Velká hra rytířů nagualu

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod marvin » pát 30. dub, 2004 20:03

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:23, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 02. kvě, 2004 10:46

Jendis píše:Zaměřil bych se opravdu vážně hlavně na úniky,úhyby a nějaké kopy a údery bych nechal být.Maximálně ještě tak "uvolňovací" údery,jako je třeba úder do rozkroku,kop do holeně,kousání.....
Spíše je důležité naučit je "taktiku":nechodit blízko k autům,blízko baráků(chodit prostředkem chodníku),naučit je nebát se ječet jako siréna.Učit je nebát se požádat dospělého o pomoc-komunikovat.Vštípit jim,že nesmí důvěřovat každému,kdo je na ně "hodný".
Je toho hodně,bohužel nejde vše naučit pouze formou hry,i malé dítě si uvědomí,že některé věci jsou vážné!!!!!Ale je to složité....každé dítě je individualita a tak by nějaké výuce měl ještě předcházet pohovor s rodiči,kteří své dítě znají a můžou instruktorovi pomoci.
®ádné dítě se nemůže postavit dospělému,takže je potřeba je učit i odhad vzdálenosti (mluvit s neznámou osobou může i na vzdálenost třeba 4metrů).Ale je to práce,pro kterou musí být člověk hlavně psycholog!!!!

Díky. Reaguji tak na přání právě rodičů, kteří znají mou práci a rádi by přispěli svým dětem k šanci zvládnout různé situace. Vysvětluji jim, že se dítě nemůže postavit dospělému - i kdyby na to mělo technicky, nemá na to fyzicky. Přesto je násilí na dětech realitou dnešní doby.
Výuka sebeobrany je v rámci Velké hry rytířů nagualu záležitost pro ty, kteří to vysloveně chtějí (a kterým to rodiče dovolí). Mám například dobrou zkušenost z doby, kdy jsem vedl tréninky cca šesti až osmi letých dětí zároveň s jejich rodiči - aby věděli, co s nimi pak doma probírat. Bylo to dost přínosné.
Mimochodem, neptám se proto, že bych něvěděl, co s dětmi, ale proto, že každá dobře míněná rada, či konkrétní zkušenost je cenná - jen idiot by si mohl myslet, že již všechno ví a může kritizovat jiné.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 02. kvě, 2004 10:49

Myslím si, že děti rády soutěží a předvádějí svou šikovnost - proto přemýšlím o malé formě - sestavě pro tyč. Mohou ji trénovat samy a zároveň se tím učí pohybům, krokům, úhybům, blokům i útokům. V případě, že bude dítě napadeno, či týráno, mu tyč, či podobný předmět přeci jen pomůže více, než holé pěsti.

Má s tímto někdo již pozitivní, nebo negativní zkušenost ? Díky.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 02. kvě, 2004 10:53

Pro Patrika :

Človíčku, ty máš asi nějaké velké problémy, viď ? Nechceš si je nejdřív nějak vyřešit ? :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 02. kvě, 2004 11:01

Andromeda - Tyč nechte být!!!!Je to zbytečné,pokud se děti nebudou učit komplexní systém boje holí.....takhle jen budou mít v hlavě guláš.
Vůbec bych vynechával veškeré zbraně.....v každé škole se nejdříve učí boj holou rukou a teprve potom zbraně :wink: (záměrně nepočítám systém jako kobudo a další)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 02. kvě, 2004 11:04

Jendis píše:Andromeda - Tyč nechte být!!!!Je to zbytečné,pokud se děti nebudou učit komplexní systém boje holí.....takhle jen budou mít v hlavě guláš.
Vůbec bych vynechával veškeré zbraně.....v každé škole se nejdříve učí boj holou rukou a teprve potom zbraně :wink: (záměrně nepočítám systém jako kobudo a další)

Díky za názor. Mám otázku : šestiletý kluk stojí před třema desetiletýma ze školy a je jasné, že ho chtějí zbít. Utéct nemá kam. Co byste mu poradil ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 02. kvě, 2004 11:14

Ještě jedna otázka - přijde rodič s dítětem a vysloveně žádá, abych ho učil sebeobranu, že ho ostatní děti ve škole bijí. Teď naposled to byla maminka a desetiletá dcerka.
Jak kdo reaguje v takovéto situaci ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 02. kvě, 2004 11:14

Složitá situace....sám jsem to kdysi zažil,jenže tenkrát to bylo jinak,prali jsme se ještě "na lopatky" a pak si podali ruce. :wink:

Má několik možností-ale bitej pravděpodobně bude každopádně
1) Nechat se zbít
2)Nechat se zbít,ale ne zadarmo-bude to jednou a pak už si vyhlédnou snadnější kořist
3)být chytrej a třeba předstírat záchvat :wink:
4)Vykecat se z toho
Možností je mnoho....jen si musí zachovat chladnou hlavu a MYSLET!!!!!
Nikdy není pranice nevyhnutelná!!!!!
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » ned 02. kvě, 2004 11:18

Pro Jednis :

Možnost čísla 1 přivolává neustále opakování dané situace. Právě proto touží dítě se umět ubránit. Myslím, že když dítě přijde s tímto motivem, nevyroste z něj rváč, který bojové umění zneužije proji jiným.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 02. kvě, 2004 11:29

Neříkám,že ne.......
Jenže děcka jsou dneska ovlivněné společností a jde mi mráz po zádech,když vidím malé kluky,jak se kopou do hlavy,protože to bylo ve filmu.Rodiče na ně nemají(?) čas a vychovává je TV a počítače.Nechci rozpoutat debatu o škodlivosti počítačových her a akčních filmů....ty za to nemůžou.Rodiče by se měli starat :!: :!: :!:
Sám mám teď caparta a vím,že dítě je "hrozný žrout času".Ale to nevadí,ne?Jednou to dítě mám a tak se o něj postarám a předám mu své zkušenosti a vychovám ho!!!
Jenže nemohu děti učit nějaké vyloženě masakroidní techniky,nemám nad nimi dohled 24 hod. denně a stačí jen,aby si to šel vyzkoušet s kamarádem :( Natož v pranici,kdy jde adrenalin hore a dítě se neumí tolik ovládat a kontrolovat.
Proto jsem psal,že trenér musí být hlavně psycholog a teprve potom učitel sebeobrany.
Je to hrozně složité téma.....nedá se na ně jen tak odpovídat a jen tak polemizovat.

Add obrana - Ale to nikdo neovlivní.....s nárustem schopnosti se bránit narůstá sebevědomí a co když to pak bude svým tyranům chtít oplatit???
Boj je vždy až to poslední řešení.....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » ned 02. kvě, 2004 11:31

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:22, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 03. kvě, 2004 4:46

andromeda píše:Pro Patrika :

Človíčku, ty máš asi nějaké velké problémy, viď ? Nechceš si je nejdřív nějak vyřešit ? :)

Já mám problém s lidmi, jako jste Vy...

Chcete dělat něco, o čem víte kulový a ještě si to necháte zaplatit...

...vůbec Vám to nepřijde divný...

Nemám už chuť ztrácet čas s vysvětlováním nečeho, co stejně ignorujete.

Patrik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 03. kvě, 2004 4:50

andromeda píše:Myslím si, že děti rády soutěží a předvádějí svou šikovnost - proto přemýšlím o malé formě - sestavě pro tyč. Mohou ji trénovat samy a zároveň se tím učí pohybům, krokům, úhybům, blokům i útokům. V případě, že bude dítě napadeno, či týráno, mu tyč, či podobný předmět přeci jen pomůže více, než holé pěsti.

Má s tímto někdo již pozitivní, nebo negativní zkušenost ? Díky.

...a co takhle, že byste se nejdřív nějakou sestavu nebo formu pro tyč naučil... děti mezitím vyrostou a Vy se nebudete muset trápit podobnými otázkami...

Problémový Patrik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 03. kvě, 2004 4:54

andromeda píše:
Jendis píše:Andromeda - Tyč nechte být!!!!Je to zbytečné,pokud se děti nebudou učit komplexní systém boje holí.....takhle jen budou mít v hlavě guláš.

Díky za názor. Mám otázku : šestiletý kluk stojí před třema desetiletýma ze školy a je jasné, že ho chtějí zbít. Utéct nemá kam. Co byste mu poradil ?

...šmarjá, to je přeci jasný. Ten kluk vytáhne z aktovky hanbó a předvede těm habánům Vaší novou sestavu pro tyč... a oni se potrhaj smíchy...

Patrik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 03. kvě, 2004 4:56

andromeda píše:Ještě jedna otázka - přijde rodič s dítětem a vysloveně žádá, abych ho učil sebeobranu, že ho ostatní děti ve škole bijí. Teď naposled to byla maminka a desetiletá dcerka.
Jak kdo reaguje v takovéto situaci ?

...osobně poradím rodičům, aby zašli do školy a pokusili se věc řešit s třídní učitelko, vedením školy a rodiči těch parchantů...

Patrik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 03. kvě, 2004 5:02

...s Marvinem souhlasím

...a ty poslední (nepřihlášené) příspěvky byly ode mě...

...a pana Poláka by měli vystavovat s cedulí NEKRMIT - NEPLATIT...

Patrik

P.S.
S výukou dětí mám nepatrné zkušenosti, podílel jsem se na ní od roku 1994...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 03. kvě, 2004 7:14

Tak to je pekné, to som tu nebol len asi tri dni a vy ho tu "likvidujete" bezo mňa :( , nechutné...p.Polák, ešte vás to baví? zabaľte to konečne, alebo to aspoň neuverejnujte...ja vám to neberiem, cvičte si koľko chcete, len keď o niečom nemáte šajn, tak ako to chcete učiť druhých? asi tomu nechápem, no vyzerá to tak, že tu chcete nabrať nejakú teóriu, potom to pozrieť na videu a v knižkách a potom to učiť v tej vašej hre - ale to by ste fakt nemal, môžete tým ľuďom ublížiť, to nie je ako hrať na dedine futbal, kopem ako chcem - bu je UMENIE a to naučiť z videa či knižky nejde, takže, ak môžem poradiť, ak niečo ovládate, učte IBA to a na ostatné veci si nájdite odborníkov... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kocka » pon 03. kvě, 2004 10:47

Andromeda:
Nad jednou veci bych se byt Vami zamyslela, a to jestli Vase vyuka "bojoveho umeni" s tycemi a kdovicim jeste nebude pritahovat take/spise ty, kteri jsou puvodci napr. skolni sikany a ne jejimi obetmi.
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pon 03. kvě, 2004 11:17

4ukrop...no dobre, pre tentokrát to beriem, no nabudúce treba poslať sms, že sa koná lynč :!: :!: :!: :twisted: :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 03. kvě, 2004 11:23

4 wushi
...vždyť on se tu liquiduje sám, tím co píše a jak reaguje

4 kočka
...to je lepší artikl, říkat, že z jeho školy vycházejí lepší lidé

4 všichni
...šmankote, to to vidí jenom 4 - 5 lidí, co se tady děje???
...nebo se wushi, ukrop, kočka a já tak strašlivě pleteme...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...