Pohádky v BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

pohadky v BU

Příspěvekod mnich » stř 04. říj, 2006 15:01

miro-prosmte v sekci historicke foto je obrazek '"wu thaiti priprava na lei tai""a hele :o voni tam do sebe mlati pestma a hazeji se na zem.ja sam v cine v tin ho jsem navstivil skolu thaiti kde treningem se tak az neodlisovali od nasi pripravy.tak oco jde?.zadne cary mary ale normalni kung fu./...pro kubenu mlatis tady hubou o vecehch kterejm za mak nerozumis.to stema chilama :D tata dela ca 20let zednicinu tak mu bez rict ze ty cihly na leseni hazi spatne ze to musi delat bez sily.kung fu nerozumis a neumis ho.vrat se za svym sifu at te to douci.a kdyz to ocem mluvis neumi podporit primou ukazkou tak drz hubu mne uz ty tvoje nesmysly se....ou protoze delas wing chunu akorat vostudu.diky takovym jako ty se nam karatisti boxeri kickboxeri akorat smejou :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Boris68 » stř 04. říj, 2006 15:03

Hm koukám že Pavela, irzounek, Miro mluví o tom samém a nejsou schopni se shodnout na tom, že mluví o tom samém. I já jsem rád, že nejsem jedinej, kdo má podobnou zkušenost jako Pavela s dědou v parku.
www.wingchunpraha.org

Jednoduchost, přímočarost, ekonomie pohybu, minimální využití fyzické síly, praktičnost.
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: pohadky v BU

Příspěvekod Boris68 » stř 04. říj, 2006 15:06

mnich píše:miro-prosmte v sekci historicke foto je obrazek '"wu thaiti priprava na lei tai""a hele :o voni tam do sebe mlati pestma a hazeji se na zem.ja sam v cine v tin ho jsem navstivil skolu thaiti kde treningem se tak az neodlisovali od nasi pripravy.tak oco jde?.zadne cary mary ale normalni kung fu./...pro kubenu mlatis tady hubou o vecehch kterejm za mak nerozumis.to stema chilama :D tata dela ca 20let zednicinu tak mu bez rict ze ty cihly na leseni hazi spatne ze to musi delat bez sily.kung fu nerozumis a neumis ho.vrat se za svym sifu at te to douci.a kdyz to ocem mluvis neumi podporit primou ukazkou tak drz hubu mne uz ty tvoje nesmysly se....ou protoze delas wing chunu akorat vostudu.diky takovym jako ty se nam karatisti boxeri kickboxeri akorat smejou :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Přečti si ještě jednou co jsem psal o těch cihlách než mě začneš osočovat.
www.wingchunpraha.org

Jednoduchost, přímočarost, ekonomie pohybu, minimální využití fyzické síly, praktičnost.
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 04. říj, 2006 15:12

Boris68 píše:Hm koukám že Pavela, irzounek, Miro mluví o tom samém a nejsou schopni se shodnout na tom, že mluví o tom samém. I já jsem rád, že nejsem jedinej, kdo má podobnou zkušenost jako Pavela s dědou v parku.

Počkej, počkej ..., o jakém parku to mluvíš :?: Po našich parcích většinou běhá úplně jiná sortička lidí ... (ty kabátníci atd...)

Tak jsme to napětí trochu shodili a jedeme dááál ...

A Borisi ty jsi si na základě "děduli v parku" dovolil otevřít školu :?: Ted čekáš, že to přijde - ono nic nepřichází!!! Motáš hlavu lidem/žákům tím, že jsi něco viděl a možná cítil, ale nejsi schopen jim vlastně ukázat ani vysvětlit co to vlastně bylo ... Nebo jak tomu mam rozumět :?: :?: :?:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod Boris68 » stř 04. říj, 2006 15:30

luen píše:
Boris68 píše:Hm koukám že Pavela, irzounek, Miro mluví o tom samém a nejsou schopni se shodnout na tom, že mluví o tom samém. I já jsem rád, že nejsem jedinej, kdo má podobnou zkušenost jako Pavela s dědou v parku.

Počkej, počkej ..., o jakém parku to mluvíš :?: Po našich parcích většinou běhá úplně jiná sortička lidí ... (ty kabátníci atd...)

A Borisi ty jsi si na základě "děduli v parku" dovolil otevřít školu :?: Ted čekáš, že to přijde - ono nic nepřichází!!! Motáš hlavu lidem/žákům tím, že jsi něco viděl a možná cítil, ale nejsi schopen jim vlastně ukázat ani vysvětlit co to vlastně bylo ... Nebo jak tomu mam rozumět :?: :?: :?:

Ufff s tebou je to těžký, tak polopatě, chtěl jsem jen říci, že Pavela, irzounek i Miro mluví o tom samém o čem mluvím já. Ty bys proste se mnou nesouhlasil, ani kdybych ani kdybych tě pochválil. Je ale zajímavé že nesouhlasíš ani s Pavelou a irzounkem, nebo už tomu vážně nerozumím. :)
www.wingchunpraha.org

Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » stř 04. říj, 2006 15:38

Řeknu vám jednu pohádku v kterou věřím já,klidně mi pak můžete říct co všechno si o tom myslíte.
Já věřím že BU by vám mělo pomoc především překonávat vaše překážky v každodenním životě, ovládnout vlastní agresivitu, strach poznat sama sebe a stát se tak lepším člověkem.
Pokud je někdo na treningu super ale jeho soukromý život stojí za houby, pokud někdo dokáže přemoc kohokoli v boji ale jenom tím že ze sebe vypustí zvíře aniž by se naučil ovládat vlastní agresvitu, tak podle mého poravil pravý význam bojových umění.Japonci pro to mají sqělé rozlišení na DO a JUTSU. Moje cesta je cestou DO, pokud někdo kráčí po cestě Jutsu je to jeho volba...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 04. říj, 2006 15:50

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 11:46, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 04. říj, 2006 16:17

marvin píše:
je totiz velmi lahke dokazat, ze mat fighting zamer skodi fighting schopnostiam daneho cloveka, ale je velmi tazke tomu naozaj porozumiet...

no tak rozumiet by sa tomu ako aj nejak dalo aj ked si to asi kazdy rad vysvetli po svojom. Ale to dokazovanie, to by bolo urcite mimoriadne zaujimave ....

K tym vnutornym a vonkajsim - jedna rozpravka z aikida.

Clovek musi cvicit cely zivot, aby to zacalo fungovat. Nestaci cvict 10-20 rokov na to, aby si pochopil ;) proste ono to vsetko zacne fungovat na sklonku zivota ... napr. ked budes mat 70-80 rokov ? ;0) potom ta uz nik nevyzve, aby si to dokazoval takze to funguje ;)

Napadlo ma taka metafora ;). vonkajsi vs. vnutorny styl

Clovek si urobi vodicak, kupi auto. Vozi sa v nom, podari sa mu ho aj oskriet aj naburat. Da opravit. Vozi sa dalej. Zlepsuje sa - po par rokoch je slusny vodic. Ma dalsie auto uz nebura je z neho dobry sofer. Vyuziva soferovanie pre seba ako beznu vec. Vozi rodinu, deti, seba. Ked je uz starsi nepotrebuje tolko jazdit ale ma nejake mensie auticko, keby bolo treba - na to staci vzdy. Nakoniec ked je fakt uz dedusko presmochtle sa ale stale je to clovek co cely zivot jazdil, takze nie je problem sadnut a odsoferovat.

Iny clovek. Vodicak si nespravil, lebo auto nema a jazdit zatial nebude. Ale ma super plan. Kupil obrovsku krabicu plnu hrdzavych suciastok a niekto mu nakukal, ze sa z toho da postavit auto. Ma to vsak hacik. Kazdu musi ocistit, vynovit a nema k tomu ziaden rozumny vykres.
A tak clovek cisti. Denne sa s tym sere. Casom zistuje, ze sklada nieco ale netusi co auto to urcite nie je. A tak objedna inu krabicu ak ma stastie je v nej auto ak nie je tam zase len kopec bordelu. Zacne odznova a cisti a spaja. Po rokoch ma cosi co vyzera ako podvozok, ale stale to nie je auto. Tisko zavidi tym co sa vozia. Tvrdi samozrejme, ze on to nepotrebuje. Ze to je aj tak nezdrave tolko sa vozit. Ze on to robi pre radost a nie pre vozenie sa. Dalsie roky sa s tym serie denne hlada co chyba - vyhazduje kopec prachov za rozne stare kusky co chybaju. A denne sedi na podvozku a toci nasucho volantom a macka pedale a robi vrrrn vrrrn - predstavuje si ako vybera zakruty a fici na ceste. Je proste najlepsi sofer.
Ked sa ho niekto pyta tak hrdo povie, ze ma auto a nie hocijake ako ostatny nejake seriove. Sunt. On si sklada svoje. Ked sa ho pytaju kolko ma najazdene. Tvari sa, ze naco. On predsa nejazdi on sklada. Jazdenie je pre takych co do toho nevidia. Ked je uz chlap v rokoch tak to konecne ako tak zlozi. Vyzera to ako auto. Dokonca sa mu to podarilo aj nastartovat. Teraz to vsetkym ukaze. Vyrazi na cestu, ale auta okolo neho lietaju nejak hrozne rychlo, kua vsetko je to ine ako robit vrrn vrrn v garazi. Toci volantom a macka pedale, ale vsetko v nejakom divnom poradi, nestiha ruka, noha, pedal. rychlost eee kua strom ;) BUM vnutorny styl - vsetko co bolo vnutri je zrazu vonku :D :D

Libovost už dlouho jsem se takhle nepobavil - super!!!
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » stř 04. říj, 2006 16:47

marvin píše:no tak rozumiet by sa tomu ako aj nejak dalo aj ked si to asi kazdy rad vysvetli po svojom. Ale to dokazovanie, to by bolo urcite mimoriadne zaujimave ....

... (zkraceno) ...

Ked je uz chlap v rokoch tak to konecne ako tak zlozi. Vyzera to ako auto. Dokonca sa mu to podarilo aj nastartovat. Teraz to vsetkym ukaze. Vyrazi na cestu, ale auta okolo neho lietaju nejak hrozne rychlo, kua vsetko je to ine ako robit vrrn vrrn v garazi. Toci volantom a macka pedale, ale vsetko v nejakom divnom poradi, nestiha ruka, noha, pedal. rychlost eee kua strom ;) BUM vnutorny styl - vsetko co bolo vnutri je zrazu vonku :D :D

Velmi, VELMI dobre :!: Trvalo mi dlouho, nez jsem se prestal smat :lol: Myslim, ze to zcela vystihlo podstatu veci :wink:
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 04. říj, 2006 16:53

No bylo to moc pěkně napsané, taky jsem se zasmál, Marvine měl by z tebe být spisovatel....ale zase tak moc bych se nad tím nerozplýval, všichni snad vědí že každé přirovnání je nepřesné a zavádějící. :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » stř 04. říj, 2006 17:02

Jo to sedí, takže podle toho je každému jasné, jak skončí samouci bez mistra. Pokud ovšem bude od začátku skládat správně tak ...
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Pohádky v karate

Příspěvekod RBR » stř 04. říj, 2006 17:26

tekara píše:
RBR píše:Někdo tady žádal nějaké pohádky z karate tak Vám pár předhazuji.
Oblíbená a velmi rozšířená krávovina týkající se postojů zní:
zenkucudači - 70% váhy na přední noze, 30% na zadní
kokutsudači - 30% váhy na přední noze, 70%

super, a jak to je podle tebe?

Než ti odpovím přímo, tak se trochu zamysli. Malá nápověda. Když stojíš na obou nohách jak máš rozloženou hmotnost?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » stř 04. říj, 2006 17:29

ukropcany píše:
4YiWan - nech sa mi ozve ten Tvoj človek...

Zdar !!!
najdes ho tak jak jsem Ti rikal v praze -> nas web -> skoly-> slovensko -> telefon nebo mail :-)
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 04. říj, 2006 17:30

player píše:
tekara píše:
RBR píše:Někdo tady žádal nějaké pohádky z karate tak Vám pár předhazuji.
Oblíbená a velmi rozšířená krávovina týkající se postojů zní:
zenkucudači - 70% váhy na přední noze, 30% na zadní
kokutsudači - 30% váhy na přední noze, 70%

super, a jak to je podle tebe?

...tak tady by me take zajimalo, jak jinak to tedy je.
Mozna je RBR ale jen tezky perfekcionista a myslel to tak, ze to je jen 69.9% misto 70 a 29,9% misto 30;)

Perfekcionista nejsem. Pouze jsem měl to štěstí, že jsem poznal pár lidí, kteří při praktikování karate občas i přemýšlí.
Jak máš rozloženou hmostnost při kumite?

RBR

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod luen » stř 04. říj, 2006 17:33

Boris68 píše:
luen píše:

Ufff s tebou je to těžký, tak polopatě, chtěl jsem jen říci, že Pavela, irzounek i Miro mluví o tom samém o čem mluvím já. Ty bys proste se mnou nesouhlasil, ani kdybych ani kdybych tě pochválil. Je ale zajímavé že nesouhlasíš ani s Pavelou a irzounkem, nebo už tomu vážně nerozumím. :)

To, že někdo použije stejná slova je dáno jazykem :wink: Nemůžu mluvit za Pavla Frosta ani Mira, ale jsem si jistej, že sifu Ivan Rzounek rozhodně nemluví o tom o čem ty!!! Je snadné si na někom přihřát polívčičku ... Ale tohle je Dalibore přesně to, co nesnášim!!! Ty nevíš o čem ty lidi tady mluvěj a mam pro to své tvrzení hned několik důkazů:

1) Byl jsi u mne ve škole a jak to dopadlo :?: (abych se vyhnul neplodnému tlachání ... stejně jako před dvěma lety u tebe ve škole). Proč ti to nefunguje :?: Právě proto, že si vše máš (jako každý začátečník) tendenci vykládat po svém :!: Což je v poho, jen mi je líto těch lidí u tebe :!: Na ničem jsme se neshodli, jen jsem zpochybnil tvé důvody "učitelování" a po sléze jsem zjistil, že to samé, co jsem ti tu téměř dvě hodiny vykládal už ti dávno řekl Roza... A ty jsi u mne použil ty samé argumenty, které ti Roza dávno před tím vyvrátil (což mi přijde jako vrchol zatvrzelosti - zatvrzelost proto, že nechci být hrubý ...) :D

2) To co tvrdíš je vlastně v "pořádku" resp. bylo by kdybys, tomu co tvrdíš sám rozuměl. Většina lidí zrovna tak jako ty jen papouškujou obecně uznávané pravdy některých autorit aniž by při tom tušili o čem že to vlastně povídaj. TO DĚLAJ MALÉ DĚTI s tím rozdílem, že u nich je to roztomilé.

Abych to shrnul BU ti v praxi nechodí a teorie je na tom jako tvá praxe... Bud tak laskav a pohlídej se v tom, aby to co říkáš nebylo ukradené z úst někoho jiného a použito/zneužito jeho jméno na tvé pochybné aktivity v oblasti BU. Sorry, ale tohle jsem ti musel napsat - nemám rád podlé jednání. Můžeš to zlehčovat a vydávat za omyl či nedorozumění, ale řid se tím - pak tě lidi možná začnou brát i vážně :!:

Ale zase, aby to nevypadalo, že si chci na Borisovi pošmáknout ... Neni to jen problém Hong Kongského wing chun, že ten kdo sám nemá jasno, neumí, ale UČÍ... V ABU je to častý jev a proč to neni v boxu tak časté? Protože žák je od toho, aby se učil/makal a ne od toho, aby rozvíjel teorie. Pak jsou ty teorie takové jaké jsou, že ... [img]
Naposledy upravil luen dne stř 04. říj, 2006 19:48, celkově upraveno 2
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: pohadky v BU

Příspěvekod mnich » stř 04. říj, 2006 17:37

Boris68 píše:
mnich píše:miro-prosmte v sekci historicke foto je obrazek '"wu thaiti priprava na lei tai""a hele :o voni tam do sebe mlati pestma a hazeji se na zem.ja sam v cine v tin ho jsem navstivil skolu thaiti kde treningem se tak az neodlisovali od nasi pripravy.tak oco jde?.zadne cary mary ale normalni kung fu./...pro kubenu mlatis tady hubou o vecehch kterejm za mak nerozumis.to stema chilama :D tata dela ca 20let zednicinu tak mu bez rict ze ty cihly na leseni hazi spatne ze to musi delat bez sily.kung fu nerozumis a neumis ho.vrat se za svym sifu at te to douci.a kdyz to ocem mluvis neumi podporit primou ukazkou tak drz hubu mne uz ty tvoje nesmysly se....ou protoze delas wing chunu akorat vostudu.diky takovym jako ty se nam karatisti boxeri kickboxeri akorat smejou :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Přečti si ještě jednou co jsem psal o těch cihlách než mě začneš osočovat.
//jo cetl jsem to znovu.a rikam ze je to hovadina.za hrubky se omlouvam neb jem se rozcilil
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RBR » stř 04. říj, 2006 17:46

pucmaz píše:
RBR píše:další, opravdu vydařený joke:
nekoašidači (postoj kočky)-100% váhy na zadní noze, aby byla přední odlehčená (např. můžeš chytit prstama na noze písek a "hodit" jej soupeři do očí - akorát nevím co budeš dělat na betonu :cry: )

Ja bych se zase rad zeptal na tohle. To s tim piskem je samozrejme kravina, ale jinak puvodni nazev toho postoje je "ukiashi dachi" kde slovo uki (resp. uku) znamena plovouci, vznasejici se a tento postoj se skutecne provadi s 100% vahy na zadni noze. Jiny nazev je napr. sabakiashi dachi, tedy postoj uzivany pri sabaki :idea: I to je jeden (z nekolika) duvodu proc je predni noha zcela odlehcena...

Mam takovy dojem, ze kdyz jsme spolu minule (uz je to nejaka doba) tady na foru mluvili, zadal jsem te, abys ve svych prispevcich nezobecnoval karate a abys psal spis jako "u nas" nebo "v shotokanu" atp. Zadam te o to znovu, karate neni jenom jedno i kdyz to Funakoshi tvrdil (a kdo vi co tim myslel)...

Zdravím Pucmazi

potěšil jsi mě, že si se po dlouhé době ozval. Máte jiný přístup Ok. Mám dotaz kde je těžiště. Za stojnou nohou nebo před? Sabaki pro mě znamená přesun. Pokud jsem to dobře pochopil tak tento postoj používate jako spíše "přechodný" Teď trochu teorie. V případě soupeřovi akce se přesunete do jiného, vhodnějšího postoje? Co když to nestihnete a musíte v tom postoji bojovat, myslíš, že je 100% váhy na jedné noze dobrý nápad?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 04. říj, 2006 18:01

sun píše:Jo to sedí, takže podle toho je každému jasné, jak skončí samouci bez mistra. Pokud ovšem bude od začátku skládat správně tak ...

... Tak nic on nebude mít z čeho skládat a když neni material neni ani stavba!!! Ale to je asi všem jasné ... řekl bych, že na tomhle se shodnem v 99% :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 04. říj, 2006 18:47

ukropcany píše:Tá debata o sile je ftipná - už vidím nejakého boxera, ako celou silou mláti 12 kôl... :roll: Na to by potreboval srdce z koňa a fondy z gorily... základ boxu je rýchlosť a ľahkosť pohybu... sila a bomba musí byť, ale sila nie je braná v zmysle "napnem ruku a jebnem koľko to dá", ale v zmysle "keď úder dopadne, ruka nesmie povoliť, celá energia sa musí odovzdať"... od toho sa trénuje aj do 100kilového mechu, že ten len tak nepovolí a keď do neho človek vie dať bombu, tak potom so 100kilovým chlapom nie je problém... nohovoriac o tom, že správny boxersky úder má byť vlastne sek "bim a hneď späť", žiadny tlačák... kto zvládne ostrý seknutý úder, tak má napoly vyhrané... lenže ten sek si zase len vyžaduje uvoľnenosť v bedrách, ramenách, ...

Nekungfista a jak má jasno v tom co spousty "bojových umělců" absolutně nechápe i když o tom rádi a často mluví :!: ®ádné mysteriozní shity a žádné odvolávání se a schovávání za něco/někoho ... To je poctivé a toho už je dnes jako šafránu ... Ukropcany až příště pofrčíš do Prahy, tak dej vědět :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 04. říj, 2006 18:55

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 11:45, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně