Toman píše:player píše:...tak tady by me take zajimalo, jak jinak to tedy je.
Mozna je RBR ale jen tezky perfekcionista a myslel to tak, ze to je jen 69.9% misto 70 a 29,9% misto 30;)
Tak to určitě myslet nemohl protože by mu to nedávalo 100%
luen píše:RBR píše:Někdo tady žádal nějaké pohádky z karate tak Vám pár předhazuji.
Oblíbená a velmi rozšířená krávovina týkající se postojů zní:
zenkucudači - 70% váhy na přední noze, 30% na zadní
kokutsudači - 30% váhy na přední noze, 70%
super, a jak to je podle tebe?
Důležitá je "chůze" ne stání. V boji nesmíte stát ..., v tu chvíli přestáváte být pro vašeho soka soupeřem, ale stáváte se OBĚTÍ![]()
![]()
Stání je vhodné např. na posilování nohou, ale v boji probůh NE
![]()
Asi tím, co ted napíšu zvednu vlnu nevole, ale postoj je vlastně jen taková berličkaAle opravdu důležité je "chodit", resp. "běhat" (nemyslím tím běhání jako takové). V boji je zátěž na nohy jako při "běhu" - žádné LÁ®O PLÁ®O POSTOJE, nebo zdravotní procházka v K. Varech na kolonádě jako lázenský pacient
![]()
![]()
![]()
Kdo chce zachovávat procenta, začne se pohybovat jako "igráček" a je v ...
Doufám, že je to aspon trošku srozumitelné?
Asi se všichni shodneme na tom, že nohy jsou základ, ale problém je v tom, jak si to kdo vykládá ... Nutné je připravovat nohy od samého začátku na pořádný výkon a řádně je zatěžovat pohybováním, střídáním směrů, rytmů v "chůzi/sprintu"... atd ..., aby se člověk naučil pohybovat, nesmí trénovat pouze strnulé pozice ... Naučit se generovat v nohách sílu a posílat jí tam kam je třeba - podle toho jak to situace vyžaduje. Kdo začne a končí postojema, nikdy v boji neobstojí a je snadným cílem![]()
![]()
Jakoby "tancovat", ale nemyslím tím hip-hop nebo polku
![]()
Je k pláči, když někdo praktikuje BU několik let a myslí si, že si v boji "odpanáčkuje" své pózy a odejde ...
S váhou a procentama je to trochu zavádějící ... Např. jdete nakoupit ... a kolik procent váhy máte na pravé nebo levé noze![]()
![]()
Každým okamžikem se to mění a zrovna tak je to i v boji
![]()
![]()
![]()
Zapomente na procenta ..., je to jen pro úplné nováčky jako pomůcka, ale naprosto nevhodné jako pravidlo
![]()
![]()
Spousta věcí vznikla jako pomůcka a trouba/laik/neználek - chytrolín z toho dělá dogma, jako všichni sektáři
![]()
RBR píše:player píše:tekara píše:RBR píše:Někdo tady žádal nějaké pohádky z karate tak Vám pár předhazuji.
Oblíbená a velmi rozšířená krávovina týkající se postojů zní:
zenkucudači - 70% váhy na přední noze, 30% na zadní
kokutsudači - 30% váhy na přední noze, 70%
super, a jak to je podle tebe?
...tak tady by me take zajimalo, jak jinak to tedy je.
Mozna je RBR ale jen tezky perfekcionista a myslel to tak, ze to je jen 69.9% misto 70 a 29,9% misto 30;)
Perfekcionista nejsem. Pouze jsem měl to štěstí, že jsem poznal pár lidí, kteří při praktikování karate občas i přemýšlí.
Jak máš rozloženou hmostnost při kumite?
RBR
RBR
player píše:Z toho cos tady napsal mi vychazi jedine a sice, ze jsi absolutne nepochopil vyznam postoju, nizkych obzvlast.
Takze tvymi slovy, dejme se vsichni na atletiku, neni totiz nad to, kdyz clovek pri souboji dokaze co nejrychleji utect, ze.Jen si musi dat holt pozor, aby si pri tom uteku nezamotal nohy;)
defendu píše:.....ale duchovním růstu,neagresivitě apod. hovadinách.
defendu píše:No vidíš já bych se zase fakt blbě cítil,kdybych dělal něco co je mi v praxi k ničemu
defendu píše:Zdravím pánové.
Měl bych dotaz na lidi,kteří čtou toto fórum a přitom nedělají boj. umění,ale věnují se spíš bojovým sportům a systémům.
Nepřijdou vám tyhle debaty nepředstavitelně legrační?Je opravdu zvláštní co tady někteří borci vyplodí.Sekáči tady řeší jaká váha má být na jaké noze,jiní že to se silou jít nemůže a jiní,že zase ano apod.
Nepřijde vám pánové,že se někteří jedinci za každou cenu snaží,aby asijská BU v boji skutečně nefungovala?®e jim jde vyloženě o to,aby nám kteří ví co je to full contact,byli pro smích?Pokud někdo ví co za tím je,ať sem něco hodí.
Luene máš obrovskou trpělivost,ale stejně jsem přesvědčen,že většina "expertů" bude stále tvrdit,že BU nejsou o boji (kurva!),ale duchovním růstu,neagresivitě apod. hovadinách.
defendu píše:4Jendis
Psal jsem o něčem jiném,než-li o tom,že když máš natrénováno jsi king,ale to je fuk
defendu píše:Kendo nebo šerm dá člověku vnitřní esenci boje (neni to nic magickýho),takže z ryze fyzického resp. technického hlediska ti nedá mnoho,ale z toho vnitřního -načasování,odhad vzdálenosti a hlavně je to o kontaktu.
defendu píše:Každopádně těmto stylům se bude věnovat člověk praktikující BU z důvodu reálné sebeobrany spíš jako libůstce,než jako v dnešní době prakt. využitelné věci.
marvin píše:huhuhuPřipadal bych si fakt blbě kdybych ztrácel hodiny v tělocvičně jenom kvůli něčemu co se možná v budoucnu ani nestane a ani pak nebudu mít záruku že mi to k něčemu bude protože tu nemam při přepadení nikdy.
chlape co to je... ? A to ako myslis, ze tie miliony ludi a svete co sa venuju mozno rekreacne, ale velmi odhodlane lubovolnemu sportu tak by sa na to mali vyprdnut lebo nepojdu nikdy na olympiadu. Clovece ako to vnimas? Napadlo ta, ze niekto robi napr. box alebo thaisky box preto, ze sa mu paci ucit sa casovat svoj pohyb vo vztahu k superovmu? Ucit sa tych zopar technik tak, aby mu fungovali lepsie ako pri poslednom treningu. Mat radost z toho, ze vladzes ? Tesit sa s kazdeho uspechu ked nachytas menej ako rozdas. Nejake pouzivanie na ulici a podobne sracky a "dostanem sa do situacie" to by bola fakt dost divna motivacia - to je motivacia vacsinou prave pri cviceni tych b.u. kde nic ako treningovy sparing ci zapas neexistuje. Nemas ciel a hladas ho na zlom mieste, to je problem. Preco sam seba demotivujes?
luen píše:player píše:Z toho cos tady napsal mi vychazi jedine a sice, ze jsi absolutne nepochopil vyznam postoju, nizkych obzvlast.
Takze tvymi slovy, dejme se vsichni na atletiku, neni totiz nad to, kdyz clovek pri souboji dokaze co nejrychleji utect, ze.Jen si musi dat holt pozor, aby si pri tom uteku nezamotal nohy;)
Uvozovky "běh" není běh jako takový (atletika) a já na to upozornoval v tom příspěvku několikrát (koncentruj se) důležité je nestát strnule v pozicích/postojích, ale neustále měnit ... viz. můj příspěvek
Upozornoval jsem na to, že důležité je se hýbat. Postoj/pozice je vlastně stop stav okamžiku, ale neni tam průběh té akce. Je to jako bytě někdo vyfotil při chůzi (tím fotákem co dělá spousty snímků za vteřinu) a pak by se někdo podle těch pozic na fotce učil chodit... To jsem tím chtěl říci - snad už si rozumíme ...
player píše:A tebe s prominutim nikdo neucil chodit v postojich??
Z toho jak o tomhle mluvis mi to prijde, jako bys videl postoj, pak nic, a pak zase jinej postoj, zadnej prechod mezi, coz je samozrejme usmevne.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků