mikro píše:BuFF: Nemyslim si,ze by Krav Maga byla nejlepsi na noze,filipinska bu jsou na to urcite lepsi,jde pak spis o to,o co mi trenovanim daneho bu vlastne jde..Spis me zarazilo,kdyz tu nekdo psal to,ze jeji obrana na noze je 0..
Mas ale pravdu,ze krav maga si bere od kazdyho trochu a v nicem zasadne nevynika,to je ale dan za jakousi "univerzalnost" (o polovicatosti bych ale nemluvil)..
Kazda specializace prichazi az s kazdym konkretnim clovekem, nekomu vice vyhovuje to ..., tak na tom vice baziruje, nekdo je zase lepsi v tomto, tak preferuje jine veci a nekdo s necim udelal velmi spatnou zkusenost, tak to vypusti ... to je celkem komplikovanej proces. Nicmene je treba si uvedomit, ze co vyhovuje jednomu, nemusi byt idealni pro druheho, tak to proste pojme po svem a nemusi to znamenat degeneraci daneho stylu. Ale klido jakykoli odklon od puvodni formy muze byt i upgrade

Myslim, ze se dohadujete zbytecne ... Protoze kdyby se napr. Hladik v 90-tem roce chytil cehokoli co je dnes povazovano za spicku, tak by to v jeho podani byla stejne sragora ... je to o lidech, o pristupu a chuti konfrontovat a o tom nebyt prizdisrac.
Rici, ze tohle je dobre a tohle je spatne, je to same jako rikat, ze brunety jsou lepsi nez blondsky a podobne - vetsinou to rikaji trotlove, kteri si veci museji zjednodusovat pro svuj jednoduchej mozecek
Kdyz uz chce nekdo ukazovat prstem, tak ten prst musi na nekoho konkretniho mirit
guru3d hooodne se pletes a zijes ve stejnem bludu jako onen povestny Hladik, by ses divil kolik kung fu stylu je vlastne jen o zapase a ne striku, mnohe kung fu skoly jsou komba striku a wrestleni atd ... jen se to nechce zavirat do ulity a mit oci i k jinemu ucelu nez, mrkani na babovky

Co se tyka zbrani, tak to neni o tom, ze ma nekdo napd bojovat s halapartnou na ulici, ale o tom, ze tato zbran rozviji specifickou silu, koordinaci atd ... to ze tohle nechapes je pochopitelne, ale rozhodne nemuzes ze sveho nepochopeni delat obecne zavery ... podivej se napr. na filipinske BU ... mas pocit, ze u sebe nosi lidi veskere zbrane se kteryma cvici? Takova 1m dlouha tyc je hrozne prakticka, vid? bezne ji ma kazdej u sebe a do narvane tramvaje se strasne hodi, co? Jde o nastroj, kterej te uci rozvijet urcite schopnosti, jen idiot ma napad, kdyz vidi nekoho bouchat do pytle, ze ten clovek umi zmlatit pytel

Dlouho jsem delal judo, muj otec je zapasnik a tak jsem tim byl nejvice v pocatcich me drahy kolem bu/bs ovlivnen nejvic, ale na zem bych na ulici dobrovolne nesel, leda bych touzil po tom, aby si nekdo z me makovice udelal fotbalovej balon - co je praktickeho na tom, valet se po zemi v realne sebeobrane? co je praktickeho na tom specializovat se na zem, kdyz na zem se muzu dostat napr. po KO a uz tam nic nepredvedu ... zkusil sis nekdy rvat se venku, jak je super, mit zadrenej asfalt v zadech, v loktech v kolenou? Ty asi budes velkej praktitk, co? Az ti budou ze zad na ambulanci skrabat asfalt kartacem (protoze takhle se to dela) a pak az absolvujes vsechny plastiky kuze, tak nam zase prijd napsat neco o zemarine ...