Fyzika v bojových umění

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod fakt » pon 08. led, 2007 12:36

SiuLouFu píše: Proc neustale prekrucujes me prispevky a davas jim jiny vyznam?

Píšeš mé příspěvky. Asi máš na mysli jeden viď. Tak mi teda prosím vysvětli, jak jsi to s tím Mirem myslel. Mě to přijde slizké jak od uhoře, ale třeba se mýlím a Ty to vysvětlíš jinak-lépe-jednodušeji.

Pokud mozno, tak uz to nedelej. Prestava to byt fakticky vtipny.

Vždy se o vtip nesnažím. Ty snad ano?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pon 08. led, 2007 13:53

fakt píše:Vždy se o vtip nesnažím. Ty snad ano?

ObrázekObrázek
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Janoj » úte 09. led, 2007 15:44

pm píše:Janoj: diky za reakci, strucne (anzto mnoho jiz bylo v zasade receno):

hora je jedna, cest bezpocet, jde ovsem o to, zavazat si boty, vzit do ruky hul a vydat s na cestu, ne zasnene hledet na mraky nad vrcholem. praxe, ne teorie, cviceni, ne carymaryfuk.

ad ma bu/sei ping ma a "stani v postoji" (zhan zhuang/jaat ma): spousta podobnosti, spousta rozdilu; vcetne co se tyce pozici a formaci rukou.

(btw. jaka je Tvoje prakticka zkusenost [napr. s ma bu a zhan zhuang]? od koho jsi se ucil, jaky styl?

uprimnost se ceni, ale - osobne je mi stokrat sympatictejsi tucko ktery uprimne maka, nez rozumbrada hokus pokus caryfuk, ktery ceka na zazrak za dvacet let. jsem praktik, ne romantik, je mi proti srsti degenerace komplexnich c.b.u. na a) jen mlaceni jinych lidi b) orientalni gymnastiku c) hokus pokus

nic proti taijiquan apod., potkal jsem za zivot - doma, v USA, v Cine, Hongongu - vynikajici mistry Yang taijiquan, Chen taijiquan, yi quan, xing yi quan; vsichni meli spolecneho to, ze byli praktici, ne teoretici - romantici.

vse nej i Tobe

PM, díky za odpověď.
Jsem rád, že už jsem ti více porozumněl s těmi postoji ve smyslu, že mají také leccos společného – je to tím blíže k mému chápání.
Mabu mě učil Miro v rámci jibengong bagua při seminářích, které měl v Plzni v roce 2005. Při této příležitosti jsem ho také pochopil a dal mu za pravdu, že např. jibengong v bagua mě může pomoci v mojí praxi taiji. Proto také to moje hledání souvislostí mezi dobrými systémy, protože jsem přesvědčen, že člověk může leccos z toho, co chce dělat jako hlavní, pochopit právě díky otevřenosti a informacím z toho druhého dobrého systému. To moje porozumnění i v souvislosti s „fyzikou v bu“, která je zde diskutována, vychází právě z této jeho výuky praxe, také mého studia související teorie (články, videa) a samozřejmě také mého dosavadního praktikování. Na tvůj dotaz na styl - snažím se praktikovat Jangův styl (styl Jang?) taijiquan, ale připadám si, že jsem stále někde blízko začátku. Čím více se s tím seznamuji, tím vidím, jaká je to dlouhá cesta.
Janoj
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » úte 09. led, 2007 16:11

ahoj Janoj,

taktez dekuji za odpoved, at se ve cviceni dari
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Janoj » úte 09. led, 2007 16:50

pm píše:ahoj Janoj,

taktez dekuji za odpoved, at se ve cviceni dari

Také ti přeji hodně zdaru v budování tvého gongfu- cestou tvého individuálního cvičení (pro sebe) a i tím, co děláš pro ty druhé (podle mě i tímto předáváním druhým tvé gongfu také roste).
Honza
Janoj
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » stř 10. led, 2007 8:21

SiuLouFu píše:
fakt píše:Vždy se o vtip nesnažím. Ty snad ano?

ObrázekObrázek

Nedávno ses v jiné diskusy chlubil vzděláním. Ve které škole Tě učily takhle odpovídat na otázky?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod henk » stř 10. led, 2007 8:40

Fakt - nejspis ho to ucili v te same skole ,kde tobe ututlali jake i se pise v pricesti minulem pro neurcity rod.Nech to plavat ,Fakte,v tyhle diskusi ti to fakt nejde....
Bez trhat nozicky nejakymu hmyzu - treba kudlankam :wink:
henk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MiroB » stř 10. led, 2007 12:11

Spomínam si, že v staršej českej knihe Karate od bratov, ktorých mená si už nepamätám, ale tuším sa volali Kolářovci, bol podrobne popísaný účinok karatistického úderu aj s nejakými výpočtami. ®iaľ, ku knihe už nemám prístup, lebo ju niekto stratil/ukradol z knižnice. Tak by som chcel poprosit, ci by to sem niekto nemohol hodit a pripadne aj kriticky zhodnotit, lebo z fyziky nie som moc dobry...
MiroB
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně