videicka

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: youtube

Příspěvekod pm » čtv 07. zář, 2006 10:11

kachna píše:Wingchun v podani mistra Lu
http://www.youtube.com/watch?v=Cw3IhBXLAk0

jeee, Ben Luk sifu, mistra znam osobne, prima clovek, byli jsme u nej doma i u jeho bratra, jedna z klicovych WCH osobnosti ve Fatsaanu
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » čtv 07. zář, 2006 15:58

Wow tak to je dost nechuť. Praktická ukázka reakční doby když na vás někdo vylítne s nožem. Pro silný povahy ukázka zranění od běžně ostrý zbraně. A na konci ještě ukázka, že útočník s nožem není debil co dělá metrovej nápřah s metrovým krokem a bodá za každou cenu i tam kde už nejste a zůstane čumět, ale ořeže z vás během pár sekund masíčko jako z prasátka na rožni :!:
Porovnejte se svým tréninkem :wink:
http://video.google.com/videoplay?docid ... =pride+mma
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 07. zář, 2006 16:49

Harutomo_Yasumizu píše:Wow tak to je dost nechuť. Praktická ukázka reakční doby když na vás někdo vylítne s nožem. Pro silný povahy ukázka zranění od běžně ostrý zbraně. A na konci ještě ukázka, že útočník s nožem není debil co dělá metrovej nápřah s metrovým krokem a bodá za každou cenu i tam kde už nejste a zůstane čumět, ale ořeže z vás během pár sekund masíčko jako z prasátka na rožni :!:

Parada!
V lehcim duchu ma na obranu proti nozi i Jim Carey, to se tez vyplati zkouknout, oproti tomuto je to dost zabavna podivana:)

PS:ja to rikam porad, ze obranu proti nozi se uci akorat chytraci co na tom chtej zbohatnout tim, ze budou pote ucit hlupaky co jim to zbasti, nebo lide z bujnou fantazii:))
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: taolu

Příspěvekod NIK » čtv 07. zář, 2006 17:27

NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 07. zář, 2006 17:53

Harutomo_Yasumizu píše:Wow tak to je dost nechuť. Praktická ukázka reakční doby když na vás někdo vylítne s nožem. Pro silný povahy ukázka zranění od běžně ostrý zbraně. A na konci ještě ukázka, že útočník s nožem není debil co dělá metrovej nápřah s metrovým krokem a bodá za každou cenu i tam kde už nejste a zůstane čumět, ale ořeže z vás během pár sekund masíčko jako z prasátka na rožni :!:

Mě se teda to video vůbec nelíbí, myslím že jsem ho už někde kritizoval, je to kompilát z kontextu vystřižených jiných výukových videí, (nejvíc mě urazilo že zneužil mnou dobře ceněné video aliveness) naprosto nic neříkající, v ničem nepomáhající,vše kritizující.Podle mě směsice mýtů a polopravd schválně podaných tak aby se zdálo že dávají smysl...například kdyby v kůži policisty stál někdo kdo se vyzná v defensivní střelbě tak by tasil uplně jinak a rozstřílel by ho...a to jak tam po policistech tím nožem přejíždí????nůž není světelný meč, sami se podívejte jak ohromný musí mít ten týpek na videu nápřah a sílu aby udělal do toho hovězího šlic...prostě se mi zdá že někdo v tom videu kritizuje aniž by sám navrh rozumnou alternativu a jediné čeho dosáhnou ty hnusné obrázky je to že až na vás někdo doopravdy pujde s nožem, tak si na ně vpomenete a budete tak paralyzováni děsem že nebudtet schopni ani utíkat ...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 07. zář, 2006 17:59

Panda : a me se to zrovna libilo, pac ty kraticka videa ukazovaly tipickou obranu proti nozi co se bezne vsude mozne uci a kterou aj povazuju za scifi obalst.
Rikal tasil uplne jinak..a to jako jak napriklad??Ono je jako velke mnozstvi druhu taseni zbrane, kterou nosi policiste na svete temer vsichni stejne??

Ze po nich tim nozem prejizdi...a to ma delat co, zabodnout ho do nich, aby ti jako doslo, ze uz ma fizl podrizlej krk driv, nez vubec zbran vytahne z pouzdra??

Hele nic proti, ale ze ty 50 procent casu na treninku venujes obrane proti nozi? :D

PS: rozumnou alternativu zminil na konci, obrana proti nozi - utek/ukryt!
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 07. zář, 2006 19:05

no , jako ne, skoro vubec netrenuju obranu proti noži a nemam střelnou zbraň ani nic podobného, ale na jednou soustředení mě kamarád ukazoval tasení, zkusim popsat:
Když máš střelnou zbraň v pouzdře a někdo se na tebe žene, ukročíš dozadu nohou (bokem ) co na ní máš pistoli (řekněme že jsi pravák a tasíš pravou a pistoli máš na praavem boku), tím se vytočíš k utočníkovi bokem a prodloužíš vzdálenost, zároneň pravou taséš, ale jen k pasu (nenapřahuješ sedopředu, držíš zbraň u boku) a levu natahneš před sebe směrem k obličeji utočníka aby sis ho držel od těla.Od boku do něj střílíš a přitom míříš na trup, zblízka vždycky na trup nikdy na hlavu, kdyby to dělali takhle tak i z té nejbližší vzdálenosti by do něj nějakou kulku dali... :idea: :lol: :lol: hele já vezmu na příští sobotu i kuličkovku a gumový nožík, otestujeme a užijeme si víc srandy
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 07. zář, 2006 19:53

Panda : ...moje reakce by byla zalehnout na zem(zada/bok) a z teto pozice tasit zbran.Utocnik ma podstatne tezsi praci bodnout te do zivotne dulezitych organu, ikdyz bys zbran vytasil o neco pozdeji.Nemusim podotykat, ze obrana jsou v tu chvili nohy, pokud by utocnika napadlo skakat za tebou na zem.
PS: jj, v sobotu bude srandy kopec:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » čtv 07. zář, 2006 20:13

Panda napsal:
kdyby to dělali takhle tak i z té nejbližší vzdálenosti by do něj nějakou kulku dali

Todle je podle mě imho blbost, oproti útočníkovi jsi vždycky v nevýhodě on vybírá čas a místo a je připrave a máš nějakou reakční dobu, nemůžeš mít pořád ruku nachystanou u pasu a i když budeš trénovat sušení (tasení) pořádně (což chce dost času,dřiny, opakovani dokola a spousta lidí na to kašle policajty nevyjimaje) tak na střelnici víš co přijde, nejsi ve smrtelném ohrožení, nejsou tam ostatní faktory, jseš připraven a potřebuješ co nejrychleji tasit zbraň a střelit. Krátká vzdálenost se dá překonat velice rychle a když zaútočíš nožem na krk tak rozhodně moc švihu a síly potřebovat nebudeš, na bodnutí také!
Také si uvědom, že i když se ti dovede vystřelit a bude blízko stejně tě může smrtelně poranit.....

Jinak ten tebou popisovaný způsob je samo správně..dalsí co mě napadá je v této krizové situaci úskokem přilehnutím na záda(nevím jak to nazvat) jít k zemi přitom tasit a krýt se oproti útočníkovi nohama, on má stížené útočení a musel by se ohýbat a ty bys měl jako obránce více času na tasení a střílení a kryješ se nohama i třeba za cenu pořezání.....ale totasení v pádu se samo musí natrénovat jako ostatně všechno, otázka je co všechno když půjde do tuhého člověk udělá :?

Tady to zkoušeli typani z kuguaru, ale také to o skutečnosti nic moc nevypovídá obránce má dost nasušeno, oba vědí co se bude dít a hlavně na stopky takže začátek útoku si ani neřídí útočník sám.....ale proč se nekouknout
videa dole na stránce
http://www.kuguarteam.org/project/article.php?id=25
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » čtv 07. zář, 2006 20:29

Lada píše:Panda napsal:
kdyby to dělali takhle tak i z té nejbližší vzdálenosti by do něj nějakou kulku dali

Já to myslel v závislosti na tom videu, měl jsem na mysli tu nejkratší vzdálenost co tam oni ukazovali, ale jinak 100procent souhlas, můžeš mít knowhow, můžeš mít natrénováno, a v reálu můžeš stejně zazmatkovat..a nebo taky nemusíš, řekl bych, že tady je hodně faktorů.
Jinak s tím zalehnutím taky souhlas, myslím že jsem slyšel že američtí policisté to trénují aby stříleli zespoda nahoru a tím minimlizovali možnost zranění nevinného třeba v hromadných dopravních prostředch, v metru...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

MY VIDEO

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 6:30

Nejlepsi BOJOVNIK,nejhezci klucina a proste BEST of BU
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

MY VIDEO

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 6:42

OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: MY VIDEO

Příspěvekod NIK » pát 08. zář, 2006 13:19

OYE-GRATULUJI :!: To sem nečekal.Vážně. :wink:Na 18 let,hm.. :wink: Special Man :D
Naposledy upravil NIK dne pát 08. zář, 2006 13:25, celkově upraveno 1
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

NIK

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 13:24

Diky ,ses borec:)za chvili posilam ty zapasy tak se konecne mrknes jak bojuju:)
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pát 08. zář, 2006 13:27

Hele já tu teď pár dnů nebudu.Čeká mne jedna výzva,nelze bohužel odmítnout a musím bojovat za své ideály.Mrknu na ty tvý videjka až tak za týden či 10 dnů.Nemohu se ničím rozptylovat.
Takže zatim Fik.Mám málo času :wink:

VR
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 08. zář, 2006 16:28

San shou (Cung Le)
velká parádička :!: (asi exhibice)

http://www.youtube.com/watch?v=3r55mxK2xKc
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 08. zář, 2006 17:12

pěkné video Dánských CSA(něco jako SBG)...všimněte si té holčiny v červeném tričku..... :wink:

http://www.openmat.dk/video/csa/csa_openmat6.wmv
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

My sparring

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 17:39

OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 08. zář, 2006 19:33

http://www.youtube.com/watch?v=YPg5U56epo0 BOMBA! Ve spojení s hudbou z Krvavýho sportu to nemá chybu!!
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

ukropcany

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 20:27

Jj to mas pravdu jenze on uz m videl bojovat kdyz sem byl nastvanej hodne tak se do toho bal jit :( to je tak kdyz ma nekdo strach :!: :!: ¨
Jinak v sobotu uvidime jestli na tom budete lip... :wink:
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně