).
 ).
Momentálně sháním nějaký přípravný kurz před zkouškami, takže pokud někdo (Lada?) má nějaký kontakt/doporučení, uvítám (jsem z Brna).
Ještě k té kategorii: předpokládám, že mi bude stačit E (nehodlám soutěžit, sbírat, přebíjet...).
 ).
 ).

graver píše:Tak si ještě budu muset nastudovat terminologii. Pistole/revolver, kompakt/subkompakt...
Jinak v žádosti mám jen skupinu E - předpokládám, že je to dostačující.

Lada píše:Co se momentálních zbraní doma týče tak:
Alfa iron defender 9mm
CZ G2000 9mm
kopie MP5 - GSG 5 .22 LR
SA 58 TACTICAL 7,62 x 39 v novém kabátu, otřesné papundekly jsem hned vyhodil
další na řadě je semicompact v 9mm a pumpa, leč chechtáky už jistou dobu musí putovat jinam

ukropcany píše:Ja tiež musím nejaký revolver vyskúšať, lebo tiež mám pocit, že .45 musí stačiť aj 6 rán a v tom revolveri je to na 100%. Aj keď teda, náboj sa mi zasekol len v 22ke pár krát, ale kupujem tie najlacnejšie lacáky...V 9-ne zatiaľ ani raz... a teraz strieľam prebíjanými a 100%...

Lada píše:ukropcany píše:Ja tiež musím nejaký revolver vyskúšať, lebo tiež mám pocit, že .45 musí stačiť aj 6 rán a v tom revolveri je to na 100%. Aj keď teda, náboj sa mi zasekol len v 22ke pár krát, ale kupujem tie najlacnejšie lacáky...V 9-ne zatiaľ ani raz... a teraz strieľam prebíjanými a 100%...
No a do lesa na případnou obranu vůči tamní zvěři se revolver hodí min. tak .357 mag

graver píše:Předpokládám 1 kousek (ještě to budu řešit, ale nejspíš nějaký glock), nosit jen výjimečně (špatný čas, špatné místo). Děti sice mám, ale 20+ (to je věk, nikoliv počet).
Momentálně sháním nějaký přípravný kurz před zkouškami, takže pokud někdo (Lada?) má nějaký kontakt/doporučení, uvítám (jsem z Brna).
Ještě k té kategorii: předpokládám, že mi bude stačit E (nehodlám soutěžit, sbírat, přebíjet...).
 , co za zbraň uvidíš pak chce si to s pár vystřelit a zkusit možností je zpousta. Glock je hnusná petflaška, ale slouží velice dobře a nové rámy mají už přívětivější pažbičky s možností změny ergonomie. Mě se z G26, G19, střílí dobře i z G17 ale to už je velké pádlo nevhodné na nošení a ta tloušťka pažby mi také až moc nevyhovuje, hold daň za dvouřadé zásobníky a větší kapačitu.... také je dobré si uvědomit jak a na co zbraň převážně bude a jak ji che nosit, jsou rozdílné mechanismy SA/DA, pojistky bez atd.. raději se neukvapovat s pořízením a něco odzkoušet, 100 lidí 100 chutí.
, co za zbraň uvidíš pak chce si to s pár vystřelit a zkusit možností je zpousta. Glock je hnusná petflaška, ale slouží velice dobře a nové rámy mají už přívětivější pažbičky s možností změny ergonomie. Mě se z G26, G19, střílí dobře i z G17 ale to už je velké pádlo nevhodné na nošení a ta tloušťka pažby mi také až moc nevyhovuje, hold daň za dvouřadé zásobníky a větší kapačitu.... také je dobré si uvědomit jak a na co zbraň převážně bude a jak ji che nosit, jsou rozdílné mechanismy SA/DA, pojistky bez atd.. raději se neukvapovat s pořízením a něco odzkoušet, 100 lidí 100 chutí.
 i se poptat známých po těch kurzech. Jinak tu se ti určo dostane adekvátní přípravy pokud bys volil tuto cestu http://www.triggerbrno.cz/zbrojni-prukaz/jak-na-to
 i se poptat známých po těch kurzech. Jinak tu se ti určo dostane adekvátní přípravy pokud bys volil tuto cestu http://www.triggerbrno.cz/zbrojni-prukaz/jak-na-to 

ukropcany píše:Pozerám, že tie skupiny máte úplne opačne ako u nás.
Lada -

4TongVonPo - je nejaký rozdiel medzi "9 mm Browning Court (.380 Auto)." a "9 mm Luger"?

Přesně tak. Já bych jí na denní nošení rozhodně nechtěl. Jednak to nepotřebuju a druhak mám z bratrova příkladu, že bránit se jí někde na ulici se nevyplácí. Měl bych jí doma, pro strýčka příhodu (k obraně majetku, pohrození, zvýšení šance) a pro ty další využití o nichž jsem už psal (do přírody - zvěř, ztracení se, oslavy - pyrotechnika atp.).ukropcany píše:"keď ju vytiahneš, buď pripravený ju použiť" a toho sa držím...

nehledě na to že se hned pozná, že je to plynovka a v uzavřeném prostoru zasáhne i tebe a ostatní... a pokud budu doma potřebovat útočníka zastavit... to tak max. hrozit a doufat..
 nehledě na to že se hned pozná, že je to plynovka a v uzavřeném prostoru zasáhne i tebe a ostatní... a pokud budu doma potřebovat útočníka zastavit... to tak max. hrozit a doufat..

ukropcany píše:4TongVonPo - je nejaký rozdiel medzi "9 mm Browning Court (.380 Auto)." a "9 mm Luger"?
graver píše:...předpokládám, že mi bude stačit E (nehodlám soutěžit, sbírat, přebíjet...)

Gino píše:...vejde se sem i dotaz, či žádost o doporučení co za zbraň si koupit, když nemáte (a ani nemáte možnost získat) ZP?
 To už bych raději zvolil ten perkusní derringer. Je to zbraň kategorie D, kterou podle zákona můžeš nosit (tedy nabitou, připravenou k použití), jsi-li svéprávná osoba starší 18ti let a nejsi pod vlivem alkoholu, léků atd. Dvě rány jsou sice nic moc, ale pořád je to ostrá zbraň s dostatečným výkonem. Akorát je perkusní zbraň z důvodu rizika zvlhnutí střelnýho prachu při dlouhodobějším nabití nutno trochu dodatečně ošetřit.
  To už bych raději zvolil ten perkusní derringer. Je to zbraň kategorie D, kterou podle zákona můžeš nosit (tedy nabitou, připravenou k použití), jsi-li svéprávná osoba starší 18ti let a nejsi pod vlivem alkoholu, léků atd. Dvě rány jsou sice nic moc, ale pořád je to ostrá zbraň s dostatečným výkonem. Akorát je perkusní zbraň z důvodu rizika zvlhnutí střelnýho prachu při dlouhodobějším nabití nutno trochu dodatečně ošetřit.

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků