sam-soi píše:fakte urcite si cetl predesle prispevky ? odpoved na tvoji posledni otazku uz tady prece padla ... dokonce nekolikrat ...
fakt píše:Tohle je další kvalita. Prostě férovka a rovina. Zestručním Tvůj příspěvek:
Jozefe jsi magor, cvičit neumíš, vymýšlíš blbosti, cestuješ po hvězdách, udělal jsem si na Tebe svůj názor... ale kdyby to náhodou nebyla pravda tak ta moudra pocukruji a zabalím do celofánu: jiní lidé mohou mít názor odlišný, já ho změnit mohu taky a zase jsou tady magoři větší a s Těma Tě do jednoho pytle házet nebudu...
Hoši jste zvláštní parta, ale ještě to nevzdám a zkusím najít pochopení Vašich slov.
Aby jsme našli společnou řeč ptám se znovu : proč se zúčastňujete této diskuse?
JRup píše:Ano, úcta s věkem nesouvisí a ani tato souvislost zde nebyla použita. Úcta je otázkou vzájemného postoje. Nesouvisí ani s tím co nebo kolik toho kdo ví nebo umí. Pokud si představím např. meditujícího nebo spícího člověka, jehož um nemohu cítit nebo pochopit a vzhledem ke své poloze mi ani nic nesdělí, pak mohu nebo nemohu k němu mít úctu?
Na druhou stranu jsem potkal mnoho těch, kteří věděli a uměli, ale jejich lidství bylo velmi nízké díky jejich vlastnostem. Potkal jsem i ty, kteří věděli a uměli a byli schopni ve vteřině odhodit svoji důstojnost v alkoholovém deliriu. Kdo si pak zaslouží větší úctu ? Ti co umí nebo ti obyčejní ? Každý má tu černou a bílou trochu jinak rozloženou...
JRup píše:Pokud bych přistoupil na tuto část, pak by veškerá diskuze byla beze smyslu. To si však nemyslím, protože jsem se na těchto stránkách dozvěděl mnoho informací, s kterými je možné dále pracovat a rozvíjet. Ostatní nám přinejmenším umožňují dívat se na věci z více úhlů, z kterých se obvykle nedíváme. S tím vínem je to velmi subjektivní. Každému chutná něco jiného. To špatné se pozná vcelku velmi snadno, i když ne každý to umění ovládá. Těch dobrých je pak velmi široká škála a které je pak lepší to čerte suď. No a jak z toho středoškoláka vyroste dobrý vinař, když nebude o té biochemii diskutovat, učit se a zkoušet to v praxi? Prostě si tou diskuzí může rozšířit svůj obzor a přehled a je na něm jak s tím naloží.
Více porozumění a tolerance všem v roce 2007, JRup.
pm píše:ad 1) cti pozorne. psal jsem, ze zhan zhuang (napr. v yi quan, taijiquan etc.) a jaat ma (napr. v Hung kyun) se rozhodne lisi - nekomentoval jsem zda Tvuj zhan zhuang funguje nebo ne, to tezko pres monitor poznam, komentoval jsem rozdilne pojeti treninku a rozdilne "ideologicke pozadi" (selsky rozum vs. peace mystika). ty jsi mezi ne takrka polozil rovnitko - jakou mas zkusenost s jaat ma, ze tak soudis?
pm píše:ad 2) jeden z tech Karlu, co ve Zline uci, nejsi ty, Sune? nejsi ten Sun co kdysi prispival na Pruvodce? ad "pomerovani", v odrikavani abecedy nebo recitaci basnicek to asi moc nema smysl, takze odrazovy mustek bych videl na d) a e) - urcite se dohodneme, uz se tesim!
pm píše:neni to o neduvere, jen mi nad nekterymi Tvymi prispevky zustava rozum stat (ac se zda, ze se b.u. venujes asi 17! let):
luen píše:Jen aby nedoslo k prekrucovani ve smyslu, ze tady nekdo zlej ublizuje hodnym lidem, kteri to mysli dobreTo je jen z jednoho vlakna, ale jinak je tady vicero PERLICEK od jistejch expertu ... Jestli ti ani tohle neprijde dost, tak mas hold jine videni sveta nez my ostatni. Ale nijak bych se toho nebal ... pouziju castou frazi ONO TO JEDNOU PRIJDE
![]()
Otazka je jestli to v tomto pripade JEDNOU staci ja bych rekl, ze 1000x je malo
Miro ty asi nemas v umyslu se nekdy vratit do Evropy, co? Tobe se to pise z Tchaiwanu, vid? Podporit jakoukoli hloupost z opacne strany sveta je snazsi
sun píše:"případě vnějších stylů, protože tam je tělo rozděleno a nedokáže se chovat jako jeden celek"
Zatím si stojím. Za celou svou sportovní éru se mi nikdy nepodařilo žádným typem tréninku dosáhnout spojení takového jak nyní zdánlivě neúčiným a monotonním cvičením a to jsem opravdu teprve na začátku.
sun píše:"má mysl bude třeba na Jupiteru dříve než nějakej línej foton. Mé tělo sice v tomto případě zůstává na místě,ale zas k boji ho tam moc nepotřebuji. Když je člověk schopen na dálku léčit, tak proč ne bojovat a proč ne rychleji než fotony"
To byl takový krásný příspěvek do debaty o tom, že nelze překonat rychlost světla. Musíš přece uznat, že je to skvělý nápad, jak to jde![]()
![]()
![]()
sun píše:"Jen si představ, že smrtí život nekončí. Kdo potom vlastně v tom boji vyhrává?"
Důkazů, že život smrtí nekončí je určitě víc, než že končí. Já jsem třeba přesvědčen, že existuje něco jako duše, která tělo po smrti opustí a existuje dál. Napiš mi, co je na takovém názoru tak špatného, že se neslučuje s tvým názorem na BU?
Miro píše:nasledkom coho dokazal Zelezny hodit ostepom o nejakych 5 ci 7 metrov dalej, hoci predtym trenoval, ako len vladal ...
TAPTAK píše:Zelezny umel hazet a doladil libustku za ucelem zlepseni hazeni.
Kdo umi bouchat, muze ladit jemnosti, aby zlepsil bouchani.
Netvrdim, ze to nejde opacne. Ale asi musi byt strasne tezke nezapomenout ucel.
Miro píše:Definitivne sa vraciam natrvalo domov v auguste alebo septembri.Miro
Miro píše:Zrejme si svojich studentov budem vyberat, sorry.![]()
Miro
Miro píše:Presne to iste je aj principom vnutornych stylov - naucit telo pracovat inym, lepsim sposobom, ...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků