NAGULAL JEDE ;O)

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod patrik » pát 21. kvě, 2004 15:20

Sennin píše:Patriku, nikdo netvrdí, že musíš, můžeš, nemusíš nebo nemůžeš s někým bejt... Zkus se zamyslet nad myšlenkou a neber to doslova!
Chtěl jsem tím říct, že bojové umění je bojové umění, ať se kdekoliv nazývá jakkoliv - všechny mají jeden základ a jednu myšlenku - tím jsem myslel tu rodinu...
Proč děláš bojové umění? Proč ho dělá Wushi a Kocka, Yiwan i Andromeda??? A proč ho dělají milióny dalších lidí??? Protože nás to baví, něco nám to dává...
Kde je tolerance???
Poslední dobou koukám, že se někam ztrácí, každej pomlouvá každýho, celé školy se do sebe z malicherných důvodů navážejí a navzájem se uráží - zdravé soupeření je v pr....!!!
Mě je jedno, co dělá ten nebo tamten...hlavně jestli je to baví, jestli jim to něco dává - pak s nima diskutuji a dokážu vždy v každém BU najít něco, co i mě zaujme - nevyvracím, nekritizuji, nepomlouvám...

No, nechal jsem se unést :lol:

Zdar a sílu všem

Myšlenka sedí, ale ne obecně... podívej jak pěkně si rozumím s wushim nebo marvinem, ale v jiném fóru nebo v reálu by sme si třeba nerozuměli... ale byli bychom schopni vytvořit něco jako "argument"...

a proč cvičí někteří...? mno já třeba pro úplně jiný věci než většina lektorů NTD...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 21. kvě, 2004 15:40

patrik píše:Chtěl jsem tím říct, že bojové umění je bojové umění, ať se kdekoliv nazývá jakkoliv - všechny mají jeden základ a jednu myšlenku...

A mimochodem, s tímto zjednodušujícím konstatováním bych si dovolil nesouhlasit zvlášť... o tom jsem ochotný založit i nové fórum, nebo diskutovat s Tebou...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 21. kvě, 2004 15:50

patrik píše:
patrik píše:Chtěl jsem tím říct, že bojové umění je bojové umění, ať se kdekoliv nazývá jakkoliv - všechny mají jeden základ a jednu myšlenku...

A mimochodem, s tímto zjednodušujícím konstatováním bych si dovolil nesouhlasit zvlášť... o tom jsem ochotný založit i nové fórum, nebo diskutovat s Tebou...

Patrik

...pravda, pro mnohé to vypadá jako zjednodušující konstatování, ale pro Tebe???
...jinak souhlasím - založ nové fórum, předpokládám, že nebudeme diskutovat jen my dva!

P.S. - ...třeba se přidá i Andromeda :lol: ...nebojíš???
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 21. kvě, 2004 15:55

Sennin píše:...nebojíš???

mno vzhledem k tomu, že jsem andromedu zaregistroval jenom ve fórech, která byla o andromédě se nebojím...

Patrik

P.S.
ano vyjedu si všechny příspěvky od andromédy, abych se přesvědčil, že to není pravda a asi deset příspěvků poslala jinam
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 21. kvě, 2004 15:57

mno vzhledem k tomu, že jsem andromedu zaregistroval jenom ve fórech, která byla o andromédě se nebojím...

Patrik

P.S.
ano vyjedu si všechny příspěvky od andromédy, abych se přesvědčil, že to není pravda a asi deset příspěvků poslala jinam[/quote]

:) :) :)
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 23. kvě, 2004 14:54

Docela se bavím, když si představuju, jak tohle čtou vaši žáci a vidí, co za lidi jim káže o principech a myšlenkách cesty bojovníka.

Začalo to honem na Poláka a teď se "zbouráváte" sami.

Ale ve skutečnosti to k smíchu není. A jsem rád, že drtivá většina skutečných bojovníků, kteří mají boj v srdci, se v tomto duchu nepřipojila. Ono hecování se k přepadnutí někde zezadu v uličce několika lidma, které tady na několika desítkách stránkách předvádíte, je velice výmluvné.

Vrátím se k jedné záležitosti - kdo z vás mne osobně zná ? Kdo se mnou kdy trénoval ? Dejte to klidně sem, veřejně - snesu kritiku a přijmu ji, pokud bude vycházet ze skutečnosti. Pokud se kdy někomu z vás ublížil, o čemž nevím, omluvím se - veřejně.
Ale já nevím o tom, že bych znal lidi, kteří se tu do mne nekonkrétně navážejí a urážejí tím tak jen sami sebe. Nevím o tom, že by oni věděli, kdo jsem, co jsem zažil, jak přemýšlím, jak učím,.....

Já je neznám a proto se k nim nevyjadřuji.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 7:21

andromeda- vieš, možno trochu zmena prístupu k ľuďom, trošku iný postoj a možno, opakujem možno, by sme si tu všetci krásne rozumeli...dokonca si myslím, že i Patrik by bol priateľskejší, keby bol náznak , že to čo robíš, nie je biznis, ale bu... :wink:
kritika - no, vždy keď sa vybehne s niečím novým, má to zaručene aj stránky, ktoré bude niekto kritizovať...je otázka, či túto kritiku dokáže autor rozumne a spoľahlivo vyvrátiť.... :wink:
ja vôbec nechcem tvoj štýl či metódu znevažovať, no s dosavadných odpovedí mi vychádza, že je to čistý biznis...ak ma niekto presvedčí o opaku, budem rád... :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 24. kvě, 2004 8:23

wushi píše:andromeda- vieš, možno trochu zmena prístupu k ľuďom, trošku iný postoj a možno, opakujem možno, by sme si tu všetci krásne rozumeli...dokonca si myslím, že i Patrik by bol priateľskejší, keby bol náznak , že to čo robíš, nie je biznis, ale bu... :wink:
kritika - no, vždy keď sa vybehne s niečím novým, má to zaručene aj stránky, ktoré bude niekto kritizovať...je otázka, či túto kritiku dokáže autor rozumne a spoľahlivo vyvrátiť.... :wink:
ja vôbec nechcem tvoj štýl či metódu znevažovať, no s dosavadných odpovedí mi vychádza, že je to čistý biznis...ak ma niekto presvedčí o opaku, budem rád... :D

To zní velice rozumně. Pochopil-li někdo můj přístup jako nepřátelský, velmi se omlouvám. Nechovám nepřátelství vůči nikomu - abych tak řekl -byla by to jen ztráta energie :D , která nikam nevede.

Víš, to co dělám, je byznis - a proč ne ? Je to ale byznys, který dělám pro cestu svého srdce, protože tím žiju, ne pro to, abych měl na mercedes a jachtu v Karibiku. Dělám film a na to potřebuju prostředky. Nabízím práci lektorům a požaduji nejdříve kurz - a kurzovné. Nechovám se jinak, než spousty jiných lektorů, které znám, které obdivuji a kteří jsou duchovně, morálně a lidsky obrovsky na výši.

Nazvěme věci pravými jmény. Za každou hodinu v tělocvičně musím platit, za každou minutu na internetu musím platit, za každý letáček, každou fotku musím platit,...... za úplně všechno musím platit - proč si nenechat tedy zaplatit svůj čas, umění, energii, snahu - někoho něco naučit a umožnit mu se uplatnit v oboru, který nás všechny baví ?

Má cesta je má cesta - já jí žiji a prvotní motivací je poznání, osobní růst, cesta srdce, cesta energie i cesta bojovníka, cesta spisovatele. A jen si k této cestě hledám prostředky, jak to umím a jak to dokážu. Je to špatné ?

Tak se s mou cestou seznamte a pak hodnoťte - vždyť - co o mně skutečně víte ?

Na www.nagual.info jsou již první informace o Velké hře rytířů nagualu. Prosím o konkrétní kritiku - pokud to někoho zajímá.

Přeji hezký a klidný den :D
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WICKING » pon 24. kvě, 2004 10:30

Pane Polak,

delate byznys a to je v poradku. Ale jste demagog a to uz se mi libi mene. Pripoustim, ze je to muj problem. Mam na diskuzi jista kriteria. Beru. Nicmene je strasne jednoduche "porvavat" je to moje cesta, moje, moje, ja, ja, ja, vy jste na mne zly a ja vam nic nedelam etc. Jenomze uvedomte si, ze na jakoukoliv otazku co Vam kdo polozil na x stranach jste primarne reagoval, ze jste byl "tajemny jak hovno".
Tak jsem dejte nejake video sveho cviceni, nebo nekam jinam ke stazeni, nejake fotky cviceni etc. Myslim, ze tu je hodne lidi, kteri vi o cem mluvi (staci cist i jina fora) a budou schopni ocenit kvalitni cviceni. A kdyz tomu rozumet nebudou, tak se budou ptat.

btw: nagual.info je krasne, ale je tam o filmu - to bylo vase prvni tema
o NTDFW jste neudelal info web
o hre jste neudelal info web

(a podotykam, ze VY jste vysel s kuzi na trh!)
WICKING
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 24. kvě, 2004 11:14

WICKING píše:Pane Polak,

delate byznys a to je v poradku. Ale jste demagog a to uz se mi libi mene. Pripoustim, ze je to muj problem. Mam na diskuzi jista kriteria. Beru. Nicmene je strasne jednoduche "porvavat" je to moje cesta, moje, moje, ja, ja, ja, vy jste na mne zly a ja vam nic nedelam etc. Jenomze uvedomte si, ze na jakoukoliv otazku co Vam kdo polozil na x stranach jste primarne reagoval, ze jste byl "tajemny jak hovno".
Tak jsem dejte nejake video sveho cviceni, nebo nekam jinam ke stazeni, nejake fotky cviceni etc. Myslim, ze tu je hodne lidi, kteri vi o cem mluvi (staci cist i jina fora) a budou schopni ocenit kvalitni cviceni. A kdyz tomu rozumet nebudou, tak se budou ptat.

Jistě, vyšel jsem s kůží na trh, nicméně tu pořvávají jiní :D :D :D . Mám pocit, že jsem tu zatím nepoužil jediné sprosté slovo, či jedinou urážku.

Celé www stránky budou složeny z pěti hlavních, zatím tam jsou jen dvě - a to ty, které prezentují činnosti, které jsou nyní aktuální. Má osoba tak aktuální zase není.

Ale již připravuji jak fotografie, tak videa s technikami NIN TSUN DO FREEDOM WAY ve všech třech částech - combat, energie i survival. Bude jich tam dost pro porovnání.

Já jen prosím o trpělivost, protože postavit www stránky, aby měly smysl, je složité. Já to neumím a pan Petr Bokvaj, který je dělá velmi hezky, je pod mým neustálým tlakem (už mu musím dát chvilku klid :oops: ). Už teď jsou v textech drobné chyby, které musíme zpětně vychytávat.

Netvrdím, že je NIN TSUN DO FREEDOM WAY super a dokonalé, na druhou stranu se za něj nestydím, špatné také není. Je však jasné, že řeči jsou jen řeči a skutky jsou to, co platí. Děláme na tom.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 11:19

dělejte... :D :D :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 24. kvě, 2004 11:43

andromeda píše:Víš, to co dělám, je byznis - a proč ne ? Je to ale byznys, který dělám pro cestu svého srdce, protože tím žiju, ne pro to, abych měl na mercedes a jachtu v Karibiku. Dělám film a na to potřebuju prostředky. Nabízím práci lektorům a požaduji nejdříve kurz - a kurzovné. Nechovám se jinak, než spousty jiných lektorů, které znám, které obdivuji a kteří jsou duchovně, morálně a lidsky obrovsky na výši.

:arrow: :idea: :?: :!: :wink: :roll: :twisted: :evil: :cry: :oops: :P :x :lol: 8) :? 8O :o :( :) :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 24. kvě, 2004 11:54

"Nabízím práci lektorům a požaduji nejdříve kurz - a kurzovné."

No to je také jeden z problémů. Takových "podnikatelů" (neříkám že vy), kteří nabízí práci, ale nejdříve chtějí peníze je u nás hodně. Ve většině případů však zhrábnou peníze a pak se vymlouvají, že to bohužel nevyšlo. Proto i ta nedůvěra k této nabidce a tím tuplem, že nabízíte práci v projektu, který se teprve rozíždí. Není nic špatného na vašem projektu vydělávat, ale způsob jakým to je nabízeno právě budí dojem, že o nic jiného než o peníze nejde.
Normální přístup u solidních nabídek je asi takový, že se zájemci podepíšete nějakou smlouvu, pak je dle vašich potřeb vyškolíte a oni pracují pro vás.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 24. kvě, 2004 11:58

pravda...a to, že sa bojíš, že 90% takýchto vyškolených lektorov ti ujde - treba si určiť na začiatku podmienky a samozrejme preveriť záujem každej osoby...ver, že tí, čo to berú ako "zadara" to po 2-3 tréningoch nechajú...preto tá nedôvera, väčšina nadšencov BU totiž také prachy dá za 2-3 semináre s majstrom, a to je asi iná úroveň...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PrayingMantis » pon 24. kvě, 2004 13:03

Na www.nagual.info jsou již první informace o Velké hře rytířů nagualu. Prosím o konkrétní kritiku - pokud to někoho zajímá.

No, když jsem viděl zamýšlený věk účastnic, docela mě to všechno vyděsilo. Doufám, že těm holčičkám nebudete vykládat o cestování do sedmé dimenze pomocí dělohy ... Já bych k Vám tedy dceru nepustil! 8)
PrayingMantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WICKING » pon 24. kvě, 2004 13:03

andromeda píše:
WICKING píše:Pane Polak,

Jistě, vyšel jsem s kůží na trh, nicméně tu pořvávají jiní :D :D :D . Mám pocit, že jsem tu zatím nepoužil jediné sprosté slovo, či jedinou urážku.

Celé www stránky budou složeny z pěti hlavních, zatím tam jsou jen dvě - a to ty, které prezentují činnosti, které jsou nyní aktuální. Má osoba tak aktuální zase není.

Ale již připravuji jak fotografie, tak videa s technikami NIN TSUN DO FREEDOM WAY ve všech třech částech - combat, energie i survival. Bude jich tam dost pro porovnání.

Já jen prosím o trpělivost, protože postavit www stránky, aby měly smysl, je složité. Já to neumím a pan Petr Bokvaj, který je dělá velmi hezky, je pod mým neustálým tlakem (už mu musím dát chvilku klid :oops: ). Už teď jsou v textech drobné chyby, které musíme zpětně vychytávat.

Netvrdím, že je NIN TSUN DO FREEDOM WAY super a dokonalé, na druhou stranu se za něj nestydím, špatné také není. Je však jasné, že řeči jsou jen řeči a skutky jsou to, co platí. Děláme na tom.

Ok. To beru. Tesim se.
WICKING
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 24. kvě, 2004 13:17

"Definice lektora: Je to muž, či žena (netrestaný), ve věku na 18 let, se vztahem k práci s dětmi a mládeží, který si při představě této práce prožívá vnitřní radost, uspokojení a nadšení. Pokud se jako lektoři cítíte a je vám z té představy příjemně, jste ti vhodní."

Taky je ve Vám příjemně při představě kolik desetiletých holčiček uděláte štastných, vy máte děti OPRAVDU rád koukám :))))

Ach jo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 24. kvě, 2004 14:17

Jděte se už bodnout s těma narážkama na pedofílii....to už je ubohost :!: :!: :!:
Vezměte to z druhé strany....kdo dneska dělá něco pro děcka??Aby se nepoflakovali jen na ulici.......
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 24. kvě, 2004 14:23

Jendis píše:Jděte se už bodnout s těma narážkama na pedofílii....to už je ubohost :!: :!: :!:
Vezměte to z druhé strany....kdo dneska dělá něco pro děcka??Aby se nepoflakovali jen na ulici.......

Každej druhej klub boj. umëní...

Patrik :wink:
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 24. kvě, 2004 14:31

tím nechci říct, že schvaluju ty narážky...

Patrik

P.S.
vzhledem k předložené dávce arogance by se nikdo neměl divit tomu, co všechno si tu přečte...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...