andromeda píše:Vy si říkáte adepti cesty bojových umění ?
Až budete mít někdo něco k věci, k tématu, jsem vám k dispozici. Můj telefon je 737 740645.
Jaroslav Polák
V první řadě - NESOUHLASÍM s tím, abychom řešili osobní život pana Poláka... Myslím, že to nesouvisí s tématem... Manželky nám utíkají všem, cvičíme-li nějaké BU... Obvykle jsme psychopati... Mimoto já bych od pana Poláka utekl taky...
Čumím jak vrána... pan Polák ty poslední den byl a četl (neodpovídal... jenže neumí reagovat, takže se pýří až teď při tomto typu nemístného útoku...
Proto uzavírám svou osobní účast tímto konstatováním a posledním příspěvkem (další, jedině, když nám bude zase něco nabízet

)
vsem...
Tahle diskuze je bezpředmětná... Pan Polák naše příspěvky stejně nečte - nebo jim nerozumí, argumenty kohokoliv s ním nehnou. Čas od času ze své pozice osvíceného poloboha napíše, že je na své cestě a my jdeme jinam a tak nám do toho nic není... Navíc jsme drceni argumentem, že jeho cvičení neznáme a neviděli jsme ho... (osobně nechci...) - zatímco on o našem cvičení ví úplně všechno

(viz jeho knihy)...
Chvíli tvrdí, že byl kdysi hloupý a dnes není, potom zase píše, že si stojí za vším co minule udělal... napsal nebo řekl. Ve svých propagačních materiálech popisuje, že je autorem cca 30 knih o bu (400 000 prodaných výtisků

)... a to i přestože jeho knížky nejsou zrovna mezi bestsellery na pultech knihkupectví (asi jsou tak rychle rozebrány, že o nich neví ani prodejci

)...
Za 14 500,- se stanete lektory 1. třídy... v disciplíně, kterou vymyslel, proto ani nepotřebuje akreditaci M©MTV ani jiné oprávnění k udělování tohoto "cvičitelského" titulu...
Jeho cvičení je jednou : "NIN TSUN DO FREEDOM WAY je nový cvičební, energetický i duchovní systém, vyvinutý v Čechách a založený na tisícileté tradici mexických šamanů TOLTÉKŮ a japonských horských mystiků bojovníků NINJA." jindy je to "Druhým systémem, určeným pro „civilní sektor“ osobních ochránců, je NIN TSUN DO COMBAT PROFESSIONAL, který je vyvíjen z technik japonského umění boje a přežití NINJUTSU a velice účinné strategie technik boje beze zbraně na blízkou vzdálenost VING TSUN KUNG FU. NIN TSUN DO je vyvíjeno na principech filozofie JEET KUNE DO slavného bojovníka a akčního herce Bruce Leea. Jeho univerzální bojový styl JEET KUNE DO vznikl tak, že Bruce Lee studoval vše, co mohl, vše kriticky prozkoumával z hlediska funkčnosti a to nejlepší si ponechával, ostatní bez milosti opustil. NIN TSUN DO je v tomto směru přemýšlení stejné..."
Prostě záleží jen na momentální cílové skupině a možném zisku... Mě, hloupému nevzdělanci to připadá jako děsný blábol... proto se ani nedivím, že se od něj distancují lidé ze všech moýžných okruhů, z nichž jeho "učení" vzniklo (Ninjutsu a bojová umění vůbec... Tensegrity...).
Takže já to tady balím s konstatováním, že je to člověk, který (dle jeho slov) možná zná svou cenu, nicméně se dost nadhodnocuje (dle mého subjektivního názoru)...
Touto formou propagace nejen pan Polák, ale tento typ lidí diskredituje další osoby cvičící bojová umění...
Patrik
P.S.
Přesouvám se do diskuzí o věcech, které mě zajímají