tradiční karate na ulici

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod RUNAR » pát 12. pro, 2008 10:57

RBR:
Už to neřeš, počkáme s jakým dalším vypečeným topikem se Tribute příště vytasí :D ....... když jsem viděl tenhle tak jsem se celkem zhrozil a moje očekávání sklamána nebyla. :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » pát 12. pro, 2008 11:03

hej tady se hafo baví jen o soukromých věcech si myslím že by stačil jen topik setkání stejně se to tam k tomu nakonec vždy zvrtne :-)
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod druss » pát 12. pro, 2008 11:23

jako že je to paráda je to sranda máš recht že bojové umění by mělo být především o praxi tzn už podle toho slova boj-umění a to znamená umět bojovat nic jiného :-)
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 12. pro, 2008 11:53

ukropcany píše:no dobre, nech teda nežeriem, ranařa zabijem na budúce do zeme a bude ticho... ok? Dohoda? :lol:

Snad nejsi tak naivní, že si myslíš že když prohraju sparing že tu přestanu psát svoje názory, ať to dopadne jakkoliv stejně si tu budu psát svoje.
Na vol.4 si dáme odvetu a zlehoučka ťukat spolu určitě nebudeme takže o co jde, furt dokola to samý.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » pát 12. pro, 2008 12:07

RUNAR píše:
ukropcany píše:no dobre, nech teda nežeriem, ranařa zabijem na budúce do zeme a bude ticho... ok? Dohoda? :lol:

Snad nejsi tak naivní, že si myslíš že když prohraju sparing že tu přestanu psát svoje názory, ať to dopadne jakkoliv stejně si tu budu psát svoje.
Na vol.4 si dáme odvetu a zlehoučka ťukat spolu určitě nebudeme takže o co jde, furt dokola to samý.

už to houstne :-)
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » pát 12. pro, 2008 12:45

For Ukrop a Runnar:
Chlapi, vzdávám to. S vámi každý topic skončí stejně, ale aspoň je sranda. Fakt je, že se těším na komentáře po vol. 4 a kdyby vyhrál Runnar to by bylo veselo. :lol: :lol: :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 12. pro, 2008 12:55

ukropcany píše:
RBR píše:Fakt je, že se těším na komentáře po vol. 4 a kdyby vyhrál Runnar to by bylo veselo. :lol: :lol: :lol: RBR
To by sa niekomu určite veľmi páčilo, ale ja mám na rozdiel od ranařa jeden veľký tromf - TongVonPoa... :twisted: a jeho drvivá predná to určite zachráni... :P

To možná ano, pokud dorazí. Pokud bude Runnar šikovný a včas zajistí nakažení TongVomPoa bacilem jako letos, hodí řádnou přípravu, tak se možná dočkáme i překvapení. :lol: :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » pát 12. pro, 2008 13:34

Vzdyt je to sranda :lol: Kazdej rozumnej clovek vi jak se veci maji a ten kdo ma poruchu pudu sebezachovy nebo jine potize, tak si bude porad jakoby myslet to sve ... Ja myslim, ze vsichni zucastneni, bez ohledu na to, co sem pak pisi, vedi jak na tom jsou ...

Dobra praxe neni o tom, ze se do vseho bezhlave pustime, ale i to, ze situaci spravne vyhodnotime a pak se podle toho zaridime .... k cemu by jinak prakticka zkusenost byla, ze :?:

A jak jsme kdysi rikali v jedne kung fu skole:"Bav se s blbcem bez klacku!" 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 12. pro, 2008 21:00

ukropcany píše:...nikoho nezaujíma ako zápas prebiehal, ale aký je záver a výsledok :twisted: ... no, ale toto "ani do počítání si mě nedostal" vs. toto "No pokud budem mluvit o druhým kole tak tam bych počítanej" je fakt zlaté... :twisted:

Já to Mišo říkám pořád - to chce pořádný K.O. hned na začátku... :twisted: To už nikdo neokecá a i těm opravdu natvrdlým loserům s nedostatkem sebekritiky to konečně poskytne dostatečně srozumitelnou zpětnou vazbu... :twisted: 8)

No jo, ale to tvoje dobré srdce... :roll: :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » pát 12. pro, 2008 23:09

Ježkovo voči, tohle snad nikdy neskončí :roll:
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » pát 12. pro, 2008 23:14

hej bojová umění mají být bojová né kecavá :-)
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Shotokan

Příspěvekod Beny » sob 13. pro, 2008 0:29

Ahoj, trochu se vrátím do středu diskuze k debatě o osekaném shotokanu.
Shotokan, tak jak ho známe dnes je dílem syna Funakoshiho (Yoshitaky), kterému jeho otec předal učení mistra Anko Azato, ač sám vyučoval spíše styl mistra Itosu. Azato byl vysoce postavený šlechtic a preferoval přímý, nekompromisní a velmi tvrdý způsob vedení tréninku i boje o proti uvolněnému stylu mistra Itosu. Funakoshi nejspíše nechtěl předávat čím dál více militantním Japoncům tento styl, ale také nechtěl přetrhnou linii výuky. Yoshitaka byl velmi kontroverzní osobnost a několik význačných žáků opustila Funakoshihi dojo právě kvůli němu. Tvrzení, že shotokan, který zde známe je osekaný je zcela liché, nebot "tajemství stylu" je v kata a těch je v shotokanu dostatek. Ať "typických" jako je Kanku-dai (sho), Bassai-Dai (sho) mistrova oblíbená Wankan, Jitte, Jion, Gankaku, Ninjushiho .., Gojushiho.., tak i mezistylových Hangetsu (podobnost se Sančin), Empi a Unsu.

PS: Heiany vytvořil pro školní výuku na Okinawě mistr Itosu

Jo a ještě dotaz, zda a kdy se plánuje Volume 4. Rád bych se tohoto zajisté velmi podnětného setkání zúčastnil.
Beny
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NOKT » sob 13. pro, 2008 12:28

2Beny: Podobnost Hangetsu a Sanchin je dost minimální. Ostatně co jsem se dočetl Hangetsu byla vytvořena z kata, která se dnes jmenuje Sesan (kata z Goju Ryu, Uechi Ryu a tuším i Wado Ryu)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 13. pro, 2008 15:11

TongPo píše:Já to Mišo říkám pořád - to chce pořádný K.O. hned na začátku....

Tady se TongPo shodnem, škoda že jsi na vol.3 nebyl a řádně přiblble to tu hodnotíš.

TongPo píše:To už nikdo neokecá a i těm opravdu natvrdlým loserům s nedostatkem sebekritiky to konečně poskytne dostatečně srozumitelnou zpětnou vazbu.

Setkání BU.CZ je pro mě o SRANDĚ která kolem toho BYLA, a ty s Ukropem to evidentně NECHÁPETE proto bych řekl že jste OBA ještě aj mnohem víc natvrdlý než já. :D
A to že jsi super heavy weight je sice cool ale ty blbiny co píšeš to nevyváží. :D

NECHTĚL jsem to tu vytahovat ale ty vaše kecy jsou fakt hustý.....Ukrop na vol.3 nejen mně tvrdil:

"To prvé kolo bolo také zápasové, bol som taký zápasovo kožený"....teď tu samozřejmě bude tvrdit že mi chtěl udělat radost a že jel tak max na 1% svojí síly a rychlosti. :)
Asi sleduje politický debaty a hodně se z toho učí. :)

Jinak samo že v druhým kole byl o velkej kus lepší i když teda klinčoval což se v K1 nesmí ale to je podle mě jedno, prostě v druhým kole byl JASNĚ lepší....taky aby ne s jeho tréninkem.

A rád bych viděl tebe JAKOU MÁ© KURÁ®.....trénuj dlouhou dobu JEN MÁLO A NAVÍC SÁM a pak se postav těžšímu závodníkovi co trénuje a spáruje mnohem víc, potom budu tvoje slova brát vážně do tý doby jsi pro mě LOOSER TY.

Stačí? :D

Jinak pro mě je v životě mnohem víc nesrovnatelně zásadnějších oblastí než sranda setkání hobby bouchačů a netový diškuze, hlavně že je sranda že 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » sob 13. pro, 2008 20:11

Ranař -> No to je od tebe fakt hezký, že jsi reakci na mých pár provokativních řádečků věnoval tak rozsáhlý příspěvek... :D Neměl bys to místo vysedávání v bance někde zkusit jako novinář? :twisted:

RUNAR píše:...A rád bych viděl tebe JAKOU MÁ© KURÁ®.....trénuj dlouhou dobu JEN MÁLO A NAVÍC SÁM a pak se postav těžšímu závodníkovi co trénuje a spáruje mnohem víc, potom budu tvoje slova brát vážně do tý doby jsi pro mě LOOSER TY....

Jen pro tvojí informaci - trénuju velmi sporadicky, když bych to rozpočítal na celej rok, tak mi sparringy vyjdou sotva 1x za 2 - 3 týdny. Co se týče váhy, tak si nemyslím, že by mezi tebou a Ukropem byl nějak výraznej rozdíl :!: Já sice většinou spáruju s lehčíma soupeřema, ale pár x - boxerů supertíhy, kteří bouchají závodně, se v mým okolí pohybuje a dokonce jsou někteří z nich "ověnčeni" tituly na republikové i světové úrovni. Pokud jsou na tréninku, tak s nima normálně bouchám, ale protože nejsem hybridní karatista, tak z toho nedělám žádnej hrdinskej čin ani projev kuráže, ale říkám tomu normálně sparring. :wink: :roll:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 13. pro, 2008 20:45

TongPo:
Někde si tu psal že tihle majstři nemaj zapotřebí si nic dokazovat a jen s tebou lehce ťukaj.

No ale je spousta situací co vyžadujou mnohem větší kuráž než sparring tady VÝJIMEČNĚ musím souhlasit :roll: :roll:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » sob 13. pro, 2008 23:07

RUNAR: Proc se porad ohanis tim, ze trenujes x-let jen sam? Nevyslo by ti lip zajit obcas na trenink nejakyho BS?
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raffaj » ned 14. pro, 2008 10:49

Ahoj,
léta jsem Shotokan dělal, pak chvíli Goju a nakonec jsem zakotvil u Uechi-Ryu. Myslím, že největší problém v moderním karate (myslím tím teď hlavně Shotokan a Goju) je v oddělení Kata a Kumite.
Prošel jsem desítky zápasů vrcholnýho karate co jsou na Youtubu a v žádným jsem neviděl, že by ty závodníci použili nějakou klasickou techniku
z kata (například klasické kryty). Většinou jsou to jen rychlý kombinace
přímých úderů a mawashi-geri. Přitom v kata nikde žádný mawashi není.
Jsou tam převážně přední přímý kopy - jak to, že je tedy skoro nikdo v
závodním kumite nepoužívá? Těch příkladů je mnohem víc, ale to by bylo na dlouho (a bohužel žádný rozdíl jsem nenašel ani v kumite škol, které
si říkají "tradiční karate").
V Shotokanu člověk pár let stráví cvičením Kihonu a Heianů. Ale do "závodního kumite" mu tohle pomůže snad jen lepší koordinací.
Navíc Heiany jsou seskládaný z kousků tradičnícch kata. Některý jsou
delší a těžší než ty mistrovský .
Za stejnou dobu je ten kdo cvičí TBX nebo BJJ úplně někde jinde - protože
se od začátku jeho trénink co nejvíc přibližuje tomu jak by měl tímhle stylem bojovat .
Aplikace kata se dnes ukazují skoro standardně, takže je skoro každý zná nicméně nikdo je už dál "nedriluje" (aby je byl schopný použít i v souboji).
K čemu to tedy je ? Každý "velký mistr" kterého jsem zažil na semináři
ukazoval desítky "krásných" a supr provedených aplikací, ale když pak bojoval - zase to bylo to stejné kumite (Oi, Gjaku, Mawashi).
Někde je velká chyba a divím se, že se s tím nic nedělá.
Možná by stačilo nějak předělat styl kumite, aby bylo pomalejší a umožňovalo víc používat alespoň nějak to co se učím v katách.
Nedávno jsem viděl dokument o Taekkyonu - řekl bych něco mezi Taekwondem a Capoeirou. Nejdřív mi to přišlo směšný, ale pak jsem si uvědomil, že díky tomu, že jedou volnej sparing spíš formou hry a
trošku si vycházej vstříc, jsou schopný používat ty techniky co se učej.
A je asi jen pak otázkou času aby zrychlili a přitvrdili a přitom zůstali
technický.
raffaj
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod RUNAR » ned 14. pro, 2008 14:37

toddb píše:RUNAR: Proc se porad ohanis tim, ze trenujes x-let jen sam? Nevyslo by ti lip zajit obcas na trenink nejakyho BS?

Ale občas i někam na BS zajdu......a proto vím že můj vlastní trénink na míru mi s časovými možnostmi co mám přinese nejvíc.

Hlavně mám jiný priority než jen cvičení a nejefektivnější je pro mě můj trénink jakej už nějakej čas provozuju.

No a píšu to proto že je to pravda a dost se mi to do argumentace hodí no :D

A už fakt konec tohodle OT
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 14. pro, 2008 14:52

raffaj píše:Prošel jsem desítky zápasů vrcholnýho karate co jsou na Youtubu a v žádným jsem neviděl, že by ty závodníci použili nějakou klasickou techniku
z kata (například klasické kryty)

Tak a to je podle mého správně, smysl nácviku klasickýho krytu není v tom ho potom v dlouhý verzi použít ale naopak mít co nejlepší verzi krátkou(do kumite), kdo ví o čem mluvím ví že v tom rozpor není, bylo by to jinak zas na deset stránek.

raffaj píše:Ahoj,v Shotokanu člověk pár let stráví cvičením Kihonu a Heianů. Ale do "závodního kumite" mu tohle pomůže snad jen lepší koordinací

Nevím jaký kumite máš na mysli ale já tam z těch kata vidím více než jen koordinaci....která je ale taky zásadní.

Jinak spousta věcí z Kata je pro určitý standardní situace, pokud se v kumite nevyskytne tak je správný to nepoužít.

Třeba tam jsou aplikace na situace kdy nejde o útok jinýho adepta Karate.
Ale že tě třeba někdo chytí za límec na krátkou vzdálenost.Tam je zase mawashi nepoužitelný že jo.
A spousta aplikací je taky do sportovního kumite vyloženě nevhodná kvůli riziku zranění, pravidlům atd.

Jinak díky za věcnej příspěvek k věci 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...