hmmm aikido

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod Skateordie » úte 23. led, 2007 10:50

shim_bong píše:
Lada píše:A když se budeš muset bránit na ulici tak to uděláš jak, duševní osvětou? zkusíš je přivést na cestu změny charakteru, ale bacha abys náhodou nad nimi nezvítězil sešl bys tak z cesty vyvolených :?

Táto otázka je len čisto hypotetická a je bezpredmetné na ňu odpovedať.
Mimochodom, prečo si myslíš, že «a niekto napadne? (Hovorí sa, že hladnému koňovi sa len o sene sníva.)

No ja odpadavam 8O 8O 8O . Ze cisto hypoteticka a bezpredmetna :lol: :lol: :lol: . Myslis vazne, toto vsetko, co pises alebo si to niekde pocul a sa ti to paci??? Nechce sa mi verit, ze si o tom presvedceny. :?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 23. led, 2007 11:37

...no zbohom 8O 8O .. tato nikdy nekonciaca zabava na tomto fore :!: ,bud sa tu zabavam par mesiacov na wingchun tahaniciach,alebo ma potesi hardcore zabavou par blaznivych mystikov z aikidolandu NEPREESTAAAVAJTEEE :lol: :lol: :lol: som vam zaviazany :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 23. led, 2007 11:47

:? 8O :D
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:03, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 23. led, 2007 12:22

Pretože sám seba nepoznáš do dôsledkov... Aby podaktorí ľudia nemuseli písať, že život je sviňa. Atď...
Prirodzená vlastnosť ľudského charakteru je úpadok.

hlavně že nekdo jiný mě pozná do důsledků a bude se snažit o nápravu, né děkuji to opravdu nepotřebuji...A žel se budu muset smířit s charakterovým úpadkem, jelikož nejsem vyvolený :cry: :lol:

Pozdvihuje povahu prostredníctvom jednotl. vlastností.
Druhá otázka: áno.
Tretia otázka: v povahových vlastnostiach. Medziľudské vzťahy, celospoločenské vzťahy, atď...Človek je tvorcom vlastného šťastia (aj nešťastia).

jak ty můžeš vedět jaký jsem, jaké mám vlastnosti, povahu, jaké mám vztahy s okolím atd...že se potřebuju stát z člověka více člověkem 8O

Stačí, ak si každý sám pre seba zodpovie úprimne otázku, prečo má potrebu víťaziť.
Druhá otázka: áno. Nielen v športe, ale aj vo všetkých ostatných oblastiach života. Prirodzenosť človeka je snažiť sa vyniknúť. Inak sa to nazýva aj vyhraňovanie a v podstate ide o upevňovanie sebectva.

Já si ji klidně zodpovím, teda vlastně nezodpovím, jelikož já tu pořebu nemám. Ale stjně určitě dle te jsem sobec, jelikož rád pomůžu když to jde a z toho mám dobrý pocit a to je vlastně sobectví bo to určitě delám pro ten svůj dobrý pocit. No ale nad tím netřeba dumat stejně vše co člověk by udělal bude nakonec sobecké...to už je snad jak v nějaké sektě.

Táto otázka je len čisto hypotetická a je bezpredmetné na ňu odpovedať.
Mimochodom, prečo si myslíš, že «a niekto napadne? (Hovorí sa, že hladnému koňovi sa len o sene sníva.) Tu máš tiež časť odpovede na svoju úplne prvú poznámku o charaktere. (Samozrejmá najčastejšia výhovorka: prečo by som práve ja mal niečo robiť a namáhať sa, nebodaj sa meniť charakterovo, keď ostatní nie?)
S tou "cestou vyvolených" si to nepochopil.

8O hypotetická :? no s tebou je opravda stráta času se bavit.
A proč si to myslím, třeba protože se mi to už nejednou stalo a spoustě známím, protože žiji v realitě vím co se kolem děje a né v oblacích jak ty. Také nemusí nikdo napadnout tebe ale tvé blízké :idea: ale to je asi taky nemožné v tvém světě....a charakter s tímhle vůbec nesouvisí, nechápu proč ho do toho motáž, nebo snad za to může mů chrakter když mě a mé blízké někdo napadně? a když se ho budu snažit měnit i když je to pouze pro vyvolené, takže žádná moc naděje, ale i když by se to stalo tak to znamená že mě a mé blízké nikdy nikdo nenapadne, nemůže a svět bude bezchybný? Máš vůbec pojem o realitě na ulici?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 23. led, 2007 12:28

jen jsi teď potvrdil, že to o čem ty mluvíš nemá s BU vůbec co dělat, ty ani nevíš co je boj, ty svádíš tak maximálně boj pouze sám se sebou svůj duchovní boj to je asi tak všechno.....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 23. led, 2007 12:30

shim_bong píše:Keď už sa to tu tak prepiera... Ako riešia plnokontaktné BU agresivitu vedomú a podvedomú? Správne cvičené (nielen) aikidó s týmto dokáže pracovať veľmi účinne. Bojové umenia sú preto umenia, že v tom dnes už ideálnom prípade pozdvihujú "človeka" na človeka. V bežnom prípade na to však dnes už desať rokov tréningu nestačí, iba ak by mal človek "šťastie" na dobrého učiteľa, ktorý touto cestou prešiel. V opačnom prípade na to treba desiatky rokov driny a intuitívneho poznávania. Mlátiť do seba v kleci je síce pekné, ale aký je výsledok okrem toho, že jeden z tých dvoch má pocit, že je lepší a cíti sa na základe porážky iného ako plnohodnotný človek? Meniť svoj charakter však dokáže skutočne málokto, je to naozaj cesta len pre vyvolených. A príčina? Pretože drvivá väčšina ľudí to považuje za slabosť. Bojové umenia sú predsa len o víťazstve nad inými, nie :?:

Agresivita je jedna ze základních bojových vlastností člověka i ostatních zvířat, bez které nelze v boji přežít. Ve fullkontaktních BU nebo BS se s ní naučíš výborně pracovat. Naučíš se ovládat ji, jak ji zkrotit když jí máš moc, jak ji v sobě najít když si myslíš že ji nemáš, jak ji ovládat a cíleně využívat k tomu, aby jsi přežil (vyhrál). Je jen velký omyl některých "mistrů", kteří si myslí, že BU se nemusí trénovat fullkontaktně a výkonostně, aby fungovala.

Sportovní zápas není nic zvláštního. Lidé bojovali odjakživa a je to pro ně přirozené. Od druhé světové války trvá historicky nejdelší období, kdy se ve střední evropě neválčilo, ale do té doby se tu válčilo víceméně neustále už od pravěku. Napětí ve společnosti se musí nějak uvolnit, docela dobře fungují fotbalové a hokejové zápasy, kde proti sobě stojí "armády" hráčů a jejich fanoušků. Ale přibývá také násilných trestných činnů. Kdo se staví s odporem ke sportovnímu zápasu nebo k reálnějšímu sparringu v sobě jen potlačuje lidskou přirozenost a nikdy se nerozvine v lepšího člověka a nenaučí se bojovat (bránit).
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » úte 23. led, 2007 12:45

Pratele kamaradi...

Tahle nikam nevedouci diskuze je zcela o nicem. Jedni na aikido plivou a druzi jej obhajuji... A tak to bude porad. Nikdo nikoho prostrednictvim teto diskuze nepresvedci. Tak o co jde... Nema smysl opakovat stokrat vyrcene z obou taboru. Kazdy ma svou pravdu a ma pro ni sve zduvodneni.
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » úte 23. led, 2007 12:53

ukropcany píše:4Kubik - aikido tak ako sa mu venuješ Ty nie je BU, o tom je celá táto debata. Môže to byť kľudne KU, alebo ®U, alebo XU, ale nie BU, pretože odmietate bojovať, čo i len cvične, v rámci tréningu. Tým pádom to staviate do roviny gymnastiky v dvojici a každý kto vie koľko je 2+2 pochopí, že o "B" to nie je... no a keďže na plagátikoch je písané "reálna", "sebaobrana", "najvymakanejší" apod., tak to znamená, že je to bohapusté klamstvo... fertig.

Jak uz jsem psal v predchozim, mam na to svuj nazor a ten asi nezmenim. Daito ryu neni taky BU?
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kik » úte 23. led, 2007 14:42

http://www.youtube.com/watch?v=IdbAChL6eCA tady to je aikido ,které cvičím.Nišio cvičil karate u Funakošiho judo u Kana a aikido u Ueshiby líbí se mi na tom to ,že to dokáže zacvičit ladně a bez úderů ,ale pak tam ukáže ,že ve skutečnost tam ty údery jsou a další věc ,která se mi líbí ,že má všechny techniky znázorněny ve zbraních ,protože to ukáže hodně věcí např.,když mi někdo oponuje že nějaká technika je jinak a já mu dám do ruky meč nebo tyčku tak mi ji nedokáže zacvičit.A vím ,že už tam není v nejlepší formě ,ale na 70 letého slušné.Určitě většina udpůrců aikido na tomto foru bude v 70 ještě rychlejší o tom nepochybuju :twisted:
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 23. led, 2007 15:09

Kubíku víš co by mě zajímalo jestli nechceš tak neodpovídej ,nechci tady plivat na aikido ,ale zabývat se jeho technickou stránkou.Řekni mi jak se cvičí u vás uširo ryote tori zajímají mě nohy ,schválně až budeš na tréninku a bude se to tam cvičit tak si toho všimni a hlavně si zapamatuj směry nohou jak jdou ,která ke které se přisouvá a tak.čus
ps -Sosuke ty můžeš odpovědět taky cvičíte stejný styl
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 23. led, 2007 16:07

kik píše:ale na 70 letého slušné.Určitě většina udpůrců aikido na tomto foru bude v 70 ještě rychlejší o tom nepochybuju :twisted:

Nechci rejt, do aikido nevidim, ale jestli se Nishio narodil 1927 a ta ukazka je z 1985, tak mu fakt 70 neni, neni mu ani 60, spis tak 58 :)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 23. led, 2007 18:56

Picarde Nišio cvičil až do své smrti a byl neskutečný u nás lidi umírají v 60 a on v 70 běhal po žíněnce
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » úte 23. led, 2007 19:08

muj deda ma taky 70 a zvladne 40 kliku a behafurt po zahrade... a na prochazky se psem a taky s tim nemachruje na youtube
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » úte 23. led, 2007 19:11

To ukropcany: Pěkný příspěvky… :wink:
O to hodnotnější, že to psal někdo, kdo má osobní zkušenosti nejen s Aikidem, ale i jinými BU / BS. Všechno to směřuje k jedinému BU jsou v praxi natolik účinné, jak realistický je jejich trénink. Já začínal s Judem a tam se techniky trénují doopravdy. Na části tréninku je sice při nácviku technik váš soupeř pasivní, ale nijak vám nepomáhá. Takže pokud techniku neprovedete správně, tak ho prostě nehodíte, nejde to. Zbytek tréninku tvoří sparring s aktivně se bránícím i útočícím soupeřem, kde pokud nejste schopni nacvičené techniky provést s maximální rychlostí, silou a správným načasováním, jste v pr***i… Podle mého názoru vám pouze takový trénink, kdy jsou vaše techniky konfrontovány v cvičných soubojích s různými soupeři, umožní je vypilovat k maximální funkčnosti. Tohle na Aikidu absolutně chybí. Já osobně si Aikido x-krát zatrénoval a byl jsem i na semináři. Díky tomu, co jsem viděl a zažil, zůstávám v otázce použitelnosti Aikida jako prostředku účinné sebeobrany velice skeptický. Na Aikido si do technik při tréninku zpravidla gentlemansky padají, takže nemají prakticky žádnou zpětnou vazbu, jestli to dělají správně, či ne. Jakmile jim začnete klást odpor, nefunguje jim to… Prostě místo toho, aby se tedy pokusili trénovat opravdu funkční obranu i proti reálně hrozícím útokům (úder pěstí, kopy, baseballová pálka…), spíše ulétávají na nějaké importované východní filozofii... Pro průměrného judistu pak není ve výsledku aikidista žádným soupeřem, pokud se mu některého z nich pracně podaří přemluvit ke sparringu, vytře s ním tatami na dvě doby. (Osobně testováno.) Ale podobně nerealistickým tréninkem se dá zprznit nejen tím vyhlášené Aikido, ale i jiná BU… V tom mají BS, kde se jede i na plný kontakt obrovský náskok, protože takový způsob sparringu se hodně blíží realitě. Takový box pro neznalé vypadá jako primitivní záležitost, vždyť obsahuje pouze direkty, háky a nějaký ten zvedák… Ale není tomu tak. Pořád se máte co učit. Jak psal ukropcany, zkoušíte to zleva, zprava, při pohybu vpřed, vzad a pořád je co vylepšovat, například návaznost technik, odhad vzdálenosti, čtení soupeře… Já sám k Judu doplňkově trénoval i sebeobranu Jiu – Jitsu. Když jsme zjistili, že jsme na tom ohledně úderů poněkud mizerně, zkoušeli jsme spolu i trochu boxovat (velmi amatérsky, ale lepší než nic). Pak jsem přešel na Karate, abych si zdokonalil úderové techniky. První trenér vyznával jednodušší razantnější Karate, takže to docela šlo. Jelo se hodně fyzicky, jednoduché kombinace a pořádně procvičit. Ale pak toho musel z časových důvodů nechat a jeho nástupce se pro změnu vyžíval v krkolomných kombinacích technik, které byly všechno možné, jen ne použitelné v opravdovém boji. Do toho ještě jeho věčný kecy na téma, že mám špatnou techniku… Tedy moc vysoký postoj, hrbím se, držím bradu na prsou a podobně… Takže jsem toho nechal a hledal nějakou náhradu. Zkusil jsem to s Muay – Thai. Myslel jsem si, že jsem z Karate v hodně dobré fyzické kondici. Ale byl to omyl… Fyzické nasazení na tréninku BS je nesrovnatelně vyšší. Na prvních trénincích jsem měl pocit, že to nevydržím a zdechnu… A to mě jako nováčka šetřili. (Každopádně pro účely sebeobrany nepotřebujete takovou kondici, aby jste vydrželi např. 12 tříminutových kol boxerského zápasu.) Ale také jsem s hrůzou zjistil, že se jako karatista při sparringu skoro vůbec nechytám, musel jsem se ještě hodně učit… Prostě mnohem realističtější trénink. A tak je to se vším. Tím nechci říct, že box je pro sebeobranu naprosto dokonalý a dostatečný, to ne. Ale je to podle mého názoru ten nejsolidnější základ pro práci rukou, jaký můžete mít. Přirozeně by si měl takový boxer pro účely sebeobrany také nacvičit, že se v takovém případě v rozporu s pravidly BS může tlouct i do zátylku, ledvin a pod pás, měl by umět i úder loktem a nějaký ten kop (do koulí, šlapák na koleno, kop kolenem). V ideálním případě by to chtělo i základ hodů a boje na zemi, ačkoliv se v sebeobraně přechod do boje na zemi moc nedoporučuje… (Menší přehled o dění kolem, v případě více útočníků jasná sebevražda.) Avšak pro člověka, který zem umí (např. judisté) je to v boji 1 na 1 s vyšším protivníkem, který dobře vládne úderovými technikami, dobrá možnost, jak zvítězit. Ale zpět k realističnosti tréninku – můžete mít oddíl A, kde se bude sebeobrana cvičit s ochrannými prostředky proti reálně provedeným útokům. Cvičenci v tomto oddílu budou mít naprosto bez iluzí okamžitou zpětnou vazbu, jak jim to jde a kde musí přidat. Pokud to pohnojí, dostanou pěstí do helmy, gumovým nožem do břicha nebo kolenem do suspenzoru ( 8O ), což sice trochu bolí, ale nijak vážně je to neporaní, takže mohou trénovat dál a dál. Cvičenec tohoto oddílu má poměrně solidní přehled o tom, co ho na ulici může potkat. A také můžete mít oddíl B, kde se jede úplně bez chráničů, takže se útoky víceméně jen naznačují. Pokud by se totiž vedly naplno, za chvíli by v oddíle moc funkčních cvičenců nezůstalo… Cvičenci z tohoto oddílu si na ulici můžou poměrně snadno naběhnout, protože takto naučené obranné techniky často proti opravdovému útoku zrovna moc dobře nefungují, což jistě zaregistrovali i ti, kteří někdy přešli z varianty tréninku B na variantu A… Je to prostě o tom, že při variantě A se vás snaží sparringpartner za každou cenu tím gumovým nožem kuchnout, kdežto u varianty B to například s opravdovým kovovým nožem nikdy doopravdy udělat nemůže, takže provede tu někde zde na fóru zmíněnou BU pantomimu… Některé oddíly B se evidentně skrývají za tvrdou ruskou školu, takže cvičí s opravdovými zbraněmi a bez chráničů… Ale nalijme si čistého vína – ona takzvaná ruská tvrdá škola je pouze z nouze ctnost, protože v zemích bývalého CCCP armáda prostě neměla a nemá finance na nákup ochranných pomůcek a cvičných zbraní pro výcvik něčeho tak snadno nahraditelného, jako je lidský materiál… Takže nějaké to zranění nehraje roli a používají se opravdové v armádě zavedení zbraně. Při nácviku obrany proti noži je to zase přirozeně BU pantomima, protože tak vysokou úmrtnost při výcviku si ani ruská armáda nemůže dovolit…
Howgh. (Uff, to jsem se rozepsal… :wink: )
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 23. led, 2007 19:39

:? :D
Naposledy upravil marvin dne ned 11. úno, 2007 12:02, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » úte 23. led, 2007 20:29

kik píše:Picarde Nišio cvičil až do své smrti a byl neskutečný u nás lidi umírají v 60 a on v 70 běhal po žíněnce

Já uznávám Nishio senseie. ©koda,že v Karviné není Nishiovo aikido.
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 23. led, 2007 20:55

Marvine vysvětlím ti to ještě jednou a jestli to nepochopíš tak asi ...já nevím.Ohledně toho chytání ,chytání je pro začátečníky proto ,aby se soustředily víc na techniku a na práci s protivníkem o útoku není vůbec řeč pak jak si aikidista osvojí techniku tak to začne zkoušet ze seků ty jsou taky jen nácvik protože sek je velmi pomalí (velký viditelný nápřah)a pak se přejde na tsuki a to se fičí pak se přechází na jiuwazu .Pamatuji si ty tréninky ,kdy na tebe útočily útočníci a tys měl dělat 5minut košinage a hned jak si dojel tak jsi nešel odpočívat ,ale útočil si to jsme pak ždímali kimona.Třeba to vysvětlení je krásně vidět na tom videu co jsem tu dal Nišio ukazuje úchop a pak to ukazuje z tsuki.Chápu vaše názory ,když cvičíte nějaký styl od nějakého japončíka ,který nemá zkušenosti s BU kde jsou údery ,kopy .hody atd.Takovích existuje a mají často 6- 7 dany a své nesmyslné techniky zaštitují řečma o harmonii ,ale jak jsem psal tak Nišio cvičil u Kana ,Funakošiho,Ueshiby a kolik takovích mistrů znáš a fakt věříš ,že jeho aikido nefunguje?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » úte 23. led, 2007 20:58

Kiku, napsal jsem ti soukromou zprávu.
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 23. led, 2007 21:01

sosuke píše:
kik píše:Picarde Nišio cvičil až do své smrti a byl neskutečný u nás lidi umírají v 60 a on v 70 běhal po žíněnce

Není ,ale může být.Musím tě ,ale varovat Nišio je technicky nejnáročnější aikido však poznáš sám ,když přijedeš.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » úte 23. led, 2007 21:06

kik píše:
sosuke píše:

Není ,ale může být.Musím tě ,ale varovat Nišio je technicky nejnáročnější aikido však poznáš sám ,když přijedeš.

Technicky nejnáročnější? A v čem konkrétně?
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé