Setkání BU.cz vol.3

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Dostaví se cvičenci Aikido či TaiJi???

Ano
20
28%
Ne
24
33%
Je mi to jedno
28
39%

Celkem hlasů : 72

Příspěvekod luen » pát 06. čer, 2008 10:52

Jendis píše:Další takovej případ je Luen.....jasně...kontroverzní postava....jenže on si nesere do huby,za svým názorem si stojí.....spousta siláků si tu na něj otevírá kušnu(viz třeba Peter72 nebo Miro-ten je vůbec extratřída...nebo třeba Sennin-ten ale třeba za Luenem došel,to je fakt)......a když je možnost,opět nic.Nebo...v horším případě,hysterické výlevy o agresivitě....přitom na setkání je možnost s ním pokecat,úplně v klidu....Honza není agresivní přiblblík...dokáže přijmout cizí názor,popřemýšlet o něm(alespoň takhle jsem ho poznal).
Proto se nikdo nemůže divit,že potom už si člověk lidi selektuje a bere je,jak je bere.

:lol: Pocky, pocky ... to jsem prehlidnul! Jak kontroverzni??? :lol: Ze par lidi fuckuju a neberu je vazne, kdyz si kalej do ust a nebo snad proto, ze sem tam zaflamuju neni prece dukaz kontroverznosti :evil: :lol: 8)

Njn Mira bych nechal spat v jeho hrobecku z energii ... ten je u svadleny a dela mu obrovskej kabat z ostudy, kterou si uriznul. Senin prisel, ale to bylo vse :lol:

Jinak problem tehle diskuzi je ten, ze to lidi berou hrozne vazne, misto aby brali vazne to co jim chodi, tak si tak nejak divne a nepochopitelne uletavaji na pojmech klasiku a podobne. Ja netrenuju kvuli pouckam a nebere me oslnovani davu premoudrelejma vejsplechtama. Ale pochopil jsem, ze valna cast lidi nestastne motajicich se kolem BU se nesnazi neco umet ve smyslu dovednosti, ale jen neco chapat v jakesi pseudo intelektualni rovine a rikaji tomu BU ... To jsem nechapal, ale uz jsem se s tim smiril :wink:

Mimochodem nejsem bubak pro dospele lidi ... jen dite se necha strasit stinem ve skrini a pod posteli ... 100x jsem zval lidi k nam do skoly ... nezajem a kdyz, tak jen predstiranej. Na druhou stranu si rikam kdyz nema dost soudnosti a odvahy ... at se boji, nekdo strach potrebuje, aby ho to nekam hnalo :wink:
Naposledy upravil luen dne pát 06. čer, 2008 11:10, celkově upraveno 2
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » pát 06. čer, 2008 10:53

Jendis píše:
cudles píše:už také i proto, že i přes doporučení jednoho trenéra, mi nepovolili na allkampfu sparrovat s temi kdo uz sparruji.

A to proč???

Chodím tam něco málo přes měsíc, a slyším samou chválu atd...pak byly na pár trénincích na začátku něco jako ,,sparring",ale že to bylo u začátečníků, a bez rukavic, na hlavu se směli jen facky a takové tukacky dlani, a jinak normal,i udery a kopy,plus se mohlo prechazet na zem atd.., lehky kontakt...jel jsem se dvema lidmi,jednoho jsem si daval,s druhym to bylo vyrovnane..pak jsem jel s mladym trenerem, to jsem se chvili drzel,ale pak uz o prichazelo ani nevim odkud,nestihal jsem...prave po tomhle se ho ptam v satne na jejich sparringy, a doslova mi rekl,ze pokud bych chtel,tak muzu klidne zacit sparrovat s nimi, ze s tim co umim v tom nevidi problem,ale pry to jeste musi schvalit hlavni trener...no a dalsi trenink jsem se dozvedel ze to neschvalil,nevim proc,to jsem se nedovedel...sam nechapu proc nepovolil..
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 06. čer, 2008 10:57

ukropcany píše:No jasné, karatista... chcel by vyhrať 10:0... :D Tak to ale nefunguje ani v boji, ani v živote... si snáď nemyslíš, že my len rozdávame... 8)

Tak tak, a ještě navíc perfektní a precizní technikou. Vše musí být dokonalé. :D :D
Každej něco nakoupí, ale nerad.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 06. čer, 2008 11:23

ukropcany píše:nedá sa furt len vyhrávať....

No vida, už vidíš náš duel na v.3 trochu reálněji. :idea:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tweety » pát 06. čer, 2008 11:42

A co termín konání?Záčátek podzimu?Jinak se budu těšit, na nový
zkušenosti a rady :P
Tweety
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Tweety » pát 06. čer, 2008 11:50

Jo moc se těším na to setkání, bude to moje první, ale pokusím se dostavit.Jinak mužu vědět termín konání?Začátek podzimu?
Dík :twisted:
Tweety
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod RBR » pát 06. čer, 2008 12:04

ukropcany píše:Dáš 500 na drevo a ja «a teda nechám vyhrať... nech mám aj ja z toho volačo... 8)

Vidím, že začínáš chápat bankéře, ale chce to doladit. Přidej úroky a manipulační poplatek (poplatky)

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 06. čer, 2008 12:18

RBR píše:
TongPo píše:
RBR píše:Právě proto, kdybych celé dny trénoval, ale poslední dobou je opak pravdou. A není to jen tím, že mám málo času (zdrbaná rekonstrukce a starosti kolem ní), spíš nekonečnou leností. Navíc ani skladba tréninku není dobrá.
Potřebuji více práce ze sparingem, ale řízené. Jako každý se potýkám s problémem, že mám cosi naučené a myslím si, že je to super, ale když to testnu tak žádná sláva. Musím hledat co dělám špatně, kde je chyba. Pak ji odstranit. Na tuto mravenčí práci se mě více osvědčuje forma řízeného sparingu než volné kumite.

Můžu se zeptat, kolik let už cvičíš?

18 let, ale s velmi proměnlivou intenzitou. Tento rok bych zatím neměl započítávat, protože je výrazně podprůměrný.
Není to úplně dobře položená otázka, protože více záleží na intenzitě tréninků během roku než na počtu let celkově.

RBR

Ty si po 18 letech tréninku pořád tak málo věříš, že se obáváš zúčastnit se lehkého sparringu s lidma z jiných BU stylů? 8O 8O 8O To si snad děláš legraci, ne? :lol: Jestli je to opravdu tak, tak je něco hodně špatně... :? Věnuješ se "bojovému umění" 18 let a nejsi připraven na lehký cvičný boj, tedy sparring, který by měl být standardní součástí tréninku BU? Potřebuješ ještě spoustu "mravenčí" práce, aby to šlo? Přestaň píchat klacíkem do hov*a a vzmuž se konečně! Jak jinak než sparringem si můžeš alespoň trochu ověřit, že ti to, čemu jsi věnoval 18 let svýho života, alespoň trochu funguje? Nic jinýho ti v rámci tréninku nedá lepší zpětnou vazbu, jak na tom opravdu seš! Jestli máš za sebou 18 let tréninku, nemůže mít současná slabší intenzita tvých tréninků výrazný negativní vliv na tvojí úroveň. A že neumíš bojovat s "bambulema"? Jaká technika použitelná při sparringu ti s nima nepůjde provést? Ony "bambule" jsou dobrým kompromisem pro možnost razantního provedení technik se současnou minimalizací rizik na zdraví zúčastněných. Ale nikdo netvrdí, že se na setkání bu.cz nemůžeš s někým domluvit na lehkým sparringu například v grapplingových rukavicích. :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 06. čer, 2008 12:40

luen píše:
:lol: Pocky, pocky ... to jsem prehlidnul! Jak kontroverzni??? :lol: Ze par lidi fuckuju a neberu je vazne, kdyz si kalej do ust a nebo snad proto, ze sem tam zaflamuju neni prece dukaz kontroverznosti :evil: :lol: 8)

Mimochodem nejsem bubak pro dospele lidi ... jen dite se necha strasit stinem ve skrini a pod posteli ... 100x jsem zval lidi k nam do skoly ... nezajem a kdyz, tak jen predstiranej. Na druhou stranu si rikam kdyz nema dost soudnosti a odvahy ... at se boji, nekdo strach potrebuje, aby ho to nekam hnalo :wink:

Důkaz asi ne...ale pro spoustu lidí(jestli proto,že Tě neznají osbně...nebo možná jen kvůli neschpnosti číst a neschopnosti diskutovat...to nevím) jsi tu takovej bubák...jak se v nejedné diskuzi ukázalo....možná jsem ale nevhodně použil výraz......ale je fakt,že dost lidí Tě tu nemusí.Co je to za lidi a proč Tě nemusí....to už je jiná pohádka....
:wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 06. čer, 2008 12:48

ukropcany píše:

4jendis - áno, zm je môj obľúbenec :twisted: on je na tej mojej kôpke... ©koda, že už sem chodí len čítať, celkom mi občas chýba tá duševna ekvilibristika s ním... ale čo, on nech si robí hopsasa a stažuje sa na Láďu a do chlapov sa nemontuje... :twisted:

Já vím....ale přitom už to,kdyby dojel....kdyby takovej člověk dojel......to bych čučel jako tele.Ale je to,jak píšeš....

4Cudles-- Hele...nechvátej...není kam spěchat....cvičíš chviličku,trenér možná chce,aby sis některé základy zažil a potom Tě do sparringu pustí....

4RBR- Trochu jsi mne zklamal.....já toho v poslední době taky moc nenacvičil,ale třeba na setkání se zbraněma jsem si ověřil,že tam "něco" pořád je a myslím,že ostudu jsem si neudělal. Tebe jsem bral jako karaťáka z té "staré" školy......a teď jsem z Tvých příspěvků trošku vykulenej..... 8O :?
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 06. čer, 2008 12:52

Jendis píše:
luen píše:

Důkaz asi ne...ale pro spoustu lidí(jestli proto,že Tě neznají osbně...nebo možná jen kvůli neschpnosti číst a neschopnosti diskutovat...to nevím) jsi tu takovej bubák...jak se v nejedné diskuzi ukázalo....možná jsem ale nevhodně použil výraz......ale je fakt,že dost lidí Tě tu nemusí.Co je to za lidi a proč Tě nemusí....to už je jiná pohádka....

Nojo, jak uz jsem psal ja tady nesoutezim o sympataka roku ... kazdy se musi poprat po svem s tim, co mu napisu ... kazdewho jsem zval a kazdy kdo prisel, pak jen zevloval a rozjel svou vymlouvaci predvolebni kampan ... byt chytrej na netu je snadne :wink:

Ale nijak me to netrapi ... je tady par fajn lidi a ti za to stoji :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 06. čer, 2008 12:58

luen píše: ... byt chytrej na netu je snadne :wink:

... je tady par fajn lidi a ti za to stoji :wink:

Souhlas a souhlas...... :!:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Galiloo » pát 06. čer, 2008 13:06

ukropcany píše:4RBR - na jednej strane chápem, že nemusíš byť motivovaný sa podobnej akcie zúčastniť, na strane druhej potom ale neviem, prečo si potom zareagoval práve na tento príspevok... hlavne keď nemáš x-tý dan a kopec žiakov... :wink: Pretože ten príspevok bol smerovaný práve týmto smerom... 8) Možno si práve ten slušný chlapec, ktorého sa to netýka, ale ja som už videl toľko zmrdov, že hodnotím ľudí len podľa spravených skutkov a nie prezentovaných názorov. Koniec koncov práve preto som sa zúčastnil aktívne, pretože tu do kde koho hubujem a potom sa z veci vyzuť, tak to by bolo asi dosť trápne, že... :D Si všimni tú zmenu, ktorá tu v poslednom čase nastala - žiadni energetici, žiadne hádky od WT vs. WCH, žiadne aikido :lol: , žiadni Poláci, žiadne sračky typu Petráš mi šlapol na palec... :idea: Proste čuráčikovia na facku sa zdejchli niekam do diery, robia si svoje hopsasa a prestali kecať do mužských vecí. Na tomto fóre som už tuším 5. rok a už sa sem chodí len vykecávať ako na chat, ale nie diskutovať o otázkach života a smrti, pretože je to blbosť. Tí čo o týchto veciach chcú diskutovať sú práve totiž tí na facku... :idea: A to, že sa toto udialo je podľa mňa z veľkej časti zásluha aj už uskutočnených stretnutí a z úplne logického posilnenia pozície tých ľudí, ktorí prišli, nech už na mieste dopadli ako dopadli. Pretože práve tu platí "nie je podstatné vyhrať, ale zúčastniť sa". Ak sa necítiš byť motivovaný, pre mňa v pohode 8) nie si z tej kôpky, do ktorej by som si chcel kopnúť... :wink: Len musíš počítať s tým, že Tvoj názor potom bude mať aj nižšiu hodnotu... :idea:

P.S. Mezioborové sparingy - odvaha nie je ísť si zaspárovať s kamarátom, ale postaviť sa osobe, ktorú si v živote nevidel a vôbec nevieš čo je zač...

P.S. Kendo - a čo Ti v tom bráni? Ale videl si, aj oni si nastavili svoje kritériá účasti... :idea: Kto chce s vlkmi byť, musí s nimi vyť... :idea:

P.S. Dostanie do řepy - nehádžeš tú flintu do žita nejako rýchlo? Nechápem ako môžeš také niečo napísať... čo potom celé dni trénuješ?

Jak žiadni energetici..???Já sem "energetik"který rád tancuje a za posledních 5 let sem spároval tak třikrát a přesto tam du :wink: :lol:
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Galiloo » pát 06. čer, 2008 13:15

ukropcany píše:Jááááááj... no dobre... 8)

:lol: :lol: :lol:
Galiloo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » pát 06. čer, 2008 14:37

Jendis píše:
ukropcany píše:4RBR- Trochu jsi mne zklamal.....já toho v poslední době taky moc nenacvičil,ale třeba na setkání se zbraněma jsem si ověřil,že tam "něco" pořád je a myslím,že ostudu jsem si neudělal. Tebe jsem bral jako karaťáka z té "staré" školy......a teď jsem z Tvých příspěvků trošku vykulenej..... 8O :?

To mě mrzí, ale nejsem karaťák ze staré školy. Nevadí mi výprask, když má svůj smysl.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 06. čer, 2008 14:45

RBR píše: Nevadí mi výprask, když má svůj smysl.

RBR

O tom nemluvím.....myslím,že pokud cvičíš tak dlouho,že tam prostě "něco" je......nemyslím to ve zlém,nechci Tě urážet,abys to nevzal takto.....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 06. čer, 2008 15:01

ukropcany píše:- hľadanie "co je špatně" - to som písal aj komusi na 1. strane - seminár Ti dá 5% z toho, čo sparing s cudzími ľuďmi. To, čo si robil dobre/zle Ti povie video, na to nepotrebuješ mástra, pretože keď sa uvidíš, tak uvidíš toľko vecí, že až fuj. Video/kamera sa pri tréningu používa 50 rokov, ale dnes, keď sa vie každý natočiť na blbý telefón za korunu, tak to nikoho nenapadne. Skús na seminári niekomu povedať, nech «a natočí :lol:

OK! Máš jiné tréningové metody. Určitě nejsou špatné, já mám svoje.
Nepotřebuji mistra, aby mě říkal co mám za chyby, to už za tu dobu poznám sám. Nemám člověka na natáčení videem.
Nikde jsem nepsal, že nedělám volné kumite, pouze upřednostňuji na tréninku řízené formy, protože se mi s nimi lépe pracuje na odstraňování konkrétního problému.
Jinými slovy např. špatně kryji mae-geri. Tak neztrácím čas ve volném kumite, kde může přijít ten kop za celou dobu párkrát (zvlášť pokud narazíš na nekopajícího sparoše). Místo toho požádám sparinga ať kope maegeri pořád. Já si zkouším jak na to. Pokud je více sparingů k dispozici tak se prohodíme, ale furt jedu obranu proti mae-geri.
Podle toho jak to jde, přidáváme na obtížnosti např. zvyšuje nasazení, přidává další techniky, dávají se kombinace atd. Pořád se ale motáme kolem mae-geri. Klidně strávím celý trénink u mae-geri. Pokud to nestačí tak další, prostě dokud se to neposune dál.
Prostě mým heslem je netříštit síly, nejdříve jedna věc pak se jde na druhou.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 06. čer, 2008 15:06

Jendis píše:
RBR píše: Nevadí mi výprask, když má svůj smysl.

RBR

O tom nemluvím.....myslím,že pokud cvičíš tak dlouho,že tam prostě "něco" je......nemyslím to ve zlém,nechci Tě urážet,abys to nevzal takto.....

Pak tě nechápu co jsi tím myslel. Myslíš, jako nedostatek sebedůvěry? Pouze realita, uvědomuji si , že ani po 18 letech nejsem neporazitelný a mohu po rypáku dostat. Nejsem zas taková citlivka abych se hned urážel.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 06. čer, 2008 15:17

No chlapci furt si tu pletou švestku s obilím.

Napíšu na to vlastní názor, Karate a x-boxy jsou v něčem velmi podobný ale taky v některých oblastech velmi rozdílný.
Když půjde Karatista s x-boxerem v rukavicích podle pravidel x-boxu bude ve velký nevýhodě, protože Karate je hlavně sebeobrana.

Nechci startovat nějakej flame proto píšu že jde o dvě v některých věcech rozdílný věci, regulérní porovnání s Karatistou jde jen úplně naplno a bez rukavic a x-boxerských pravidel.

Ale potom už nejde o sportovní=přátelský porovnání.

Jenom pro ilustraci tuším že pan Kenwa Mabuni se svými kolegy zkoušeli sparingy s nějakými chrániči podle určitých pravidel ale jak psal velmi častý byli zpřerážený ruce a nohy tak toho nechali a jeli zase řízený kumite.Hlavně bych chtěl říct že takhle Karate já zdaleka neumim.

Zastal bych se RBR a celkem chápu že pravidla x-boxu a rukavice jsou pro karatistu velká nevýhoda.
No já ale na tyhle podmínky vždy přistupuju i když jsou pro mě nevýhodný a chodim se občas porovnat s x-boxery protože mě to celkem baví.

Jinak zase x-box má ten fullkontaktní zápas kterej se nejvíc blíží realistickýmu porovnání za rozumných podmínek(aby nedocházelo k častým zraněním).
Nějaký body za náznaky jsou o ničem.Ve fullkontaktu když jde soupeř na prdel tak není o čem diskutovat ale udělovat body za náznaky je hodně všelijaký.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pát 06. čer, 2008 15:18

RBR: dyť to je super metoda, jesi cvičíš tahle 18 let tak bys neměl mít problém, běžnej útočník má celkem jen 4 končetiny kterejma na tebe útočí :lol: No a občas to chce sparing s Ukropem a TongPou abys zjistil že ti nefunguje ani to co ti doteď fungovalo :lol:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé