mnich píše:miro-prosmte v sekci historicke foto je obrazek '"wu thaiti priprava na lei tai""a helevoni tam do sebe mlati pestma a hazeji se na zem.ja sam v cine v tin ho jsem navstivil skolu thaiti kde treningem se tak az neodlisovali od nasi pripravy.tak oco jde?.zadne cary mary ale normalni kung fu./...pro kubenu mlatis tady hubou o vecehch kterejm za mak nerozumis.to stema chilama
tata dela ca 20let zednicinu tak mu bez rict ze ty cihly na leseni hazi spatne ze to musi delat bez sily.kung fu nerozumis a neumis ho.vrat se za svym sifu at te to douci.a kdyz to ocem mluvis neumi podporit primou ukazkou tak drz hubu mne uz ty tvoje nesmysly se....ou protoze delas wing chunu akorat vostudu.diky takovym jako ty se nam karatisti boxeri kickboxeri akorat smejou
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Boris68 píše:Hm koukám že Pavela, irzounek, Miro mluví o tom samém a nejsou schopni se shodnout na tom, že mluví o tom samém. I já jsem rád, že nejsem jedinej, kdo má podobnou zkušenost jako Pavela s dědou v parku.
luen píše:Boris68 píše:Hm koukám že Pavela, irzounek, Miro mluví o tom samém a nejsou schopni se shodnout na tom, že mluví o tom samém. I já jsem rád, že nejsem jedinej, kdo má podobnou zkušenost jako Pavela s dědou v parku.
Počkej, počkej ..., o jakém parku to mluvíšPo našich parcích většinou běhá úplně jiná sortička lidí ... (ty kabátníci atd...)
Tak jsme to napětí trochu shodili a jedeme dááál ...
A Borisi ty jsi si na základě "děduli v parku" dovolil otevřít školuTed čekáš, že to přijde - ono nic nepřichází!!! Motáš hlavu lidem/žákům tím, že jsi něco viděl a možná cítil, ale nejsi schopen jim vlastně ukázat ani vysvětlit co to vlastně bylo ... Nebo jak tomu mam rozumět
![]()
![]()
marvin píše:je totiz velmi lahke dokazat, ze mat fighting zamer skodi fighting schopnostiam daneho cloveka, ale je velmi tazke tomu naozaj porozumiet...
no tak rozumiet by sa tomu ako aj nejak dalo aj ked si to asi kazdy rad vysvetli po svojom. Ale to dokazovanie, to by bolo urcite mimoriadne zaujimave ....
K tym vnutornym a vonkajsim - jedna rozpravka z aikida.
Clovek musi cvicit cely zivot, aby to zacalo fungovat. Nestaci cvict 10-20 rokov na to, aby si pochopilproste ono to vsetko zacne fungovat na sklonku zivota ... napr. ked budes mat 70-80 rokov ? ;0) potom ta uz nik nevyzve, aby si to dokazoval takze to funguje
![]()
Napadlo ma taka metafora. vonkajsi vs. vnutorny styl
Clovek si urobi vodicak, kupi auto. Vozi sa v nom, podari sa mu ho aj oskriet aj naburat. Da opravit. Vozi sa dalej. Zlepsuje sa - po par rokoch je slusny vodic. Ma dalsie auto uz nebura je z neho dobry sofer. Vyuziva soferovanie pre seba ako beznu vec. Vozi rodinu, deti, seba. Ked je uz starsi nepotrebuje tolko jazdit ale ma nejake mensie auticko, keby bolo treba - na to staci vzdy. Nakoniec ked je fakt uz dedusko presmochtle sa ale stale je to clovek co cely zivot jazdil, takze nie je problem sadnut a odsoferovat.
Iny clovek. Vodicak si nespravil, lebo auto nema a jazdit zatial nebude. Ale ma super plan. Kupil obrovsku krabicu plnu hrdzavych suciastok a niekto mu nakukal, ze sa z toho da postavit auto. Ma to vsak hacik. Kazdu musi ocistit, vynovit a nema k tomu ziaden rozumny vykres.
A tak clovek cisti. Denne sa s tym sere. Casom zistuje, ze sklada nieco ale netusi co auto to urcite nie je. A tak objedna inu krabicu ak ma stastie je v nej auto ak nie je tam zase len kopec bordelu. Zacne odznova a cisti a spaja. Po rokoch ma cosi co vyzera ako podvozok, ale stale to nie je auto. Tisko zavidi tym co sa vozia. Tvrdi samozrejme, ze on to nepotrebuje. Ze to je aj tak nezdrave tolko sa vozit. Ze on to robi pre radost a nie pre vozenie sa. Dalsie roky sa s tym serie denne hlada co chyba - vyhazduje kopec prachov za rozne stare kusky co chybaju. A denne sedi na podvozku a toci nasucho volantom a macka pedale a robi vrrrn vrrrn - predstavuje si ako vybera zakruty a fici na ceste. Je proste najlepsi sofer.
Ked sa ho niekto pyta tak hrdo povie, ze ma auto a nie hocijake ako ostatny nejake seriove. Sunt. On si sklada svoje. Ked sa ho pytaju kolko ma najazdene. Tvari sa, ze naco. On predsa nejazdi on sklada. Jazdenie je pre takych co do toho nevidia. Ked je uz chlap v rokoch tak to konecne ako tak zlozi. Vyzera to ako auto. Dokonca sa mu to podarilo aj nastartovat. Teraz to vsetkym ukaze. Vyrazi na cestu, ale auta okolo neho lietaju nejak hrozne rychlo, kua vsetko je to ine ako robit vrrn vrrn v garazi. Toci volantom a macka pedale, ale vsetko v nejakom divnom poradi, nestiha ruka, noha, pedal. rychlost eee kua stromBUM vnutorny styl - vsetko co bolo vnutri je zrazu vonku
![]()
marvin píše:no tak rozumiet by sa tomu ako aj nejak dalo aj ked si to asi kazdy rad vysvetli po svojom. Ale to dokazovanie, to by bolo urcite mimoriadne zaujimave ....
... (zkraceno) ...
Ked je uz chlap v rokoch tak to konecne ako tak zlozi. Vyzera to ako auto. Dokonca sa mu to podarilo aj nastartovat. Teraz to vsetkym ukaze. Vyrazi na cestu, ale auta okolo neho lietaju nejak hrozne rychlo, kua vsetko je to ine ako robit vrrn vrrn v garazi. Toci volantom a macka pedale, ale vsetko v nejakom divnom poradi, nestiha ruka, noha, pedal. rychlost eee kua stromBUM vnutorny styl - vsetko co bolo vnutri je zrazu vonku
![]()
tekara píše:RBR píše:Někdo tady žádal nějaké pohádky z karate tak Vám pár předhazuji.
Oblíbená a velmi rozšířená krávovina týkající se postojů zní:
zenkucudači - 70% váhy na přední noze, 30% na zadní
kokutsudači - 30% váhy na přední noze, 70%
super, a jak to je podle tebe?
ukropcany píše:
4YiWan - nech sa mi ozve ten Tvoj človek...
player píše:tekara píše:RBR píše:Někdo tady žádal nějaké pohádky z karate tak Vám pár předhazuji.
Oblíbená a velmi rozšířená krávovina týkající se postojů zní:
zenkucudači - 70% váhy na přední noze, 30% na zadní
kokutsudači - 30% váhy na přední noze, 70%
super, a jak to je podle tebe?
...tak tady by me take zajimalo, jak jinak to tedy je.
Mozna je RBR ale jen tezky perfekcionista a myslel to tak, ze to je jen 69.9% misto 70 a 29,9% misto 30;)
Boris68 píše:luen píše:Boris68 píše:Hm koukám že Pavela, irzounek, Miro mluví o tom samém a nejsou schopni se shodnout na tom, že mluví o tom samém. I já jsem rád, že nejsem jedinej, kdo má podobnou zkušenost jako Pavela s dědou v parku.
Počkej, počkej ..., o jakém parku to mluvíšPo našich parcích většinou běhá úplně jiná sortička lidí ... (ty kabátníci atd...)
Tak jsme to napětí trochu shodili a jedeme dááál ...
A Borisi ty jsi si na základě "děduli v parku" dovolil otevřít školuTed čekáš, že to přijde - ono nic nepřichází!!! Motáš hlavu lidem/žákům tím, že jsi něco viděl a možná cítil, ale nejsi schopen jim vlastně ukázat ani vysvětlit co to vlastně bylo ... Nebo jak tomu mam rozumět
![]()
![]()
Ufff s tebou je to těžký, tak polopatě, chtěl jsem jen říci, že Pavela, irzounek i Miro mluví o tom samém o čem mluvím já. Ty bys proste se mnou nesouhlasil, ani kdybych ani kdybych tě pochválil. Je ale zajímavé že nesouhlasíš ani s Pavelou a irzounkem, nebo už tomu vážně nerozumím.
//jo cetl jsem to znovu.a rikam ze je to hovadina.za hrubky se omlouvam neb jem se rozcililBoris68 píše:mnich píše:miro-prosmte v sekci historicke foto je obrazek '"wu thaiti priprava na lei tai""a helevoni tam do sebe mlati pestma a hazeji se na zem.ja sam v cine v tin ho jsem navstivil skolu thaiti kde treningem se tak az neodlisovali od nasi pripravy.tak oco jde?.zadne cary mary ale normalni kung fu./...pro kubenu mlatis tady hubou o vecehch kterejm za mak nerozumis.to stema chilama
tata dela ca 20let zednicinu tak mu bez rict ze ty cihly na leseni hazi spatne ze to musi delat bez sily.kung fu nerozumis a neumis ho.vrat se za svym sifu at te to douci.a kdyz to ocem mluvis neumi podporit primou ukazkou tak drz hubu mne uz ty tvoje nesmysly se....ou protoze delas wing chunu akorat vostudu.diky takovym jako ty se nam karatisti boxeri kickboxeri akorat smejou
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Přečti si ještě jednou co jsem psal o těch cihlách než mě začneš osočovat.
pucmaz píše:RBR píše:další, opravdu vydařený joke:
nekoašidači (postoj kočky)-100% váhy na zadní noze, aby byla přední odlehčená (např. můžeš chytit prstama na noze písek a "hodit" jej soupeři do očí - akorát nevím co budeš dělat na betonu)
Ja bych se zase rad zeptal na tohle. To s tim piskem je samozrejme kravina, ale jinak puvodni nazev toho postoje je "ukiashi dachi" kde slovo uki (resp. uku) znamena plovouci, vznasejici se a tento postoj se skutecne provadi s 100% vahy na zadni noze. Jiny nazev je napr. sabakiashi dachi, tedy postoj uzivany pri sabakiI to je jeden (z nekolika) duvodu proc je predni noha zcela odlehcena...
Mam takovy dojem, ze kdyz jsme spolu minule (uz je to nejaka doba) tady na foru mluvili, zadal jsem te, abys ve svych prispevcich nezobecnoval karate a abys psal spis jako "u nas" nebo "v shotokanu" atp. Zadam te o to znovu, karate neni jenom jedno i kdyz to Funakoshi tvrdil (a kdo vi co tim myslel)...
sun píše:Jo to sedí, takže podle toho je každému jasné, jak skončí samouci bez mistra. Pokud ovšem bude od začátku skládat správně tak ...
ukropcany píše:Tá debata o sile je ftipná - už vidím nejakého boxera, ako celou silou mláti 12 kôl...Na to by potreboval srdce z koňa a fondy z gorily... základ boxu je rýchlosť a ľahkosť pohybu... sila a bomba musí byť, ale sila nie je braná v zmysle "napnem ruku a jebnem koľko to dá", ale v zmysle "keď úder dopadne, ruka nesmie povoliť, celá energia sa musí odovzdať"... od toho sa trénuje aj do 100kilového mechu, že ten len tak nepovolí a keď do neho človek vie dať bombu, tak potom so 100kilovým chlapom nie je problém... nohovoriac o tom, že správny boxersky úder má byť vlastne sek "bim a hneď späť", žiadny tlačák... kto zvládne ostrý seknutý úder, tak má napoly vyhrané... lenže ten sek si zase len vyžaduje uvoľnenosť v bedrách, ramenách, ...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků