Velká hra rytířů nagualu

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod andromeda » úte 27. dub, 2004 14:39

Je mi líto, že jsme jinde. Budu nad tím přemýšlet. Zatím si však za svým přístupem stojím.

Nic osobního. Pohodový den :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 27. dub, 2004 14:51

taaak teda, konečne som to dostal od andromedára (pardon :lol: )...
Ty, človeče, ak to myslíš všetko vážne a vyjde ti to, tak si asi prvý čechoslovák (sorry za výraz, ale nikdy som nebol za delenie :D ) ktorý zarobil na BU...a to myslím vážne. Nakoľko sa cítim na praktikanta BU, ktorých zjavne odmietaš, tak sa vzdávam pokusov o pochopenie tvojho zámeru a odkazujem jediné...veľa úspechov, no zjavne ideme úplne inými cestami... 8)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 27. dub, 2004 14:52

andromeda píše:Je mi líto, že jsme jinde. Budu nad tím přemýšlet. Zatím si však za svým přístupem stojím.

Nic osobního. Pohodový den :)

Není Vám to líto a nebudete nad tím přemýšlet - jste příliš spokojený s tím, co děláte...

Důkaz... hmmm, co takhle první část prvního příspěvku do téhle reklamní kampaně (diskuze)

andromeda píše:
Svět je takový, jaký je. Je to svět nekonečných variant.
Náš život je ale takový, jaký si jej vytvoříme.
Sílu na to máme v sobě.

Jaroslav Polák

...citovat sám sebe, to je vrchol skromnosti.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 27. dub, 2004 14:55

pánové, mňa už to fakt nebaví sa s dotyčným baviť...on furt mele svoje"...a co Vám vlastne vadí?" on to proste nechápe, že asi všetkým tu vadí, keď si niekto robí z BU nehorázny biznis... :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 27. dub, 2004 14:55

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:16, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 27. dub, 2004 15:04

ty koksoooo, marvin, dooooooosť :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P máš na svedomí moju bránicu :P
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mark4 » úte 27. dub, 2004 15:11

Tahle diskuze je fakt moc 8O
mark4
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod WT_Martin » úte 27. dub, 2004 21:47

Prijde mi to uz docela dlouhe a neustale se opakujici. Nechcete to ukoncit? :-)
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 27. dub, 2004 22:16

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:18, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » stř 28. dub, 2004 8:20

WT_Martin píše:Prijde mi to uz docela dlouhe a neustale se opakujici. Nechcete to ukoncit? :-)

Ano, máš pravdu. Už je to o ničem.
Omlouvám se všem. Čekal jsem věcné připomínky.

Další podrobnosti o NIN TSUN DO FREEDOM WAY, Velké hře i filmech NAGUAL WORLDU naleznete na www stránkách, které se nyní staví. Jakmile to bude aktuální, dám vědět.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 28. dub, 2004 9:43

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:16, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 28. dub, 2004 9:46

andromeda píše:Čekal jsem věcné připomínky.

...a já se tolik snažil být věcný.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 28. dub, 2004 12:04

mám pocit, že je toho už dosť...verte mi, on naše výhrady tak či tak nepochopí a neustále tlachá o tom istom, proste furt dokola...už ma to nebaví, radšej si zabúcham nejaké prvky sanda... 8)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 30. dub, 2004 15:17

Potřebuji poradit s výukou sebeobrany pro děti v rámci Velké hry - jaké máte zkušenosti, co učit a co neučit menší děti cca od 6 do 10 let ? Mám s tím asi dvouleté zkušenosti a stále se v tomto ohledu cítím na nejisté půdě. Co můžete doporučit ?

Díky.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 30. dub, 2004 15:58

andromeda píše:Potřebuji poradit s výukou sebeobrany pro děti v rámci Velké hry - jaké máte zkušenosti, co učit a co neučit menší děti cca od 6 do 10 let ? Mám s tím asi dvouleté zkušenosti a stále se v tomto ohledu cítím na nejisté půdě. Co můžete doporučit ?

Díky.

Děti ve věku 6-10 let se sebeobraně, která by měla fungovat, učí velice těžko. V tomto věku je spíše lepší trénink zaměřit na základní pohybové dovednosti (pohyb, pády, držení těla, jednoduché techniky ...). To vše nejlépe zábavnou formou se zapojením her, protože děti se nesmí na tréninku nudit. V tomto věku je spíše zajímá zábavnost než funkčnost.
Co a jak cvičit konkrétně by se mělo přizpůsobit BU, kterému se dítě věnuje, takže na tréninku Judo a Karate bude trénink vypadat jinak. Jelikož nevím co vlastně děti chcete učit, tak mně zatím nic konkrétního co přesně cvičit nenapadá.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 30. dub, 2004 16:11

Anonymní píše:
andromeda píše:Potřebuji poradit s výukou sebeobrany pro děti v rámci Velké hry - jaké máte zkušenosti, co učit a co neučit menší děti cca od 6 do 10 let ? Mám s tím asi dvouleté zkušenosti a stále se v tomto ohledu cítím na nejisté půdě. Co můžete doporučit ?

Díky.

Děti ve věku 6-10 let se sebeobraně, která by měla fungovat, učí velice těžko. V tomto věku je spíše lepší trénink zaměřit na základní pohybové dovednosti (pohyb, pády, držení těla, jednoduché techniky ...). To vše nejlépe zábavnou formou se zapojením her, protože děti se nesmí na tréninku nudit. V tomto věku je spíše zajímá zábavnost než funkčnost.
Co a jak cvičit konkrétně by se mělo přizpůsobit BU, kterému se dítě věnuje, takže na tréninku Judo a Karate bude trénink vypadat jinak. Jelikož nevím co vlastně děti chcete učit, tak mně zatím nic konkrétního co přesně cvičit nenapadá.

Vycházím z japonských škol, jako základu - Judo, Karate, Jiujitsu a Ninjutsu - v základních principech jsou kompaktibilní. Dád bych ale udělal výuku pro děti zábavnou a zároveň bezpečnou. Už jsem učil děti, dokonce i jako učitel tělocviku na Z©, ale mám i opačné zkušenosti - s napodobováním filmů a seriálů. Když běžela v TV Xena, museli jsme ve škole dělat dětem přednášky o nebezpečnosti zkoušení tlakových bodů na krku - chtěli si zastavovat prsty dech, jako Xena (a co kdyby se jim to náhodou povedlo).

Rád bych začal právě s tím, o čem se zmiňujete - se základními pohyby (volnější postoje, kroky, úhyby, posuny a pod., k tomu pár základních úderů, kopů a bloků a pak spíše techniky uvolňování se z držení (sevření, chycení rukou, obejmutí, držení na zemi,...). Na měkkém terénu i základ kotoulů dopředu a dozadu, vstávání z pádu přes kotoul,....

®ádné zbraně - pro tento věk - možná jsem uvažoval o HANBO, ale raději ne v technikách souboje, ale spíše o menší sestavě.....
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 30. dub, 2004 17:25

Zaměřil bych se opravdu vážně hlavně na úniky,úhyby a nějaké kopy a údery bych nechal být.Maximálně ještě tak "uvolňovací" údery,jako je třeba úder do rozkroku,kop do holeně,kousání.....
Spíše je důležité naučit je "taktiku":nechodit blízko k autům,blízko baráků(chodit prostředkem chodníku),naučit je nebát se ječet jako siréna.Učit je nebát se požádat dospělého o pomoc-komunikovat.Vštípit jim,že nesmí důvěřovat každému,kdo je na ně "hodný".
Je toho hodně,bohužel nejde vše naučit pouze formou hry,i malé dítě si uvědomí,že některé věci jsou vážné!!!!!Ale je to složité....každé dítě je individualita a tak by nějaké výuce měl ještě předcházet pohovor s rodiči,kteří své dítě znají a můžou instruktorovi pomoci.
®ádné dítě se nemůže postavit dospělému,takže je potřeba je učit i odhad vzdálenosti (mluvit s neznámou osobou může i na vzdálenost třeba 4metrů).Ale je to práce,pro kterou musí být člověk hlavně psycholog!!!!
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 30. dub, 2004 18:23

Díky.

Vám bych poradil, abyste je zkasíroval už na začátku... potom nebudete muset nic vysvětlovat.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 30. dub, 2004 18:26

andromeda píše:®ádné zbraně - pro tento věk - možná jsem uvažoval o HANBO, ale raději ne v technikách souboje, ale spíše o menší sestavě.....

...nejlépe takovou sestavu nebo katu, kterou si vymyslíte...

Proboha, Vy chcete učit děti, když nevíte co?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pát 30. dub, 2004 19:43

...
Naposledy upravil Miro dne ned 21. pro, 2008 15:11, celkově upraveno 1
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...