Krav Maga vs. Ju-Jitsu vs. ostatní styly mnohdy spíš sporty

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod luen » pát 15. kvě, 2009 10:54

mikro píše:BuFF: Nemyslim si,ze by Krav Maga byla nejlepsi na noze,filipinska bu jsou na to urcite lepsi,jde pak spis o to,o co mi trenovanim daneho bu vlastne jde..Spis me zarazilo,kdyz tu nekdo psal to,ze jeji obrana na noze je 0..
Mas ale pravdu,ze krav maga si bere od kazdyho trochu a v nicem zasadne nevynika,to je ale dan za jakousi "univerzalnost" (o polovicatosti bych ale nemluvil)..

Kazda specializace prichazi az s kazdym konkretnim clovekem, nekomu vice vyhovuje to ..., tak na tom vice baziruje, nekdo je zase lepsi v tomto, tak preferuje jine veci a nekdo s necim udelal velmi spatnou zkusenost, tak to vypusti ... to je celkem komplikovanej proces. Nicmene je treba si uvedomit, ze co vyhovuje jednomu, nemusi byt idealni pro druheho, tak to proste pojme po svem a nemusi to znamenat degeneraci daneho stylu. Ale klido jakykoli odklon od puvodni formy muze byt i upgrade :wink: Myslim, ze se dohadujete zbytecne ... Protoze kdyby se napr. Hladik v 90-tem roce chytil cehokoli co je dnes povazovano za spicku, tak by to v jeho podani byla stejne sragora ... je to o lidech, o pristupu a chuti konfrontovat a o tom nebyt prizdisrac.

Rici, ze tohle je dobre a tohle je spatne, je to same jako rikat, ze brunety jsou lepsi nez blondsky a podobne - vetsinou to rikaji trotlove, kteri si veci museji zjednodusovat pro svuj jednoduchej mozecek :wink:

Kdyz uz chce nekdo ukazovat prstem, tak ten prst musi na nekoho konkretniho mirit :!:

guru3d hooodne se pletes a zijes ve stejnem bludu jako onen povestny Hladik, by ses divil kolik kung fu stylu je vlastne jen o zapase a ne striku, mnohe kung fu skoly jsou komba striku a wrestleni atd ... jen se to nechce zavirat do ulity a mit oci i k jinemu ucelu nez, mrkani na babovky :lol: Co se tyka zbrani, tak to neni o tom, ze ma nekdo napd bojovat s halapartnou na ulici, ale o tom, ze tato zbran rozviji specifickou silu, koordinaci atd ... to ze tohle nechapes je pochopitelne, ale rozhodne nemuzes ze sveho nepochopeni delat obecne zavery ... podivej se napr. na filipinske BU ... mas pocit, ze u sebe nosi lidi veskere zbrane se kteryma cvici? Takova 1m dlouha tyc je hrozne prakticka, vid? bezne ji ma kazdej u sebe a do narvane tramvaje se strasne hodi, co? Jde o nastroj, kterej te uci rozvijet urcite schopnosti, jen idiot ma napad, kdyz vidi nekoho bouchat do pytle, ze ten clovek umi zmlatit pytel :lol: Dlouho jsem delal judo, muj otec je zapasnik a tak jsem tim byl nejvice v pocatcich me drahy kolem bu/bs ovlivnen nejvic, ale na zem bych na ulici dobrovolne nesel, leda bych touzil po tom, aby si nekdo z me makovice udelal fotbalovej balon - co je praktickeho na tom, valet se po zemi v realne sebeobrane? co je praktickeho na tom specializovat se na zem, kdyz na zem se muzu dostat napr. po KO a uz tam nic nepredvedu ... zkusil sis nekdy rvat se venku, jak je super, mit zadrenej asfalt v zadech, v loktech v kolenou? Ty asi budes velkej praktitk, co? Az ti budou ze zad na ambulanci skrabat asfalt kartacem (protoze takhle se to dela) a pak az absolvujes vsechny plastiky kuze, tak nam zase prijd napsat neco o zemarine ...
Naposledy upravil luen dne pát 15. kvě, 2009 11:31, celkově upraveno 2
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mikro » pát 15. kvě, 2009 11:16

luen: Myslim,ze uz jsme se ani nedohadovali (dle meho pohledu),kazdej si rek svy:)..
Ja sem presvedcen o tom,ze ani tak nejde o styl,ale jak to tomu cloveku sedne,protoze jde v boji stejne o timing,nez o nejakou buh vi jak super propracovanou oku lahodici techniku..
mikro
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pát 15. kvě, 2009 11:41

mikro píše:luen: Myslim,ze uz jsme se ani nedohadovali (dle meho pohledu),kazdej si rek svy:)..
Ja sem presvedcen o tom,ze ani tak nejde o styl,ale jak to tomu cloveku sedne,protoze jde v boji stejne o timing,nez o nejakou buh vi jak super propracovanou oku lahodici techniku..

Ja vim ja tzhle vlaknu vetsinou nectu, ted marodim, tak jsem to objevil :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mikro » pát 15. kvě, 2009 11:52

luen: Koukam,ze se asi zabyvas WT (podle popisku u tvych prispevku)..delam ho ted chvili,fascinuje me na nem jeho ladnost a vubec prace s telem:)..
Chtel jsem se zeptat..asi se to uz probiralo,ale chodim k ewto a neslysel sem prilis lichotivich slov. Nauci me tam neco??:D
mikro
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Krav Maga vs. Ju-Jitsu vs. ostatní styly mnohdy spíš spo

Příspěvekod kubohnat » pát 15. kvě, 2009 13:37

ghekon píše:
kubohnat píše:Kdyz se mluvi o realu co je fajn a co ne-ono je to tezko.Muze byt borec nadupany jako krava a je jedno jestli je lepsi na stand-up ci zem.Ale rekneme ze je treba skvely fighter na zemi(at je to napinavejsi) a kdyz uz bude v paradnim rozpolozeni muchlat obcana pod sebou,jen tak do pohody se mu na tvrde zemi octne pod kolinkem kaminek.Nahodou.Kaminku je vsude plno :lol: .Zaknuka a v te kraticke chvili kdy si uknuk ho pod mim lezici obcan pleskne o neco vetsim kaminkem do kebule ktery se mu valel nahodou u ruky. :lol: a je hned veselo na starem belidle. Ponauceni:kdyz na tebe vyjde mensi kamen tak si v pruseru at si zabijak motykama nebo holenema. :lol: :wink:

To je pekny nesmysl,

a) Na ulici pod vlivem adrenalinu mas nejaky kaminek pod kolenem uplne u prdele

b) Nevim jestli si nekdy sparoval na zemi, ale kontrolovat koncetiny, hlavne ruce jedna ze zakladnich veci a ta situace kterou popisujes nemuze nastat, zvlaste pokud je to "skvely fighter na zemi"

JJ,na zemi jsem to parkrat zkousel :lol:
Kdyz ale polemizujeme o poulicni zemi ktera je venku :lol: ,tak do tehle akce bych se urcite snazil nepoustet.Samozrejme,proti gustu jinych nemam nic.Kazdy at jedna jak uzna za vhodne.
Omlouvam se,ale myslel jsem ze se nebudeme chytat za slovicka a nebudu muset jmenovat vsechno co na te zemi muze byt.A uz vubec jsem do toho nechtel motat chemku ktera se v tom okamziku v tele deje.To byl jen priklad ze i tohle se muze stat a ze i sebelepsimu fighterovi nemusi vsechno klapnout.Jak rikal NOKT,nahoda je blbec.Jen jinak receno.
kubohnat
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ghekon » pát 15. kvě, 2009 14:26

Nemuzu si pomoct, ale prijde mi to, ze tu zem straslive dogmazitujete a vidite porad nejake kopani do hlav, aniz by vas napadlo, ze nemluvim o nejakem naskakovani guardu a podobnych vecech, ale o normalnich takedownech treba z double-underhooku ( proti kterym nema netrenovany clovek sanci ) pri kterych konci na zemi "souper" a vy stojite nebo klecite na nem... A vetsina stretu nekonci v postoji, ale v jakoze "mountu" takze...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 15. kvě, 2009 16:47

mikro píše:luen: Koukam,ze se asi zabyvas WT (podle popisku u tvych prispevku)..delam ho ted chvili,fascinuje me na nem jeho ladnost a vubec prace s telem:)..
Chtel jsem se zeptat..asi se to uz probiralo,ale chodim k ewto a neslysel sem prilis lichotivich slov. Nauci me tam neco??:D

Ahoj WT uz na stesti radu let necvicim a krom toho, ze te tam odrou z kuze, krom toho, ze te nejspise odradi od BU a krom toho, ze pak nejspise zapsknes, te tam nic jineho neceka ... WT nema s BU nic spolecne a s wing chunem uz vubec ne .. ja vim nepotesil jsem te, ale slusnost je odpovedet :wink:

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=3178 jen k zombie jmenem Leung Ting :(
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mikro » pát 15. kvě, 2009 17:20

luen: Nanestesti (pro me),nejsi jediny od koho tohle slysim..a spis me to nuti se koukat jinde..a pokud jsi ten kdo si myslim,tak bych se mozna rad kouknul i na vasi skolu:)..
mikro
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pát 15. kvě, 2009 20:51

mikro píše:luen: Nanestesti (pro me),nejsi jediny od koho tohle slysim..a spis me to nuti se koukat jinde..a pokud jsi ten kdo si myslim,tak bych se mozna rad kouknul i na vasi skolu:)..

Nevidim v tom problem, ale at si tady nedelame verejne namluvy ..., koukni na: http://www.cfwckt.org/

co se tyka treninku tak vice zde:

http://www.cfwckt.org/?q=content/tr%C3%A9ninky

kontakt: http://www.cfwckt.org/?q=content/kontakt nebo SZ :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 17. kvě, 2009 17:36

Zabředávat do trapných hádek s PTK rozhodně neni můj styl,pouze jsem chtěl poukázat na "fundovanost" Ronyho názorů na KM.
Já osobně jsem kritik KM,ale mám s ní několikaleté zkušenosti,proto si to můžu dovolit a neni to jen výkřik ze tmy.

Co se týče Buffova dotazu....kolik jsi toho o téhle jednotce věděl,než jsi začal dělat PTK?Nemusíš odpovídat....netušil jsi,že existuje,tak toho laskavě nech,ju? :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 17. kvě, 2009 18:32

defendu píše:Co se týče Buffova dotazu....kolik jsi toho o téhle jednotce věděl,než jsi začal dělat PTK?Nemusíš odpovídat....netušil jsi,že existuje,tak toho laskavě nech,ju? :wink:

to je vše? víc toho nedáš?... tak já toho laskavě nechám ju... díky za odpověď, čekal jsem sice něco co aspoň trochu odpovídá tvým kvalitám, ale jestli jsi s touhle svojí odpovědí spokojenej tak v pohodě, ztrapňovat to už víc nemusíš.
Buď dobrý a mír v duši :lol:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 17. kvě, 2009 19:38

Aha,tak pán čekal něco víc??Hodil jsi na mě dotaz a já slušně odpověděl...cos čekal??Nadávání a dalších deset stran vlákna o hovně?

Nebo to co jsi psal na konci mikrovi bylo adresováno mě? :lol: :lol: Nesnaž se udělat si ze mě nepřítele,když o mě skoro nic nevíš....nevím čím to je,ale lidi se spíš snaží být mými přáteli než naopak.

Koukám,že existuje už i další duševní porucha,dřív se o některých českých "bojovnících" říkalo,že jsou japonštější než japonci....dnes vidím,že někteří lidé píší o "našich filipínských tradicích" hmmm....(možná naivně předpokládám,že to bylo myšleno v žertu)

Tak co?Tohle už ti přijde,že odpovídá mým kvalitám??Jsem tak trochu profík,myslíš si,že mám zapotřebí blbnout jako harant s někým kdo trénuje jen proto,že ho třeba nebaví fočus nebo minigolf?

Dal jsem toho tentokrát dost :?: :lol: :wink:

Buď ještě lepší a žij v míru,ty jeden Juramentado :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 17. kvě, 2009 20:16

Ok tak vidím, že se svojí odpovědí jsi asi moc spokejenej nebyl a to hovno si chceš po sobě pořádně rozetřít, proč ne jak je libo.
Pro shrnutí uvedu, že reaguju na toto :
defendu píše:...a holedbat se s tím,že jedna,ve světě zcela neznámá jednotka odněkud z džungle trénuje právě "náš" styl....,který mimochodem speciálové ke své "práci" absolutně nepotřebují.

Domnívám se, že mluvíš o této http://marinesforcerecon.com/ jednotce

takže se zeptám konkrétně:
- je to ona jednotka kterou jsi ve svém vzkazu uvedl… ano/ne
- zdá se ti tato jednotka "zcela neznámá odněkud z džungle" … ano/ne
- cvičí tato jednotka PTK...ano/ne
- domníváš se že ve svém výcviku mají zařazeno něco co "ke své práci absolutně nepotřebují"... ano/ne
- je podle tebe "holedbání se" i to, že někdo uvede fakta o svém stylu..ano/ne

Já osobně nesnáším všechny lampasáky… rudý, modrý, český, čínský nebo filipínský je mi to jedno… ale ptám se zda ovlivňuje moje znalost či neznalost této jednotky nějak výše zmíněná fakta? Ano/ne

Mě je jedno co kdo kde s kým… ale prosím, když už vypustíš z huby ptákovinu, která ještě navíc není z tvojí hlavy a jen papouškuješ něco co se nese prostorem, tak buď pak uznej, že je to ptákovina a nebo přijmi že se tím tvoje kreditibilita lehce transformuje na kredebilitu …
Fakt radši mlč… ztrácíš body. Profík má přece vědět kdy se zapojit a kdy couvnout… a ty už místo jasných argumentů začínáš používat trollovštinu… fakt to máš zapotřebí?
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 17. kvě, 2009 20:32

Tak teď ještě ze mě udělej člověka,kterej papouškuje něčí názory... :roll: :evil:
Fakt si ze mě chceš dělat kozy :?: Já nejsem z těch co musí držet hubu a krok s nějakým názorovým proudem nebo myšlenkou,ale já myslím,že ty to víš.Jsi na tom stejně???

Svůj dotazník si strč někam...ta jednotka je mi absolutně ukradená,jejich reklamníma agentama jste vy,ne já.
Ano jsem zcela přesvědčen,že žádná spec. jednotka na světě nepotřebuje ke své "práci" ovládat žádný druh fma,stačí?

Velmi dobře odbočuješ od tématu,který tu odstartoval tvůj kolega,který se tu,jen pro připomenutí,vyjadřoval k věcem,které jsou zcela mimo rámec jeho zkušenosti.

®ádný body neztrácím,protože na body nikdy nehraju...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 17. kvě, 2009 20:54

Týýýjo.. v klidu chlape…jo… žádnej stress… pěkně z hluboka dýchat,… tááák ono to přejde. Jasně už mlčím, nechtěl jsem z tebe udělat nikoho natož ti dělat kozy. Sorry, chápu.... jsi profík a moc hezky jsi mi to objasnil. Teprve teď mi to docvaklo, mám totiž krapet delší vedení. Uznávám vše co jsi napsal a bodíky ti samozřejmě vracím, pošlu je poštou. A teď zmizím a půjdu dělat něco užitečnějšího. Papa :wink:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 17. kvě, 2009 21:07

Výborně...tos měl udělat už dávno...

Zpátky k židovskému tématu - máte někdo zkušenost s touto firmou?Dělají,dle nich,nekomerční výcviky KM.

http://ww2.issp-czechrepublic.cz/issp/i ... e&Itemid=1

Nemají nic společného z IKMF ani s žádnou jinou oficiální organizací.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mikro » pon 18. kvě, 2009 15:47

luen: OK..nebudem to tady nejak rozmazavat..az mi dojde zaplacenej mesic,ozvu se:D..
mikro
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pon 18. kvě, 2009 16:34

mikro píše:luen: OK..nebudem to tady nejak rozmazavat..az mi dojde zaplacenej mesic,ozvu se:D..

Ok, pořeš co je třeba a až bude chuť a čas, tak dej vědět :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

...

Příspěvekod vicvixx » pon 01. srp, 2011 13:28

Vim, ze jde o stary topic, nicmene si dovolim napsat par svych postrehu.
Predem rikam, ze nezavrhuji zadne bojove sporty, umeni atp.

V cely tyto diskusi jsem zaznamenal, ze se diskuteri nezohlednuji jeden zasadni rozdil. Box, kickbox, karate a tak dale jsou sporty, kde je cviceni zamereno hlavne na boj podle pravidel. Tim netvrdim, ze zkuseni a dobre vytrenovani jedinci v techto sportech se nedokazi ubranit. Dostat ranu od boxera nebo karatisty neni zadna sranda a kdo tvrdi opak, tak ji nikdy nedostal nebo je KM level expert, a to v CR neni nikdo, zatim.

Pak existuji self defence techniky jako je KM napriklad. Osobne mohu doporucit jen jednu organizaci, ktera se KM v CR zabyva, a je to ceska pobocka Krav Maga Global vedena Jakubem Otipkou.

A ted proc ja preferuji KM. Soucasti treninkoveho planu je jednak hodne narocny trenink ro fyzickou pripravu, tj. ze clovek kterej vazi 70 kg je schopny se v krizove situaci kdy uz neni zbyti ubranit se v situaci pri potycce nekde prd hospodou a podobne. Casto si z KM neznali lidi delaji srandu, ze je to jen o kopani do kouli, no on ten kop do kouli je mnohdy to jedine, co vas muze hodne rychle zachranit. Tim netvrdim, ze KM je vsemocna a zazracna, stejne jako vsude zalezi na tom, jak moc zkusenosti clovek ma, jak moc se venuje treninku, a v neposledni rade, jak moc je psychicky zpusobily k pouziti takove obrany ve stresove situaci.

Soucasti vycviku KM je tedy velmi narocny fyzicky trenink (hodne podobny fyzickemu treninku pro box), nacvicuje se spravne pouziti techniky, soucasti toho je pochopitelne sparring, bez toho by se nikdo KM, potazmo ani box nenaucil dost efektivne pouzivat. Smutne je, ze mnoho lidi co zde pise zamenuje sport se self defence technikami. KM a podobne systemy se lisi zejmena v tom, ze povoluji pouziti spinavych technik, tedy toho co je ve sportu zakazano. Na ulici nikdo pravidla nedodrzuje a tato predstava muze byt pro cloveka fatalni, kdyz ke konfliktu dojde. Bez modelovych situaci a nacviku by to pochopitelne neslo, jak jinak se to ma taky clovek naucit.

V civilnim vycviku KM se VZDY uprednostnuje moznost zdrhat pryc, pokud je to mozne, nikdo neni Rambo, aby si neco dokazoval, a pak se probudil (v tom lepsim pripade) s rozbitou hlavou nekde u popelnice.

To jen abych to shrnul, tak se na me nezlobte, za vstup do pomerne stareho topicu.

Viktor
vicvixx
diskutér - nováček
diskutér - nováček

krav maga

Příspěvekod kamil » pon 01. srp, 2011 14:51

Nedávno jsem četl rozhovor s panem Otipkou, že zakládají nějakou sekci Krav maga kombat a že se jedou učit sparing někde do zahraničí. A teď od vás čtu, že sparing je důležitý. Tak jsem rád, že ta jediná nejlepší organizace v ČR pod vedením pana Otipky konečně přišla na to že bez sparingu to nejde. I když ještě v tom posledním rozhovoru s panem Otipkou to vyznělo tak, že sparing je absolutní novinka a že jste to vlastně vymysleli a předtím to nikdo neznal.

Tak doufám, že vám to vydrží a pomůže to napravit špatnou reputaci KM v ČR, kterou KM získalo právě vinou vašich dřívějších prohlášení a dřívějšího přístupu.

Upřímnost za upřímnost. Takto to cítím, možná se pletu, ale rozhodně nechci být osobní.

S pozdravem K.V.
kamil
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně