Anketka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Anketka

Příspěvekod Ji31 » sob 06. kvě, 2006 18:36

Doufám že už to tady nebylo a že mě nezlinčujete, ale mám dvě otázky, jen tak pro zajímavost a doufám, že se to tu nestrhne v nějakou hádku, to bych nerad:

1.) Proč jste začali cvičit zrovna takové BU jaké cvičíte (uveďtě tedy i co cvičíte)?

2.) Co se Vám na "Vašem" BU líbí a co zase ne?

Prosím nemíchejte tyto dvě otázky dohromady, ať je to zajímavější.

Děkuji
;-)
Ji31
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lycanius » sob 06. kvě, 2006 20:16

Zdravim
Za 1.jsem začal s kickboxem kvůli sebeobraně ale teď to dělám taky pro fyzičku.
Za 2. poslední dobou si ani nevzpomínám že by mi něco vadilo.Spíš jsou hlavně kladné věci počínaje tím výborným pocitem(který možná sami dobře znáte) když se sice unavený a domlácený ale šťastný vracím z dobrého tréninku domů.A taky je tam plno jiných aspektů.Třeba náš trenér nedělal jen kickbox ale i jiné styly tak některé tréninky se bavíme o anatomii,sem tam se naučíme nějakou vychytávku ale hlavně je tam skvělá atmosféra a skvělí lidi 8)
Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod homer91 » sob 06. kvě, 2006 22:19

1.momentalne cvicim TKD WTF,uz asi 7 let zacal sem kvuli moznosti obrany na ulici,potom kvuli soutezim a ted hlavne kvuli sebeobrane a technikam
2.Na svuj styl si opravdu stezovat nemuzu,pouzivaji se zde efektni a rychle kopy a ucine techniky rukou vcetne sebeobrany.posilujeme jak ruce,tak i roztahujeme nohy takze nic neni zanedbavano,a sou zde skveli treneri a lidi.
nekomu vadi malo filozofie a vobcas si na to stezujou,zalezi na pristupu trenera,ale prece jenom ti filozofie moc na ulici nepomuze ale to je jen muj nazor nechci nekoho urazit.Jo a nasi treneri delali i jine BU vcetne kick-boxu takze ucinost bude podobna... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
homer91
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Vcelar » ned 07. kvě, 2006 0:28

Zajímavé otázky...

1. Začal jsem cvičit Karate, protože mě tam rodiče přihlásili. Po několika letech cvičení a pak necvičení jsem začal cvičit Jiu Jitsu, protože jsem začínal tloustnout a chtěl jsem se naučit bránit. Časem jsem taky cvičil Taekwondo, abych uměl super kopy a Capoeiru, abych uměl bezva triky. Naštěstí jsem dostal rozum a zjistil jsem, že jedinej rozumnej důvod proč cvičit BU je sebeobrana a tak cvičím Streetfighting. A taky mě baví sportovně bojovat, tak cvičím všelijaký techniky z boje v postoji a na zemi (Brazilian Jiu jitsu, Thaibox, Fighting Jiu Jitsu, Kickbox, Sanshou...) použitelný v ultimátních zápasech.

2. Protože momentálně nejsem omezen žádným stylem a cvičím jen to, co považuji za použitelné a dokážu použít v boji, tak není nic co by mi vadilo. Naopak se mi líbí, že trénink je jediné místo kde makám víc jak na 100%. Často ani není o cvičení jako spíš o přežití až do konce. Líbí se mi že lidi se kterými cvičím si na nic nehrajou a staví se kriticky k technikám i metodice cvičení. Líbí se mi že mé netradiční cvičení mi dává vše co zaručeně slibují jen traduční BU (filozofie, životní styl, pozitivní vliv na zdraví , atd.). Ale hlavně se mi líbí, že na tréninku využíváme dostatečné množství ochraných a tréninkových pomůcek a řádně všechny techniky ověřujeme prakticky, takže se z vlastní zkušenosti můžu spolehnout, že to co cvičím doopravdy funguje a nemusím spoléhat na víru, že ta technika co mě učí můj mistr, kterou ho naučil jeho mistr, kterého to naučil jeho mistr ...atd... kterého to naučil nějakej známej týpek co ji naposled před 500. lety použil v boji, funguje.

Trošku jsem se rozepsal ;-)
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » ned 07. kvě, 2006 20:55

homer91 píše:1.momentalne cvicim TKD WTF,uz asi 7 let zacal sem kvuli moznosti obrany na ulici,potom kvuli soutezim a ted hlavne kvuli sebeobrane a technikam
2.Na svuj styl si opravdu stezovat nemuzu,pouzivaji se zde efektni a rychle kopy a ucine techniky rukou vcetne sebeobrany.posilujeme jak ruce,tak i roztahujeme nohy takze nic neni zanedbavano,a sou zde skveli treneri a lidi.
nekomu vadi malo filozofie a vobcas si na to stezujou,zalezi na pristupu trenera,ale prece jenom ti filozofie moc na ulici nepomuze ale to je jen muj nazor nechci nekoho urazit.Jo a nasi treneri delali i jine BU vcetne kick-boxu takze ucinost bude podobna... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ja si malicko rypnu - TKD WTF je sebeobrana? To je pro me novinka. Je to skvely sport, to bez pochyb, ale k sebeobrane to ma daleko.
Toto se opovazuji tvrdit z nekolika duvodu:
1. Jak nacvicujete agresivitu a jeji zvladani?
2. Jak cvicite nacvik stresu a jeho zvladani?
3. Jak cvicite boj na zemi?
4. Jak cvicite boj proti vice utocnikum?
5. Jak cvicite pouzivani improvizovanych zbrani?
6. Cvicite i venku, v tesnem prostredi, normalni odev?
Sorry, pokud se nevenujete i vyse uvedemu, pak to sebeobrana neni....Znovu vsak opakuji, nic proti tobe ani tvym trenerum. Vzdycky se rad na zavody podivam, ale....proste je to skvely SPORT.

Take odpovim :wink:
1. Delam jujutsu a BJJ. Mam stesti, ze cvicime JJ jako sebeobranne umeni se vsim vsudy (ano i se vsim vyse uvedenym). BJJ pouzivame jako inspiraci k boji na zemi, ale i jako odreagovani a casem chceme take zavodit.
2. Co mi to dava? Pocit, ze bych nedal svou kuzi tak lehce, pohodu, klid, odreagovani a hlavne travim cas mezi kamarady ve skvele parte :)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » pon 08. kvě, 2006 10:39

Makoto: plz nech si to na soukromou diskuzi nebo nove tema, prave z takovych drobnych rypnuti se cele tema zatriska zbytecnymi kecy o efektivite atd...

1. Cvicim Wing Chun u ELYWCIMAA.
Kdyz jsem delal asi dva roky serm, rekl jsem si, ze by nebylo spatne zacit delat nejake asijske BU, abych se naucil i boj beze zbrane. Po precteni knizky od Petera Lewise (Bojova umeni) a po navsteve nekolika skol (xingyiquan, karate, aikido) jsem si vybral WCH, protoze jsem si blahove myslel, ze ve WCH neni kladeny takovy duraz na nohy. [Jsem kripl na kycle, takze karate bylo vyrazne nedoporucovano ze vsech stran.]

2. Na WCH se mi libi, ze predstavuje vyzvu jak pro mozek, soustredeni, premysleni, zkouseni, trpelivost, tak pro telo - je to drina. Navic mi zmizely problemy se zady, s kyclemi [ackoli se ve WCH cvici nohy velmi intenzivne], diky sebepozorovani jsem si opravil vadne vzory pohybu koncetin. Mam ted mnohem lepsi koordinaci ruka-oko a taky postreh. Taky WCH pouzivam jako smysluplnou ventilaci prebytecne agresivity, a jako zdroj dobre nalady :)

Jelikoz jsem se WCH rozhodl akceptovat jako styl zivota, tak bohuzel nemuzu rict, ze by se mi na WCH samotnem neco nelibilo.

Nelibi se mi na WCH protagonistech ty neustale hadky o kvalitu stylu a realite a nadrazenosti nektere skoly...
Naposledy upravil Hark dne pon 08. kvě, 2006 11:41, celkově upraveno 1
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » pon 08. kvě, 2006 11:27

Makoto: kde cvicis prosim te?
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ady » pon 08. kvě, 2006 16:34

1. Karate pretoze tam odkial som bola moznost bud karate lebo judo
a blisie som mal ku Karate ktore cvicim 7 rokov
2. Som spokojny takze neviem co by som napisal 8)
Ady
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » pon 08. kvě, 2006 19:49

Sinister píše:Makoto: kde cvicis prosim te?

V Praze ve Vrsovicich (jujutsu.cz)

OK, sorry za to rypnuti, bylo to OT.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » pon 08. kvě, 2006 22:50

Tak mam nejakou povidavou naladu ,tak se pripojim :
1.BU jsem zacal delat po shlednuti Jackieho v Lamaci kosti ,silene osme kopii ,jednohlasne dabovane nejakym opilym vexlakem ,jeste za totace.Nic jineho u nas nebylo k dispozici ,takze karate.Po peti letech prisla vlna thai boxu ,na dalsi tri roky rozhodnuto.Potom wing chun ,u sifu Rzounka,dnes 11.rokem.

2.Co se mi libi a nelibi na mym BU?Takhle se na to nekoukam ,zato vim o spouste veci ,ktere se mi nelibi na tom ,jak to delam ja....

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » úte 09. kvě, 2006 0:20

1.Cvičím filipínský Arnis.Předtím jsem cvičil Taekwondo ITF,abych měl dobré kopy,zkoušel WT abych měl dobré ruce,Aikido a Jiujitsu abych uměl páky a přehozy,líbilo se mi MT.Nakonec jsem to všechno našel pěkně pohromadě v Arnisu a k tomu bonus - boj se zbraněmi.

2.Na Arnisu se mi líbí,že to není sport.Obsahuje spoustu krásných pohybů a dovede velice zaměstnat mozek.Kromě občas otlučených prstů jsem se zbavil fyzických problémů z předešlých bu.Je naprosto komplexní a výuka je logická.Můžu např. cvičit jeden dril s klackem celý život a můžu do něj průběžně začlenit desítky technik,takže nemusím mít pamět,jako slon pro procvičování jednotlivých technik.Nejkrásnější pocit mám,když sleduju vlastní tělo,jak provádí pohyby jaksi samo bez přispění mé vědomé mysli a pasuje mě na pouhého diváka.Způsob boje je ideální pro pouliční rváče i líné lidi sedící 12h u počítače,kteří si chtějí jen vyčistit hlavu /to jsem já :D /.Mínus byla do nedávna cena za výuku v zahraničí,ale to je dan za to být mezi prvními,i když o to vůbec nestojím.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marti » úte 09. kvě, 2006 6:18

1. Proc jsem zacala cvicit zrovna tohle BU? Po mnoha zdravotnich peripetiich jsem zacala byt pro ostatni drive provozovane sporty stara a neperspektivni. V BU to ale nebylo prekazkou. BU se mi libilo od malicka (filmy nooo, media zapusobila :lol: ), pak jsem na vlastni kuzi mela moznost k nekterym stylum pricuchnout ve skole.... pak jsem postupne okoukla par stylu, lidi, ucitelu a vybrala si skolu Zhai Hong Yina, kde se da cvicit jak tai-ji, tak shaolin; jak pro efekt zdravotni, tak pro fyzicku a nebo pro kung-fu. (Postupem casu se priority posouvaly :wink: )

2. Co se mi libi? Mnoho konkretniho jiz bylo receno. Ale reknu to takhle - zeptej se cloveka, ktery miluje spagety s bolonskou omackou, proc je ma rad..., zeptej se nekoho, co se mu libi na jeho oblibene modre barve..., zeptej se holky, proc miluje sveho partnera... zeptejte se me, proc mam rada BU :wink: - proste je to tak! A podrobne vysvetlovani stejne cely obrazek dokonale nedokresli... BU je fajn po strance fyzicke, je v tom velky kus filosofie, jsou tam kamaradi, pratele, da se delat cely zivot - ale to vse uz tady krasne rekli i ostatni - laka me to od nich zkopirovat :lol: . A negativa? Co se mi nelibi? Snad jen to, ze jsem zacala relativne pozde a nyni cvicim teprve par let (5.rok) - ale tohle ma perspektivu se casem zmenit :wink: :wink: :wink:
Marti
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sinister » úte 09. kvě, 2006 10:03

Makoto: diky :D
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Krokac » úte 09. kvě, 2006 16:38

Zdarec všichni, celkem dloho jsem tu nebyl, tak teď pročítám plno nových témat a nevím, kde začít. Ale tady to je pěkná diskuse a konec konců proč nenapsat své zkušenosti a důvody.

1) Když jsem začal cvičit bylo mi 10 let. Důvodů to mělo několik.
- jsem měl problém s komunikací (zadrhával v řeči a byl jsem často terčem konfliktu a výsměchu), tak jsem se chtěl naučit bránit.
- byl a jsem sportovně založen a asi v páté třídě jsem musel díky úrazu s páteří ukončit hokejovou karieru.
- Vždy mě přitahoval název Kung-Fu. Prostě když jsem to viděl někde napsané a byly ukázky vždy jsem se snažil dostat k informacím.

2)No a pak se našel v našem regionu človíček, který byl instrukterm PČR a otevřel kurzy sebeobrany pro veřejnost právě se stylem Kung-Fu, který nám plynule propojil se sebeobranným systémem Combat. Krásně propojil formy: Draka, Tygra, hada, Koule, Lístek, voda ... s jednoduchými a účinnými technikami pro realnou sebeobranu. ©ahl jsem si i na boj s chladnými zbraněmi a velmi jsem se zdokonalil i v jiných oblastech, které s BU úzce souvisejí a potažmo i se seberealizací člověka.
Na náš oddíl nemůžu říct nic špatného cvičím velmi rád a stále mě to velmi baví. Jsou zde sice problémy, ale jsou to věci interní, které kvalitu školy nijak neshazují.
Bojovat se musí se ctí, houževnatě, chytře, ale nikdy ne zakaždou cenu !!!

http://mtulak.sweb.cz
Krokac
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » úte 09. kvě, 2006 17:12

1. zacal jsem jednoznacne kvuli sebeobranne, jelikoz jsem mel problemy se sebevedomim a nedokazal jsem se postavit sam za sebe. Po par letech Jujutsu jsem pres chvikove Aikido a Kickbox skoncil zase u Jujutsu.

2. Na JJ mi vadi strasna nejednostnost. Kazdej tvrdi, jake dela strasne sebeobranne JJ ale pak vidite jedno cviceni a zataji se vam dech. Vzdycky me hrozne mrzelo, ze v CR neni zadna legitimni stara skola Jujutsu, ale jen same judo s bouchanim, nebo aikido s bouchanim a bojem na zemi, nebo karate s bojem na zemi. Bohuzel, za JJ se v podstate muze vydavat vsechno, kde se nejak clovek hybe ve dvou ( :D ), takze je z toho nakonec maglajs.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně