Taiji DVD - The Taiji Class

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod will » pát 15. led, 2010 19:51

for Jendis

No jo, ale třeba Musaši zabíjel i dřevěným mečem.

for. Runar

Já nechci mudrovat o karate, jenom jsem reagoval na to, že karate bylo určeno jenom proti obyčejným lidem a s tím se neztotožňuji. Možná myslel období po roce 1936, kdy se začal používat název karate. Samozřejmě vím, že na okinavě byli různé styly, ale to nebudu rozvádět, o tom tato diskuze není.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 15. led, 2010 19:54

Will:
Pohoda, žádnej můj příspěvek nebyl namířený proti Tobě :wink:, taky souhlasím s tím že Karate není dělaný jen proti běžnýmu útočníkovi.
Jít s plnou Silou Karate proti necvičenýmu útočníkovi je jak jít na myš s RPGéčkem, v tom s tebou souhlasím.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. led, 2010 20:02

RUNAR píše:Jendis:
Ty to fakt bereš vážně jo?

1)No tak dobrá, ale nechci u toho žádný čumili, jen my dva a Panda to bude monitorovat jo? :D
2)Nikam se kvůli tomu nepotáhnu, takže v Praze
3)Psal jsem pouzdro, takže ten kord bude zandanej v pouzdře, ne jen tak za páskem, metr distanc.

4) Aby to nějaký BLB špatně nepochopil, neobhajuju tady myšlenku holý ruce vs meč :D. To je téma který mi příjde směšný :D

Neberu.....:) Však jsme se potkali,víš,že nejsem debil.

add 1) klidně na setkání a zašijem se(a nebudeš mne bít dovopravdy-stejně,jako já nebudu píchat dovopravdy :) )
add2) pohoda
add3 ) Kord bude v bandalíru(v pochvě(nebo pouzdru) se nenosil). - Bandalír je takovej ten pásek přes rameno.......přesně tak,jak se nosil.

add 4 ) Já vím,že ne. Téma meč vs holé ruce opravdu směšné je......v tomto případě bych si na sebe s kordem v pařátku vsadil proti komukoliv,KOMUKOLIV(s holejma rukama). Nevylučuju samozřejmě,že se to přecejen může někomu podařit,ale to procento je,dle mého,velmi mizivé.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. led, 2010 20:03

will píše:for Jendis

No jo, ale třeba Musaši zabíjel i dřevěným mečem.

No a??? Jde o přátelské setkání,ne??? Ne o boj na život a na smrt......
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 15. led, 2010 20:24

for. Frajer

Tady máš sebeobranu proti kataně v moderním pojetí :lol:

www.youtube.com/watch?v=LecB-kpqNMw&feature=related
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 15. led, 2010 20:27

Jendis píše:
Neberu.....:) Však jsme se potkali,víš,že nejsem debil.

add 1) klidně na setkání a zašijem se(a nebudeš mne bít dovopravdy-stejně,jako já nebudu píchat dovopravdy :) )
add2) pohoda
add3 ) Kord bude v bandalíru(v pochvě(nebo pouzdru) se nenosil). - Bandalír je takovej ten pásek přes rameno.......přesně tak,jak se nosil.

add 4 ) Já vím,že ne. Téma meč vs holé ruce opravdu směšné je......v tomto případě bych si na sebe s kordem v pařátku vsadil proti komukoliv,KOMUKOLIV(s holejma rukama). Nevylučuju samozřejmě,že se to přecejen může někomu podařit,ale to procento je,dle mého,velmi mizivé.

No to jsem si už dohledal před tím co je bandalír------>takže jsem trval na tom že chci aby byla čepel v pouzdře, z pásu přes rameno se dá tasit mnohem rychlejc.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. led, 2010 20:34

RUNAR píše:
No to jsem si už dohledal před tím co je bandalír------>takže jsem trval na tom že chci aby byla čepel v pouzdře, z pásu přes rameno se dá tasit mnohem rychlejc.

:lol: :lol:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 15. led, 2010 20:37

Jendis píše:Mno...aniž bych chtěl rejpat.......(fakt ne)!!!!

Myslíš,že ti karatekové cvičili s někým,kdo opravdu uměl meč používat?????
Ju-Jutsu obsahuje i techniky proti kudle a jak je to reálné????? :?

Budeš se Honzo divit, ale mnozí karatékové byli zároveň mistři meče. Třeba Anke Azáto byl příslušníkem okinawské šlechty a cvičení z mečem se věnoval. Karate se neomezovalo jen na farmáře, aktivně jej praktikovala i okinawská šlechta, která se zároveň venovala i výcviku se zbraněmi.

Zkusil jsem si pár technik proti meči. Techniky sice fungovaly, ale byl to jen boken, jít proti železu a přežít to je věc jiná. Nemá smysl to rozebírat. Pořád máš větší pravděbodobnost, že se ti to podaří ustát, když něco umíš než když neumíš vůbec nic. Na druhé straně né všichni samurajové byli mistři meče a ještě když k tomu přičteš podcenění protivníka, tak občas to mohl karatéka přežít, ale rozhodně to nebylo pravidlem. Hlavně v pozdější době, kdy už se dlouhé období míru podesalo na kvalïtě výcviku samurajů.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SeaRanger » pát 15. led, 2010 22:08

V mem oblibenem serialu Mind Body & Kick Ass Moves od BBC byl v prvni serii japonskej dedousek kterej navadel sve zaky aby po nem sekli katanou a vzdy se uhnul a sejmul utocnika. Tvrdil ze to dela tolik let ze ma naprostej odhad na drahu zbrane a ze se tim padem uhne jen a jen o "centimetr" a ma tim padem spoustu casu na zkraceni vzdalenosti a pouzitii rukou. To ale asi bude vicemene extremni pripad, mistr versus student atd.......

Muj nazor je ten ze obrana proti meci je mozna, ale je extremne obtizna a i tehdy kdy je velmi dobre zvladnuta nezarucuje automaticky vitezstvi. Ale tato diskuze me trosku prekvapila, obranu proti meci povazuji asi ze stejne realnou jako obranu proti nozi, namirene pistoli atd a ze na tyto temata uz tady toho bylo napsano dost a dost.
SeaRanger
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod will » pát 15. led, 2010 22:56

pro Frajera

Takto vypadá okinavské karate

www.youtube.com/watch?v=sXGh7ltxuyI&feature=related

Okinava karate proti noži:

www.youtube.com/watch?v=sCZaIcl7unU&feature=related

Kata bunkai na konci proti kataně v rychlé i zpomalené verzi, znázorněn spodní a pak horní sek:

www.youtube.com/watch?v=dsDtQREAp78
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 15. led, 2010 23:43

Will: rozumím co chceš sdělit, že je prostě lepší něco umět co ti pomůže zvýšit šance na přežití a máš pravdu, navíc mistři Shorin Karate byli i bijci s mečem takže věděli co dělaj což zase potvrzuje některý tvoje slova.

Oponenti zase chťějí zdůraznit že je to strašně vo držku jít proti vostrý oceli a taky mají pravdu.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 16. led, 2010 10:03

marcelo píše:
ArchEron píše:marcelo:tak to potom aj v kung fu sa tak capu :D jetam napisane
tai chi master vs kung fu master tako to kung fu asi neni moc lepsi nes tjq :D(neni to provokace proste shit video) :idea:

..toto video je total odpad a ukazuje pomerne dobre ako je na tom drviva vacsina ludi z kungfu..
Co top plácáš? Když už z tebe vypadlo tohle moudro, můžeš mi říct, co jako neni odpad, když "rviva vacsina ludi z kungfu" je?? Jednak naprosto netušíš co znamená výraz "kung fu" a jednak posuzovat drvivou většinu lidí podle jednoho videa s nějakejma magorama je fakt geniální. Na youtube ale i na Youku se nahrává kdejakej debil! Kdo opravdu něco umí, ten většinou ani nemá počítač. Pamatuj si, že tady v Číně jsou zástupy lidí,který cvičí "kung fu" který komukoliv nakopou prdel a radši chcípnou než by se vzdali. Kluci po 5-6 letech tréningu vymetaj podlahu s každym,z jakýhokoliv státu a vůbec si nedovedeš představit co umí lidi který je trénujou a cvičej třeba 50 let! Stejně tak v Thajsku, Japonsku, Rusku nebo boxeři kdekoliv na západě. Ti všichni totiž cvičí "kung fu". Kdo totiž necvičí "kungfu", tomu je jakýkoliv bojový umění nahovno. Stejně ty kecy vo bouchání do pytle jsou k smíchu, kurva v Asii cvičej bojový umění obyčejný lidi třeba na vesnicích a pytel životě neviděli protože na takový marketingový debility nemaj prachy. Myslíte si, že nějakej vesničan má prachy na nějaký drahý stroje od Hayashi? Když už do něčeho bouchaj, tak sou to stromy, panáky který si vyřezaj ze dřeva, pytle od rejže s hrachem, kádě s pískem nebo lidi, ty jsou zadarmo. Můj kung fu strejček Wang Deli cvičí s mečem, kterej si sám vyřezal z větve, protože nechce vyhazovat 200 yuanů za meč. Ale českej chytrolín to ví, jak nemá pytel, tak je to tvaroh :roll:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » sob 16. led, 2010 10:13

Pavela- za prve skludni hormon Pavela, za druhe ten shit na tom videu boli tusim respektovani kung fu masteri..jediny co je fakt gut naslapane a ma uroven na youtube je Sanda a Shuaijiao..a preber si to ako chces..ale aby som bol uprimny,z 95 % videi z CBU ktore postnete na BU.CZ drvivu vacsinu ani nedopozeram,prevratim ocami a rezignovane vypnem..skor dokukam Koryu Japan discipliny ako toto :?
Naposledy upravil marcelo dne sob 16. led, 2010 10:27, celkově upraveno 3
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » sob 16. led, 2010 10:21

Pavela..a este jedna do plena.. pytle su ako marketingove debility..? ty zabedneny obmedzenec,pytel pouzivali uz stary pankrationisti v starovekom Grecku..to tvoje slavne kungfu v tej dobe ani neexistovalo..si normalny? Lapy sice neboli,pretoze na to nebola vyrobna technologia,ale tvoje znalosti o uderovych aparatoch su na urovni troglodyta z Ugandy..tam by si zapadol :roll: :roll: ..mozes ist buchat do stromov a kopat do pnickov..po prdeli pristup..ty jazdis na somarovi,series vonku do latriny alebo do kriakov a pijes vodu z potoka alebo si sa prisposobil moderne a pouzivas vydobytky civilizacie..??
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » sob 16. led, 2010 11:04

Co to je respektovaní kung fu majstri? Neznám je já ani nikdo jinej. Ty je znáš? Kdo kje tady u všech všudy zná? jaký respektovaný majstri? Já jsem nikdy nic nepostnul, někdy před 5 lety sna dnějakej sanda zápas. Sanda a Shuaijiao je jako co? To neni kung fu? Víš vůbec co to je KUNGFU? Já osobně na Youtube nekoukám, vystavuje se tam každej debil. To není měřítko úrovně kung fu. Například můj styl Xing Yi Quan, nenašel jsem tam jediný video, který by ukazovalo někoho kdo to umí. A taky na základě toho neříkám,že celý Xing Yi stojí za hovno, protože prostě kdo to umí, ten cvičí a nemá čas si hrát s počítačem a youtube. Výsledek, na youtube nečumim. Takže nevim, nad čím zvedáš oči. Ad.pytel, každej velkej bojovník se tady zaklíná pytlema, lapama a já nevim čím, tradiční bojový umění to je všechno nahovno, musíte bouchat do pytle a dělat tanečky s lapama, Takže 1. do pytle ale obyčejnýho od rejže naplněnýho pískem nebo fazolema bouchali Číňani už v době velkýho Grécka, asi by sis měl nastudovat historii, kung fu se cvičilo od té doby, co jsou v Číně lidi. A aby se uměli řekové s Pankration prát, potřebovali taky cvičit kung fu, znovu ti říkám, nejdřív si nastuduj, co výraz kungfu znamená, než s tebe něco vypadne. Ty vůbec nevíš jaké mám já znalosti tak proč si myslíš, že jsou na úrovni ugandy? Jen jsem popisoval situaci zde. Na drahý zařízení prostě Číňani který cvičej nemaj prachy, protože kung fu cvičej hlavně ty nejchudší lidi, ty co maj prachy jsou líný. A je pravda, že veškeré drahé aparáty jsou nahraditelné přirozenými prostředky.. Sorry ale když z někoho vypadne taková idiotská věta jaká vypadla z tebe tak mi to hormon nesklidní. Můžu se tě zeptat co uznáváš ty, když ne kung fu?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » sob 16. led, 2010 11:18

Pavela- co uznavam..kazdy system ktory obsahuje kopy,udery,kolena ,lakte,hlavicky a hody ako zaklad..je mi jedno odkial je..ale co je hlavne,tent system musi mat realnu metodiku nacviku dovednosti a venovat tomu najvacsiu cast treningu..,tienovy box ,drily , otuzovanie,buchanie na aparaty, sparing aka kumite nazvi to ako chces..

..musi mat vyvazenu strikingovu a zapasovu cast..asi tolko..

..a hlavne nesmie na mna vyrukovat s tym ze musim cvicit a stat v postoji a cvicit kueny dlhe roky aby som mohol ist vobec do sparingu a podobne <>viny

..tot vsjo..

..aparaty sa nedaju nahradit prirodzenymi prostriedkami rovnocenne..

..ako a cim chces nahradit zapasnickeho panaka-clovekom..haha po zopar hodoch na hlavu je kripel,

cim chces nahradit box lapu- dlanou ?

Cim chces nahradit velky mech na lowkicky a kolena..clovekom a kopat mu do noh a brucha..odpadne po 10 lowkickoch a kolenach ak nie skor..

..cim chces nahradit thajsky pas a vestu na nacvik frontickov a capakov a hakov ako kontra za a do pohybu..jedine ze dovedies cloveka s ocelovym bruchom a rebrami..

..cim chces nahradit zapasovu zinienku-travnatym povrchom na osratom dvorku od hydiny???

..ja si necham Pavela poradit,napis mi adekvatnu nahradu za tie aparaty..vies,keby cinankovia mali viac prachov kupovali by to ako prvy..cinankovia su celkom pragmaticke bytosti..len europania chcu byt papezskejsi ako papez :wink:

P.S. neviem ci o tom vies ale celosvetovo ale aj v CZ a hlavne na SVK zazivaju TBU krizu,maju malo ziakov,ludia odchadzaju znechuteni a frustrovani na vsemozne MMA, Thaibox,Kravmaga atd...cim si myslis ze to je..
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 16. led, 2010 14:18

for Marcelo

Pavela má pravdu, už z jeho předešlého příspěvku, kde mluvil o tom kungfu dědečkovi je vidět, že je to osoba, která o pravdu zná. Naproti tomu u tebe je vidět, že máš pramálo znalostí. K těm tréninkovým pomůckám, tak to si tedy objevil ameriku, to jako, když moderní tréninkové pomůcky neexistovali, tak se jako necvičilo a nebojovalo ?, to je blud jako hovado. I ten thai box se musel cvičit bez moderních aprátů nebo spadl z marzu ? Totální nesmysly. A to, že hodně lidí přechází na box, tahai atd. není tim, že by bylou kung-fu horší prostě je to jiná cesta, která potřebuje specifické tréninkové metody, zpravidla je to cesta delší. A je to jenom o tom, co tomu chce člověk obětovat.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 16. led, 2010 15:28

ještě by stálo za to přidat historii číny .povstání tchajpingů,boxerů,opium a co se začla hroutit dynastie ching a začala republika tak samej chaos a lokální války, ve velkejch městech na jihu války gangů v menších zase klany,pak přišli japonci ,pak zase čankajšek válčil z komunistama . a pro vesničany to znamenalo taky že se potuluje po venku spoustu typů,zběhů a band. a zásadní věc pro civily a často i policajty byla střelná zbran nedostupná a mám pocit,že i zakázaná. tudíš to kung fu byla nutnost a prošlo zátěžovejma zkouškama.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 16. led, 2010 15:28

ještě by stálo za to přidat historii číny .povstání tchajpingů,boxerů,opium a co se začla hroutit dynastie ching a začala republika tak samej chaos a lokální války, ve velkejch městech na jihu války gangů v menších zase klany,pak přišli japonci ,pak zase čankajšek válčil z komunistama . a pro vesničany to znamenalo taky že se potuluje po venku spoustu typů,zběhů a band. a zásadní věc pro civily a často i policajty byla střelná zbran nedostupná a mám pocit,že i zakázaná. tudíš to kung fu byla nutnost a prošlo zátěžovejma zkouškama.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » sob 16. led, 2010 15:55

will píše:for Marcelo

Pavela má pravdu, už z jeho předešlého příspěvku, kde mluvil o tom kungfu dědečkovi je vidět, že je to osoba, která o pravdu zná. Naproti tomu u tebe je vidět, že máš pramálo znalostí. K těm tréninkovým pomůckám, tak to si tedy objevil ameriku, to jako, když moderní tréninkové pomůcky neexistovali, tak se jako necvičilo a nebojovalo ?, to je blud jako hovado. I ten thai box se musel cvičit bez moderních aprátů nebo spadl z marzu ? Totální nesmysly. A to, že hodně lidí přechází na box, tahai atd. není tim, že by bylou kung-fu horší prostě je to jiná cesta, která potřebuje specifické tréninkové metody, zpravidla je to cesta delší. A je to jenom o tom, co tomu chce člověk obětovat.

..na to sa mi uz ani nechce odpovedat..mate pravdu sudruhovia..preco ale borci z celeho spektra neangazuju tych vasich dedov z cinskeho vidlakova abych ich naucili nejaku tu metodicku vychytavku na aparatoch nechapem,popr priniesli na zapad smrduty plateny mech naplneny fazulov :(
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...