23. dub, 2004 8:30

pro wicking :

NIT TSUN DO FREEDOM WAY je volně : "cesta bojovníka ke svobodě". A tím je myšlena svoboda celková - praktická. Přeji si svobodu mít své názory, svou cestu a jít si tam, kam toužím. Jdu-li cestou kombinace, místro dodržování cesty tradic, je to mé rozhodnutí. Právě ti, co zde křičí nejvíc, jsou v tomto směru nejomezenější - ale to je jejich problém, ne můj.
NTDFW má tři části, tři koncepty : bojová umění pro sebeobranu a výcvik k osobní ochraně (bodyguard), dále cvičení a praktiky k navýšení vnitřních sil a dále survival - praktiky v přírodě, terénu, krizových a nouzových situacích.
®ivým se bojovým uměním, výukou, semináři o vnitřní energii, publikováním a tvůrčím psaním již od roku 1989 - do dnes. Mám z toho radost, užitek i zdroj obživy. Považuji to za správné, přínosné a za dobrý a smysluplný způsob života.
Když hledám lektory a nabízím jím práci, hledám lidi, které můj přístup k tomuto tématu oslovuje.
Jiní mají jiné přístupy - nikdo jim je nebere.

Nebudu odpovídat na výpady agentů Stb o mých soukromých a rodinných věcech - ale chápu, že když nejsou věcné argumenty, či konstruktivní kritika, přijdou na řadu i takovéto nesmysly a špinavé rány pod pás.
Dřív by mne to mrzelo, nyní vím, jací zneuznaní a zatrpklí lidé se v podobných diskuzích realizují a je mi jich líto.

NTDFW - jsem vytvořil a stále vytvářím na základě technik japonských škol - NINJUTSU (dále karate, judo, Jiu jitsu a jiné) a určitých strategií Win Tsu Kung Fu.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 23. dub, 2004 8:31

andromeda píše:Vy si říkáte adepti cesty bojových umění ?

Až budete mít někdo něco k věci, k tématu, jsem vám k dispozici. Můj telefon je 737 740645.

Jaroslav Polák

V první řadě - NESOUHLASÍM s tím, abychom řešili osobní život pana Poláka... Myslím, že to nesouvisí s tématem... Manželky nám utíkají všem, cvičíme-li nějaké BU... Obvykle jsme psychopati... Mimoto já bych od pana Poláka utekl taky...

8O
Čumím jak vrána... pan Polák ty poslední den byl a četl (neodpovídal... jenže neumí reagovat, takže se pýří až teď při tomto typu nemístného útoku...

Proto uzavírám svou osobní účast tímto konstatováním a posledním příspěvkem (další, jedině, když nám bude zase něco nabízet :wink: )

vsem...

Tahle diskuze je bezpředmětná... Pan Polák naše příspěvky stejně nečte - nebo jim nerozumí, argumenty kohokoliv s ním nehnou. Čas od času ze své pozice osvíceného poloboha napíše, že je na své cestě a my jdeme jinam a tak nám do toho nic není... Navíc jsme drceni argumentem, že jeho cvičení neznáme a neviděli jsme ho... (osobně nechci...) - zatímco on o našem cvičení ví úplně všechno :wink: (viz jeho knihy)...

Chvíli tvrdí, že byl kdysi hloupý a dnes není, potom zase píše, že si stojí za vším co minule udělal... napsal nebo řekl. Ve svých propagačních materiálech popisuje, že je autorem cca 30 knih o bu (400 000 prodaných výtisků :roll: )... a to i přestože jeho knížky nejsou zrovna mezi bestsellery na pultech knihkupectví (asi jsou tak rychle rozebrány, že o nich neví ani prodejci :wink: )...

Za 14 500,- se stanete lektory 1. třídy... v disciplíně, kterou vymyslel, proto ani nepotřebuje akreditaci M©MTV ani jiné oprávnění k udělování tohoto "cvičitelského" titulu...

Jeho cvičení je jednou : "NIN TSUN DO FREEDOM WAY je nový cvičební, energetický i duchovní systém, vyvinutý v Čechách a založený na tisícileté tradici mexických šamanů TOLTÉKŮ a japonských horských mystiků bojovníků NINJA." jindy je to "Druhým systémem, určeným pro „civilní sektor“ osobních ochránců, je NIN TSUN DO COMBAT PROFESSIONAL, který je vyvíjen z technik japonského umění boje a přežití NINJUTSU a velice účinné strategie technik boje beze zbraně na blízkou vzdálenost VING TSUN KUNG FU. NIN TSUN DO je vyvíjeno na principech filozofie JEET KUNE DO slavného bojovníka a akčního herce Bruce Leea. Jeho univerzální bojový styl JEET KUNE DO vznikl tak, že Bruce Lee studoval vše, co mohl, vše kriticky prozkoumával z hlediska funkčnosti a to nejlepší si ponechával, ostatní bez milosti opustil. NIN TSUN DO je v tomto směru přemýšlení stejné..."

Prostě záleží jen na momentální cílové skupině a možném zisku... Mě, hloupému nevzdělanci to připadá jako děsný blábol... proto se ani nedivím, že se od něj distancují lidé ze všech moýžných okruhů, z nichž jeho "učení" vzniklo (Ninjutsu a bojová umění vůbec... Tensegrity...).

Takže já to tady balím s konstatováním, že je to člověk, který (dle jeho slov) možná zná svou cenu, nicméně se dost nadhodnocuje (dle mého subjektivního názoru)...

Touto formou propagace nejen pan Polák, ale tento typ lidí diskredituje další osoby cvičící bojová umění...

Patrik

P.S.
Přesouvám se do diskuzí o věcech, které mě zajímají :wink:
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 23. dub, 2004 8:45

2patrik - naozaj dobré riešenie :D , len ono ti to niekedy nedá, aby si nezareagoval na také bláboly, ako tu vypustil onen guru Nintsundo Freedom Way - proste to niekedy nejde. Ąudia, čo naozaj cvičia a učia pre rozvoj BU a nielen pre prachy (už som to niekde asi písal) sa väčšinou dostávajú do pozadia takých ako je ON ... a to len preto, lebo si dokáže urobiť reklamu práve takým spôsobom, že tomu nikto nezasvätený nerozumie a obdivuje to (mystično) a ten, čo tomu rozumie, si len pomyslí - ty vole, ďalší blázon :? ...
Skúste sa nad tým zamyslieť - keby nebolo takých ako je ON, o čo ľahšie by sa nám v BU žilo 8) ...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 23. dub, 2004 10:15

:roll: :roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:00, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 23. dub, 2004 12:25

No nic,tady už je to dost nechutný :cry: :cry:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 23. dub, 2004 12:45

Jendis- to je zatiaľ všetko len sranda, predstav si, že to niekto zobere vážne a Poláka rezne :? :twisted: , to by bol prúser, to by nás tu asi všetkých začali vyšetrovať, kto nemá alibi je v prdeli :twisted:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovaumeni.cz » pát 23. dub, 2004 14:16

diskutujte, nesouhlaste a kritizujte dle libosti, ale vyhnete se prosim trapnym vulgarnim vylevum!

redakce bojovaumeni.cz
bojovaumeni.cz
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Miro » pát 23. dub, 2004 14:36

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 15:08, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 23. dub, 2004 14:42

Allright, Miro, súhlasím s tebou, no občas to proste človeku nedá nerýpnuť si :!: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 23. dub, 2004 15:07

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 13:36, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WICKING » pát 23. dub, 2004 19:45

to Andromeda:

Dekuju za odpoved

to All:

Je pravda, ze muzete nesouhlasit, ale meli byste slusne. Nechci moralizovat, ale at uci co uci, bavme se o vecech tykajicich se BU a ne o manzelkach etc. etc.
WICKING
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod andromeda » sob 24. dub, 2004 12:20

Poslední dny jsem v souvislosti s touto debatou dost o sobě přemýšlel. Na jednu stranu jsem udělal chyby a ty si musím odestát. Veřejně je přiznávám a omlouvám se těm, kterých se konkrétně dotýkají. Zaměřím se aktuálně na jejich vyřešení a uzavření. Z chyb se učím, nedělám je rád, ani schválně, ale když už je udělám, snažím se z nich vyčíst, co neopakovat.
Nicméně si za svými názory o NIN TSUN DO FREEDOM WAY stojím a cítím, že mám čisté svědomí. Hledal jsem ke všemu svou vlastní cestu a neskrývám se za jména zemřelých, či žijících mistrů.

Diskuzí se nebojím, naopak. Pomáhají mi.

I tato diskuze mi pomohla zvednout se z pohodlné židle a zapracovat na svých slabých stránkách.

Včera jsem změnil razantně svůj přístup k internetu a uzavřel dohodu s firmou, která mi jako sponzor postaví a bude provozovat profesionální www stránky. Dnes jim odesílám mapu toho, co tam chci (bojová umění, vnitřní energie, survival, filmové studio, festival GAIA a soutěž QUEEN OF GAIA, Velká hra rytířů nagualu a bezpečnostní agentura, včetně školící akademie pro bodyuardy). Za jak dlouho budou stránky zprovozněny, záleží na graficích a těch, co na tom budou pracovat. Stránky to budou velmi podrobné a všechny své starší publikace a knihy (které ano - jsou již dávno rozprodané) na nich budou volně ke stažení.

Mám stále ještě štíty osobního egoismu, do kterých se úspěšně trefujete, což mi ale na jednu stranu umožňuje si je uvědomit, přiznat a odhodit je.

V podstatě, když se teď na sebe podívám s odstupem, mi pomáháte. Sice to bolí, ale je mi to k užitku.

Znovu jsem usilovně začal pracovat na svém NIN TSUN DO FREEDOM WAY a na sobě samém. Trochu jsem zpohodlněl a začal mít ve svých aktivitách chaos. Film, který dotahuji k okamžiku natáčení, mi zabral obrovsky moc času a energie, (a peněz) tím jsem oslabil jiné části systému. Teď jej vyčistím a vše zpřesním a zaostřím.

Vyčítáte mi, že vybírám za své lekce a semináře peníze. Za těch 14 let, co se učením živím, jsem vyzkoušel různé verze lekcí, seminářů i kurzů. Někdy jsem se podhodnotil, někdy přehodnotil. To už patří k hledání. V současnosti nabízím běžné tréninky za 60,- Kč na hodinu (+permanentky se slevou), lektorské semináře (s licencí a scripty) za 4000,- Kč (u sebeobrany je úvodní kurz 15 celodenních sobotních seminářů + 15 script s teorií a technikama za 4000,- Kč). Podle mých informací jsem na průměrných pražských cenách - vyveďte mne případně z omylu.

Vyčítáte mi, že si stavím vlastní systém a nectím tradice - já je ale ctím a studuji je - jen se podle nich nedržím přesně, nejsem Japonec v Japonsku v 15. století, nebo Číňan v době boxerských válek. Jsem Čech v Praze roku 2004 - jsem plně tady a teď.

Před lety jsem studoval z dostupných materiálů JEET KUNE DO Bruce Leea, napsal jsem pak i jeho životopis (kterého se okamžitě rozprodal náklad 15 tisíc). Na základě jeho myšlenek jsem začal pracovat na svém stylu. Učarovalo mi NINJUTSU, ale u Luboše Pokorného jsem se naučil, jak se Ninjutsu vyučovat nemá. Pak jsem poznal si-fu Ivana Rzounka (Wing Chun), se kterým udržuji přes deset let přítelství. Nikdy mne netrénoval, ale zasvětil mne v diskuzích a ukázkách do filozofie svého stylu. Dodnes je pro mne zatím nedostižným vzorem, především v tom, co sám v sobě teprve objevuji - ve svém neochvějném a moudrém vnitřním klidu. Ivan Rzounek je pro mne dnes vzorem učitele, který cestou bojovníka žije.

Má cesta je objevování, zkoušení, prorážení zdí a tvoření. Pravda, kolikrát vejdu do slepé uličky, natluču si, kolikrát se nechám unést svými slabostmi, ale nikdo mi nevezme, že jsem se za poslední roky obrovsky moc naučil. Nikdy toho nenechám. Je to životní zkušenost a radost. Cítím, že žiji, i když se někdy raduji a někdy stresuji.

Jak od přátel, tak od nepřátel se učím, protože především nepřátelé mi ukazují na místa, kde jsem zranitelný. Tak mi pomáhají je odstranit.
Nechci proti někomu, nebo proti něčemu bojovat. Ctím veškeré ostatní školy, styly i jednotlivce. S těmi, s kterými vnitřně nesouhlasím, se nepřu - je to jejich cesta. Co chci, je vybojovat sám sobě poznání, vnitřní klid a jistotu, že moje cesta je pro mne pravého cestou srdce.
Nakonec - NIN TSUN DO FREEDOM WAY není ani tak o předávání přesně sestavených technik a kombinací, jako spíše o přijetí stejného boje, který vedu sám - boje za vnitřní svobodu.

Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » sob 24. dub, 2004 12:34

marvin píše:Jo patrik uplny suhlas - ale aby to pan.Polak nemal take lahke, ze tu zasiera fora svojimi kecami a drzim postojom a potom si len tak beztrestne odplachne tak navrhujem jednu taku malu protireakciu :)

kazdemu komu sa chce nech na nejakej web. stranke idealne GAY chat, zoznamka a pod /napr. na www.seznam.cz najdes za par. sec./
uvies nieco putave :D :D a pridat tel. cislo pana polaka: 737 740645 - nech si chlapec uzije telefonovania - asi to ma rad ked to cislo vsade strka :)

polak uz sem nelez - strat sa - zmiz - neprud .... bez inam ...
dufam, ze si to pochopil ... lebo niekoho fakt naseres a ten ti potom spravy ciarku nozom cez celo ....

Jen jedna reakce za všechny - právě takoví, jako tento člověk, způsobují, že se málokdo na netu odhodlá přinést něco svého, něco nového.

Diskutujte a dokažte mi, že bojovým uměním nerozumím. Nalezněte v NIN TSUN DO FREEDOM WAY chyby a nesmysly. Nemyslím to jako vytahování a provokaci - netvrdím, že je NTDFW dokonalé, či nejlepší (to jistě ne) - ukažte mi chyby a já je opravím a uctím vás za poučení, kterého se mi dostane. Vážně.

Nejsem rváč, ani mistr světa, ale myslím si o sobě, že jsem dobrý publicista a učitel sebeobrany. Bojová umění mne baví a žiji jimi, stejně jako světem Toltéků, či momentálně světem filmu.

Myslím si, že pokud by vás doopravdy, jako mne, bavilo to, co sami děláte, že byste k takovýmto výpadům nesáhli.

Jaroslav Polák
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 24. dub, 2004 12:40

p. polak - jo kecat a psat o tom jak ste skvelej to umite na 1* .... jen se toho i drzet by neskodilo. Si myslite, ze si tady posypete hlavu popelem a my se tu rozbrecime - ooooooo jaky je ten polak supr. klucina, co sme mu to jenom provedli .... zla trefa ...
:lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 24. dub, 2004 13:07

:D :D :D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 13:33, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » sob 24. dub, 2004 14:57

p.Polák, pošlite alebo zverejnite viac informácii o tom svojom systéme, nie som síce majster, ako to niektorí o sebe tvrdia, no rád hodnotím veci, ktoré niekto vyučuje. Zhodnotím a vyjadrím sa tu na fóre, beriete :?: :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 24. dub, 2004 17:53

Pánové,tak mne napadá :idea: Co takhle opravdu využít nabídky páně Poláka a jít to zkusit v reálu :?: Takhle mu to tady dáváte sežrat,ale hodnotíte opravdu jen podle i-netu a diskuzí(nebo to už někdo zkusil?).....když to(ho) uvidíte na vlastní oči cvičit,učit-bude to hned o něčem jiném,ne?Osobní zkušenost je přece k nezaplacení a p.Polák nabídnul i trénink či seminář zdarma....jediné,co je potřeba,je obětovat volný čas.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » ned 25. dub, 2004 12:40

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:02, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...