Střelba....

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod fakt » stř 07. čer, 2006 6:54

Hyperboreus píše:Všichni obhájci zbraní,zkuste se pročíst tím,co tady napsal Fakt,a trochu při tom p ř e m ý š l e t.Jestliže se skrýváš za bouchačku,jsi všechno jen ne statečný.A víra ti také chybí.Nebo ne??
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 07. čer, 2006 7:01

Malekyth píše:
Hyperboreus píše:Všichni obhájci zbraní,zkuste se pročíst tím,co tady napsal Fakt,a trochu při tom p ř e m ý š l e t.Jestliže se skrýváš za bouchačku,jsi všechno jen ne statečný.A víra ti také chybí.Nebo ne??

S faktem na tohle téma diskutujeme poměrně dlouho.
Pokud jde o jeho poslední příspěvek nemá pravdu. Přes rok pravidelně cvičím Muai Thai.
Za bouchačkou neskrývám a to, že nosím zbraň nemá s osobní statečností nic společného, proto považuji tvoje tvrzení za neadekvátní!

Pokus se zapřemýšlet ty. Večer v parku uvidíš tři maníky ohrožovat (okrádat) nožem nebo něčím jiným bezbranou osobu. Co uděláš? Zvítězí tvoje osobní statečnost a vrhneš se do toho po hlavě nebo pud sebezáchovy a utečeš? Zbraň je krajní řešení, ale dává ti možnost ukončit vážný spor relativně klidně a bez ohrožení vlastního života.

Občas mi přijde, že někteří ůčastníci strkají hlavu do písku. Říkáš, že zbraň nepotřebuješ. Počítáš s tím, že zrovna tebe nikdo nepřepadne, nebo si tě nevyhlédne jako náhodnou oběť. Jseš docela optimista. Já jsem, ale realista. Lidi jsou sv-ně a to je fakt. Zbraň nosím pro svoji ochranu a ochranu ostatních slušných lidí.

PS- Budeš radši živý "zbabělec" se zbraní, nebo mrtvý hrdina. A pokud jde o nedostatek víry tak u mě máš naprostou pravdu! Jsem totiž ateista 8) !! A to je fakt... :D

Na ochranu zdraví ostatních osob je tady policie. Tím se neobhajuj.
No a kdych se do podobné situace v parku dostal já, reagoval bych takto:
"Slezte z toho lustru Mcdonalde". Pak bych mu namířil na varlata. Až by začal prosit o šanci, řekl bych" můžeš si je rozhoupat".
Závěrem : použil jsi můj nick v rozporu s jeho významem. Lidé nejsou svině. Oni se k tobě chovají tak, jak se chováš Ty k nim. A to je fakt.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: to:S474N

Příspěvekod fakt » stř 07. čer, 2006 7:18

S474N píše:
Hyperboreus píše:vy jste hoši hned se vším hotovi.Ale třeba jednou budeš srab s bouchačkou,který to nepřežil...Srabem ses nazval sám.

Jo treba taky jo, spis to zni, ze mas nejaky komplex ze strelnych zbrani obecne...

Hyperboreus píše:Znovu opakuji,že nerozumíš pojmu "osobní statečnost"a"víra".Kdysi jsem mluvil to,co ty.Jako bych se slyšel..Třeba se jednou dopracuješ k odvaze a víře.A jestli ne,nic jsi se nenaučil.Ale to je tvoje věc a mně do toho nic není.Zdar

Asi by bylo zahodno, kdybys nam tu vsem vysvetlil, co si ty sam predstavujes pod pojmem "osobni statecnost" a "vira". Evidentne je to uplne neco jineho, nez zde chapu ja ci ostatni.

PS. k tomu uceni - zacni u sebe a hlavne sveho pravopisu, udelas lepe...

S474N rád s Tebou diskutuji. Nenech své příspěvky prosím sklouznout k emotivním výlevům. Lidé se na tomto serveru často vyzývají k souboji a já si nedovedu představit souboj návštěvníků tohoto threadu. Je vidět, že o zbraních, jejich nošení a použití něco víš. Rád se Tvé zkušenosti dozvím. A že já nebo kdokoli jiný svět vnímá s drobnými odlišnostmi neznamená, že se nemůžeme vzájemě obohatit.
Ať žije diskuse. A to je fakt
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 7:25

fakt píše:... Lidé se na tomto serveru často vyzývají k souboji a já si nedovedu představit souboj návštěvníků tohoto threadu.

:D :D :D Já jo - na 20 kroků, každý 3 rány, jako za starých časů. Jakože mě šarvátky nezajímají, na trohle bych se šel podívat. :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 7:40

Hyperboreus: odpovidas otazkou? Zajimavy konstruktivni pristup, jen co je pravda.
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro všechny ostrostřelce

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 7:41

Argumenty mi "nedošli"/pravopisně správně "nedošly"

Zbraň jsem nosil něco kolem 15 let,střelec jsem velmi dobrý.Zbrojní průkaz mám dodnes.Machýrků vašeho typu jsem poznal dost na to,abych napsal mé výše uvedené věty.Nemá cenu diskutovat s vámi o něčem,čemu/jak jste mne opakovaně přesvědčili/nerozumíte.Možná rozumíte zbraním,no a co??Myslíte,že jste jediní na světě?
Srabem se nazval S474 sám,já bych ho takto nenazval-neznám ho,tudíž nemohu říct,co je zač.
Pokud útočí 3 na 1 a ty jdeš na ně jen když máš bouchačku,nemá to s osobní statečností nic společného.Pro:Malekyth
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 7:44

fakt píše:Na ochranu zdraví ostatních osob je tady policie. Tím se neobhajuj.

Opravdu? Je zde videt, ze naprosto presne znas i historii a urcite i vis, z ceho vychazi i ten nazev Policie.

fakt píše:No a kdych se do podobné situace v parku dostal já, reagoval bych takto:
"Slezte z toho lustru Mcdonalde". Pak bych mu namířil na varlata. Až by začal prosit o šanci, řekl bych" můžeš si je rozhoupat"..

Zajimalo by me, jak je toto realne pouzitelne v pripade tri utocniku s nozem. Mozna by sis je rozhoupaval sam, ale v hlubokem predklonu.....

fakt píše:Závěrem : použil jsi můj nick v rozporu s jeho významem. Lidé nejsou svině. Oni se k tobě chovají tak, jak se chováš Ty k nim. A to je fakt.

Obavam se, ze jsou skupiny lidi - misty i velmi organizovane, kteri nejenom ze nerespektuji zakony, ale ani nemaji zadne moralni zabrany a slovo etika jim take nic nerika a to jsou prave ty svine.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Pro všechny ostrostřelce

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 7:47

Hyperboreus píše:Pokud útočí 3 na 1 a ty jdeš na ně jen když máš bouchačku,nemá to s osobní statečností nic společného.Pro:Malekyth

Mas pravdu, kamarad sel takto proti 3 s holyma rukama. Tito tri vytecnici kopali na zemi leziciho hocha do hlavy s takovou brutalitou, ze kdyby kamarad nezasahl, tak dotycny neskonci na ARO, ale v rukou havranu. Bohuzel pro nej skoncil s tezkym otresem mozku a bez prednich zubu. Zbran dava moznost ukoncit situaci bez eskalace nasili. Pokud sam nemas pud sebezachovy, tak bys mel kontaktovat nejakeho psychologa, protoze ver, to neni normalni - i zvirata jej maji.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 7:53

fakt píše:S474N rád s Tebou diskutuji. Nenech své příspěvky prosím sklouznout k emotivním výlevům. Lidé se na tomto serveru často vyzývají k souboji a já si nedovedu představit souboj návštěvníků tohoto threadu. Je vidět, že o zbraních, jejich nošení a použití něco víš. Rád se Tvé zkušenosti dozvím. A že já nebo kdokoli jiný svět vnímá s drobnými odlišnostmi neznamená, že se nemůžeme vzájemě obohatit.
Ať žije diskuse. A to je fakt

Fakt: nemusis se bat, me sebeovladani funguje zatim dobre :D , nejsem rozhodne clovek, ktery by se zde chtel s nekym merit - pripadne vlastne ano, ma-li nekdo potrebu dokazat, ze je lepsi, mame tu LOS - Lidova obranna strelba a muze klidne prijet na zavody a tam se predvest a potom se ve vysledkove listine porovnat i s ostatnimi. O jine soupereni zajem rozhodne nemam, to se neboj.
Na druhou stranu musim rict, ze nekteri lide zde maji velke idealy o tom, jak to na svete chodi - dle toho co pisou nabyvam dojmu, ze snad ziji v nejakem raji bez nasili apod. Takovymto lidem snad mohu rici jedine - zkuste se za tmy projit treba nocnim Karlinem v Praze a nebo po Cejlu v Brne. Takovy navrat do reality jim snad otevre oci.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 7:55

Pokud sam nemas pud sebezachovy, tak bys mel kontaktovat nejakeho psychologa, protoze ver, to neni normalni - i zvirata jej maji.

Myslím,že bys měl míň sledovat akční filmy.
Překonávat pud sebezáchovy bouchačkou nikam nevede.
Až ti bude o 10 let víc,než teď,přijď sem.Třeba budeš mluvit jinak,třeba se něco naučíš.A zvířata mezi lidi nepleť,nezaslouží si to.
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 7:58

Hyperboreus: cti prosim dukladne co pisu a neprekrucuj to dle sebe :wink:

K pudu sebezachovy - spousta lidi radeji otoci hlavu a delaji, ze nic nevidi, nez aby pomohli. Lide se zbranemi jsou obvykle na takove urovni, ze pomohou bliznimu svemu - alespon se o tom dnes a denne presvedcuji ve svem okoli.

Jsi presvedcen, ze znalosti jsou primo umerne veku? Pripadne ses stredem vesmiru ty ?

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 8:09

Já zase se dnes a denně přesvědčuji o tom,že i lidé beze zbraně jsou přínosem pro své okolí a dokáží ostatním pomoct.
Já žiji v regionu hustě osídleném problémovými typy občanů a nemám dojem,že bych si respekt některých z nich musel získávat schován za bouchačku.

Středem vesmíru?? :) :) Já ne,my všichni jsme. :wink:

.
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 8:16

Hyperboreus: dle toho co zde pises jasne nabyvam dojmu, ze tve hodnoceni prameni z nadmerneho sledovani beckovych akcnich filmu, kde hrdinove "nosi kolty proklate nizko u pasu", ci po vzoru Nicka Slaughtera viditelne zastrcene za opaskem, aby vzbuzovali nalezity respekt. Zajimave, ze ja znam strelce, kteri zbran nosi skryte, vubec se s ni na verejnosti nechlubi, ba naopak. A uz vubec nemaji potrebu si jeji vytazenim na nekoho marchovat v hospode ci podobne. Naopak jsou to lide, kteri by zbran nevytahli do posledni mozne chvile.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 8:25

S474N:Totéž bych mohl napsat i já o tobě,nemám však tak bystrý úsudek,abych mohl člověka soudit po několika větách.Svým zhodnocením mé maličkosti jsi mne rozesmál,a to je dobře.Já o tobě si dovolím napsat jen to,že se dost dobře orientuješ v béčkových akčních filmech,třeba tě to baví,co já vím.Tak hodně zábavy při sledování nějakého B akčního filmu.Zdar
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » stř 07. čer, 2006 8:38

A jak je to dle zákona - pokud má někdo zbrojní pas, může nosit zbraň viditelně nebo jsou i pro nošení nějaká omezení/pravidla (jako třeba na pláži s koltem za plavkami :D )?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 8:38

Hyperboreus: rozdil mezi mnou a tebou je ten, ze ja vyhradne spekuluji (viz. slovni spojeni "nabyvam dojmu"), kdezto ty uz me soudis (viz. "že se dost dobře orientuješ v béčkových akčních filmech"). Nechapu, z ceho tak soudis, nicmene te ujistuji, ze na televizi nemam ani trosicku cas.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 8:44

graver píše:A jak je to dle zákona - pokud má někdo zbrojní pas, může nosit zbraň viditelně nebo jsou i pro nošení nějaká omezení/pravidla (jako třeba na pláži s koltem za plavkami :D )?

Tak prvne to neni cestovni doklad, takze to nemuze byt pas, ale je to zbrojni prukaz. Zbran musi byt nosena skryte:

§ 28 Oprávnění držitelů zbrojních průkazů
(4) Držitel zbrojního průkazu skupiny E je oprávněn

a) nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit zbraň kategorie A, na kterou mu byla udělena výjimka, zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo zbraň kategorie C,
b) nabývat do vlastnictví střelivo nebo jednotlivé díly nábojů pouze do zbraně, kterou je oprávněn držet, a to po předložení průkazu zbraně, a
c) nosit nejvýše 2 zbraně, které nesmí nosit viditelně.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 8:47

Hyperboreus: rozdil mezi mnou a tebou je ten, ze ja vyhradne spekuluji (viz. slovni spojeni "nabyvam dojmu"), kdezto ty uz me soudis (viz. "že se dost dobře orientuješ v béčkových akčních filmech"). Nechapu, z ceho tak soudis, nicmene te ujistuji, ze na televizi nemam ani trosicku cas.

napsal jsi"jasně nabývám dojmu"to je trošku jiné než jen pouhá spekulace

dovolil jsem si soudit-o Béčkových filmech jsi začal ty a jmenoval jsi i svého hrdinu Nicka S.-kdybys neměl na TV čas,ani bys ho neznal
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod S474N » stř 07. čer, 2006 8:54

Hyperboreus: vim co jsem psal a pouze jsem spekuloval, ty ses uz navazel. Neboj se, s timto se setkavam dnes a denne a proto si davam hodne pozor na to, co pisu. N. Slaughtera pochopitelne znam a jsem presvedcen, ze ho zna 99% lidi v CR, vcetne tebe. Jinak kdybys cetl, tak jsem psal, ze na televizi nemam cas - coz je aktualni stav a ne stav pred 10ti lety, nebo kdy toho NS vysilali.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » stř 07. čer, 2006 9:16

.Já o tobě si dovolím napsat jen to,že se dost dobře orientuješ v béčkových akčních filmech,třeba tě to baví,co já vím.Tak hodně zábavy při sledování nějakého B akčního filmu.Zdar

Tohle považuješ za navážení???Neblázni,jen mám jiný názor než ty,no a co?Svět se nezboří..a Nicka S.znám,omílali ho tak dlouho,že si ho pamatuji,jako dost velkou brakovku. :)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně