Rychlost

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod severin » čtv 21. úno, 2008 21:42

Bouchat s činkama v ruce je určitě skvělý,ale nejsem si jistý,že je to to nejlepší pro rychlost.Z hlavy to ted nedám,ale tady je malý návrh.

lehké zahřátí
údery maximální intenzitou 5s
odpočinek 30s
opakování 10x
delší odpočinek /4h až den/

Víc sérii = víc odpočinku mezi sériemi
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 21. úno, 2008 22:10

Take nejsem priznivcem figle se zavazim.
Za sebe doporucuju na rychlost trenovat udery z naproste uvolnenosti ruky do uplneho zpevneni.Rychle tam, rychle zpatky.Pak serie uderu co nejrychleji za sebou, ale nesmi dojit k degradaci techniky, tzn. aby ruce nejely jak sici stroj, ale presnost nula hadr;)Jinymi slovy nejdrive se naucit vest uder presne a az pak pridavat na rychlosti.Tak je to ale u vseho, asi mozna zbytecne toto rikat.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. úno, 2008 9:30

No základ je že jiná rychlost je potřeba na běh na 100m a jiná na 1500m
trénujou se trochu jinak, přičemž běžec na 1500m prohraje na 100m nebo 200m ale vyhraje v pohodě na 1500m.
Jde jen o to ve který části kdo zápas rozhodne
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. úno, 2008 9:48

No Ukrope, přečti si pozorněji můj příspěvek reaguješ na něco co jsem nenapsal:
Napsal jsem že sprinter vyhraje na 100m,200m.
Ale na 1500m prohraje, s tím nesouhlasíš??????
A proč je to tak? Protože ti borci trénujou trochu jinak
Pro názornost do toho nepletu 800m.
No a metodika rychlostních atletů rozhodně není založena na běhu na 20km, to že to uběhne a sekundárně trénuje i vytrvalost je úplně nepodstatný.

Tréninkový postupy atletů by sis měl doplnit ty a měl bys reagovat na obsah příspěvku a nepodsouvat mi co jsem nenapsal až si to doplníš tak sem napiš díky :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. úno, 2008 9:59

A klidně si můžem na vol3 dát někde závod na 100,200,400,800,1500m
a uvidíme kdo bude mít lepší výsledky.
Už jsem napsal mail Jarmilce Kratochvílové ona ti to tady ještě vytmaví :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. úno, 2008 10:43

No Ukrope teď jsi mě naštval, přestanu asi bejt shovívavej a na vol3 to vic rozjedu.Řekl sis o to sám. :lol:
Rozhodně trénink vytrvalosti není u sprinterů PRIMÁRNÍ.
To že se trénuje hodinu rychlostní cvičení neni trénink vytrvalosti,
vytrvalost je běžet rychlejšim tempem na jeden zátah 1500m a víc zaběhnout s přestávkama 25x100m sprint není trénink vytrvalosti ale rychlosti.
Máš v těch pojmech poněkud nejasno to že sprinteři hlavně(primárně) trénujou vytrvalost stejně jako ji musí hlavně trénovat vytrvalci nikomu nenamluvíš.

PS: A o rychlosti mi nic nepiš, nic o ni nevíš, viděli jsme z blízka :lol:
Naposledy upravil RUNAR dne pát 22. úno, 2008 10:55, celkově upraveno 1
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » pát 22. úno, 2008 10:43

Ukropcany: prosimtě, jak tam píšeš, tak nevím co myslíš tím "20, 30 čohokoľvek " tam píšeš, když někdo nevydrží 20, 30 čohokoľvek tak at na rychlost zapomene;)
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. úno, 2008 11:20

Něco zajímavýho k tématu:
tady
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pát 22. úno, 2008 12:04

ukropcany píše:...Tu by som pripomenul stretnutie vol. 1 kde všetci (!!!) pri pokuse o zhasnutie sviečky po piatich (5) pokusoch (úderoch do vzduchu) VYTRIASALI ruky, že ich bolia (!!!) a až po vytrasení pokračovali v ďalších pokusoch...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 22. úno, 2008 12:09

Mozna budu pro Ukropcaneho nejlepsim prikladem ja.Na stredni jsem jezdil na atleticky zavody behat stovku a ctvrtku.Vzdy jsem se umistil na medailove pozici a jak jsem na tom s fyzickou moc dobre vi, ze :D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. úno, 2008 16:22

Ukrop:To jsem věděl že vytrhneš kousek článku který se ti hodí a ten
tady zvýrazníš,prostě jde o to že se tu bavíme o RYCHLOSTI a tu je vhodný trénovat postupama co jsou zaměřený na rychlost, trénink na vytrvalost je pouze PODŮRNÝ jak cituješ z článku.
Jiná věc je když někdo potřebuje bejt rychlejší 12kol potom je jasný že musí trénovat vytrvalostně protože když se trénuje jenom rychlost tak ta s nastupujícím vyčerpáním rychle klesá.Ten kdo by trénoval jenom rychlost a trochu vytrvalost bude znatelně rychlejší tak do konce 1.kola potom mu ta rychlost odejde.

Jenomže třeba já netrénuju na 12 kol, snad si nemyslíš že kdyby do sebe šli dva boxeři na ulici že se tam budou 12 kol, spíš to bude za pár minut nebo dřív rozhodnutý.
Tim nechci říct že vytrvalost se nemá trénovat, vytrvalost je i ve střetu na 1 nebo 2 minuty nezbytná.
Abych nezapoměl budu rád když i na vol3 budeš rychlost trénovat postupy na vytrvalost :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 22. úno, 2008 17:02

Ukropcany : tu tvou reakci nejak nechapu.Ja sem jen uvedl priklad, ze i bez vytrvalosti muze byt clovek na kratkou vzdalenost rychly.Jen pro zajimavost, nikdy sem atletiku netrenoval, ani rychlost, ani vydrz, vzdy me proste sbailili a hura na regionalni kolo.A zpetne to, ze mas vetsi vydrz vubec neznamena, ze jses na kratsi vzdalenost rychlejsi.
V tom clanku to je napsane moc pekne.Bud ses to, nebo to.Nebo ses neco mezi(respektive musis trenovat to i to-desetibojari), ale ani kratka ani dlouha vzdalenost nejsou pak na spickove urovni.
Jinak to ze to nerozvyjis je tvoe vec a nechapu, jak to s tim souvisi?Neverim, zes tech 130kilo vytlacil bez zadneho predchoziho posilovani, kdezto ja na ty zavody jezdil bez jakehokoliv predchoziho treninku.Proto sem to take zminil.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 22. úno, 2008 17:05

Jinak se tu opet zacli misit dva pojmy.Bojove umeni a bojovy sport.V ringu covek vice zuzitkuje vytrvalost(takze je Ukrope jasne, ze thajboxeri a jini budou spise trenovat delsi trate nezli sprinty;)), pri stretu mimo ring naopak rychlost.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » pát 22. úno, 2008 18:19

si myslím, že to player rozhod holky :wink:
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 22. úno, 2008 19:55

"nemá to vôbec nič s tým, či je to tréning na ulicu, či do ringu"

..no to prave ze ma a hodne.Podle tveho nazoru by se minimalne tretina naroda v zivote nemela sanci ubranit, pokavad by nedokazali alespon minutu skakat pres vsihadlo, napriklad.
S BU vs BS to ma spolecneho prave to, za jakym ucelem co trenujes.Ty proste zijes jen a pouze ringem, absolutne nedokazes odbocit a myslet castecne nejak jinak.Od toho se odvyji tve veskere prispevky, bez vyjimky, vsude to spojujes se zapasenim v ringu na dlouhe lokte.Nic ve zlym.
Kdyz to zazenu do extremu, k cemu bude borcovi to, ze ubehene 1500m pod 5 minut, ze vydrzi boxovat 12 kol, kdyz pri sebeobrane ho behem 1, slovy JEDNE sekundy nakopnu do kouli a je po zapaseni?Je to jen obrazny priklad, nechytat zbytecne za slova, dekuji.
Nechci zpochybnovat, ze vytrvalost je vec zbytecna, v zadnem pripade.Ale znova rikam, ze je treba podivat se na vec z obou stran, ne jen z te tve ryze sportovni.Jestli cvicenec dokaze dat 5 stejne razantnich, rychlych uderu v kuse za sebou, tak mi to pro sebeobranu bohate staci a klidne ho necham minutu po tehle peti uderech vydejchat.Opet extremni priklad, ale opet jen na podporeni meho tvrzeni, jak vse myslim.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 22. úno, 2008 20:03

No trocha nadhledu by ti sedla víc, jinak řeč je tady o ryhlosti a když ty tady prohlašuješ že trénuješ tu rychlost tak skvěle tak proč jsem tu rychlost na vol1 ani vol2 neviděl :?:
Dál trénink zaběhnout 20x100m neni trénink vytrvalosti ale rychlosti a trénovat vytrvalost abych to odtrénoval je právě SEKUNDÁRNÍ.
No a já ani player se nepoměřujeme s outsidery mohl by si argumentovat aspoň trošku na úrovni dospělýho člověka a ne takovýhle pitomý výlevy :?:
Bavíme se tady o tréninku rychlosti a tahat do toho osobní rovinu je nesmysl akorát tady budem dělat hodně TRAPNÝ divadýlko z kterýho nikdo nevyjde s pěknym pocitem tak si to rozmysli.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » pát 22. úno, 2008 20:49

pánové, určitě se nikomu z vás v bojování nedokážu vyrovnat, ale pokud je člověk dostatečně rychlej, tak na zkoušku kondičky v souboji snad ani nemusí dojit ne??? Pár rychlích dobře mířených uderů a bylo by??? tedy pokud ovšem proti mě nebude stát boxer těžké váhy... za to mě ale prosimvás neukamenujte ;);););)
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 22. úno, 2008 21:58

Nevim jestli to ostatní nevidí, ale jediný co se podle mě Ukropcany snaží říct je to, že když jste vytrvalejšíá, vydržíte prostě dýl trénovat a tím pádem se i víc zlepšujete, takže nechápu, proč se tu hádáte.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 22. úno, 2008 22:22

Genesis píše:Nevim jestli to ostatní nevidí, ale jediný co se podle mě Ukropcany snaží říct je to, že když jste vytrvalejšíá, vydržíte prostě dýl trénovat a tím pádem se i víc zlepšujete, takže nechápu, proč se tu hádáte.

Jasne, ale trenovat co?To je to, oc tu bezi a proc se s Ukropcanym neshodnu.
Na to, co cvicim ja, nepotrebuju jet jednu a tu samou techniku 10 minut nonstop v kuse.Kapis?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » sob 23. úno, 2008 6:46

Genesis píše:Nevim jestli to ostatní nevidí, ale jediný co se podle mě Ukropcany snaží říct je to, že když jste vytrvalejšíá, vydržíte prostě dýl trénovat a tím pádem se i víc zlepšujete, takže nechápu, proč se tu hádáte.

+1
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé