graver píše: Milý chlapče, netuším, jaká slova tě učili na základce, ale já jsem tam pochytil pár výrazů, které v latině či jiném jazyku sice původ nemají, zato bych je rád použil, když sleduju tvou rétoriku. Dřív nebo později se tu vždycky najde někdo, kdo se zmíní o pravidelných setkáních lidí kolem tohoto fóra - tam má každý šanci zahrát si na Henryka Laholu. Já jsem tam posledně neudejchal 18 letého chlapce kolegu (abych použil tvůj hantec) - to pak hned vidíš, kam patříš.
V BU komunite se aktivne jiz nejakou dobu nepohybuji, byl jsem v ni dobrych 20 let a zdravi to posledni roky moc nedovoli.
Duvod vstupu do teto diskuze byl zjevny. Je tady skupina lidi, kteri naprosto bez podkladu hani neco, o cem nemaji nejmensi paru. Bujinkan tady je nejakych tisic let a troufam si tvrdit, ze dalsi tisicovku v klidu prezije. V praxi, ve skutecne praxi pri boji na zivot a na smrt tisickrat prokazoval svoji ucinnost, o tom snad nikdo pochybovat nebude. Moderni styly, ktere studuji lide jez silne proti Bujinkanu vystupuji, jsou stare maximalne par desitek let a slehne se po nich zem, az zakladatele zemrou. A coze ty moderni styly jsou? Nic jineho nez variace tech starych a obslehnute kopie, kdy nekdo nezvladl komplexnost starsiho a velmi univerzalniho stylu, zalozil si styl novy a preferuje v tom to neco malo, co se stihnul naucit. Ono se neda prijit s nicim novym, s necim prevratnym, s necim nevidanym. Moderni styly selektivne vybraly z tech starych to, o cem se domnivaly, ze ma nejvetsi ucinnost. Psali o tom jini, neni stare a nove BU, pouze se v behu dejin preferuje vic ta ci ona technika, forma atd.
Je zajimave, jak snaha byt dusledny a drzet se tematu vytaci zdejsi komunitu. Krom parafraze necich silnych slov, coz bylo dostatecne vysvetleno, se me jizlive poznamky na okraj vzdy vyhly tomu, aby odsuzovaly neci styl.
Setkavani lidi z fora fandim a preji, aby probihala v pratelskem duchu a byla dobrou inspiraci pro vsechny zucastene. Ja to s dovolenim prenecham tem mladsim.
Jo Henryk, ten uz si zajistil vecnou slavu